Ρωσσία: Η “διαφάνεια” Προορίζεται Αποκλειστικά για τους Προλετάριους – Οι Πολιτικοί... Τι Θα Κάναμε Χωρίς Αυτούς;

Ρωσσία: Η “διαφάνεια” Προορίζεται Αποκλειστικά για τους Προλετάριους – Οι Πολιτικοί... Τι Θα Κάναμε Χωρίς Αυτούς;

21 Απριλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:226
Μοίρασέ το

 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην “ημι-νομιμοποίηση των σκιωδών εισοδημάτων” για τους Ρώσους νομοθέτες.

 

 

 

Βρε βρε τα παιδιά τα … “νομοθετικά”…

Ο λαουτζίκος πρέπει να δηλώνει τα εισοδήματά του… αυτά, όχι…
Δεν νομίζετε πως η μπόχα των εδώ νομοθετών, απλώνεται σαν γάγγραινα  παντού, ακόμα και στην Ρωσία του… “σωτήρα” Πούτιν;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Είναι το ίδιο παντού.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ

 

Οι Ρώσοι νομοθέτες αποφάσισαν ότι απαλλάσσονται από τη δημόσια αποκάλυψη “γενικευμένων” πληροφοριών σχετικά με τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους, λίγες εβδομάδες (ενδεχομένως και ημέρες) πριν από την αναμενόμενη επικύρωση ενός νόμου για το ψηφιακό ρούβλι – το οποίο έχει προωθηθεί στις μάζες ως ένα μετασχηματιστικό νόμισμα που θα προωθήσει τη μεγαλύτερη κυβερνητική διαφάνεια.

Ακούγεται άσχημο, αλλά μην ανησυχείτε, είναι χειρότερο απ’ ό,τι νομίζετε.

Η ιστορία μας ξεκινά τον Ιανουάριο, όταν μια ομάδα βουλευτών της Δούμας αποφάσισε ανιδιοτελώς ότι τα μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης δεν θα πρέπει πλέον να αναφέρουν στο κοινό τα κέρδη τους σε ρούβλια και τις ντάκες τους (τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό).

Πηγή: RBC

Αντ’ αυτού, θα δημοσιεύονται “γενικευμένες στατιστικές πληροφορίες”: Ο αριθμός των βουλευτών που υπέβαλαν στοιχεία και αν είχαν εντοπιστεί οικονομικές παρατυπίες. Χωρίς να αναφέρονται ονόματα, φυσικά.

Τα αμέτρητα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συνετής και αναγκαίας αλλαγής του κανονισμού είναι αυταπόδεικτα. Θα μπορούσαν όμως να υπάρξουν πιθανά υποθετικά, καθαρά θεωρητικά ή υποθετικά, μειονεκτήματα;

Ο Roman Smirnov, πρόεδρος της Ένωσης Πολιτικών Δικηγόρων, δήλωσε στο RBC ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην “ημι-νομιμοποίηση των σκιωδών εισοδημάτων” για τους Ρώσους νομοθέτες. Τι ανησυχητικός.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι οικονομικές δηλώσεις των βουλευτών και των γερουσιαστών αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Όχι φέτος. Φέτος, τίποτα δεν έχει αναρτηθεί πουθενά.

Το RIA Novosti ανέφερε στις 17 Απριλίου:

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δεν δημοσίευσε καμία πληροφορία σχετικά με τα εισοδήματα και τα έξοδα των γερουσιαστών για το περασμένο έτος, ενώ δεν υπάρχουν ούτε καν γενικευμένες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Γιούρι Βορόμπιοφ, διαβεβαίωσε το κοινό ότι και οι 175 γερουσιαστές υπέβαλαν υπάκουα τα εισοδήματά τους για το 2022, αλλά οι πληροφορίες αυτές “δεν θα δημοσιευθούν στον ανοιχτό Τύπο λόγω των γνωστών συνθηκών”.

Πηγή: RIA Novosti

Τα μέλη της Κρατικής Δούμας θα απέχουν επίσης από τη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων τους, ακόμη και σε “γενικευμένη” μορφή, ανέφερε το Vedomosti.

Η ανακοίνωση ανώτερων βουλευτών ότι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές υπέβαλαν εγκαίρως τις δηλώσεις τους λογίζεται ως “γενικευμένη πληροφόρηση για τα εισοδήματα”, δήλωσε στην εφημερίδα πηγή της Δούμας.

Οι νομοθέτες πιστεύουν επίσης ότι περιλαμβάνονται σε ένα προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο, το οποίο δίνει ειδικά προνόμια σε αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διοίκηση της DPR, της LPR, της Zaporozhye και της Kherson:

Οι γενικευμένες πληροφορίες σχετικά με τα εισοδήματα των βουλευτών θα πρέπει να δημοσιευθούν όταν το προεδρικό διάταγμα, το οποίο επιτρέπει στους [αξιωματούχους] να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τα εισοδήματα κατά τη διάρκεια της ειδικής λειτουργίας, παύσει να ισχύει, δήλωσε [η πηγή του Vedomosti]: “Τώρα δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση”.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνητικές υπηρεσίες αφαιρούν αθόρυβα τις δηλώσεις εισοδήματος από τους ιστότοπούς τους. Το Υπουργείο Μεταφορών διέγραψε δηλώσεις που χρονολογούνται από 15 χρόνια, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών διέγραψε πληροφορίες για εισοδήματα από το 2021.

Πηγή: Nakanune.ru

Δεν υπάρχει τίποτα να δούμε εδώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν βλέπει κινδύνους διαφθοράς στη μη δημοσίευση των δηλώσεων των αξιωματούχων, το κυριότερο είναι ότι υποβάλλονται. Ο Peskov σημείωσε ότι όλοι οι έλεγχοι οργανώνονται με τον ίδιο “σχολαστικό” τρόπο όπως και πριν.

Παρεμπιπτόντως: Ο Peskov και οι συνάδελφοί του στην Προεδρική Διοίκηση επίσης δεν θα γνωστοποιούν τα εισοδήματά τους στο κοινό.

πηγή : Interfax

Με το παράδειγμά του. Πολύ ενθαρρυντικό.

Πράγμα που μας φέρνει πίσω στη χρυσή εποχή της κυβερνητικής διαφάνειας που σύντομα θα εγκαινιάσει το ψηφιακό ρούβλι.

“Διαφάνεια για Εσένα, αλλά Όχι για Εμένα”

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι cheerleaders του ρωσικού CBDC υπόσχονται ότι το ανιχνεύσιμο ψηφιακό κουπόνι (“νόμισμα”) της Τράπεζας της Ρωσίας θα βοηθήσει στην εξάλειψη της διαφθοράς.

Πηγή: Ferra.ru

Πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό, όταν η κυβέρνηση ήδη απαλλάσσεται ακόμη και από τις πιο τετριμμένες μορφές δημόσιας λογοδοσίας;

Έχουμε ξαναβρεθεί εδώ. Για την ακρίβεια, πολλές φορές.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι βουλευτές δεν ήταν υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν έναν κωδικό εμβολιασμού/τεστ QR για να εισέλθουν στο κτίριο της Κρατικής Δούμας, ακόμη και όταν εργάζονταν (ανεπιτυχώς) για την ψήφιση ενός εθνικού νόμου για τις ετικέτες βοοειδών.

Σταματήστε και σκεφτείτε το αυτό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

“Δεδομένου ότι όλοι είναι είτε εμβολιασμένοι είτε έχουν αρρωστήσει, οι βουλευτές δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν κωδικό QR για να μπουν στο χώρο εργασίας τους.” πηγή: Parliamentskaya Gazeta

Θα μπορέσει η ρωσική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα CBDCs για το ευρύτερο καλό, όπως εξακολουθούν να ισχυρίζονται ορισμένοι στα δυτικά “εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης”; Ή μήπως το ψηφιακό ρούβλι θα χρησιμοποιηθεί για να “σφίξει τις βίδες” στους απλούς πολίτες, ενώ θα δημιουργηθούν παραθυράκια για τους “υπηρέτες του λαού”, όπως προέβλεψε πρόσφατα ο Yuri Pronko του Tsargrad TV;

Χα-χα.

Το
Edward Slavsquat είναι ένα blog-πράγμα που χρηματοδοτείται από τους
αναγνώστες. Είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την υποστήριξή σας.


—Δικτυογραφία:

“Transparency” is reserved for the proles

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/778

Προβολές : 226


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα