ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ... ...

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ... ...

6 Οκτωβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:368
Μοίρασέ το

 

Αμερικανοεβραίος έσπασε ως ”βλάσφημα” ελληνορωμαϊκά αγάλματα στο Μουσείο της Ιερουσαλήμ απαγγέλοντας την Τορά!

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω δηλώνοντας ότι δεν είναι ούτε Ιουδαιστής, ούτε Μουσουλμάνος, ούτε Χριστιανός. ( σσ τότε γιατί απάγγειλε την Τορά κατά τον βανδαλισμό;)

 

 

Φανταστείτε ΕΛΛΗΝΑ, σε ιουδαιϊκό μουσείο ή σε συναγωγή, να καταστρέφει οβραίικες δημιουργίες…

ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ… ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Λίγα χρόνια είναι ακόμα η κυριαρχία των γεννημάτων των εχιδνών… μετά στα έγκατα της γης για πάντα…

 

 

Σ΄ έξαρση υπερδιέγερση θρησκευτική οι φονταμενταλιστές εξτρεμιστές Εβραίοι.

Μετά τις χειρονομίες και τις φτυσιές σε πομπή χριστιανών που κουβαλούσε ένα σταυρό και τη σύλληψη 5 Εβραίων νέα πράξη βανδαλισμού από Αμερικανοεβραίο αυτή τη φορά κατά εκθεμάτων του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στο Μουσείο της Ιερουσαλήμ.

Ο 40χρονος Αμερικανοεβραίος τουρίστας συνελήφθηκε απόψε από τις ισραηλινές αρχές επειδή έριξε και έσπασε αγάλματα ρωμαϊκής περιόδου στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ απαγγέλλοντας την Τορά (Πεντάτευχο) αναφέρει η The Jerusalem Post.

Αμερικανός τουρίστας καταστρέφει «βλάσφημα» ρωμαϊκά αγάλματα στο Μουσείο του Ισραήλ

Ένας Αμερικανός πολίτης συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μουσείο, αφού τον παρατήρησαν να θρυμματίζει τα αγάλματα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «παραβιάζουν την Τορά» αναφέρει η εφημερίδα.

Ένας τουρίστας γύρω στα 40 συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία την Πέμπτη για ζημιά και καταστροφή αρχαίων ρωμαϊκών αγαλμάτων που εκτίθενται στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την αρχική υποψία της αστυνομίας, ο τουρίστας κατέστρεψε σκόπιμα τα αγάλματα επειδή ήταν «βλάσφημα» και «παραβίαση της Τορά».

Ο ύποπτος, ένας Αμερικανός πολίτης, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μουσείο αφού τον παρατήρησαν να θρυμματίζει τα αγάλματα, τα οποία η αστυνομία είπε ότι είχαν «συναισθηματική» αξία.

Σύμφωνα με το μουσείο, ο ύποπτος προκάλεσε ζημιές σε δύο αρχαία ρωμαϊκά γλυπτά που χρονολογούνται στον 2ο αιώνα μ.Χ., τα οποία ήταν εκθέματα στη μόνιμη έκθεση του αρχαιολογικού τμήματος. Η αστυνομία μοίρασε πλάνα από γλυπτά που έσπασαν στο έδαφος στο Μουσείο του Ισραήλ.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για περαιτέρω ανάκριση. Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ύποπτο να οδηγηθεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Ιερουσαλήμ την Πέμπτη προκειμένου να παραταθεί η σύλληψή του.

Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο του Ισραήλ καταδίκασε το «εξαιρετικά ανησυχητικό» περιστατικό, προσθέτοντας ότι τα αγάλματα μεταφέρθηκαν σε επαγγελματίες του τμήματος συντήρησης του μουσείου.

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω δηλώνοντας ότι δεν είναι ούτε Ιουδαιστής, ούτε Μουσουλμάνος, ούτε Χριστιανός. ( σσ τότε γιατί απάγγειλε την Τορά κατά τον βανδαλισμό;)

Κατά πληροφορίες, ορίστηκε πενθήμερη κράτηση του δράστη μέχρι να οδηγηθεί σε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα σύμφωνα με την Jerusalem Post, το φτύσιμο των Χριστιανών (και κοντά στις εκκλησίες και τα μοναστήρια τους) είναι μια «εβραϊκή παράδοση», σε σχέση με πρόσφατα γεγονότα όπου οι Ορθόδοξοι Εβραίοι φτύνουν χριστιανούς προσκυνητές.

Ενώ στην ισραηλινή τηλεόραση i24news ο Dov Maimon, ερευνητής για το JPPI (Ινστιτούτο για την Πολιτική του Εβραϊκού Λαού) δικαιολόγησε τις πράξεις αυτές των υπερορθόδοξων Εβραίων ως εξής: «Αυτοί οι Εβραίοι φτύνουν στο έδαφος για να προστατευτούν από τον πειρασμό της ειδωλολατρίας» εννοεί το σταυρό που κουβαλούσαν οι πιστοί.

.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής είπε ότι το φτύσιμο ήταν μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που οδηγεί σε σωματική βία.

«Η πρακτική του φτύσιμου σε μη Εβραίους αντικατοπτρίζει την εξάπλωση του εξτρεμισμού στην ισραηλινή κοινωνία, ειδικά μεταξύ των εξτρεμιστών εποίκων, και είναι έκφραση μιας στάσης που ξεκινά με το φτύσιμο και μετά μετατρέπεται σε ξυλοδαρμό και δολοφονία», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη μεταφέρει το CNN.

Ο π. Ματέο, ένας ιερέας στην Παλιά Πόλη, είπε στο CNN την Τετάρτη ότι μερικές φορές σημειώθηκαν 10 περιστατικά φτυσίματος την ημέρα κοντά στο μοναστήρι του κατά μήκος της Via Dolorosa με τους υπερορθόδοξους να το αποκαλούν «ένα ακάθαρτο μέρος. ”

 

 

Πηγή

Προβολές : 368


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα