Ρωσία και ΠΟΥ : Φίλοι με Όφελος

Ρωσία και ΠΟΥ : Φίλοι με Όφελος

21 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:368
Μοίρασέ το

 

Αηδία.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Ιουνίου, η Melita Vujnovic, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) σχετικά με την αναγνώριση του Sputnik V βρίσκονται και πάλι σε καλό δρόμο.

Αυτά είναι σπουδαία νέα για τον RDIF, ο οποίος συνεργάστηκε με σκοτεινούς εμπόρους χαπιώνκαι την AstraZeneca για να καταστήσει το Sputnik V προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, αλλά και για να βγάλει βουνά από ρούβλια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις του ασφαλούς και αποτελεσματικού αναπόδεικτου γενετικού πολτούπου σαπίζει στις ρωσικές αποθήκες, οπότε ο χρόνος είναι σημαντικός.

Πέσατε από τα σύννεφα;

Εγώ, όχι…γιατί δεν τρέφω αυταπάτες…

Καλλιόπη Σουφλή

Μια ενημέρωση κατάστασης σχέσης

Μετά από αρκετές εβδομάδες παθητικο-επιθετικών καβγάδων, η Ρωσία και ο ΠΟΥ δυστυχώς εξακολουθούν να είναι “ζευγάρι” και ίσως μάλιστα να πάνε την ατυχή σχέση τους στο επόμενο επίπεδο: την πιστοποίηση του θρoμβο-εμβολίου (clot-shot).

Αηδία.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Ιουνίου, η Melita Vujnovic, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) σχετικά με την αναγνώριση του Sputnik V βρίσκονται και πάλι σε καλό δρόμο.

Μια επιθεώρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής στη Ρωσία θα μπορούσε να γίνει τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη Vujnovic.

Η συνεργασία συνεχίζεται παρά τις δύσκολες στιγμές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι μια πλατφόρμα πολυμερούς συνεργασίας για το θέμα της υγείας και το κύριο καθήκον μας είναι να εξαλείψουμε όλα τα εμπόδια, όλα τα εμπόδια στην επιστημονική και πρακτική συνεργασία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Αυτά είναι σπουδαία νέα για τον RDIF, ο οποίος συνεργάστηκε με σκοτεινούς εμπόρους χαπιών και την AstraZeneca για να καταστήσει το Sputnik V προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, αλλά και για να βγάλει βουνά από ρούβλια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 εκατομμύρια δόσεις του ασφαλούς και αποτελεσματικού αναπόδεικτου γενετικού πολτού που σαπίζει στις ρωσικές αποθήκες, οπότε ο χρόνος είναι σημαντικός.

Αλλά ως επιστημονικά τεκμηριωμένο μέτρο προφύλαξης, οι κατασκευαστές έχουν “παρατείνει τη διάρκεια ζωής” του φαρμάκου. Αυτό είναι απευθείας από το TASS, παρεμπιπτόντως:

Αλλά πίσω στην κατάσταση της σχέσης.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 17 Ιουνίου, ο Vujnovich αποκάλυψε ότι ο ΠΟΥ, παρά τις προηγούμενες απειλές, δεν θα έκλεινε το γραφείο του στη Μόσχα.

“Το γραφείο της χώρας, του ΠΟΥ, είναι εδώ, δεν έχει πάει πουθενά, δεν πρόκειται να πάει πουθενά και συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του”, δήλωσε.

Δεν θα πούμε ψέματα: αν περιμένατε ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από τον ΠΟΥ στο εγγύς μέλλον, ίσως πρέπει να περιμένετε κι άλλο. Ίσως να περιμένετε για πολύ καιρό, για την ακρίβεια.

Στις 16 Ιουνίου, ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, συμμετείχε σε μια συζήτηση στο πάνελ του SPIEF σχετικά με το πώς θα χορηγηθούν στις μάζες εμβόλια “επόμενης γενιάς. Ο Mikhail Murashko, υπουργός Υγείας της Ρωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο πάνελ.

Ακόμη και ο Dr. Tedros έκανε την εμφάνισή του στο SPIEF (μέσω κάμερας), αλλά κρατάμε τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ιστορικό γεγονός για μια ξεχωριστή ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Εν τω μεταξύ, ο Murashko δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για τις ενέσεις της μαϊμουδοευλογιάς και τον “ηγετικό ρόλο” του ΠΟΥ στην “παγκόσμια διακυβέρνηση της υγείας“.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας έκανε την παραπάνω δήλωση περίπου δύο εβδομάδες αφότου ο ΠΟΥ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη Ρωσία επειδή: “προκαλεί σοβαρό εμπόδιο στην υγεία του πληθυσμού της Ουκρανίας, καθώς και επειδή έχει περιφερειακές και ευρύτερες από τις περιφερειακές επιπτώσεις στην υγεία“.

Ωστόσο, υπήρξε μια σύντομη στιγμή λογικής όταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Alexandra Dronova, μίλησε στην 75η Παγκόσμια Συνέλευση του ΠΟΥ τον περασμένο μήνα.

“Υποστηρίζουμε τις κοινές εργασίες για την ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας. Πρέπει να βασίζεται στις αρχές της συναίνεσης, της διαφάνειας, της αμεροληψίας. Η ανάπτυξη ενός νέου διεθνούς εργαλείου αντιμετώπισης πανδημίας του ΠΟΥ και η πραγματοποίηση συγκεκριμένων αλλαγών στους Διεθνείς Κανόνες Υγείας και Υγιεινής δεν πρέπει να παραβιάζουν το κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών να καθορίζουν ένα σύνολο μέτρων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και στο έδαφός τους”, δήλωσε η Dronova κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

(Είπε επίσης ότι: “Οι χώρες του κόσμου κατάφεραν να ξεπεράσουν την οξεία φάση της πανδημίας με συλλογική προσπάθεια υπό τον συντονιστικό ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”. Στεναγμός).

Αλλά ακόμη και αυτή η αντίδραση δεν φάνηκε να αλλάζει ουσιαστικά τίποτα. Όπως ανέφερε το Politico στις 28 Μαΐου, επιτεύχθηκε συμβιβασμός από τα μέλη του ΠΟΥ σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στον ΔΚΥ:

Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή.

—————–

Δικτυογραφία :

Russia & the WHO: Friends with benefits – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/06/21/russia-the-who-friends-with-benefits/

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 368


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα