«Πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης για την επιδεικτική απουσία Μητσοτάκη – Να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη ζητούν τα κόμματα

«Πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης για την επιδεικτική απουσία Μητσοτάκη – Να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη ζητούν τα κόμματα

20 Μαρτίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:355
Μοίρασέ το

Τέμπη: «Μπάζωμα» και στη Βουλή για το έγκλημα

Από τη στιγμή που όλα τα κόμματα γνώριζαν πως δεν θα παραστεί ο Κούλης σε μια τόσο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση, όφειλαν να απέχουν … κατά την άποψή μου…
Καμαρώστε τους ΟΛΟΥΣ…
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
ΔΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΗΘΟΠΟΙΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ…
ΕΣΕΙΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Α ρε Πούτιν… ούτε μια σωστή δουλειά δεν μπορείς να κάνεις σε σχέση με την Ελλάδα…
Υ.Γ.2. Η δεύτερη και η τρίτη φωτογραφία είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιδεικτικά θα απουσιάζει από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών.

 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορούν για «απόδραση» τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη συζήτηση και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει σχετικά με την πολιτική της ευθύνη.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

H υπόθεση έχει φτάσει στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Το φλέγον πλέον ζήτημα είναι αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του πρώην υπουργού μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Δείτε Live: εδώ

 

Στο πόρισμα, που είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία της επιτροπής, τονίστηκε ότι, εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, δεν θα είχε συμβεί. Δείχνοντας ως υπεύθυνους εν’ ολίγοις τον σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς.

Στο ίδιο πόρισμα έχουν κατατεθεί οι γνώμες της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κάνει λόγο για απόπειρα κυβερνητικής συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη, το ΚΚΕ να σημειώνει πολιτικές και ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς από το 2010 και μετά, την Ελληνική Λύση να ζητά την παραπομπή των υπουργών Μεταφορών από το 2012 και μετά, τη Νέα Αριστερά να προτείνει την περαιτέρω διερεύνηση με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την ΚΟ Σπαρτιάτες να καταγράφει ως αυτονόητη την καταρχήν αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, και την ΚΟ Νίκη να αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς 2009-2023. Η Πλεύση Ελευθερίας, που δεν κατέθεσε πρόταση πορίσματος, ανέφερε διά της προέδρου της Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι υπήρξε συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, με εντολή της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των πρώην Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με επίσημο αίτημα στο προεδρείο της Βουλής.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 355


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα