Πώς θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων λόγω… κλιματικής αλλαγής

Πώς θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων λόγω… κλιματικής αλλαγής

17 Απριλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:827
Μοίρασέ το

 

 

Έρχονται σκοτεινά χρόνια

Το πείραμα των «κοινοβίων» στην Αυστραλία

Ένα δυστοπικό μέλλον που αρχίζει από ένα επίσης δυστοπικό παρόν

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει καν αντιληφθεί τους σατανικούς στόχους του πτωχευτικού νόμου και του νόμου περί ενεργειακών σπιτιών λόγω … κλιματικής αλλαγής…

Θσα μας παίρνουν τα σπίτια, και ούτε που θα καταλαβαίνουμε γιατί…

Και φυσικά, οι νόμοι έρχονται γραμμένοι από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, και φυσικότατα, το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…

Άντε βρε να ψηφίσετε στις εκλογές και με την ψήφο σας να νοθεύσουν το αποτέλεσμα και να φτιάξουν τη συγκυβέρνησητης ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΠΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Εύχομαι να μην χρειαστεί το παρακάτω, αλλά πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα έρθει η μέρα που θα αναγκαστεί αυτός ο λαός, να πάρει στα χέρια του την μοίρα του… πριν τον αφανίσουν…

 

O νέος Κλιματικός Κανονισμός που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι στόχοι του οποίου είναι δεσμευτικοί για όλα τα κράτη-μέλη θα απειλήσουν τον «πυρήνα» της ύπαρξης και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, καθώς θα απειλήσει τις κατοικίες τους και τις ιδιοκτησίες τους.

Χαρακτηριστικό αυτού που έρχεται είναι αυτό που συμβαίνει στην Αυστραλία, μία χώρα με μέγεθος ηπείρου και πληθυσμό μόλις 26 εκατομμυρίων, όπου λόγου του υπερβολικά «περισσευούμενου χώρου» η απόκτηση κατοικίας θα έπρεπε να είναι πολύ εύκολη.

Κι όμως, όσο παράλογο κι αν ακούγεται η Αυστραλία έχει στεγαστική κρίση (το πως δημιουργήθηκε είναι άλλο ζήτημα) και ουσιαστικά προτείνουν ένα είδος…κοινόβιου για να λυθεί το πρόβλημα!

Έρχονται σκοτεινά χρόνια: Πώς θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων λόγω… κλιματικής αλλαγής – Το πείραμα των «κοινοβίων» στην Αυστραλία

«Η λύση για την εντεινόμενη στεγαστική κρίση της Αυστραλίας βρίσκεται σε εκατομμύρια σπίτια σε όλη την χώρα, εάν μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους τρόπους κλασικής κοινής διαβίωσης. Και μια πλατφόρμα ανταλλαγής σπιτιών στην Μελβούρνη μπορεί να είναι το κλειδί».

Αυτό αναφέρουν ΜΜΕ στην Αυστραλία…

Το Room Xchange είναι η πρώτη επαληθευμένη πλατφόρμα κοινής χρήσης σπιτιών της Αυστραλίας που συνδέει πολυάσχολους ιδιοκτήτες σπιτιού με ένα εφεδρικό υπνοδωμάτιο με ενοικιαστές που χρειάζονται ένα οικονομικό μέρος ως κατοικία.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ότι λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία θα προωθηθεί σε όλες τις δυτικές χώρες.

Το «The Room Xchange» προσφέρει ένα μοναδικό μοντέλο πληρωμής με το οποίο οι ενοικιαστές μπορούν να «πληρώνουν ενοίκιο» επιλέγοντας πρόσθετες οικιακές εργασίες – όπως κηπουρική, καθαρισμός, βόλτα με τον σκύλο ή φύλαξη παιδιών.

Η ίδια στεγαστική κρίση θα δημιουργηθεί σε ακόμα χειρότερο βαθμό και στην ΕΕ με αφορμή την δήθεν Κλιματική Αλλαγή αφού επί της ουσίας η ΕΕ ενέκρινε το νέο Κλιματικό Κανονισμό ο οποίο θα απαγορεύει την ενοικίαση και την πώληση ενός ακινήτου, άμα ο ιδιοκτήτης του δεν «χαλάσει» πρώτα μία ολόκληρη περιουσία για να το αναβαθμίσει ενεργειακά (δηλαδή να ξοδέψει χρήματα τα οποία σίγουρα δεν θα τα διαθέτει).

Συγκεκριμένα είχε ανακοινωθεί:

«Σήμερα Τρίτη το Κοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα για την αύξηση του ρυθμού των ανακαινίσεων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η προτεινόμενη αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων έχει ως στόχο να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα της ΕΕ έως το 2030 και να καταστήσει τον τομέα κλιματικά ουδέτερο έως το 2050. 

Στόχος είναι επίσης να αυξηθεί το ποσοστό ανακαίνισης των ενεργειακά μη αποδοτικών κτιρίων, καθώς και να παρέχονται καλύτερες πληροφορίες όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων γενικότερα.

 Από το 2028 όλα τα καινούρια κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η αντίστοιχη προθεσμία για κτίρια που στεγάζουν, χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε δημόσιες αρχές θεσπίζεται για το 2026. Όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες συλλογής ηλιακής ενέργειας έως το 2028, εφόσον αυτό είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτό, ενώ τα κτίρια κατοικιών που υποβάλλονται σε μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση θα έχουν προθεσμία έως το 2032.

Στην κλίμακα ενεργειακής απόδοσης από το Α έως το G, τα κτίρια κατοικιών θα πρέπει να επιτύχουν την κατάταξή τους, τουλάχιστον, στην κατηγορία Ε έως το 2030 και στην D έως το 2033.

Η κατηγορία G αντιστοιχεί στο 15% των κτιρίων ενός κράτους μέλους με τις χειρότερες επιδόσεις.

Τα μη οικιστικά και τα δημόσια κτίρια θα πρέπει να ανήκουν στις σχετικές κατηγορίες έως το 2027 και το 2030 αντίστοιχα.

Η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης (η οποία μπορεί να λάβει τη μορφή μονωτικών εργασιών ή βελτίωσης του συστήματος θέρμανσης) θα πραγματοποιείται όταν ένα κτίριο πωλείται ή υποβάλλεται σε σημαντική ανακαίνιση ή, εάν ενοικιάζεται, όταν υπογράφεται νέο συμβόλαιο μίσθωσης.

Τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτών των στόχων θα καθοριστούν από τα κράτη μέλη στα λεγόμενα εθνικά σχέδια ανακαίνισης.

Άνθρωποι της αγοράς ακινήτων έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία για τους για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα έχουν οι τόσο δεσμευτικοί στόχοι».

Δεν ξεκαθαρίζεται τι θα συμβεί στους διαμένοντες στο ακίνητό τους αν δεν… «φτιάξουν» το σπίτι τους ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν έχουν.

Θα τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους; Θα τους προσφέρουν θέση σε παγκάκι; Δεν θα μπορούν να πωλήσουν ή να νοικιάσουν το ακίνητο, μήπως δεν θα μπορούν ούτε να το μεταβιβάσουν στα παιδιά τους;

Κοινόβια, έλλειψη στέγης, διατροφή με έντομα, σκουλήκια και συνθετικό κρέας, δεν είναι και πολύ όμορφα τα χρόνια που έρχονται για το σύνολο της Ανθρωπότητας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 827


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα