Ραγδαία κλιμάκωση -Κίνα: Αναχαιτίστε πάση θυσία το αεροσκάφος της Πελόζι – Πράσινο φως ακόμη και για κατάρριψη!

Ραγδαία κλιμάκωση -Κίνα: Αναχαιτίστε πάση θυσία το αεροσκάφος της Πελόζι – Πράσινο φως ακόμη και για κατάρριψη!

30 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:426
Μοίρασέ το

 

Γερουσιαστής: Θα είναι πράξη πολέμου

Θα κάνουν πίσω οι ΗΠΑ;

 

 

 

Δεν γνωρίζουμε αν οι ΗΠΑ θα κάνουν πίσω αλλά αυτό που αξίζει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας είναι, πως ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ.

Θυμάστε τι έγινε στον Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ… ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ…

ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΑΟΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

“Αναχαιτίστε το αεροσκάφος της Πελόζι”

Πριν λίγο κινεζικό κρατικό ΜΜΕ που απηχεί θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας απαίτησε από τις ΗΠΑ να μαζέψουν έγκαιρα την Πελόζι αλλιώς θα υπάρξει στρατιωτική δράση κατά του αεροσκάφους της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σύμφωνα με το δρομολόγιο του ταξιδιού της Πελόζι στην Ασία, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ταξίδι της περιλαμβάνει την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη και το νησί της Ταϊβάν καταχωρήθηκε ως «δοκιμαστικό». Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα κόλπο της Πελόζι, η οποία είναι πολύ πιθανό να πετάξει στο νησί της Ταϊβάν από την Ιαπωνία και να κάνει μια ξαφνική επίσκεψη.

Αυτό το ύπουλο τέχνασμα είναι πράγματι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο:

H Κίνα θα λάβει ισχυρά μέτρα για να ανταποκριθεί αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει όλο αυτό. Θα αφήσει τον τεράστιο κίνδυνο που δημιουργεί η Πελόζι να έχει αντίκτυπο στον εαυτό της. Αυτή δεν είναι μόνο μια σταθερή και σαφής στάση, αλλά σίγουρα θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Η απάντηση της Κίνας είναι ξεκάθαρη, όπως πάντα.

«Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν». Αυτό ειπώθηκε στην Πελόζι και στις αποσχιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν που την υποστηρίζουν.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου το χαρακτήρισε μεταφορά που η Κίνα τείνει να χρησιμοποιεί τακτικά. Παρεξήγησε τελείως και παρεξήγησε την ουσία και το βάρος αυτής της πρότασης.

Οποιαδήποτε πράξη να παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή θα χτυπήσει σίγουρα το σιδερένιο τείχος της αντεπίθεσης της Κίνας. Οι επανειλημμένες δημόσιες προειδοποιήσεις της Κίνας δεν είναι σε καμία περίπτωση αστείες.

Η Ουάσιγκτον πρέπει να στραφεί στην ιστορία για να δει ότι η Κίνα τηρούσε πάντα τον λόγο της.

Ανεξάρτητα από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου ή της διεθνούς ηθικής, είναι θεμιτό και απαραίτητο για την Κίνα να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα . Σήμερα, η βούληση και η ικανότητα της Κίνας από αυτή την άποψη είναι δεδομένη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε ότι τηρεί την πολιτική της ενιαίας Κίνας και δεν υποστηρίζει την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν». Τι είδους συμπεριφορά είναι μια επίσκεψη στο νησί της Ταϊβάν από τον «Νο3 αξιωματούχο» της Ουάσιγκτον;

Αν έρθεις να με προσβάλεις, θα σε κάνω να υποστείς τις συνέπειες. Αυτή δεν είναι η Κίνα που απειλεί ή εκφοβίζει, αλλά προστατεύει και υπερασπίζεται τα βασικά της συμφέροντα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η σημερινή κατανόηση αυτής της σοβαρής κατάστασης είναι πολύ ανεπαρκής στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον και διακινούνται κάποιες εσφαλμένες απόψεις που παραπλανούν την κοινή γνώμη. Αυτοί οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης κατά της Κίνας ανάβουν τις φλόγες. Από τη μία, λένε ότι αν η Πελόζι επισκεφθεί πραγματικά το νησί της Ταϊβάν, θα είναι η «αιχμή της πολιτικής της καριέρας». Από την άλλη, αν δεν πάει, θα «χαρίσει στην Κίνα κάποιο είδος νίκης» και δεν μπορεί να αφήσει την Κίνα να αποφασίσει πού μπορεί να πάει.

Το θέμα είναι ότι η Ταϊβάν είναι το έδαφος της Κίνας, όχι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρχονται και να φεύγουν κατά βούληση.

Αν έρχεστε απρόσκλητοι με κακία, φυσικά έχουμε το δικαίωμα και την ανάγκη να ασχοληθούμε μαζί σας.

Η Διοίκηση Ναυτικής Ασφάλειας του Πινγκτάν στην επαρχία Φουτζιάν (σσ μιλά για την κινητοποίηση του κινεζικού Ναυτικού που ανέφερε πριν το WarNews247) εξέδωσε προειδοποίηση πλοήγησης την Παρασκευή, λέγοντας ότι εκπαιδευτικές αποστολές με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιηθούν σε ύδατα κοντά στο νησί Πινγκτάν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Σε όλα τα πλοία θα απαγορευτεί η είσοδος.

Εκπαίδευση με πραγματικά πυρά σημαίνει χρήση σφαιρών και όσοι εισέρχονται χωρίς άδεια θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν και άλλες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Εάν χρειαστεί, θα μπορούσαμε επίσης να οριοθετήσουμε περιοχές δοκιμών πυραύλων και να πραγματοποιήσουμε βαλλιστικές δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης περιόδου, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα παρακολουθεί έγκαιρα το αεροπλάνο της Πελόζι.

Εάν διαπιστωθεί ότι πετά προς τον εναέριο χώρο μας, τα μαχητικά του PLA θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν, να ακολουθήσουν, να αναχαιτίσουν, να παρέμβουν ηλεκτρονικά, να το αναγκάσουν να προσγειωθεί ή να το απωθήσουν.

Σε αυτή τη διαδικασία, ενδέχεται να προκύψουν οποιεσδήποτε συνέπειες (σσ κατάρριψη) και η ευθύνη θα ανήκει εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πουν, δεν είναι αυτή μια κίνηση που μπορεί να πυροδοτήσει έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ; Από αυτή την άποψη, οι άνθρωποι μπορούν να αναφερθούν στις αρχές και τις θέσεις της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο: να μην θέλει έναν εμπορικό πόλεμο, να μην φοβάται έναν και να πρέπει να πολεμήσει όταν είναι απαραίτητο.

Άλλοι λένε ότι εάν η Πελόζι εισχωρήσει κρυφά στην Ταϊβάν μέσω πολιτικού αεροσκάφους, θα ήταν δύσκολο να αναγνωριστεί το αεροπλάνο. Είναι αλήθεια. Ωστόσο, αν έρθει και φύγει με τέτοιο τρόπο, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να κάνουμε έγκαιρα ανάλογες κινήσεις αλλά θα είναι η Πελόζι που θα φέρει την αμηχανία.

Η κίνησή της θα μείνει αξέχαστη και μια μέρα θα πρέπει να την ανταμείψουμε.

Με μια λέξη, έχουμε τρόπους να αυξήσουμε τον κίνδυνο για την Πελόζι, να αυξήσουμε σημαντικά το κόστος της επίσκεψης της και να ενισχύσουμε το τίμημα που πρέπει να πληρώσει. Αφήστε την Πελόζι να συνειδητοποιήσει βαθιά ότι το νησί της Ταϊβάν δεν είναι ένα μέρος όπου μπορεί να τρέξει άγρια.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το πώς θα απαντήσει η Κίνα εξαρτάται από τον βαθμό πρόκλησης από τις ΗΠΑ  και οι όποιες ενέργειες του PLA είναι αμυντικές. Προστατεύουμε την πατρίδα και τη χώρα μας και είμαστε στο πλευρό της φυσικής δικαιοσύνης.

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, καλύτερα να αποτραπεί εκ των προτέρων από την Ουάσιγκτον” καταλήγουν οι Κινέζοι.

Στα άκρα….

Σε ετοιμότητα τα J-20

Χάρτες: Η περιοχή που κλείνει το κινεζικό Ναυτικό

Image

Image

 

Πηγή

Προβολές : 426


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα