Πώς άλλαξε η άποψή μου για το κράτος

Πώς άλλαξε η άποψή μου για το κράτος

5 Οκτωβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:437
Μοίρασέ το

 

Παλιά θεωρούσα το κράτος ως κάτι εξαιρετικά ανίκανο, αρκετά διεφθαρμένο, και που αντιμετωπίζει κίνητρα που ωθούν τους θεσμούς και τους αξιωματούχους του να είναι γενικά διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

Τώρα, θεωρώ το κράτος ως θεμελιωδώς δόλιο, όπως και άλλα κλασικά δόλια καθεστώτα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία – κάτι που έγινε σαφές από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

government

Άρθρο του Aaron Hertzberg, που δημοσιεύτηκε στις 27/8/2023 από το Brownstone Institute.

 

Το κράτος προσπάθησε να απανθρωποποιήσει τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων, αν όχι η πλειοψηφία, είχε διάφορες σοκαριστικές απόψεις για τους μη εμβολιασμένους, όπως ότι είναι εγωιστές, χαζοί, επικίνδυνοι για την κοινωνία, ότι θα πρέπει να περιοριστούν βίαια στα σπίτια τους, να τους πάρουν τα παιδιά τους, και να μεταφερθούν σε «στρατόπεδα καραντίνας». Ένας σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων ανθρώπων, με μια λέξη, μίσησε απροκάλυπτα τους μη εμβολιασμένους. Αυτό το είδος της μοχθηρής, απεχθούς δημαγωγίας είναι ιστορικά ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία χειραγωγείται, ώστε να αποδεχθεί τη γενοκτονία μιας μειονοτικής ομάδας μέσα στην κοινωνία


Μια από τις ερωτήσεις που τέθηκαν σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της θρησκευτικής μου κοινότητας ήταν «Άλλαξε καθόλου η άποψή σας για το κράτος λόγω του κορωνοϊού;» μαζί με ένα πλαίσιο για να εξηγήσουμε την απάντησή μας.

Το παρακάτω είναι μια προσαρμοσμένη δοκιμιακή έκδοση αυτού που έγραψα (η αρχική μου απάντηση δημοσιεύτηκε στο Substack ).


Παλιά θεωρούσα το κράτος ως κάτι εξαιρετικά ανίκανο, αρκετά διεφθαρμένο, και που αντιμετωπίζει κίνητρα που ωθούν τους θεσμούς και τους αξιωματούχους του να είναι γενικά διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

Τώρα, θεωρώ το κράτος ως θεμελιωδώς δόλιο, όπως και άλλα κλασικά δόλια καθεστώτα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία – κάτι που έγινε σαφές από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

1. Το κράτος έκανε τα πάντα για να καταστείλει, να σαμποτάρει και να καταστρέψει κάθε διαθέσιμη αποτελεσματική θεραπεία για την Covid, η οποία από μόνη της προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, αν όχι εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Δεν ήταν απλώς ότι η κυβέρνηση έκανε ισχυρισμούς που υποτιμούσαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών για την Covid – η κυβέρνηση προώθησε επιθετικά μια «προσέγγιση ολοκληρωτικής διακυβέρνησης» για να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο πολιτικό μοχλό, ώστε να συντρίψει ανελέητα οποιαδήποτε θεραπεία. Η κυβέρνηση ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη στοχοποίηση, την παρενόχληση, τον αποκλεισμό από τα σόσιαλ μίντια, την αναστολή επαγγελματικών αδειών, και τον τερματισμό της σταδιοδρομίας ηρωικών αντιφρονούντων γιατρών που επέλεξαν να θεραπεύσουν ασθενείς με Covid αψηφώντας τις μηδενιστικές κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το NIH και άλλες υπηρεσίες «να μην κάνουν τίποτα» και να στέλνουν τους ασθενείς στο σπίτι τους μέχρι να μπλαβιάσουν.

2. Οι άλλες πολιτικές κατά της Covid – τα lockdown, οι μάσκες και οι άλλες μορφές κοινωνικών περιορισμών – ήταν από τις πιο δόλιες και ολέθριες πολιτικές που εφαρμόστηκαν ποτέ από μια κοινωνία που νομίζει ότι είναι ηθική. Είναι πλέον σαφές ότι ο αριθμός των θανάτων από αυτές τις πολιτικές ξεπέρασε τον πραγματικό αριθμό θανάτων από τη νόσο της Covid (η οποία από μόνη της ήταν σημαντική μόνο λόγω της καταστολής και της απαγόρευσης των θεραπειών, όπως αναφέρθηκε παραπάνω).

Επιπλέον, οι ίδιες οι πολιτικές που υποστηρίχθηκαν και εφαρμόστηκαν βάναυσα ​​από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις επιδείνωσαν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα της νόσου της Covid. Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν την άσκηση, να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και μια σειρά από άλλα πράγματα που αύξησαν δραματικά τα επίπεδα άγχους και την παχυσαρκία του πληθυσμού γενικότερα, έκαναν τους ανθρώπους πολύ πιο ευάλωτους στη νόσο της Covid (καθώς και σε μια σειρά από άλλες ιατρικές παθήσεις).

Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι αυτές οι πολιτικές που οδήγησαν στην κοινωνία δεν διέθεταν υποστηρικτικά στοιχεία πριν εφαρμοστούν. Είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο ότι κανένα από τα μέτρα μετριασμού της Covid δεν είχε καμία επιδημιολογική επίδραση. Τα lockdown δεν είχαν καμία επίδραση στη μετάδοση ή την επιδημιολογία των κυμάτων Covid. Οι υφασμάτινες/χειρουργικές μάσκες προσώπου δεν μείωσαν καθόλου την εξάπλωση του Covid, ενώ ακόμη και οι διάφοροι τύποι μασκών N95 αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστες στα χέρια του γενικού πληθυσμού.

Βασικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Φάουτσι, παραδέχτηκαν ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν έλαβαν υπόψη τους τις μυριάδες βλάβες που θα προκαλούσαν τέτοιες πολιτικές στην κοινωνία, κάτι που δεν αποτελεί «παράβλεψη» – η λιγότερο φρικτή πιθανότητα είναι ότι δεν είχαν καμία έγνοια για τη σφαγή που προκλήθηκε από τις πολιτικές τους, κάτι που αποτελεί σκέτη δολιότητα.

3. Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού – που χρηματοδοτήθηκαν, διατέθηκαν στην αγορά και εξουσιοδοτήθηκαν από το κράτος– ήταν ελάχιστα αποτελεσματικά για λίγους ενδεχομένως μήνες το πολύ, αλλά προκάλεσαν σημαντικό αριθμό θανάτων και σοβαρούς τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή όσων τα έκαναν (έχω κάνει έρευνα σε αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης 3.300+ μελετών αναφοράς περιπτώσεων που τεκμηριώνουν διάφορους τραυματισμούς/θάνατους από εμβόλια Covid στην επίσημη ακαδημαϊκή βιβλιογραφία). Το κράτος εξακολουθεί να αρνείται ότι υπήρξαν θάνατοι που σχετίζονται με τα εμβόλια mRNA – το 2023, με πάνω από 300 περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο να αναφέρονται στην επίσημη ακαδημαϊκή βιβλιογραφία.

Ο απολογισμός από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μόνο στις ΗΠΑ είναι πιθανώς κάπου μεταξύ 100.000-300.000 θανάτων, και ίσως περισσότεροι (αυτό βασίζεται σε αναλύσεις υπερβολικής θνησιμότητας, κρατικά δεδομένα αναπηρίας, δεδομένα ασφάλισης, δεδομένα φαρμακοεπαγρύπνησης και δεδομένα ερευνών). Πιθανώς υπάρχουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν με σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από εμβόλια κατά του κορωνοϊού, και πιθανώς περισσότεροι από 2 εκατομμύρια. Λόγω της σοκαριστικά κακής ποιότητας των δεδομένων και των μελετών στις ΗΠΑ, είναι πολύ δύσκολο να διευκρινιστούν οι διάφορες αιτίες της υπερβολικής νοσηρότητας και θνησιμότητας (νόσος Covid, πολιτικές για την Covid, εμβόλια κατά της Covid) ή να αποκτήσουμε μια τεκμηριωμένη ιδέα για το πόση είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα καταρχάς, ωστόσο ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητο: τα εμβόλια κατά της Covid προκάλεσαν μαζική σφαγή σε ολόκληρη την κοινωνία.

4. Το κράτος προσπάθησε να απανθρωποποιήσει τους μη εμβολιασμένους και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων, αν όχι η απόλυτη πλειοψηφία, είχε διάφορες σοκαριστικές απόψεις για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι εγωιστές, χαζοί, κίνδυνος για την κοινωνία· ότι θα πρέπει να περιοριστούν βίαια στα σπίτια τους· να τους πάρουν τα παιδιά τους, και να μεταφερθούν σε «στρατόπεδα καραντίνας». Ένας σημαντικός αριθμός εμβολιασμένων ανθρώπων, με μια λέξη, μίσησε απροκάλυπτα τους μη εμβολιασμένους.

Αυτό το είδος της μοχθηρής, απεχθούς δημαγωγίας είναι ιστορικά ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία χειραγωγείται, ώστε να αποδεχθεί τη γενοκτονία μιας μειονοτικής ομάδας ή μιας φατρίας μέσα στην κοινωνία.

5. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδόθηκε στο πιο σημαντικό καθεστώς λογοκρισίας στην ιστορία οποιασδήποτε δυτικής χώρας, κάτι που, εκτός από το εκτεταμένο μακελειό που προκάλεσε, αποδεικνύει επίσης ότι οι κυβερνώντες δεν σέβονται καθόλου το κράτος δικαίου ή τους νομικούς κανόνες και πιστεύουν σε μια ριζοσπαστική θεώρηση του τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» χωρίς κανέναν σαφή περιορισμό.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το μακελειό που προκλήθηκε από τη λογοκρισία δεν είναι απλώς η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής ή οι θανατηφόρες συνέπειες του γεγονότος ότι αποκρύφθηκε η γνώση των αποτελεσματικών θεραπειών από ανθρώπους που εξαιτίας της έλλειψής τους πέθαναν, αλλά περιλαμβάνει κάθε είδους μικρολεπτομέρειες δεύτερης τάξης που δεν θα σας περνούσαν απ’ το μυαλό, όπως οι αυτοκτονίες από άτομα που έπασχαν από διάφορες παθήσεις και αποσυνδέθηκαν από τις ομάδες υποστήριξής τους όταν το Facebook διέγραψε την σελίδα και τους προσωπικούς λογαριασμούς των μελών της.

6. Το κράτος ενεργεί τώρα σαν δικτατορικό καθεστώς για να χαρακτηρίσει και να κατηγοριοποιήσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης ως «τρομοκρατική απειλή» (π.χ. γονείς που διαμαρτύρονται στα σχολικά συμβούλια, θρησκευόμενοι καθολικοί, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων οπλοκατοχής, των γονεϊκών δικαιωμάτων, κ.λπ. , πολέμιοι της κρατικής πολιτικής για την Covid και άλλων κυβερνητικών πολιτικών, άνθρωποι που είναι δύσπιστοι για την επίσημη ορθοδοξία της «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής», κ.ά.).

7. Το κράτος διώκει την πολιτική διαφωνία. Το πιο προφανές παράδειγμα είναι το κατηγορητήριο κατά του Προέδρου Τραμπ. Ωστόσο, εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τις κατηγορίες κατά του Τραμπ. Οι πολιτικές διώξεις χιλιάδων διαδηλωτών της 6ης Ιανουαρίου –αν προσέξετε τις πραγματικές ποινικές διώξεις της 6ης Ιανουαρίου– είναι ένα ηθικό εξάμβλωμα. Η συντριπτική πλειονότητα των κατηγορουμένων δεν έκανε ούτε κατά προσέγγιση κάτι βίαιο ή έστω παράνομο, ωστόσο κρατήθηκαν χωρίς εγγύηση για χρόνια σε «ξεχωριστές» συνθήκες φυλακής, στερήθηκαν την κατάλληλη νομική εκπροσώπηση (οι δημόσιοι υπερασπιστές τους ήταν στο πλευρό της κυβέρνησης). Τους αρνήθηκαν μια δίκαιη δίκη (μια δίκη από ένορκους λυσσασμένων πολιτικών ακτιβιστών που σας μισούν είναι μια φάρσα)· και κατηγορήθηκαν για εγκλήματα όπου χρησιμοποιήθηκαν καινοφανείς, μυθιστορηματικές κι επινοημένες νομικές θεωρίες που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ για κανένα άλλο τύπο διαδηλωτών, όπως των πολύ πιο βίαιων και κοινωνικά ανατρεπτικών Black Lives Matter και Antifa, το καλοκαίρι του 2020. Η κυβέρνηση επιχείρησε επίσης να φυλακίσει για 10 χρόνια έναν ακτιβιστή κατά των αμβλώσεων με σαφώς αβάσιμες κατηγορίες, επειδή έσπρωξε κάποιον που απείλησε το δεκάχρονο παιδί του, οι οποίες απορρίφθηκαν από ένα σώμα ενόρκων (ανέλπιστα) που αποφάνθηκαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν αθώος.

8. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ όχι μόνο υποστηρίζει, εμπορεύεται και χρησιμοποιεί τη σημαντική εξουσία της για να επιβάλει τη βάρβαρη ιδεολογία μιας σωρείας σεξουαλικών παρεκκλίσεων που είναι μηδενιστικές και διεφθαρμένες, ακόμη και πέρα ​​από οτιδήποτε έχει αποδοθεί ποτέ στα Σόδομα. Αυτό περιλαμβάνει τις τρέχουσες προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αναγκάσει διάφορους θεσμούς να εφαρμόσουν μια ανεγκέφαλη, μοχθηρή βαρβαρότητα, όπως ο ψυχολογικός, σωματικός και ορμονικός ακρωτηριασμός παιδιών ως «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο», παρακρατώντας ορισμένους τύπους ομοσπονδιακής χρηματοδότησης ακόμη και για σχολεία ή νοσοκομεία που αρνούνται να επιτρέψουν της είσοδο ανδρών στις γυναικείες τουαλέτες (ή να παράσχουν την εν λόγω «ιατρική φροντίδα»). Η θυσία παιδιών στο βωμό της παρανοϊκής ιδεολογίας του φύλου είναι κυριολεκτικά μια σύγχρονη ενσάρκωση του Μολώχ.

9. Το κράτος σκοπίμως και εσκεμμένα προσπαθεί να φτωχοποιήσει τους πολίτες του και να τους στερήσει πολλά αγαθά που έχουν γίνει βασικές παροχές στην κοινωνία μας (όπως ο κλιματισμός, οι σόμπες υγραερίου, τα αυτοκίνητα, κλπ κλπ κλπ κλπ). Το να αναλύσουμε ενδελεχώς αυτό το θέμα και το να τεκμηριωθεί η «ηθελημένη και σκόπιμη» φύση αυτής της φτωχοποίησης θα απαιτούσε μια μακρά ανάλυση πολυάριθμων αποφάσεων, δηλώσεων και ενεργειών των σχετικών ανθρώπων και φορέων, κάτι που είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτού του κειμένου. Το αναφέρω εδώ μόνο επειδή είναι μια από τις κραυγαλέες διαστάσεις της εν ψυχρώ κακίας που είναι η κοσμοθεωρία της κυβέρνησης σήμερα.

10. Το κράτος ενθαρρύνει και εφαρμόζει ένα συστηματικό καθεστώς απαρτχάιντ, ιδιαίτερα κατά των στρέιτ λευκών ανδρών.

 

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια D.E.I. (Διαφορετικότητα-Ισότητα-Συμπερίληψη) που απεικονίζουν τους λευκούς, τους στρέιτ, και τους θρησκευόμενους ανθρώπους ως ασπόνδυλα και αδιόρθωτους, κακούς ρατσιστές είναι ένα πανταχού παρόν χαρακτηριστικό σε κυβερνητικούς φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα. Αυτή η δόλια και ρατσιστική ιδεολογία εφαρμόζεται μέσω της πολιτικής των προσλήψεων και εισδοχής, των προτεραιοτήτων των κρατικών δαπανών, των όρων που συνδέονται με τη λήψη κρατικών επιχορηγήσεων, και σχεδόν μέσα από οτιδήποτε στο οποίο ασκεί την παραμικρή επιρροή η κυβέρνηση.

11. Το κράτος ως εν γένει οντότητα είναι ένας τόσο παθολογικός ψεύτης, που αν ήταν πραγματικό πρόσωπο θα έκανε τον Πινόκιο να μοιάζει με υπόδειγμα ειλικρίνειας. Είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της κυβέρνησης της ΕΣΣΔ σε αυτό το χρονικό σημείο – σχεδόν όλα όσα λένε τώρα είναι ένα εσκεμμένο ψέμα.

Σε γενικές γραμμές, το κράτος είναι ένας διαβολικός, δόλιος θεσμός που ασχολείται πρωτίστως με την προώθηση διεστραμμένων ιδεολογιών, τον ακρωτηριασμό παιδιών και τη δίωξη της πολιτικής διαφωνίας, ενώ είναι πρόθυμο να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, επιδιώκοντας οποιονδήποτε πολιτικό -ή άλλο- στόχο προσπαθεί να επιτύχει.


Ο Aaron Hertzberg είναι συγγραφέας όλων των πτυχών της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το Substack του ονομάζεται Resisting the Intellectual Illiteratti.

 

 

Πηγή

Προβολές : 437


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα