Ρωσία: Οι Πυρηνικές Δυνάμεις είναι σε χώρους διασποράς – Aπέπλευσαν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια

Ρωσία: Οι Πυρηνικές Δυνάμεις είναι σε χώρους διασποράς – Aπέπλευσαν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια

28 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:274
Μοίρασέ το

Σε ετοιμότητα και η Στρατηγική Αεροπορία

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πριν λίγο ότι τέθηκαν σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και βρίσκονται σε χώρους διασποράς οι κινητές πυρηνικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας ενώ το σύνολο των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του Βόρειου Στόλου και του Στόλου Ειρηνικού έχει αποπλεύσει.

Πρόκειται για τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων(SSBN): 3 κλάσης Kalmar project 667BDR (NATO Delta III), 1 κλάσης Akula Project 941UM (NATO Typhoon), 5 κλάσης Delfin, project 667BDRΜ (ΝΑΤΟ Delta IV) και 8 κλάσης Borey project 955

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια πυραύλων cruise (SSGN): 6 κλάσης Granit και Antey Project 949 και Project 949A (NATO OscarI & Osxar II).

Τα πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια: 14 (2 Project 945A – ΝΑΤΟ Sierra II, 4 Project 671RTMK – ΝΑΤΟ Victor III, 5 Project 971 Schuka-B,(NATO Akula).

Και τα συμβατικά υποβρύχια με πυρηνικά βλήματα cruise: 18 (17 κλάσης Kilo, 1 κλάσης Lada) , 14 Project 877, 1 Project 877EKM, 1 Project 877LPMB, 1 Project 877V, 3 Project 677 κλάσης Lada.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε για τον πυρηνικό συναγερμό την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Liz Truss.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν. Πεσκόφ, ανέφερε πως “Υπήρξαν απαράδεκτες δηλώσεις για πιθανές καταστάσεις σύγκρουσης, ακόμη και αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Δεν θα κατονομάσω τους συντάκτες αυτών των δηλώσεων, αν και ήταν η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας”

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατέκρινε την επιβολή των κυρώσεων στη Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποκάλεσε τη Δύση «αυτοκρατορία του ψεύδους».

Σε χώρους διασποράς οι πυρηνικές Στρατηγικές δυνάμεις

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού, ανέφερε πριν λίγο ότι οι Στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας τέθηκαν σε ύψιστο πολεμικό συναγερμό κατόπιν της σχετικής διαταγής που εξέδωσε ο Αρχιστράτηγος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν σχετικά:

“Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις (RVSΝ), τα υποβρύχια του Βόρειου Στόλου και του Στόλου του Ειρηνικού μαζί με την Στρατηγική Αεροπορία τέθηκαν σε περιπολίες μάχης με ενισχυμένο προσωπικό.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός του Στρατού Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι σύμφωνα με τη διαταγή του, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, ο Βόρειος Στόλος και ο Στόλος του Ειρηνικού καθώς και η Διοίκηση Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας (στρατηγικά βομβαρδιστικά) άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό», δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Eκτός από τις πυρηνικές ρωσικές δυνάμεις, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας όπως μαχητικά MiG-31 που φέρουν τον υπερηχητικό πύραυλο Κη-47Μ2 Kizhal και τα πολεμικά πλοία που φέρουν τον 3M22 Zircon.

Όπως γίνεται κατανοητό από την ανακοίνωση, η Μόσχα έκανε ειδική αναφορά στις χερσαίες πυραυλικές δυνάμεις RVSN.

Οι RVSN περιλαμβάνουν όλες τις πυραυλικές δυνάμεις με εμβέλεια άνω των 10.000 χλμ. τόσο σε χερσαίο, ναυτικό και αεροπορικό επίπεδο..

 

Η RVSN έχει τρείς Στρατιές βαλλιστικών πυραύλων

 

Η 27η Στρατιά περιλαμβάνει:

Την 7η Μεραρχία με 18 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 14η Μεραρχία πυραύλων 27 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 28η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 29 UR-100NUTTH σε σιλό, την 54η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 18 RT-2UTTH Topol-M και την 60η Μεραρχία πυραύλων 41 UR-100NUTTH και 52 RT-2UTTH Topol-M όλα φιλοξενούμενα σε σιλό.

Η 31η Στρατιά περιλαμβάνει:

Την 13η “Red Banner” Μεραρχία πυραύλων με 30 R-36M2 σε σιλό, την 42η Μεραρχία πυραύλων με 27 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol

Η 33η Στρατιά περιλαμβάνει:

Την 35η Μεραρχία πυραύλων 36 RT-2PM Topol, την 39η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με36 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 51η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 27 RT-2PM Topol και την 62η Μεραρχία πυραύλων με 28 R-36M2 σε σιλό.

Δείτε τι είπε χτες ο Β.Πούτιν


Πηγή

Προβολές : 274


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα