Σάλος με τις εξπρές παραχωρήσεις ακινήτων φιλέτων του ΤΕΘΑ στις Σέρρες όπου υποψήφιος είναι ο Κώστας Καραμανλής

Σάλος με τις εξπρές παραχωρήσεις ακινήτων φιλέτων του ΤΕΘΑ στις Σέρρες όπου υποψήφιος είναι ο Κώστας Καραμανλής

20 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:253
Μοίρασέ το

 

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές με fast track διαδικασίες Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΤΕΘΑ παραχωρούν «φιλέτα» σε μητροπόλεις στις Σέρρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

 

 

Βρε, ξέρετε πόσα ψηφαλάκια θα πάρουν από τους τραγόπαπες;;;

Δεν της φτάνει η περιουσία που έχει η εκκλησία… ουχί του Χριστού, αλλά του ΔΙΑΒΟΛΟΥ… θέλουν κι άλλα…

Και πάνε οι γριές και οι γέροι και προσκυνούν, και να οι ψήφοι στον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ…

Τη μέρα των εκλογών, οι Σερραίοι και οι Σιδηροκαστριώτες, να πάρουν από τους γέρους τις ταυτότητες και να τους κλειδώσουν στο σπίτι…

 

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Και μιλώντας για ψηφαλάκια και τραγόπαπες, θυμήθηκα τον τραγόπαπα τον Παντελήμονα Αττικής, ο διάβολος να τον χορεύει στα καζάνια του, που είχε γκόμενο έναν βολευτή ο οποίος έχει περάσει από όλα τα κόμματα…

Πώς νομίζετε πως έβγαινε βολευτής;;;

Τέτοια “εκκλησία” την έχω ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ…

 

Στην «Μέκκα» του Καραμανλισμού παραχωρούν ακίνητα φιλέτα του ΤΕΘΑ, με διαδικασίες εξπρές στην εκκλησία.

 

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές με fast track διαδικασίες Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΤΕΘΑ παραχωρούν «φιλέτα» σε μητροπόλεις στις Σέρρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Στις Σέρρες αποδίδουν τις προκλητικές παραχωρήσεις, κατά παρέκκλιση μάλιστα της ισχύουσας νομοθεσίας, σε  προσπάθεια της κυβέρνησης να «ενισχύσει» τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Επικοινωνιών Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Σερραίο βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 20 έτη δύο κτιρίων και οκτώ στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» στις Σέρρες, για δημιουργία παιδικού σταθμού, στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και η δεύτερη δωρεάν, παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΛΑΦ Σιδηροκάστρου, επίσης για 20 έτη, στην εκεί τοπική Μητρόπολη.

 

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με διαδικασίες εξπρές στις 13/4/2023 από την Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕ/ΤΕΘΑ) που αποτελείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο Υπουργό ως πρόεδρο και μέλη τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ανδρέα Κορωνάκη και τον Επιτελάρχη ΓΕ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο Επιτελάρχη ΓΕ.

Να σημειωθεί πως όσον αφορά την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, το ΤΕΘΑ της παραχώρησε αυθαίρετα οκτώ στρέμματα, αν και το πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» ανήκει κατά αποκλειστικότητα, κυριότητα, νομή και κατοχή στον Δήμο Σερρών όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή και καταχώρηση του στο Κτηματολόγικο Γραφειο Σερρών.

 

Όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης : «Το Κτηματολόγιο Σερρων αφού έλεγξε επισταμένως και εξονυχιστικά τους τίτλους ιδιοκτησίας που προσκόμισε ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του Νομάρχη Σερρών με τις οποίες του παραχωρήθηκε η κυριότητα του Στρατοπέδου Παπαλουκά, προεκρινε τον Δήμο ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ της επίδικης μετά των επ αυτής κτίσματων.

 

Περαιτέρω ο Δήμος επι 30 και πλέον έτη ασκεί αδιαλείπτως και αδιαταράκτως διακατοχικές πράξεις επι του στρατοπέδου Παπαλουκά , νεμομενος αυτό διάνοια κυρίου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριότητα, νομή και κατοχή του από κανέναν».

Αλλά και στην περίπτωση της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου, το ΤΕΘΑ της παραχώρησε οίκημα – φιλέτο στο κέντρο της πόλης, με στόχο την λειτουργία Βυζαντινού και Λαογραφικού Μουσείου, Εκκλησιαστικού Μουσείου και Γραφείων, αν και επανειλημμένα ο Δήμος Σιντικής έχει αιτηθεί την παραχώρηση του ακινήτου για μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο που έχει ανάγκη η περιοχή και η πόλη.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με την εξέλιξη αυτή και ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο ντόπιος δημοσιογράφος Λεωνίδας Κασάπης.

 

«Σιδηροκάστρινοί ξεσηκωθείτε. Οφείλουμε στην πόλη μας η Λέσχη να περάσει στον Δήμο. Σε ολους μας ! Να μην επιτρέψουμε αυτή την ασέλγεια σε βάρος της πόλης, που γεννηθήκαμε , μεγαλώσαμε, ζούμε και θα πεθάνουμε εδώ. Το νου σας (…) Το θέμα της ΛΑΦ, είναι πάνω από τοπικές παραταξιακές αντιπαραθέσεις και κόμματα. Πάνω από δημάρχους , διότι οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται. Θα έλεγα και πάνω από εμάς, εμείς βιολογικά θα φύγουμε, αυτό θα μείνει. Είναι λοιπόν θέμα της πόλης του Σιδηροκάστρου»

Πίσω από τις προκλητικές παραχωρήσεις στις τοπικές μητροπόλεις, κρύβεται ,όπως λένε στις Σέρρες, το παρασκηνιακό και ψηφοθηρικό «deal» του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στις Σέρρες με τους μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου και Σιδηροκάστρου Μακάριου, όταν βρέθηκε στην περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Το «παζάρι» έγινε όπως αποδείχθηκε ερήμην των ενδιαφερόμενων Δημάρχων Σερρών και Σιντικής, Αλέξανδρου Χρυσάφη και Φώτη Δομουχτσίδη αντίστοιχα, που μάλιστα προέρχονται από τη Ν.Δ. και θα έχουν το «χρίσμα» του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.


Οι σκανδαλώδεις απαιτήσεις της τοπικής εκκλησίας αποτελούσαν πάγιο αίτημα των ντόπιων μητροπολιτών που έως πρότινος απορρίπτονταν από το ΤΕΘΑ, που απαιτούσε αντίτιμο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.

Ωστόσο για λόγους άγρας ψηφοθηρίας τα ακίνητα παραχωρήθηκαν με άμεσες διαδικασίες μέσα σε … ένα σχεδόν μήνα στην τοπική εκκλησία πυροδοτώντας μια σειρά από αντιδράσεις.

 

Πηγή

Προβολές : 253


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα