Σάλος για τις πολλές επισκέψεις του Αυγενάκη στο Κατάρ και την Πρεσβεία του

Σάλος για τις πολλές επισκέψεις του Αυγενάκη στο Κατάρ και την Πρεσβεία του

6 Ιανουαρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:399
Μοίρασέ το

 

Αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο στενές επαφές με το εμιράτο ο δικός μας υφυπουργός Αθλητισμού; Άντε και ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ, τώρα που όλος ο πλανήτης βουίζει με το Qatargate, μήπως μπορεί να εξηγήσει καλύτερα -πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους μας- ποιος τελικά ωφελήθηκε περισσότερο από την τρίχρονη διακρατική σχέση σε επίπεδο αρμοδιότητας αθλητικού χαρτοφυλακίου, με μια χώρα τόσο μικρή και αρωγό των σχεδίων και οικονομικών της Τουρκίας;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ – ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ…
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;;;
Γιατί ετσά στην Κρήτη, το οβραίικο γονίδιο είναι στο φουλ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Την στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο κλονίζεται από το σκάνδαλο Qatar Gate, η διερεύνηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και η πρώην Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή βρίσκεται στην φυλακή για την πολύκροτη υπόθεση, η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει τις σχέσεις που έχει ένα ακόμα πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου με το Κατάρ: ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η στήλη «Παραπολιτικά» δημοσιεύει σήμερα ένα μακροσκελές άρθρο με τίτλο «Ο υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ; Πολλές οι επισκέψεις στο Κατάρ και στην πρεσβεία του». Αρχής γενομένης από το 2019 και την ανάληψη των καθηκόντων του αναλύει τις διάφορες επαφές που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η εφημερίδα αναφέρει, μεταξύ άλλων, την τριήμερη επίσκεψη στη Ντόχα, τις πολύ καλές  σχέσεις με τους πρέσβεις του Κατάρ στην Ελλάδα, τις αποθεωτικές αναρτήσεις του για τη διοργάνωση της Formula 1 στην πίστα Lusail για την «ημέρα του Κατάρ» και φυσικά την τελετή έναρξης του φετινού Μουντιάλ που την παρακολούθησε  στην πρεσβευτική κατοικία του Κατάρ στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram με αφορμή το γεγονός, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ε, μετά απ’ όλα αυτά και μετά τον πανευρωπαϊκό σάλο που έχει ξεσπάσει για τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κατάρ, (…) ο δικός μας υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε για το τι συνέβαινε στο Κατάρ και τους σκοπούς του Εμιράτου;

Τώρα έστω εκ των υστέρων, έχει δυο λόγια να πει για τα τεκταινόμενα, όπως επί τρία χρόνια είχε άπειρες φωτογραφίσεις και αναρτήσεις με τους Καταριανούς ή εξακολουθεί να τα βρίσκει όλα καλά;

Ουδείς θα ποινικοποιήσει τις διακρατικές σχέσεις, αλλά απ’ όσο είδαμε, τέτοια σταθερότητα επαφών επί 3,5 χρόνια με το Κατάρ και στην Αθήνα και στη Ντόχα, ούτε ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης είχε, ούτε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής.

Αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο στενές επαφές με το εμιράτο ο δικός μας υφυπουργός Αθλητισμού;

Άντε και ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ, τώρα που όλος ο πλανήτης βουίζει με το Qatargate, μήπως μπορεί να εξηγήσει καλύτερα -πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους μας- ποιος τελικά ωφελήθηκε περισσότερο από την τρίχρονη διακρατική σχέση σε επίπεδο αρμοδιότητας αθλητικού χαρτοφυλακίου, με μια χώρα τόσο μικρή και αρωγό των σχεδίων και οικονομικών της Τουρκίας;

Τι κατάλαβε και τι ‘ιδέα’ έχει δηλαδή πέραν των άπειρων φωτογραφήσεων του, αναρτήσεων και αναφορών του για το Κατάρ;», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

 

Πηγή

 

 

Λευτέρης Αυγενάκης: Το “τσιράκι” του Μαρινάκη σχετίζεται με “αρπαχτές” από το Κατάρ!!!

Τα συνεχόμενα ταξίδια οι φωτογραφίες και οι κολλητές σχέσεις με τους Άραβες

To Κατάρ gate έχει γίνει ο εφιάλτης του “lobbying” στις Βρυξέλλες, αγκαλιάζοντας ευρωβουλευτές και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, έως την Κομισιόν, επιτρόπους πρώην και νυν και πλέον, ειδικά για την Ιταλία, ακόμη και υπουργούς πρώην κυβερνήσεων.

Από τη μια οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τον θάνατο πάνω από 6.500 εργατών στις υποδομές του Μουντιάλ, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που έπρεπε στην “πολιτισμένη και ευαίσθητη” Ευρώπη να κουκουλωθούν, και από την άλλη προσκλήσεις, ταξίδια, επαφές με Ευρωπαίους και χρήμα, πολύ χρήμα από το εμιράτο των 300 χιλιάδων για πρόσβαση “επενδύσεων”, αλλά κυρίως για πλασάρισμα μιας καλής “φτιαχτής” εικόνας της χώρας και σταθερά πιστού συμμάχου της Τουρκίας, του Κατάρ.

Μια φωτογραφία με έναν οποιοδήποτε Ευρωπαίο αξιωματούχο, τώρα μόλις φαίνεται ότι για επικοινωνιακούς και όχι μόνο λόγους, αλλά και για διείσδυση στην Ε.Ε., είχε την αξία της για τους ιθύνοντες του Κατάρ.

Ο άλλοτε top Ιταλός “σοσιαλδημοκράτης” ευρωβουλευτής Παντσέρι και ο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, μέχρι την αποκάλυψη του Qatar gate αντιπροέδρου του Ε.Κ., φαίνεται ότι άνοιγαν τον δρόμο στις Βρυξέλλες από το 2016 ήδη!

Αλλά οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και οι υπουργοί τους ιδέα δεν είχαν; Για τα ταξίδια των εμπλεκόμενων στο Qatar gate γράφονται ήδη πολλά.

Αλλά και στην Ελλάδα, κάποια μέλη της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας πουν έστω τι κατάλαβαν αυτά με τις τόσες επαφές και τα σούρτα-φέρτα στο Εμιράτο και την εδώ πρεσβεία του;

Φερειπείν, ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε όλες τις αναρτήσεις του αλλά και ανακοινώσεις επίσημες, δείχνει μια έφεση στις επαφές που έχει με αξιωματούχους του Κατάρ, από τον πρέσβη του στην Αθήνα μέχρι τους περισσότερους αξιωματούχους του Εμιράτου.

Άρξασθαι το 2019, απ’ όταν ανέλαβε το υπουργείο. Εξαρχής ιδιαίτερη σχέση με τον πρώην πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα, το 2019-2020.

Μάλιστα, από τις πρώτες επίσημες τριήμερες επισκέψεις του ήταν αυτή στην Ντόχα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2019, σε επίσημη πρόσκληση από τον ομόλογό του Σαλάχ Μπιν Γκάνιμ Αλ Αλί, έως τον πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ. Ζ., Nasser Al-Khelaifi, και τον γενικό γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, Hassan Al Thawadi, και το επιτελείο του.

Συναντήσεις με τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Ταλέντων, Abdullah Nasser Al – Nuaimi, συζητήσεις με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al – Thani (της οικογένειας που διαφεντεύει το Εμιράτο, δηλαδή εκ των διαδόχων).

Μάλιστα, τρεις μήνες μετά, ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα σε συνέντευξή του αναφέρεται εγκωμιαστικά στην επίσκεψη Αυγενάκη στην Ντόχα, αλλά και τον δρόμο για αθλητικές, πολιτιστικές και τουριστικές επενδύσεις που ανοίγεται για το Κατάρ στην Ελλάδα, όπου δεν παραλείπει να αναφερθεί στις «άψογες» εργασιακές συνθήκες στη χώρα του για τις υποδομές του Μουντιάλ.

Οι καλές σχέσεις συνεχίζονται και με τον νυν πρέσβη του Κατάρ Ουαλίντ Αλ-Εμάντι.

Μάλιστα, σε αναρτήσεις του ίδιου του κ. Αυγενάκη προκύπτει νέα επίσκεψη στο Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2021, αυτή τη φορά με έμφαση το ότι βρέθηκε στην πίστα Losail, η οποία φιλοξένησε τον 20ό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1.

 

Ο ίδιος ο υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media, εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία!

 

Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει τον δρόμο!

 

Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

 

Πηγή

 

Όταν ο τυχοδιωκτισμός γινόταν “αντιπολίτευση” από τη ΝΔ ή πώς Αυγενάκης και Σταμάτης στήριζαν τον Ερντογάν! (βίντεο)

Για να θυμηθούμε ποιοι “έπαιζαν” με τα εθνικά θέματα, για κομματικούς λόγους, και στήριζαν τις προκλητικές – επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας

Πάμε μια ακόμα φορά για να θυμηθούμε τους Έλληνες πολιτικούς που στήριζαν τον Ερντογάν, όταν από την ελληνική πλευρά υπήρχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Για να αποδειχτεί πόσο τυχοδιωκτική ήταν η στάση των στελεχών του σημερινού κυβερνητικού κόμματος της ΝΔ και τότε αντιπολιτευόμενου. Ακόμα και τον προκλητικό γείτονα στήριζαν στα εθνικά θέματα, αρκεί να κάνουν αντιπολίτευση!

Η ΝΔ ήταν ακόμα αντιπολίτευση, ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του προκαλούσαν και τότε όπως και τώρα σαν “χωροφύλακες” της περιοχής, αλλά ο τότε γραμματέας της ΝΔ και σήμερα υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τις τουρκικές προκλήσεις χρέωνε την ευθύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Προσέξτε, όχι γιατί απαντούσε με λάθος πολιτική (αυτό προφανώς θα μπορούσε να το ισχυριστεί, ως πολιτική κριτική) αλλά επειδή, για τον κ. Αυγενάκη, η Ελλάδα τροφοδοτούσε την ένταση με την Τουρκία! Ακριβώς όπως το έλεγε και το λέει ο Τούρκος πρόεδρος, τον οποίο ασφαλώς πίστευε και δικαιολογούσε ο Αυγενάκης!

Δείτε: Όταν ο Αυγενάκης έλεγε πως η Ελλάδα, με κυβέρνηση Τσίπρα, προκαλούσε την Τουρκία και τον Ερντογάν! (βίντεο)

Ναι, αυτή, με ξεκάθαρο τρόπο, ήταν η άποψη που εξέφραζε μέσω της ΕΡΤ ο κ. Αυγενάκης! Από τότε η φράση του έμεινε σαν… “βάστα γερά Ερντογάν”, ώστε να φανεί πόσο αντεθνική άποψη κατέθεσε, μόνο και μόνο για να κάνει κομματική αντιπολίτευση σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα.

Δείτε την εξοργιστική δήλωση που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2018 και προκάλεσε σάλο στα social media, καθώς, ως γνωστόν, η ελληνική δημοσιογραφία στο μεγάλο της μέρος, σιωπά στα νεοδημοκρατικά (από την εποχή της αντιπολίτευσης) ξεπουλήματα και τις προκλητικές πολιτικές…

Ενώ περίπου την ίδια περίοδο, κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Σκάι στον Γ. Αυτιά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μεταξύ άλλων, δήλωσε σε σχετική ερώτηση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν, από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό.

Δείτε: Σταμάτης: Πιστεύω περισσότερο τον Ερντογάν από τον Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνούν επικίνδυνα κάθε όριο (Βίντεο)

 

Πηγή

Προβολές : 399


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα