Πόσοι και ΠΟΙΟΙ, κάλυπταν πάνω από μια δεκαετία το δεξί χέρι του Χριστόδουλου;;;

Πόσοι και ΠΟΙΟΙ, κάλυπταν πάνω από μια δεκαετία το δεξί χέρι του Χριστόδουλου;;;

11 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:950
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αηδιάζω, λέμε…

Από το «MEGA» και τα «Παραπολιτικά» στη φυλακή

Βρε τον… “βιωματικό χριστιανό”…
ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΣΟ…
Όσο για τα … ψηλά πατώματα του ιερατείου, Η ΜΠΟΧΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ρίξτε και μια ματιά εδώ, να ξεράσετε με την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ
Από το «MEGA» και τα «Παραπολιτικά» στη φυλακή

Η επαγγελματική πορεία του καταδικασμένου και στο Εφετείο για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ Δημήτρη Φουρλεμάδη έχει απ’ όλα… Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» ,πρώην CEO του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», γενικός διευθυντής των Παραπολιτικών και… ιερέας…

Θα ήταν όμως δημοσιογραφικό ατόπημα να μην επισημανθεί η ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με τον εκδοτικό κύκλο συμφερόντων της «ALTER EGO» του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διευθύνων στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» ο Φουρλεμάδης μετακινήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 στα «Παραπολιτικά» ως Γενικός Διευθυντής. Εκδότης του «Ομίλου» φέρεται να είναι ο Γιάννης Κουρτάκης αλλά όλη η δημοσιογραφική πιάτσα και το σύνολο των πολιτικών γραφείων γνωρίζουν πώς ο Όμιλος «Παραπολιτικά» ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι λοιπόν αδύνατον να είχε διοριστεί ως «Διευθύνων» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» ο Δημήτρης Φουρλεμάδης και στην συνέχεια να μετακινήθηκε στα «Παραπολιτικά» χωρίς την έγκριση του μεγάλου αφεντικού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στο πλούσιο «βιογραφικό» του Δημήτρη Φουρλεμάδη

Ως δεξί χέρι του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου έλυνε και έδενε και κατέγραφε μία εντυπωσιακή πορεία.

Ως διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας δεν άφησε να πάνε χαμένες οι επιχορηγήσεις εκατομμυρίων από το ΥΠΕΞ. Μόνο που αντί να επιτελέσει το θεάρεστο καθήκον του βρέθηκε κατηγορούμενος και με καταδίκη τελικά και στο Εφετείο για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ιδιοποιήθηκε παράνομα:

  • 5,1 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η προκαταβολή χορηγίας του ΥΠΕΞ για αποστολή κατεψυγμένων πουλερικών στο Ιράκ.
  • Συνολικό ποσό 450.000 ευρώ για 5 διαφορετικές χορηγίες του ΥΠΕΞ από το 2005 ως το 2007.

Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορά σε προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. Φουρλεμάδη) που δόθηκε από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια στη Ζιμπάμπουε, την Ερυθραία και το Μαλάουι.

Όταν το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη ΜΚΟ πίσω τα 5,6 εκατομμύρια επειδή το πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε, η «Αλληλεγγύη» δανείστηκε το ποσό από τον εφοπλιστή Νίκο Φράγκο για να το επιστρέψει στο Δημόσιο. Και αμέσως μετά εξόφλησε το δάνειο στον εφοπλιστή, δίνοντάς του τα χρήματα της νέας επιχορήγησης από το ΥΠΕΞ.

Το πρόγραμμα με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα και πάλι δεν εκτελέστηκε, ενώ ποσότητα τους εντοπίστηκε αλλοιωμένη και κατασχέθηκε.

Η καταδίκη για την απιστία αφορά σε ποσό 258.000 ευρώ που δόθηκε ως αποζημίωση σε μεταφορική εταιρία, για την ακύρωση της συμφωνίας μεταφοράς των πουλερικών.

Το ΥΠΕΞ έχει καταλογίσει στην «Αλληλεγγύη» ποσό επιστροφής 6,4 εκατομμύρια ευρώ (τα 5,6 εκατομμύρια συν τους τόκους) και για αυτή την οφειλή, έχουν δεσμευθεί ακίνητα της Οργάνωσης αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (στην οποία ανήκε η «Αλληλεγγύη»).

Στην πρωτόδικη δίκη από τους 4 συνολικά κατηγορούμενους μόνο οι δύο καταδικάστηκαν , ο Φουρλεμάδης και η οικονομική διευθύντρια της Αλληλεγγύης.

Φωτογραφία –ντοκουμέντο: Στο κέντρο ο μακαριστός Χριστόδουλος, εκ δεξιών του ο γνωστός κύριος Χριστοφοράκος, και εκ δεξιών του ο Δημήτρης Φουρλεμάδης. Στα αριστερά του μακαριστού Χριστόδουλου, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη και ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Φωτογραφία –ντοκουμέντο: Στο κέντρο ο μακαριστός Χριστόδουλος, εκ δεξιών του ο γνωστός κύριος Χριστοφοράκος, και εκ δεξιών του ο Δημήτρης Φουρλεμάδης. Στα αριστερά του μακαριστού Χριστόδουλου, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη και ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Οι «μπίζνες « του Φουρλεμάδη

Ο Φουρλεμάδης φέρεται να έχει περίεργο ρόλο και σε μια άλλη υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekklisiaonline.gr, στις 9 Ιουνίου 2020,  «αλωνίζει» τις Μητροπόλεις της χώρας για λογαριασμό Ιταλικής εταιρείας ενέργειας με στενές σχέσεις με το Βατικανό.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία ενέργειας μέσα από διαδικασίες μυστήριες και όχι διαφανείς πλησίασε Ιερές Μητροπόλεις και ξεκίνησαν μαζικές αλλαγές παρόχων ιερών ναών.

Μια Μητρόπολη από αυτές είναι η Νεαπόλεως και η άλλη της Σταυρουπόλεως. Παρόλο που οι ανταγωνίστριες εταιρείες είχαν καταθέσει προσφορές και ειδικά μία από αυτές σε πολύ χαμηλότερες τιμές , κατά παράξενο τρόπο δίχως διαγωνισμό επέλεξαν την εταιρεία ιταλικών συμφερόντων.

Οι Μητροπόλεις ζήτησαν από κάθε ιερέα τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνες τους προχώρησαν στην αλλαγή του παρόχου.

Οι περισσότεροι ναοί έχουν και ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο οπότε σκεφτείτε τον τεράστιο τζίρο που πάει στην ιταλικών συμφερόντων εταιρεία από ότι δείχνουν οι ισολογισμοί. Τζίρος δίχως να ζητηθεί επίσημα κλειστή δημόσια προσφορά από την κάθε Μητρόπολη.

Ιερείς έκαναν παράπονα για την συγκεκριμένη εξέλιξη ενώ άφησαν να εννοηθεί πως ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από αυτήν την επιλογή που θα φανούν στη συνέχεια.

 

Η καταδίκη για κακουργήματα και η εμπλοκή

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρίας με στενές σχέσεις με το Βατικανό φέρεται να δρα ο καταδικασθείς για κακουργήματα, πρώην διευθυντής του Οργανισμού «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (Ιερέας πλέον) φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να έχει πλησιάσει τις Ιερές Μητροπόλεις όπως για παράδειγμα την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

 

Ο CEO …ιερέας

 

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης κατά ένα περίεργο τρόπο έβρισκε πάντα την άκρη και κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες αλλά και στην Εκκλησία. Κανείς από τους μητροπολίτες δεν τον χειροτονεί ιερέα όπως επιθυμεί ο ίδιος.Εκείνος όμως επιμένει και βρίσκει για άλλη μία φορά την άκρη… Χειροτονείται ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ .

 

 

Στη δίκη του στο Εφετείο η Εκκλησία του γύρισε την πλάτη και δεν πήγε κανείς ως μάρτυρας υπέρ του.

 

Αυτό που σχολιάζεται επίσης ποικιλοτρόπως είναι η μεγάλη καθυστέρηση της δίκης του στο Εφετείο. Ενώ καταδικάστηκε το 2018 η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στο τέλος του 2022 και η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2023.

Ο Φουρλεμάδης αν και καταδικασμένος κυκλοφορούσε ελεύθερος καθώς είχε δοθεί αναστολή στην πρωτόδικη απόφαση.

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης πριν ακόμα βγει το δικαστικό βούλευμα που τον παρέπεμπε σε δίκη για την υπεξαίρεση έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο του 2016 με την οποία τα έβαζε με μερίδα του Τύπου:

«Όπως και με την εισαγγελική πρόταση, έτσι και τώρα, πριν ακόμη καθαρογραφεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο δημοσιογραφικός και πάλι ζήλος αποκαλύπτει με βαρύγδουπους τίτλους τη παραπομπή μου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, χωρίς μάλιστα να γίνεται σεβαστό για άλλη μία φορά το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα και το τεκμήριο της αθωότητας. Βλέπω όμως και πάλι ότι αποσιωπάται επιμελώς σε κάθε αναφορά αυτών που αναπαραγάγουν τέτοιες ειδήσεις ότι μία ιδιωτικού δικαίου διαφορά, όπως έχει κριθεί με δύο αμετάκλητες αποφάσεις ανώτατου Δικαστηρίου (Ελεγκτικού Συνεδρίου: αποφάσεις 3339/2011 και 3340/2011), έχει ατυχώς ποινικοποιηθεί και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμη αποσιωπάται:

i) Ότι με την με αρ. 4887/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε την ουσία της υπόθεσης, έχω ήδη δικαιωθεί επί ανακοπής μου κατά της ταμειακής βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ , και κρίθηκε ότι δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη έναντι του Δημοσίου και βεβαίως δεν έχω ευθύνη και ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 66951/2013 αμετάκλητη (ποινική) απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών, κρίθηκα αθώος της κατηγορίας της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που αφορούν τα ίδια χρηματικά ποσά για τα οποία τώρα παραπέμπομαι.

iii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 6092/12 αμετάκλητη απόφαση του Μ/λούς Πλημ/κείου Πειραιά κρίθηκα αθώος της κατηγορίας ως προς την ακαταλληλότητα των τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας.

Τέτοιες όμως αναφορές είναι βέβαιο ότι αμαυρώνουν το τεράστιο έργο φιλανθρωπίας της Αλληλεγγύης, η οποία σαν Οργανισμός ανέλαβε να μεταφέρει σε όλο το κόσμο μέσω της προσφοράς το μήνυμα αγάπης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μήνυμα αυτό τώρα καλούμαι να μεταφέρω και να υπερασπιστώ και εντός των δικαστικών αιθουσών, όπου θα αποδειχθεί η αθωότητα μου και θα αναδειχθεί η μόνη και πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή η Αλληλεγγύη ήταν ένας διεθνούς βεληνεκούς ανθρωπιστικός Οργανισμός, που προσέφερε ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες αναξιοπαθούντες στον κόσμο τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μέχρι τότε καλώ όλους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας μου και να αφήσουν απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη, την οποία τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, να επιτελέσει το καθήκον της».

Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε το καθήκον της και τον έστειλε φυλακή κρίνοντάς τον ένοχο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 950


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα