ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;;

ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;;

9 Μαΐου, 2024 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:837
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και η πίεση κτυπάει ταβάνι…

ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ … “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ”!!!

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ…

ΕΘΝΙΚΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙΣ, ΠΡΟΔΟΤΗ…

 

 

Προκόπης Παυλόπουλος: Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και εκδίωξη των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Τι έκανες Παυλόπουλε, τότε που ήσουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επί ΣΥΡΙΖΑ;;;

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;;

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ ΤΟ 2018;;;

ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΛΕΞΗ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ … ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ…

ΒΡΕ ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Οι εξελίξεις στα Σκόπια είναι ραγδαίες, καθώς έπειτα από τον εκλογικό θρίαμβο του VMRO, τόσο στις βουλευτικές όσο και τις προεδρικές εκλογές, οι «θριαμβευτές» μέσω των επίσημων δηλώσεων τους, κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να σεβαστούν, πολλώ δε να τηρήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως καταστρατηγηθεί εκατοντάδες φορές και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Σκοπίων με απανωτές, σοβαρότατες παραβιάσεις.

Η εκλογή της Γκορντάνα Σιλιάνοβσκα-Ντάνκοβα στην προεδρία της χώρας (μια γυναίκα για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση) και η πρώτη δήλωση της, δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες αναφορικά με τις προθέσεις της για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα και χαρακτήρισε ως «ιστορική» η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

«Αγαπητοί πολίτες της Μακεδονίας, σας συγχαίρω, αυτή είναι η νίκη σας!» και «Η Μακεδονία είναι στα χέρια σας, είστε οι φορείς της νομιμότητας! Η Μακεδονία είναι περήφανη!», δήλωσε η νέα πρόεδρος. 

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν εξαιρετικά επίκαιρη την παρέμβαση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος όχι μόνο είχε προβλέψει τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές των Σκοπίων, αλλά είχε περιγράψει και τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να υπερασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα,

«Υπό τα δεδομένα αυτά η Ελλάδα οφείλει από τώρα να εξετάσει κάθε προοπτική άμυνάς της αναφορικά με μια μελλοντική ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης των Πρεσπών από την αντισυμβαλλόμενη πλευρά. Στο πεδίο της άμυνας αυτής εμπίπτει, φυσικά, και η προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει αφενός στην  καταγγελία ή αποχώρηση από την Συμφωνία των Πρεσπών και, αφετέρου, στην  λήξη της ισχύος της ή αναστολή της εφαρμογής της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Προβλέποντας μάλιστα ότι θα τεθεί και ζήτημα ως προς τις επιπτώσεις για την προσχώρηση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λόγω του ότι η προσχώρηση αυτή είχε, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας, ως προϋπόθεση την σύναψη και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο τ. ΠτΔ, είναι σαφής και ξεκάθαρος:

«Πρέπει όμως να διευκρινισθεί εν προκειμένω, έστω και συνοπτικώς, ότι η Ελλάδα, ως Κράτος-Μέλος του ΝΑΤΟ, οφείλει ν’ αντιταχθεί, με όλα τα νόμιμα μέσα, μπροστά την προοπτική να μείνει «ανενόχλητη» η γειτονική χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχοντας ουσιαστικά θέσει στο περιθώριο την Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μάλιστα χαρακτηρίζει «ύποπτο» το επιχείρημα περί μείωσης της ισχύος του ΝΑΤΟ σε περίπτωση αποβολής των Σκοπίων! Θεωρώντας ξεκάθαρα ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «η Ελλάδα οφείλει ν’ απαντήσει ότι ουδέποτε αποδέχθηκε ή θ’ αποδεχθεί την, κατά ορισμένες πλευρές και απόψεις βεβαίως, δήθεν ενίσχυση του ΝΑΤΟ εις βάρος των Εθνικών της Θεμάτων και των Εθνικών της Δικαίων, σε τελική δε ανάλυση και εις βάρος του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου»!

Ολόκληρη η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, εδώ. 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 837


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα