Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα γενοκτονίας της τεχνητής νοημοσύνης για να καταστρέψει τη Γάζα

Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα γενοκτονίας της τεχνητής νοημοσύνης για να καταστρέψει τη Γάζα

7 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:178
Μοίρασέ το

 

Πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης επίθεσης στη Γάζα, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι ένας υπολογιστής τους προμήθευε πιθανούς στόχους.

 

Η πρόθεση φαίνεται να ήταν να παρακάμψουμε τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις ανθρώπινες εκτιμήσεις για πιθανά θύματα, αναθέτοντας τις δολοφονίες σε μια μηχανή.

 

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ δημιουργεί στόχους τόσο γρήγορα, με βάση τόσο ευρείες εισροές, που όλοι στη Γάζα βρίσκονται στο στόχαστρο

Θα έπρεπε ήδη να ήταν εμφανές από την κλίμακα του θανάτου και της καταστροφής που προκλήθηκε στη Γάζα τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες ότι το Ισραήλ εφάρμοζε μια πολιτική εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων στον πολιορκημένο θύλακα.

Τώρα οι Ισραηλινοί πληροφοριοδότες έχουν δώσει λεπτομέρειες για το πώς διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – και πώς εκλογικεύονται εσωτερικά μέσα στα στρατιωτικά και πολιτικά κλιμάκια του Ισραήλ.

Μια ασυνήθιστη σειρά μαρτυριών που δημοσιεύθηκαν από κοινού από τις εκδόσεις 972 με έδρα το Ισραήλ και το Local Call την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσαν ότι ο τεράστιος αριθμός νεκρών Παλαιστινίων αμάχων είναι, στην πραγματικότητα, αναπόσπαστο μέρος των πολεμικών στόχων του Ισραήλ και όχι μια ατυχής παρενέργεια.

Οι μέχρι στιγμής γνωστοί νεκροί υπολογίζονται σε σχεδόν 16.000, ενώ άλλοι 6.000 αγνοούνται, που πιθανώς συντρίβονται κάτω από τα ερείπια. Τα δύο τρίτα των νεκρών από το Ισραήλ είναι γυναίκες και παιδιά.

Πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης επίθεσης στη Γάζα, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι ένας υπολογιστής τους προμήθευε πιθανούς στόχους. Η πρόθεση φαίνεται να ήταν να παρακάμψουμε τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις ανθρώπινες εκτιμήσεις για πιθανά θύματα, αναθέτοντας τις δολοφονίες σε μια μηχανή.

Οι πληροφοριοδότες επιβεβαιώνουν ότι, δεδομένων των νέων, γενναιόδωρων παραμέτρων για το ποιος και τι μπορεί να επιτεθεί, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «Gospel», δημιουργεί λίστες στόχων τόσο γρήγορα που ο στρατός δεν μπορεί να συμβαδίσει.

Οι εισροές του Ισραήλ είναι τώρα τόσο εκτενείς που επιτρέπουν τον βομβαρδισμό χωρίς προειδοποίηση για πολυκατοικίες πολυώροφων, εφόσον μπορεί να υποστηριχθεί ότι ένα άτομο που κατοικεί εκεί πιστεύεται ότι έχει σχέση με τη Χαμάς.

Καθώς η Χαμάς όχι μόνο έχει στρατιωτική πτέρυγα, αλλά διευθύνει την κυβέρνηση του θύλακα, η νέα πολιτική δυνητικά διευρύνει τον κύκλο των στόχων για να συμπεριλάβει δημόσιους υπαλλήλους, αστυνομία, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον τομέα της βοήθειας.

Αυτό εξηγεί πώς, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 100.000 σπίτια στη Γάζα έχουν ισοπεδωθεί ή καταστούν ακατοίκητα και τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν, περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού του θύλακα.

 

Βασική επιβίωση

 

Οι αποκαλύψεις δίνουν οριστικά ψέματα στους ισχυρισμούς δυτικών πολιτικών, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak και ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Keir Starmer, ότι το Ισραήλ απλώς αμύνεται και προσπαθεί να αποφύγει τις απώλειες αμάχων.

Σε μια αναφορά την περασμένη Παρασκευή, ο Guardian επιβεβαίωσε την εξάρτηση του Ισραήλ στο υπολογιστικό σύστημα του Ευαγγελίου. Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που γνωρίζει την ανάπτυξη αυτόνομων επιθετικών συστημάτων από το Πεντάγωνο, ο οποίος δήλωσε ότι ο πόλεμος τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ στη Γάζα ήταν μια « σημαντική στιγμή ».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε: «Άλλα κράτη θα παρακολουθούν και θα μαθαίνουν».

Ίσως η πιο σημαντική από τις αποκαλύψεις από νυν και πρώην Ισραηλινούς αξιωματούχους που μίλησαν στο 972 και το Local Call είναι το γεγονός ότι το Ισραήλ γνωρίζει ότι οι πολλές χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές του στις κατοικημένες περιοχές της Γάζας έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δημόσιες διακηρύξεις ότι το Ισραήλ επιδιώκει να εξαλείψει την ομάδα.

Ακόμη και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου του ισραηλινού στρατού, που πιθανότατα βασίζονται στον νέο, πολύ ευρύτερο ορισμό του ποιος θεωρείται στόχος της Χαμάς, το Ισραήλ έχει σκοτώσει μεταξύ 1.000 και 3.000 «πράκτορες» – που σημαίνει ότι, ακόμη και σύμφωνα με την εκτίμηση του Ισραήλ, οι άμαχοι περιλαμβάνουν μεταξύ 85 και Το 95 τοις εκατό των νεκρών από τις εκστρατείες βομβαρδισμών της.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις μακροχρόνιες στρατιωτικές πολιτικές προς τη Γάζα –κυρίως το λεγόμενο δόγμα Dahiya , μερικές φορές γνωστό ως « κούρεμα του γκαζόν »– αλλά άλλαξε την εστίαση για να επιτρέψει πολύ μεγαλύτερη αιματοχυσία μεταξύ των αμάχων.

Το δόγμα, το οποίο καθοδηγεί τις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα τα τελευταία 15 χρόνια, πήρε το όνομά του από την καταστροφή μιας ολόκληρης γειτονιάς της Βηρυτού στον πόλεμο του Ισραήλ στον Λίβανο το 2006.

Το δόγμα έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: ότι η απόρριψη σε μια εχθρική περιοχή θα αναγκάσει τον πληθυσμό να επικεντρωθεί στη βασική επιβίωση και όχι στην αντίσταση και μακροπρόθεσμα θα ενθαρρύνει τους απλούς ανθρώπους να ξεσηκωθούν ενάντια στους ηγεμόνες τους.

Παραδοσιακά, το δόγμα Dahiya αφορούσε κυρίως την καταστροφή των υποδομών. Τουλάχιστον επίσημα, δεδομένων των περιορισμών του διεθνούς δικαίου, το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι εξέδωσε προειδοποιήσεις. Αυτό υποτίθεται ότι έδινε στους αμάχους στη στοχευμένη περιοχή χρόνο για να εκκενώσουν.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, αυτή η περίοδος προειδοποίησης έχει σε μεγάλο βαθμό λήξει, τοποθετώντας τους πολίτες απευθείας στο στόχαστρο του Ισραήλ .

 

«Όχι χειρουργική»

 

Μια πηγή εξήγησε τα αποτελέσματα της νέας πολιτικής στο 972: «Οι αριθμοί αυξήθηκαν από δεκάδες θανάτους αμάχων [που επιτρέπονται] ως παράπλευρες ζημιές ως μέρος επίθεσης σε ανώτερο στέλεχος [Χαμάς] σε προηγούμενες επιχειρήσεις, σε εκατοντάδες θανάτους αμάχων ως παράπλευρη βλάβη.”

Ένας πρώην αξιωματούχος των στρατιωτικών πληροφοριών είπε ότι η πολιτική σχεδιάστηκε για να καταστήσει νόμιμους στόχους τις περισσότερες υποδομές της Γάζας: «Η Χαμάς είναι παντού στη Γάζα. Δεν υπάρχει κτίριο που να μην έχει κάτι από τη Χαμάς, οπότε αν θέλετε να βρείτε έναν τρόπο να μετατρέψετε έναν πολυώροφο σε στόχο, θα μπορέσετε να το κάνετε».

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, δεδομένου ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς βρίσκεται υπόγεια σε σήραγγες, το Ισραήλ έχει δυσκολευτεί να εντοπίσει πρωταρχικούς στόχους, όπως τοποθεσίες όπλων, ένοπλους πυρήνες και αρχηγεία.

Αντίθετα, έχει επικεντρωθεί σε αυτό που αποκαλεί «στόχους εξουσίας» – ή ακριβέστερα, συμβολικούς στόχους – όπως πολυώροφα κτίρια και πύργοι κατοικιών σε αστικές περιοχές, καθώς και δημόσια κτίρια όπως πανεπιστήμια, τράπεζες, κυβερνητικά γραφεία, νοσοκομεία και τζαμιά.

Αυτές οι επιθέσεις, λένε οι πηγές, θεωρούνται ως «μέσο που επιτρέπει τη ζημιά στην κοινωνία των πολιτών», αποδυναμώνοντας την ικανότητα της κοινωνίας να οργανώνεται και να λειτουργεί και τις οικογένειες να επιβιώνουν. Σύμφωνα με το 972, οι πρώην Ισραηλινοί αξιωματούχοι με τους οποίους μίλησε «κατανόησαν, άλλοι ρητά και άλλοι σιωπηρά, ότι η ζημιά σε αμάχους είναι ο πραγματικός σκοπός αυτών των επιθέσεων».

Αναφερόμενη στον υψηλό αριθμό νεκρών μεταξύ των αμάχων, άλλη πηγή δήλωσε: «Όλα είναι σκόπιμα. Γνωρίζουμε ακριβώς πόσες παράπλευρες ζημιές υπάρχουν σε κάθε σπίτι».

Πέντε διαφορετικές πηγές είπαν στο 972 ότι το Ισραήλ είχε συγκεντρώσει αρχεία για δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα στη Γάζα όπου ζουν μέλη χαμηλού επιπέδου της Χαμάς. Τα σπίτια, καθώς και όλοι όσοι μένουν σε αυτά, θεωρήθηκαν νόμιμος στόχος μόλις ένα άτομο που συνδέεται με τη Χαμάς μπήκε στο κτίριο.

Κάποιος σημείωσε: «Μέλη της Χαμάς που δεν έχουν καμία σημασία για τίποτα ζουν σε σπίτια σε όλη τη Γάζα. Έτσι σημαδεύουν το σπίτι και βομβαρδίζουν το σπίτι και σκοτώνουν όλους εκεί».

Μια άλλη πηγή παρατήρησε αυτής της πρακτικής ότι το αντίστοιχο θα ήταν η Χαμάς να βομβαρδίζει «όλες τις ιδιωτικές κατοικίες των οικογενειών μας όταν [οι Ισραηλινοί στρατιώτες] επιστρέφουν για ύπνο στο σπίτι το Σαββατοκύριακο».

Ένας αξιωματούχος που είχε επιβλέπει προηγούμενες επιθέσεις στη Γάζα είπε ότι το Ισραήλ θα ισχυριζόταν ότι ένας όροφος σε έναν πολυώροφο χώρο χρησιμεύει ως γραφείο ενός εκπροσώπου της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ για να δικαιολογήσει την ισοπέδωση του κτιρίου. «Κατάλαβα ότι το πάτωμα είναι μια δικαιολογία που επιτρέπει στον στρατό να προκαλέσει πολλές καταστροφές στη Γάζα».

Αν ήταν γνωστή η αλήθεια για το τι έκανε το Ισραήλ, πρόσθεσε η πηγή, «αυτό από μόνο του θα θεωρούνταν τρομοκρατία. Άρα δεν το λένε».

Ένας άλλος δήλωσε ότι ο στόχος του Ισραήλ ήταν να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά αντί να χτυπήσει το τμήμα του κτιρίου που σχετίζεται με τη Χαμάς. «Ήταν επίσης δυνατό να χτυπηθεί ο συγκεκριμένος στόχος με πιο ακριβή όπλα. Η ουσία είναι ότι γκρέμισαν έναν πολυώροφο για χάρη του να γκρεμίσουν έναν ψηλό όροφο».

 

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει ρητό αυτόν τον στόχο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ομέρ Τισλέρ, επικεφαλής της ισραηλινής αεροπορίας, είπε σε στρατιωτικούς δημοσιογράφους ότι ολόκληρες γειτονιές δέχθηκαν επίθεση «σε μεγάλη κλίμακα και όχι με χειρουργικό τρόπο».

Μια πηγή είπε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Ισραήλ ήταν «να δώσει στους πολίτες της Γάζας την αίσθηση ότι η Χαμάς δεν ελέγχει την κατάσταση».

Ιερός πόλεμος

Σε προηγούμενες επιθέσεις στη Γάζα, το Ισραήλ υιοθέτησε μια στρατηγική που προκάλεσε απρόβλεπτη καταστροφή στις υποδομές και οδήγησε σε μεγάλους αριθμούς Παλαιστινίων να σκοτωθούν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται το 972 και το Local Call, όλοι οι περιορισμοί έχουν αφαιρεθεί, κλιμακώνοντας δραματικά τις επιπτώσεις για τους αμάχους.

Ο Tishler, ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει επιβεβαιώσει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, πριν βομβαρδίσει ένα κτίριο, το Ισραήλ δεν παρέχει πλέον ένα προειδοποιητικό χτύπημα με ένα μικρό βλήμα – γνωστό ως « χτύπημα στέγης ». Η πρακτική, είπε, ήταν «σχετική με γύρους [μάχης] και όχι με πόλεμο».

Ο κίνδυνος που ενέχει αυτό για τους αμάχους έχει τονιστεί από την αποκάλυψη ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τώρα ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το Habsora ή το Gospel, για τον εντοπισμό στόχων.

Το ίδιο το όνομα, με τη βιβλική του σημασία, επιβεβαιώνει τις επικίνδυνες επιρροές του θρησκευτικού φονταμενταλισμού που παίζονται τώρα στον ισραηλινό στρατό και την αυξανόμενη υπόθεση ότι το Ισραήλ εμπλέκεται σε ιερό πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που παραδοσιακά θεωρείται κοσμικός, υιοθέτησε τη γλώσσα του εξτρεμιστή εποίκου αποκαλώντας την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πόλεμο ενάντια στον «Αμαλέκ» – έναν βιβλικό εχθρό του οποίου οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά του οποίου οι Ισραηλίτες διέταξε ο Θεός να εξοντώσει.

Μιλώντας για τη νέα εξάρτηση του στρατού στο Ευαγγέλιο, ο Aviv Kochavi, ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού, είπε στον ισραηλινό ιστότοπο Ynet νωρίτερα φέτος : «Στο παρελθόν, θα κατασκευάζαμε 50 στόχους στη Γάζα ετησίως. Τώρα, αυτό το μηχάνημα παράγει 100 στόχους την ημέρα, με το 50 τοις εκατό από αυτούς να δέχεται επίθεση».

Ο στόχος, παρατήρησε, ήταν να αντιμετωπιστεί ένα «πρόβλημα» σε προηγούμενες εκστρατείες βομβαρδισμών κατά της Γάζας ότι ο ισραηλινός στρατός ξέμεινε γρήγορα από στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που μπορούσε να εντοπίσει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ένας πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών είπε στο 972 ότι το Targets Administrative Division που διευθύνει την Gospel είχε μετατραπεί σε «εργοστάσιο μαζικών δολοφονιών». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν καταγραφεί ως «κατώτεροι στελέχη της Χαμάς» και ως εκ τούτου αντιμετωπίζονταν ως στόχοι. Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι «η έμφαση δίνεται στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα».

Μια πηγή που εργαζόταν στο τμήμα πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις συστάσεις του Gospel απορρίπτονταν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο: «Εργαζόμαστε γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος να εμβαθύνουμε στον στόχο. Η άποψη είναι ότι κρινόμαστε ανάλογα με το πόσους στόχους καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε».

Σχέδιο εθνοκάθαρσης

Η σημασία αυτών των αποκαλύψεων –και όσα αποκαλύπτουν για τους «πολεμικούς στόχους» του Ισραήλ– δεν πρέπει να υποτιμάται.

Προηγουμένως, η μόνιμη πολιορκία στη Γάζα και οι διακοπτόμενες βιαιοπραγίες του Ισραήλ βασισμένες στο δόγμα Dahiya χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία για τη διαχείριση του θύλακα.

Χρησιμοποίησαν ως συνεχής υπενθύμιση στη Χαμάς για το ποιος είναι το αφεντικό. Ο στόχος ήταν να παραμείνει η ομάδα επικεντρωμένη στα διοικητικά καθήκοντα και όχι στην ένοπλη αντίσταση: επιδιόρθωση της καταστροφής, επινόηση τρόπων αντιμετώπισης της πολιορκίας και αποκατάσταση της πολιτικής νομιμότητας της Χαμάς με ένα ευρύτερο κοινό που είναι κουρασμένο από τις μάχες.

Τώρα, ο στόχος του Ισραήλ φαίνεται πολύ πιο περιεκτικός – και τελικός. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times της περασμένης εβδομάδας , το Ισραήλ βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια μιας εκστρατείας που μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο.

Παρά την καταστροφή τεράστιων περιοχών της βόρειας Γάζας και την τρέχουσα, εντεινόμενη οργή του Ισραήλ στο νότο, ένας αξιωματούχος που γνωρίζει τα πολεμικά σχέδια του Ισραήλ είπε στην εφημερίδα ότι το Ισραήλ είχε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

«Αυτός θα είναι ένας πολύ μακρύς πόλεμος… Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε κοντά στα μισά του δρόμου για την επίτευξη των στόχων μας».

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γάζας συγκεντρώνεται στην περιοχή της Ράφα, πιέζοντας τα σύνορα με την Αίγυπτο. Όπως έχει εξηγηθεί σε αυτές τις σελίδες προηγουμένως , το Ισραήλ είχε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο εθνοκάθαρσης, επιδιώκοντας να πιέσει το Κάιρο να στεγάσει τον πληθυσμό της Γάζας στο Σινά.

Η ταχεία έναρξη των ασθενειών και της πείνας στον θύλακα από την εντεινόμενη πολιορκία του Ισραήλ, στερώντας στον πληθυσμό τροφή, νερό και ισχύ, στοχεύει σταθερά στο να εξαναγκάσει το χέρι της Αιγύπτου.

«Αραίωση» του πληθυσμού

Σύμφωνα με το Israel Hayom, μια ισραηλινή εφημερίδα με ιστορικά στενούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, σε αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για την περαιτέρω αποδυνάμωση της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια σε άλλα γειτονικά κράτη υπό τον όρο ότι θα δεχτούν πρόσφυγες από τη Γάζα , άροντας έτσι μέρος του βάρους από την Αίγυπτο.

Επιπλέον, η εβραϊκή έκδοση της εφημερίδας αναφέρεται σε ένα σχέδιο που συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος του Νετανιάχου από τον Ρον Ντέρμερ, έναν από τους ανώτερους υπουργούς του, για « αδυνατισμό του πληθυσμού στη Γάζα στο ελάχιστο δυνατό» μέσω απελάσεων. Η εφημερίδα αναφέρεται σε αυτό ως «στρατηγικό στόχο» για τον Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου φέρεται να πιστεύει ότι, αφού ο κόσμος έχει δεχτεί εκατομμύρια πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν από το Ιράκ, τη Συρία και την Ουκρανία, γιατί η Γάζα να είναι διαφορετική;

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη Γάζα πέρα ​​από τα σύνορα με την Αίγυπτο ή φεύγουν με βάρκες στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η γενοκτονική καταστροφή της Γάζας από το Ισραήλ, που την καθιστά ακατοίκητη, είναι απολύτως συνεπής τόσο με τους δεδηλωμένους στόχους των ηγετών του να αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους ως «ανθρώπινα ζώα» όσο και με τις αποκαλύψεις των πληροφοριοδοτών.

Και όμως, οι δυτικοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη φαντασία ότι οι στόχοι του Ισραήλ περιορίζονται στην «εξάλειψη» της Χαμάς – και ότι το μόνο εύλογο ερώτημα είναι εάν το Ισραήλ ενεργεί «αναλογικά».

Αυτή η χονδρική αποτυχία να δει κανείς το δάσος για τα δέντρα δεν είναι τυχαία. Είναι απόδειξη ότι οι δυτικές ελίτ είναι εξ ολοκλήρου συνένοχοι στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από το Ισραήλ από τη Γάζα.

Όσο ισχυρή κι αν είναι η απόδειξη, ακόμη και όταν οι γνώστες αποκαλύπτουν τις πολιτικές του Ισραήλ για γενοκτονία και μαζική εθνοκάθαρση, η Δύση είναι αποφασισμένη να κλείσει τα μάτια.

 

Πηγή

Προβολές : 178


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα