Πόρτα στον Τσίπρα από όλους: Θολώνει ολοένα και περισσότερο η «προοδευτική διακυβέρνηση». Υποσχέθηκε ότι, αν γίνει κυβέρνηση, θα νομοθετήσει τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πόρτα στον Τσίπρα από όλους: Θολώνει ολοένα και περισσότερο η «προοδευτική διακυβέρνηση». Υποσχέθηκε ότι, αν γίνει κυβέρνηση, θα νομοθετήσει τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

28 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:317
Μοίρασέ το

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών, χωρίς όμως να υπονομεύσει τον στόχο για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Ας … δώσουμε βρε παιδιά μια δεύτερη ευκαιρία του Τσίπρα, να κυβερνήσει… να ολοκληρώσει το παντί την καταστροφή της πρώτης πενταετίας του… 

ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ… ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ…  ΘΑ ΑΠΟΣΑΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Άραγε οι ψηφοφόροι του, πόση διαστροφή και ανθελληνισμό κουβαλάνε στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα τους;;;

Γιατί δεν μπορείς να λογίζεσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΕΛΛΗΝ, και να ψηφίζεις ένα τέτοιο πολιτικό υποκείμενο, που ως εβραίος, η ΛΑΖΑΡΕΙΑ ΛΕΠΡΑ, κυκλοφορεί στις φλέβες του…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο των Δελφών αποκάλυψε τη στρατηγική του αμηχανία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών, χωρίς όμως να υπονομεύσει τον στόχο για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Ταυτόχρονα, όμως, βλέποντας ότι «τα κουκιά δεν βγαίνουν», ανοίγει την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με την «ανοχή» των υπόλοιπων κομμάτων της Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να συμπήξει ένα άτυπο μέτωπο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να φέρει τους όμορους κομματικά χώρους, όπως λέει, προ των ευθυνών τους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Α. Τσίπρας, μολονότι ρητορικά αποδοκιμάζει τις θέσεις που διατυπώνει τελευταία ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επιστροφή στη δραχμή και την καθιέρωση ενός ψηφιακού συστήματος εξωτραπεζικών πληρωμών με το γραφικό όνομα «Δήμητρα», εντούτοις δεν κλείνει την πόρτα σε μελλοντική συνεργασία, έστω διά της ανοχής. Την ίδια πρόταση απευθύνει και προς το ΚΚΕ, γνωρίζοντας ότι μικρή πρακτική σημασία έχει, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα εκλογικό τέχνασμα προς την πλευρά των δυνάμεων της κομμουνιστικής Αριστεράς προς άγραν ψήφων.

Μαρτυρούν αυτά, όπως παρατηρούν οι προσεκτικοί πολιτικοί παρατηρητές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιφάσεις και σε ένα τείχος αρνήσεων, καθώς οι δυνητικοί στρατηγικοί του εταίροι, ο ένας μετά τον άλλον, του γυρίζουν θεαματικά την πλάτη.

Οταν ρωτήθηκε χθες από τη Μαρία Νικόλτσιου για τις θέσεις Βαρουφάκη, ο Α. Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τις δικές του εμμονές. Αυτές οι θέσεις και απόψεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε καν συζήτησης. Δεν αποτέλεσε ούτε το 2015, για αυτό και αποχώρησε. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το νόμισμα, αλλά ότι τα ευρώ που έχουμε δεν φτάνουν για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες».

Στο θέμα της μετεκλογικής κυβέρνησης σημείωσε: «Ποιες είναι οι προοπτικές για την επόμενη μέρα; Εχουμε ένα κόμμα που είναι ανάδελφο, η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη φαίνεται να μην μπορεί να κάνει συνεργασία, δεν μπορεί με τον όμορο της δεξιάς πολυκατοικίας, τον κ. Βελόπουλο, και προσπαθεί να του κλέψει βουλευτές με αποστασίες, διότι ο κ. Βελόπουλος έχει καταγραφεί ως ένα κόμμα φιλορωσικό, ακραίο σε πολλές θέσεις – δεν το αποκλείω να συμβεί όμως. Και δεν μπορεί με το από τα αριστερά της όμορο, το ΚΙΝ.ΑΛ., διότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον αρχηγό του.

 

«Να αναλάβουν ευθύνη»

 

«Από εκεί και πέρα μπορεί είτε να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, κατά βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝ.ΑΛ., αν βγαίνουν τα νούμερα. Αν δεν βγαίνουν, και τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη. Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη, έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, εάν υπολείπονται 5-10 βουλευτές, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη με απανωτές εκλογές και περιπέτειες να επανέλθει και να κάνει όσα έκανε τα προηγούμενα χρόνια».

Ακολούθησε ορυμαγδός αρνήσεων. Πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε «απαντώ με ένα τεράστιο “όχι” στην πρόταση Τσίπρα για ανοχή. Δεν υπάρχει ανοχή. Αυτά είναι αστειότητες. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία. […] Οταν μια κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, εκεί δεν υπάρχει “παρών”, όπως γίνεται στα νομοσχέδια. Οταν, όμως, έχεις ψήφο εμπιστοσύνης, υπάρχει “ναι” ή “όχι”. Ο μόνος τρόπος για να δείξεις ανοχή είναι να μην προσέλθεις, να πας εκδρομή, να πας για μπάνιο. Τώρα το… πουλί πέταξε και όλοι τρέχουμε από χωρίου εις χωρίον και κάνουμε προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Με τη σειρά του το ΚΚΕ επίσης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα στηρίξει, ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται», χαρακτηρίζοντας «μούφα» τη «δήθεν προοδευτική κυβέρνηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι διαρρήδην, από την πρώτη ώρα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. απορρίπτει τη συμμετοχή σε οποιοιδήποτε σχήμα με τη συμμετοχή του «δραχμόφιλου Βαρουφάκη»… Εξάλλου, αύριο στις 7 μ.μ., ο Α. Τσίπρας θα παρουσιάσει από το Ζάππειο το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

 

Και ο Αλέξης θέλει τη YouTuber του

 

Ο εκλογικός ανταγωνισμός μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται πλέον σε άλλες σφαίρες… Μετά τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με βάση τις οδηγίες των συμβούλων επικοινωνίας που διαθέτει εμφανίστηκε πριν από 20 μέρες στη YouTuber Νεφέλη Μεγκ, ακολούθησε, αντιγράφοντάς τον, χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη συνάδελφό της Zoe Pre.

Εκεί απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους νέους, όπως ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα ζητήματα έμφυλης βίας, η έκρηξη των ενοικίων στα αστικά κέντρα, οι ασχολίες του στον ελεύθερό του χρόνο, αλλά και η σημασία της συμμετοχής των νέων στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Α. Τσίπρας θυμήθηκε τα καλοκαίρια στα μέρη της μητέρας του στην Καβάλα, όπου πήγαινε για διακοπές, τις ατελείωτες ώρες που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στην αλάνα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα σκασιαρχεία για ραντεβού στον Λυκαβηττό.

Η σχέση του με τους επικοινωνιολόγους δεν είναι καλή, όπως εξομολογήθηκε. «Δεν μπορώ να μπω στους κανόνες της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων» ανέφερε, αξιοποιώντας την ευκαιρία για να αναδείξει την απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο λέγοντας: «Δεν υπήρχε περίπτωση εμένα να μου πει ο επικοινωνιολόγος μου να αποφύγω μια τηλεοπτική αναμέτρηση, όπως τον Μητσοτάκη, και να το κάνω».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση με τα παιδιά του δήλωσε ότι «είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα από το να είσαι καλός πρωθυπουργός», ενώ υποσχέθηκε ότι, αν γίνει κυβέρνηση, θα νομοθετήσει τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Πηγή: dimokratia.gr

 

Πηγή

Προβολές : 317


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα