Ρουκέτα Κωνσταντίνου Βαθιώτη για τους παλιάτσους με Χιτλερικό μουστάκι: “Ο Όργουελ και το Όργιο Στην Βουλή ο Όργουελ, στην ΓΑΔΑ οι υγειονομικοί!”

8 Ιουλίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Διότι το έκνομο, φασιστικό σόου, στο οποίο επιδίδονται οι υπηρετούντες στο Τμήμα Προστασίας του Δικτατορικού Πολιτεύματος πουθενά αλλού δεν αποσκοπεί παρά στον ελεεινό εκφοβισμό των δύσμοιρων πολιτών, οι οποίοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να βγάλουν κραυγές πόνου μετά το κατ’ εξακολούθησιν ποδοπάτημα της ψυχής τους από την οργουελική μπότα του ολοκληρωτικού καθεστώτος, που χθες ήταν του Τσίπρα, σήμερα είναι του Μητσοτάκη και αύριο του Κουτσούμπα ή και των τριών μαζί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αόρατος μαριονετίστας, ο οποίος κατευθύνει τα νήματα των μαριονετών του ελληνικού κΥνοβουλίου, τους έδωσε προσφάτως εντολή να παίξουν πινγκ-πονγκ με οργουελικές ατάκες μέσα στην Βουλή, για να χλευάσουν τον ελληνικό λαό, που μαστιγώνεται καθημερινώς από τους υλοποιητές του οργουελικού «1984».”

 

 

Έπρεπε να πάνε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά οι υγειονομικοί έξω από τα σπίτια των κ.κ. Πλεύρη και Μητσοτάκη, για να γίνει σε κάποιους κατανοητό ότι μας κυβερνούν παλιάτσοι με χιτλερικό μουστάκι, που από την μέση και πάνω φοράνε μάσκα, ενώ από την μέση και κάτω φοράνε babylino sensitive.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να έχουν τελέσει καμία εγκληματική πράξη, προσήχθησαν υγειονομικοί στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην ΓΑΔΑ, όπου κρατήθηκαν παρανόμως πάνω από 3 ώρες.

Στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο του υγειοναζισμού:

  • το Τμήμα Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος αποτελεί Τμήμα Προστασίας του Καθεστώτος και του Δικτατορικού Πολιτεύματος
  • οι υγειονομικοί, πάλαι ποτέ ήρωες της πανδημίας, αντιμετωπίζονται ως χούλιγκανς και
  • το κράτος φαίνεται πως είναι τελικώς ο μόνος τρομοκράτης.

Διότι το έκνομο, φασιστικό σόου, στο οποίο επιδίδονται οι υπηρετούντες στο Τμήμα Προστασίας του Δικτατορικού Πολιτεύματος πουθενά αλλού δεν αποσκοπεί παρά στον ελεεινό εκφοβισμό των δύσμοιρων πολιτών, οι οποίοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να βγάλουν κραυγές πόνου μετά το κατ’ εξακολούθησιν ποδοπάτημα της ψυχής τους από την οργουελική μπότα του ολοκληρωτικού καθεστώτος, που χθες ήταν του Τσίπρα, σήμερα είναι του Μητσοτάκη και αύριο του Κουτσούμπα ή και των τριών μαζί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αόρατος μαριονετίστας, ο οποίος κατευθύνει τα νήματα των μαριονετών του ελληνικού κΥνοβουλίου, τους έδωσε προσφάτως εντολή να παίξουν πινγκ-πονγκ με οργουελικές ατάκες μέσα στην Βουλή, για να χλευάσουν τον ελληνικό λαό, που μαστιγώνεται καθημερινώς από τους υλοποιητές του οργουελικού «1984».

Σε αυτό ακριβώς το μυθιστόρημα, όμως, δεν υπάρχει μόνο το ξακουστό τρίστιχο του ανάποδου κόσμου «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ / Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ / Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ», το οποίο παπαγάλισε ο υποκρινόμενος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχει και μια άλλη φράση, την οποία είτε αγνοούν είτε εντέχνως αποσιώπησαν οι τρεις οργουελικοί καμπαλέρος του ελληνικού θεάτρου σκιών:

«Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου – για πάντα»1.

Προσαρμοσμένη η φράση αυτή στα σημερινά δεδομένα, παίρνει την εξής μορφή:

Αν θέλεις μια εικόνα της μελλοντικής Ελλάδος, φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο του Έλληνα – για πάντα, εφόσον βεβαίως οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να υφίστανται εν γένει ως λαός.

Από εδώ, λοιπόν, ο Όργουελ, από εκεί το Όργιο των κομματικών αρχηγών,

οι οποίοι όσον ούπω θα ξαναζητήσουν

τα ψηφαλάκια των βρεφοποιημένων πολιτών.

1

Όργουελ, 1984, μτφ.: Ν. Μπάρτη, εκδ. Κάκτος, Αθήνα 1978, σελ. 263-264. Το πλήρες παράθεμα, στο οποίο περιέχεται η κρίσιμη φράση, είναι το εξής: «Για την [εξουσία] του πάνω σ’ έναν άλλον βεβαιώνεται κάποιος κάνοντάς τον να υποφέρει. Η υπακοή δεν αρκεί. Αν δεν υποφέρει, πώς μπορεί να είσαι βέβαιος πως υπακούει στη δική σου θέληση και όχι στη δική του; [Εξουσία] είναι να επιβάλεις πόνο και ταπείνωση. [Εξουσία] είναι να κομματιάσεις το ανθρώπινο μυαλό και να το συναρμολογήσεις πάλι δίνοντάς του το σχήμα που θέλεις εσύ. […]

Είναι ακριβώς το αντίθετο από τις ανόητες ηδονιστικές Ουτοπίες που είχαν οραματιστεί οι παλαιοί μεταρρυθμιστές. Είναι ένας κόσμος φόβου και προδοσίας και βασανιστηρίων.

Ένας κόσμος καταπιεστών και καταπιεζομένων, ένας κόσμος που, όσο τελειοποιείται, θα γίνεται ολοένα περισσότερο ανελέητος. Η πρόοδος στον δικό μας κόσμο θα σημαίνει πρόοδο προς περισσότερο πόνο. Οι παλιοί πολιτισμοί ισχυρίζονταν πως ήταν θεμελιωμένοι στην αγάπη και τη δικαιοσύνη.

Ο δικός μας είναι θεμελιωμένος στο μίσος. Στον δικό μας κόσμο δεν θα υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός από τον φόβο, την οργή, τη θριαμβολογία και την ταπείνωση. […] Πάντα όμως […] θα υπάρχει η μέθη της εξουσίας, που ολοένα θα μεγαλώνει, ολοένα θα οξύνεται περισσότερο. Πάντα, σε κάθε στιγμή, θα υπάρχει η αγαλλίαση της νίκης, η συγκίνηση να ποδοπατάς έναν ανήμπορο εχθρό.

Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου – για πάντα».

 

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/–153

Προβολές : 495


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα