Ράμμος, Αγγελάρας, Κεδίκογλου οι τρεις πρώην δικαστικοί που προσέφυγαν για μεγαλύτερες συντάξεις

Ράμμος, Αγγελάρας, Κεδίκογλου οι τρεις πρώην δικαστικοί που προσέφυγαν για μεγαλύτερες συντάξεις

5 Οκτωβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:317
Μοίρασέ το

 

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου απεφάνθη ότι οι συντάξεις όσων δικαστών και εισαγγελέων είχαν προσφύγει στα δικαστήρια πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα προ του 2012 και ειδικότερα του ν. 4093/2012.

Και αυτό ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των προσφυγών που κατέθεσαν συνταξιούχοι, οι οποίοι απώλεσαν άνω των 80 δισ. ευρώ από το 2009 και έπειτα, οι αποφάσεις ήταν απορριπτικές.

 

 

 

 

ΦΤΟΥ ΣΑΣ…

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΝΕΤΑΙ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ…

 

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΗΤΑΝ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΑ…

 

ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ…

 

ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ  ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΪ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Ο λαός, μπορεί να ζήσει με 300 – 500 – 800 ευρώ… εσείς δεν μπορείτε να ζήσετε με τις χιλιαδες ευρώ στη σύνταξή σας και θέλατε επιστροφή στα παλιά… προφανώς έχετε “ιδιαίτερες ανάγκες”… και δεν σας φτάνουν…

ΡΑΜΜΟΣ             ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ                            ΑΓΓΕΛΑΡΑΣ

 

 

Το όνομα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα των πρώην δικαστικών που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την περικοπή συντάξεων και δικαιώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προσφυγή εκτός από τον Χ. Ράμμο, έκαναν ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου και ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου απεφάνθη ότι οι συντάξεις όσων δικαστών και εισαγγελέων είχαν προσφύγει στα δικαστήρια πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα προ του 2012 και ειδικότερα του ν. 4093/2012. Και αυτό ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των προσφυγών που κατέθεσαν συνταξιούχοι, οι οποίοι απώλεσαν άνω των 80 δισ. ευρώ από το 2009 και έπειτα, οι αποφάσεις ήταν απορριπτικές.

Οι δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία (28-3) ότι είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών, δηλαδή του νόμου Βρούτση του 2012.

Η απόφαση του Συνεδρίου

 

Ειδικότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται τα εξής: «Η εκ του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος υποχρέωση για παροχή πλήρους δικαστικής προστασίας από την προσβολή των συνταξιοδοτικής φύσης δικαιωμάτων των δικαστικών λειτουργών και η εντεύθεν διασφάλιση της πρακτικής αποτελεσματικότητας του δικαιώματος του οποίου η προσβολή διαγνώστηκε με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου επιβάλλουν όπως η συνταξιοδοτική Διοίκηση, μετά τη δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας μειώσεων σε σύνταξη δικαστικού λειτουργού, προβεί, εφόσον τούτο ζητηθεί και ανεξαρτήτως αν η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου αφορούσε τον ίδιο τον αιτούντα, σε νέο, σύμφωνο με το Σύνταγμα υπολογισμό της σύνταξης, εκδίδοντας νέα εκτελεστή διοικητική πράξη· τυχόν δε άρνηση να ενεργήσει σχετικώς αποτελεί απορριπτική εκτελεστή διοικητική πράξη που προσβάλλεται με έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε υποθέσεις συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρεούται να σέβεται τις επί νομικών ζητημάτων κρίσεις του ειδικού κατά το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος Δικαστηρίου (Μισθοδικείου), που έχει τη σχετική πρωτογενή εκ του Συντάγματος δικαιοδοσία».

Κατά συνέπεια οι συντάξεις των πρώην δικαστών, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρέπει να προσδιοριστούν σε επίπεδα πάνω του 60% των αποδοχών των ενεργεία συναδέλφων τους, όπως έχει αποφανθεί και το Μισθοδικείο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 317


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα