Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας τεχνητός σεισμός από μια υπόγεια πυρηνική έκρηξη

Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας τεχνητός σεισμός από μια υπόγεια πυρηνική έκρηξη

8 Φεβρουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:554
Μοίρασέ το

 

Η διαμάχη τα τελευταία χρόνια από τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές έχει προκύψει λόγω της σημαντικής αύξησης της συχνότητας των σεισμών σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα πολλοί να υποψιάζονται ότι αυτές οι ογκώδεις υπόγειες εκρήξεις επηρέαζαν τη δομή και τη συμπεριφορά της τεκτονικής πλάκας, οδηγώντας σε έναν πιο πτητικό πλανητικό φλοιό.

 

 

 

 

Από τότε που πήραν το πάνω χέρι τα οβραίικα ερπετά στο βαθύ σιωνιστικό παρακράτος των ΗΠΑ και επέβαλαν τα δικά τους πιόνια  παγκοσμίως και κυρίως στις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΑ – ΙΝΔΙΑ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γενικώς για ολόκληρη την ανθρωπότητα…

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΟΝΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ…
Άντε να δούμε πότε θα τους πάρει όλους ο διάολος… μαζί και τον ίδιο…
Καλλιόπη Σουφλή

Η διαδικασία των υπόγειων πυρηνικών δοκιμών είναι πολύ απλή.
Μια μεγάλη τρύπα σκάβεται κατευθείαν κάτω στο έδαφος, συνήθως 1-3 μέτρα σε πλάτος και μέχρι 1 χιλιόμετρο σε βάθος.
Το πυρηνικό πυρομαχικό τοποθετείται στο βάθος αυτής της τρύπας και στη συνέχεια γεμίζεται με στρώματα άμμου και μπιζελιού, τα οποία μπορούν να απορροφήσουν την ακτινοβολία και να την εμποδίσουν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα.
Υπάρχει επίσης ένας αριθμός αισθητηριακού εξοπλισμού με επένδυση μόλυβδου που μπορεί να καταγράψει την εκρηκτική δύναμη της έκρηξης που θα βγει στην επιφάνεια, ουσιαστικά στην ατμόσφαιρα θα φανεί μια λάμψη χωρίς θόρυβο.
Αυτό δεν είναι ένα τέλειο σύστημα αν και θεωρείται ευρέως το ασφαλέστερο μέσο δοκιμών, τόσο για τους κοντινούς πληθυσμούς όσο και για το ίδιο το περιβάλλον.
Αναφέρεται ότι σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις υπόγειων πυρηνικών δοκιμών μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ακτινοβολία κατέληξε να διαφύγει στην ατμόσφαιρα.
Οι υπόγειες εκρήξεις πυρηνικών όπλων μπορούν να ανιχνευθούν όπως οι σεισμοί για έναν απλό φυσικό λόγο.
Και στις δύο περιπτώσεις  είτε όταν οι βράχοι σκάνε σε ένα σεισμό είτε κατά τη διάρκεια της έκρηξης, πολύ ισχυρές δυνάμεις δρουν γρήγορα μέσα στη Γη.
Αυτό οδηγεί σε ένα έντονο τίναγμα των πετρωμάτων γύρω από το υποκέντρο το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ελαστικά κύματα που μπορούν να ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια μακριά ανάλογα με την φορά και την θέση που έχουν τοποθετηθεί τα πυρηνικά εκρηκτικά και ανιχνεύονται από ευαίσθητα σεισμόμετρα.
Η διαμάχη τα τελευταία χρόνια από τις υπόγειες πυρηνικές δοκιμές έχει προκύψει λόγω της σημαντικής αύξησης της συχνότητας των σεισμών σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα πολλοί να υποψιάζονται ότι αυτές οι ογκώδεις υπόγειες εκρήξεις επηρέαζαν τη δομή και τη συμπεριφορά της τεκτονικής πλάκας, οδηγώντας σε έναν πιο πτητικό πλανητικό φλοιό. 
Καθώς όλο και περισσότερα έθνη ανέπτυξαν τα δικά τους ατομικά πυρηνικά προγράμματα, οι δοκιμές ήταν ένα αναπόφευκτο στοιχείο της εξέλιξής τους. Εν ολίγοις, μόλις δημιουργούσαν μια ατομική βόμβα έπρεπε να βεβαιωθούν ότι θα λειτουργούσε.
Τα τελευταία 70 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 2.000 δοκιμές πυρηνικής έκρηξης σε αυτόν τον πλανήτη. Από αυτές τις δοκιμές, σχεδόν το 75% από αυτές έγιναν υπόγεια.

 

Πηγή

Προβολές : 554


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα