Σάλος στο Δημο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη: “Βάζει χερι” στη μισθοδοσία των υπαλλήλων για να καλύψει αλλα έξοδα

16 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος Αθηναίων υπό την ηγεσία του Κώστα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο αυτό αναγκάστηκε να βάλει χέρι στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, «τραβώντας» το ποσό του 1.500.000 προκειμένου να καλύψει… ανορθογραφίες που αφορούν οικόπεδα τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί στο όνομα της δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για τους δημότες και χάσκουν αναξιοποίητα.

Α ρε ΗΛΙΘΙΟΙ Αθηναίοι… από τα σκατά στ’ απόσκατα ψηφίζετε…

Από τον χαλδαίο Καμ-ίνη, στον χαλδαίο Μπακογιάννη… για να σας φτιάχνει εκτρώματα με απ’ ευθείας αναθέσεις, όπου γίνεται ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ…

Σας μάζεψε όλους ο εθνάρχης του κώλου στην Αθήνα από τα χωριά σας που ήσασταν άρχοντες και σας έκλεισε σε κλουβιά, αφαιρώντας σας κάθε ίχνος ικανότητας σκέψης…

Μόνο μια φορά ψηφίσατε ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ, τον ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, αλλά τον  έβγαλαν από τη μέση…

Και ψηφίσατε δήμαρχο από το κωλόσογο, και οι γειτονιές σας μετατράπηκαν σε ΠακιστανοΑφγανοΝιγηριοΣομαλιστάν…

Είστε κι εσείς, άξιοι της μοίρας σας… και των επιλογών σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Μου έλεγε αείμνηστος έντιμος αντιδήμαρχος, πως η μίζα που πέφτει με τις απ’ ευθείας αναθέσεις, δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου… 

 

Υ.Γ.2. Η παρακάτω φωτογραφία, αφιερωμένη στους ψηφοφόρους του … “παιδιού”… όπως και όλο το φωτογραφικό υλικό…

 

Από τον Νίκο Τσακανίκα

Συγκεκριμένα, ιδιώτης που του έχει απαλλοτριωθεί το οικόπεδο, επί των οδών Πατησίων και Ιακωβατών, από τον Δήμο Αθηναίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να του επιστραφεί το οικόπεδο πίσω ή να του δοθούν τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή.

Το δικαστήριο τον δικαίωσε κι έτσι ο δήμος βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να πληρώσει ή να χάσει το οικόπεδο.

Επέλεξε να μη χάσει το οικόπεδο κι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό, προκειμένου να συμμορφωθεί στην απόφαση του δικαστηρίου κατέφυγε στη λύση της δέσμευσης των χρημάτων για την πληρωμή των υπαλλήλων του, πράξη που ρητά απαγορεύεται εκ του νόμου (ν.3205/2003).

Σε ανάλογη αγωγή στα δικαστήρια προχώρησε και η Εκκλησία της Ελλάδος κατά του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας (δίπλα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) με το ίδιο αίτημα.

Η υπόθεση αφορά το ακίνητο επί των οδών Παν. Κυριακού και Τσόχα, και η Εκκλησία ζητά αποζημίωση ύψους 12.050.871 ευρώ (7.050.871,47 ευρώ περιουσιακή ζημία και 5.000.000 ευρώ ηθική βλάβη).

Αυτή η «βραδυφλεγής» βόμβα αφορά συνολικά 49 οικόπεδα τα οποία ο Δήμος Αθηναίων έχει απαλλοτριώσει – δεσμεύσει τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια με σκοπό να τα αναμορφώσει και να τα αποδώσει στους κατοίκους της πόλης.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα αυτή η δημοτική Αρχή, όπως και προηγούμενες, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Ούτε έχουν διαμορφώσει τους χώρους ούτε έχουν πληρώσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

Τη ζοφερή αυτή οικονομική κατάσταση επέτεινε η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων για έργα αχρείαστα ή για έργα βιτρίνας. Ετσι, ένα τρελό πάρτι με δημόσιο – δημοτικό χρήμα, κυρίως μέσα από απευθείας αναθέσεις, στήθηκε στον Δήμο Αθηναίων, υπό την ηγεσία του Κώστα Μπακογιάννη προς όφελος διάφορων συμφερόντων, φίλων και ημετέρων και σε βάρος των πολιτών της πόλης.

 

Θυμίζουμε πως τα ποσά που προέκυψαν από τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 01/03/2020 έως 15/11/2021 το συνολικό ποσό που πήγε από τα δημοτικά ταμεία στις απευθείας συμβάσεις έφτασε τα 41.760.028,60.

Τα 19.166.398, 01 ευρώ αφορούν τις Α.Ε. και τα ΝΠΔΔ του Δήμου Αθηναίων και τα 22.760.028,60 τον Κεντρικό Δήμο Αθηναίων, όταν ο πραγματικός προϋπολογισμός του δήμου διαμορφώνεται κατ’ έτος μεταξύ 457.000.000-485.000.000 ευρώ και το διαθέσιμο ποσό για επενδύσεις, εκτός ανταποδοτικών, κατ’ έτος δεν ξεπερνά τα 80.000.000 ευρώ.

Δηλαδή το ένα τέταρτο των διαθέσιμων πόρων τα δύο χρόνια της πανδημίας διατέθηκε με απευθείας αναθέσεις.

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ:Κανένα παραστατικό για το ποιοι πληρώθηκαν και… πόσα

 

Ο τρόπος αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων (όπως η κακοκαιρία «Ελπίς») ανέδειξε άλλη μια πτυχή της λογικής που διέπει τη δημοτική Αρχή αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων και συμπυκνώνεται στη φράση «πληρώνω με τα λεφτά των δημοτών και λογαριασμό δεν δίνω».

Με πρόσχημα την έλλειψη μηχανικών μέσων των υπηρεσιών του δήμου, καθώς εκτίμησε πως δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Ελπίς», ο Κώστας Μπακογιάννης με Α.Π. 18745/21-01-2022 έδωσε εντολή εκτέλεσης κατεπειγουσών εργασιών κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας «Ελπίς» και εν συνεχεία σύναψης συμφωνητικών με ιδιώτες εργολήπτες, ιδιοκτήτες οχημάτων – μηχανημάτων έργου, συνεργαζόμενους με τον Δήμο Αθηναίων.

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε έφτασε τα 450.000 ευρώ και όλα δόθηκαν με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους, κάνοντας ακόμη μία φορά χρήση των διατάξεων εκείνων που του έδωσε το δικαίωμα η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στο όνομα του… κορωνοϊού.

Ετσι, η καθ’ ύλιν αρμόδια για τα θέματα αυτά οικονομική επιτροπή του δήμου έμεινε εκτός, ώστε να αναλάβει άμεσα δράση ο δήμαρχος.

Εκ των υστέρων το θέμα αυτό το έφερε στην οικονομική επιτροπή με την αιτιολογία του κατεπείγοντος κι εκτός ημερήσιας διάταξης.

Οι τσέπες των κατοίκων της πόλης δεν αντέχουν αύξηση στα δημοτικά τέλη

Η δημοτική Αρχή Αθήνας μέχρι στιγμής έχει εξαντλήσει κατά βάση όλες τις πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να ανταποκριθεί στα οικονομικά ανοίγματα που έχει προχωρήσει και τα έργα που έχει δημοπρατήσει, δεσμεύοντας χρήματα και για τα επόμενα χρόνια.

Οι διαγωνισμοί, για παράδειγμα, που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό έχουν προϋπολογισμό 53.000.000 ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις 22.000.000 ευρώ, για τα σχολεία 30.000.000 ευρώ και το πράσινο 40.000.000.

Ομως, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα και να δημοπρατηθούν, είναι εκ του νόμου υποχρεωτικό να υπάρχουν οι αντίστοιχες πιστώσεις στον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού.

Όπως καταλαβαίνει κανείς -και μετά τα χρήματα που δαπανήθηκαν και όσα έχουν προϋπολογιστεί για το μέλλον για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου»-, ο δήμος βρίσκεται σε οικονομικό στραγγαλισμό.

Για να ανταποκριθεί ο δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος τη σχέση με τον πρωθυπουργό, μεταφέρει διαρκώς έργα του δήμου στον Κρατικό Προϋπολογισμό, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο ΕΣΠΑ και εσχάτως στο Ταμείο Ανάκαμψης (διπλή ανάπλαση – Βοτανικός, ηλεκτροφωτισμός, πεζοδρομήσεις, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, πράσινα σημεία, υποδομές ομβρίων και ακαθάρτων κ.ά.).

Ο πειρασμός, λοιπόν, της δημοτικής Αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών φαίνεται πως είναι μεγάλος.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια νύξη από τη δημοτική Αρχή -τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί το ύψος των δημοτικών τελών για το 2023- για αύξηση των δημοτικών τελών, υπάρχει σχετική ανησυχία στους δημότες της πόλης και τους επαγγελματίες.

Δεν είναι τυχαίο πως το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει δώσει το στίγμα του με πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις ώστε όχι μόνο να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά και να μειωθούν ώστε να ανακουφιστούν κάπως οι αδύναμες οικονομικά οικογένειες και οι μικρές επιχειρήσεις.

 

 

Πηγή

Προβολές : 382


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα