Ρημάδα κοινωνία, πώς πιάστηκαν τόσο κορόιδα δύο κοτζαμάν συνταγματολόγοι, ένας ευρωβουλευτής και πρόεδρος κόμματος, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Δεν χάσαμε Εύα εμείς, Μάτα Χάρι χάσαμε.

Ρημάδα κοινωνία, πώς πιάστηκαν τόσο κορόιδα δύο κοτζαμάν συνταγματολόγοι, ένας ευρωβουλευτής και πρόεδρος κόμματος, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Δεν χάσαμε Εύα εμείς, Μάτα Χάρι χάσαμε.

19 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:436
Μοίρασέ το

 

Η παρθενογένεση της Εύας Καϊλή και του ελληνικού πολιτικού συστήματος

Όλοι οι σοφοί, γηραιοί και μη, πολιτικοί άνδρες είτε είναι πολύ αφελείς και εξαπατήθηκαν, είτε είναι εξίσου διαπλεκόμενοι, και τώρα διαγράφουν βιαστικά την παλιά τους φίλη από τα κιτάπια τους.

Την άποψή μου για την Καϊλή, την έχω εκφράσει πολλάκις… ΤΣΟΥ… ΛΑ… ΛΑ… ΛΑ…

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, είναι αυτό: ΤΣΟΥ..ΛΑ..ΛΑ., ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κάτι “άνδρες”, σαν αυτούς που αναφέρει το άρθρο και γενικώς ανδρικός πληθυσμός, που σκέπτεται και πράττει με… το κάτω κεφάλι…

Γιατί το θέμα δεν είναι αν φοράς γραβάτα και κουστούμι, αλλά αν φοράς παντελόνια…

Κι όπως έλεγε και η γιαγιακούλα μου, οι πουτάνες, δεν είναι πάντα … γυναίκες…

Άλλωστε την σήμερον ημέρα, πουστιά, πουτανιά, ψέμα και απάτη, θεωρούνται κυριλέ…

Και μπορεί ο ντολμάς να θέλει τέχνη για να τυλιχθεί, αλλά ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΑΝΤΡΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Artwork: Αγγελική Βρεττού / Olafaq

 

Σοφία Μανδηλαρά

Στην ομιλία του για την αποδοχή του Νόμπελ λογοτεχνίας, ο Ιρλανδός ποιητής Seamus Heaney αναφέρθηκε στην συνειδητοποίηση της ικανότητας του ανθρώπου «τόσο για το υπέροχο, όσο και για το φονικό», μάλιστα όπως ο ίδιος επεσήμανε «όχι υπακούοντας στις θλιβερές συνθήκες» της γενέτειράς του, «αλλά παρά αυτές». Στην τέχνη λένε δεν υπάρχει παρθενογένεση. Οπότε, ο Heaney ίσως διατύπωσε κάτι πρωτότυπο, ίσως όχι. Αντιθέτως, οι Έλληνες μπορούν να εφευρίσκουν τον τροχό άπειρες φορές, με την ίδια έκπληξη όπως όταν ήταν μωρά και αντίκρυσαν ξαφνικά κάτι να τσουλάει.

Τα νομπελικά όρια της ποίησης του Seamus Heaney άγγιξε το τηλεοπτικό πλάνο «Έκπληκτοι οι γείτονες της Εύας Καϊλή στο πατρικό της στη Θεσσαλονίκη».

Λες και οι γείτονες είναι εφοριακοί, άρα οφείλουν να έχουν εικόνα του Πόθεν Έσχες της οικογένειάς της.

Εξίσου εμβρόντητος με τους γείτονες, ο σύντροφός της Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ «έχω σοκαριστεί, δεν έχω εκπλαγεί απλώς. Και έχω καταστεναχωρηθεί. Διότι είναι ένα πρόσωπο το οποίο ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Ήμασταν μαζί στην ελληνική Βουλή και στην υπόλοιπη πορεία της στην Ευρώπη παρέμενε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και παρατηρούσα, επειδή συμμετέχω σε διεθνή fora, την εξέλιξή της».

Ωστόσο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Λοβέρδου δεν προκύπτει η πολυετής γνωριμία διότι οποιαδήποτε ανάρτηση αναφερόταν στην κ. Καϊλή ανάμεσα στο 2015 και τον Μάιο του 2021 έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

Ενδεχομένως τυχαία δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα Παραπολιτικά άρθρο που τιτλοφορείτο «Κοινή εμφάνιση για Κυριάκο Μητσοτάκη και Εύα Καϊλή! (ΦΩΤΟ)» από τις 24 Ιανουαρίου του 2014. Φαίνεται πάλιωσαν αυτά τα νέα.

Πρέπει να έχει συμβεί κάποια πραγματική καταστροφή στο αρχείο του συγκεκριμένου σάιτ διότι, επιπλέον, δεν υπάρχει πια κείμενο από τις 19 Μαϊου του 2015 που τιτλοφορείτο «Καϊλή-Ανδρουλάκης: Φέρνουν τον Πιτέλα στην Ελλάδα».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία αναφορά στην κ. Καϊλή, αν και επί των ημερών του πέτυχε την πρώτη της εκλογή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κι ήταν ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ή τέλος πάντων οι συνεργάτες του), που όταν την 1η Απριλίου 2015 ρωτήθηκε ποια ήταν τα προσόντα που καθιστούσαν κατάλληλη την κ. Καϊλή για τη θέση της προέδρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), απάντησε στον θρασύτατο χρήστη με μπλοκ, προς υπεράσπισή της.

Αντίστοιχα, η μόνη φορά που ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει γράψει για εκείνην, παρά το γεγονός ότι μόνοι οι δυο τους εκπροσωπούν (ακόμα) το ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη, είναι όταν υπογράμμισε ότι «την καθοδήγησε το περιβάλλον Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών».

Πραγματικά, αυτή την κοπέλα κανείς δεν την ήξερε πριν από προχθές. Είναι ένα σύγχρονο θαύμα πώς βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ από το 2004, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας την εκλογή της σε τόσες θέσεις!

Ευτυχώς, τουλάχιστον επιβίωσε το άρθρο του Πρώτου Θέματος «Η νέα αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής: Η Εύα και οι εκπλήξεις της» και συμπεραίνει κανείς ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάποτε γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Γράφει λοιπόν η κ. Γεωργία Σαδανά την 1η Φεβρουαρίου του 2022, χωρίς να την διαψεύσει κάποιος αναφερόμενος στο κείμενο, ότι η κ. Καϊλή «το 2007, καίτοι μόλις είχε εκλεγεί βουλευτής, πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αναμέτρηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το 2011 είχε πρωτοστατήσει στην κίνηση για αλλαγή εν πλω της ηγεσίας, μετά την ολοκληρωτική αποτυχία του τότε πρωθυπουργού να χειριστεί την κοινωνική έκρηξη για το μνημόνιο. Ακόμα και στην πρόσφατη μάχη για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Καϊλή στήριξε με ιδιαίτερη ζέση τον Ανδρέα Λοβέρδο, έστω και αν το 2017 ήταν στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη».

Η ίδια αναφέρει, ξανά δίχως να διαψευστεί, ότι «η Εύα Καϊλή διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση στελεχών της Ν.Δ., ακόμα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου, καθώς μίλησε ο ίδιος με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο» και προσθέτει «δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πέραν της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. (με ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ανακοίνωση του κόμματος), αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, που έκανε ακαριαία σχετική δήλωση, έσπευσαν να τη συγχαρούν κορυφαίοι υπουργοί, ακόμα και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και άλλοι».

 

Αυτές ακριβώς τις πληροφορίες μετέφερε και η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Δεν πρόκειται για κακόβουλα σχόλια της Αυγής και της Πράβντα αλλά για εγκωμιαστικές αναφορές στην αριστεία της ευρωβουλευτού με την οποία συναγελάζονταν οι υπόλοιποι άριστοι.

 

Λίγο αργότερα, μόλις στις 12 Φεβρουαρίου, στην έγκριτη Καθημερινή και την στήλη «Θεωρείο», ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαντωνίου έγραφε «την αρχή της κριτικής στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκανε πριν από λίγες μέρες η Εύα Καϊλή, λέγοντας πως δεν της αρέσουν οι ίσες αποστάσεις που κράτησε η Χαρ. Τρικούπη με επίκεντρο τον Πολάκη. Η ευρωβουλευτής έστρωσε τον δρόμο στο βαρύ πυροβολικό, τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος άσκησε ακόμα σφοδρότερη κριτική χαρακτηρίζοντας “θλιβερές” τις ίσες αποστάσεις».

Πρόκειται αναμφίβολα για συνωνυμία.

 

Γιατί παρά όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η κ. Καϊλή όχι μόνο γνώριζε, όχι μόνο συμμαχούσε κατά περίπτωση, ανάλογα με τα συμφέροντά της, αλλά και σχεδίαζε το μέλλον της με τους συγκεκριμένους ισχυρούς άνδρες, μόλις προχθές ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «πρόκειται για τραγική υπόθεση. Αδιανόητη πολιτικά, θεσμικά και ηθικά».

 

Πού να το φανταστεί ο άνθρωπος από το 2007 που την γνώριζε, την επέλεγε, τη στήριζε ότι θα του βγει σκάρτη.

 

Ρημάδα κοινωνία, πώς πιάστηκαν τόσο κορόιδα δύο κοτζαμάν συνταγματολόγοι, ένας ευρωβουλευτής και πρόεδρος κόμματος, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Δεν χάσαμε Εύα εμείς, Μάτα Χάρι χάσαμε.

«Μικρότητα να μας φορτώνει την Καϊλή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κ. Ανδρουλάκη.

Αντί να πει ένα ευχαριστώ που αμέσως αφότου εκείνη εκλέχθηκε στη θέση της αντιπροέδρου με τη βοήθειά του, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τα Παραπολιτικά, υπερψήφισε τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέση αντιπροεδρίας στο Ευρωκοινοβούλιο, αντίθετα στην γραμμή των Σοσιαλιστών.

Ενώ μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών, εκείνη βγήκε και άδειασε τον πρόεδρό της, όσο περισσότερο μπορούσε, όπου περισσότερο μπορούσε.

Παρεμπιπτόντως, πόσο βολικό που συμμετείχε στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή την PEGA, για τις υποκλοπές.

Σχεδόν τόσο βολικό, όσο η συμμετοχή της στην αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Πραγματική ευλογία και όλα αυτά τα πέτυχε ολομόναχη.

Τελικά, σε όλη την Ελλάδα, μόνο η στήλη μπορούσε να υποθέσει για τι ήταν ικανή η Εύα Καϊλή.

Όλοι οι σοφοί, γηραιοί και μη, πολιτικοί άνδρες είτε είναι πολύ αφελείς και εξαπατήθηκαν, είτε είναι εξίσου διαπλεκόμενοι, και τώρα διαγράφουν βιαστικά την παλιά τους φίλη από τα κιτάπια τους.

«Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο», γράφει ο Νίτσε.

Αλλά, να επιτραπεί στη στήλη μια σχεδόν αυθάδης ερμηνεία: πώς προκύπτει ότι εκπληρώνοντας το ανθρώπινο εναγκαλίζεται υποχρεωτικά κανείς με το «φονικό», όταν μπορεί κάλλιστα να επιλέξει το «υπέροχο».

Όποιος αναρωτιέται εάν θα κατέληγε σαν την Καϊλή, εάν είχε τραβήξει τα ζόρια της (sic), θέτει πολύ χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων από τον ίδιο του τον εαυτό, πέρα από τον πολιτικό κόσμο.

Το περιβάλλον των Βρυξελλών και του Στρασβούργου στο οποίο εκτέθηκε η κ. Καϊλή μπορεί να διαφθείρει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αποβλακώσει.

Κανείς δε γύρισε από το ευρωπαϊκό επίπεδο εξουσίας πιο χαζός και σίγουρα όχι μια γυναίκα που εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ το 2002.

 

Επί είκοσι ολόκληρα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, όλοι γύρω της παραπλανήθηκαν από τις υποκριτικές της ικανότητες.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρηματισμός και η αποβλάκωση απέχουν έτη φωτός.

Βλάκες υπάρχουν πολλοί.

Άνθρωποι με σακούλες σκουπιδιών γεμάτες μαύρο χρήμα, πολύ λίγοι.

Κι αν ο homo sapiens είναι ζώο αχόρταγο, αυτό δεν ισχύει για όλους.

Κάποιοι έχουν καταφέρει να κάνουν υγιεινή διατροφή και δίαιτα.

Εξάλλου, η ίδια η κ. Καϊλή ήταν κατά τα άλλα πανέμορφη.

 

Πηγή

Προβολές : 436


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα