(ΡΕ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ;;;) Τους εκλιπαρούσε κλαίγοντας να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά – «Θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα»

(ΡΕ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ;;;) Τους εκλιπαρούσε κλαίγοντας να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά – «Θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα»

7 Δεκεμβρίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,424
Μοίρασέ το

 

 

Φρίκη στο Ρέθυμνο: Ιερείς βίαζαν αγόρι ΑμεΑ για χρόνια – «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»

Δεν το χωρά ανθρώπου νους… μια κοινωνία που ξέπεσε στα πιο σκοτεινά υπόγεια της ψυχής…
Η… “μάνα”, φευγάτη κι ο παΤΕΡΑΣένα ΚΤΗΝΟΣ χωρίς όρια… 
Κι αναρωτιέμαι… μικρό χωριό που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα τόσα χρόνια;;;
Και αίφνης ξύπνησαν όλοι και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των βιαστών;;;
Όταν έχεις μια “ΡΑΣΟΦΟΡΑ Π@#ΥΣΤΡΑ”, να ισχυρίζεται πως … Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΛΟ”, ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ…
ΤΙΣ ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ…
ΑΛΛΑ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ… ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
«Θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», του έλεγαν. Οι κατηγορούμενοι, οι ομαδικοί βιασμοί και τα βασανιστήρια που σόκαραν το Ρέθυμνο.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη φρίκη που βίωνε ένα αγόρι ΑμεΑ στο Ρέθυμνο ήρθαν στο φως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησής του χθες, Τρίτη (6/12) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Ο 20χρονος Γιάννης -που αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Τετάρτη- κακοποιήθηκε άγρια από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ο νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος, ο οποίος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση -κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος- είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Το μαρτύριο του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του πατέρα, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Τους εκλιπαρούσε κλαίγοντας να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά – «Θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα»

Σύμφωνα με το κρητικό μέσο, οι τέσσερις άνδρες του ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία, ενώ τον εξανάγκαζα να γίνεται έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Η φρίκη που πέρασε αποτυπώθηκε στις φράσεις που ο ίδιος ο Γιάννης ανέφερε στις καταθέσεις του και χθες ανέγνωσε ο εισαγγελέας: «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται να του έλεγαν, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.

Οι κατηγορούμενοι και οι ομαδικοί βιασμοί

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος -σήμερα- συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές.

Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη είναι ακόμη ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος του Γιάννη, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός του ιερέα που είναι ΑμεΑ.

Εξάλλου, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του.

Επισημαίνεται ότι όλοι τους αρνήθηκαν χθες τα όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι είναι αθώοι.

 

Τα βασανιστήρια στον μικρό Γιάννη

Ο 20χρονος, που πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον, από πολύ μικρός και έχοντας στερηθεί το χάδι και την αγκαλιά της μάνας, που τον εγκατέλειψε, δεχόταν -βάσει του κατηγορητηρίου- την άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40, ενώ το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι και συνεχίζει σήμερα με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορός του ζήτησε να εξαιρεθεί αυτής της επίπονης για τον ψυχικό του κόσμο διαδικασίας.

 

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

 

«Να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Όλοι αυτοί που του έχουν κάνει τις κακές αυτές πράξεις, όπως τις αποκαλεί με το δικό του μυαλό – εγώ θα έλεγα τις φρικτές και αποτρόπαιες – να καταδικαστούν όσο γίνεται πιο σκληρά», ζήτησε χθες ο συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), Νίκος Ντουντουλάκης.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία για εκείνον. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για τον ανιψιό του, μιλάμε για το ίδιο του το αίμα, αλλά για οποιοδήποτε παιδί το οποίο θα αντιμετώπιζε πρόβλημα θα έσκυβε, όπως και έσκυβε όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα του» δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου ιερέα κ. Βάσω Πανταζή.

Επισημαίνεται ότι από νωρίς χθες το πρωί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου καθώς συλλογικότητες από Χανιά και Ρέθυμνο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υπήρξαν επίσης αποδοκιμασίες και σε βάρος των ρασοφόρων που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους κληρικούς, οι οποίες κορυφώθηκαν κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,424


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα