Σήψη και αποτροπιασμός!!! Βίαζαν συμμαθητή τους, σε σπίτι – κολαστήριο...

Σήψη και αποτροπιασμός!!! Βίαζαν συμμαθητή τους, σε σπίτι – κολαστήριο...

23 Δεκεμβρίου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:469
Μοίρασέ το

 

 

Το σπίτι-κολαστήριο στο Ίλιον και το «παιχνίδι» – Πώς η συμμορία των 15χρονων βίαζε τον συνομήλικό τους

Βίαζαν, κακοποιούσαν και ξυλοκοπούσαν τον 15χρονο – Αύριο απολογούνται οι έξι συλληφθέντες

 

 

 

 

Αυτή είναι η κοινωνία που παραδώσαμε στα παιδιά μας… και είμαστε οι πρώτοι ΕΝΟΧΟΙ… ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί…

Αυτή την κοινωνία οραματίστηκαν αυτοί που μας κυβερνούν πέντε δεκαετίες τώρα…

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αν δεν κοιταχτούμε ΤΩΡΑ στους καθρέπτες μας και αν δεν αναλάβουμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ και το μερίδιό μας σ’ αυτή τη σαπίλα της κοινωνίας, ΧΑΘΗΚΑΜΕ…

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ… ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Μην περιμένετε από τους πολιτικούς να πράξουν το παραμικρό… αντιθέτως αυτοί θέλουν μια σάπια κοινωνία, για να επιβληθούν…

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΘΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Το πρώτο πού όφειλε να πράξει η “ελληνική” αστυνομία ήταν, ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ…

Από εκεί ξεκινά και ξετυλίγεται το κουβάρι της σαπίλας…

Σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον ένας 15χρονος έπεσε θύμα βιασμού τουλάχιστον τέσσερις φορές από ομάδα οκτώ συνομήλικων του, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι έξι (αύριο Σάββατο θα πάνε στο ανακριτικό γραφείο για τις απολογίες τους) και έχουν ταυτοποιηθεί οι άλλοι δύο.

Η φρικιαστική αυτή υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα, έχει προκαλέσει σοκ ακόμα και στους πλέον έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν πίστευαν τα όσα άκουγαν από τους ανήλικους συλληφθέντες.

«Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο», φέρεται να υποστήριξαν, ενώ κατά άλλες πληροφορίες, είπαν πως όλα ήταν ένα… παιχνίδι!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, το «παιχνίδι» της παρέας (από το Ίλιον και την Πετρούπολη η παρέα) είχε σαν στόχο να αλλάζει το θύμα και σε ένα από τα βίντεο που έχει καταγραφεί η κακοποίηση του 15χρονου, ένας εκ των κακοποιητών περιγράφει ότι στο παρελθόν και ο ίδιος είχε βρεθεί στην ίδια θέση!

Οι οκτώ 15χρονοι (γεννημένοι το 2007) θυμίζουμε ότι βίαζαν, κακοποιούσαν και ξυλοκοπούσαν τον συνομήλικό τους επί έναν ολόκληρο μήνα, τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022, έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γειτονιά κοντά στα σπίτια τους, όχι οι ίδιοι, αλλά με διάφορα αντικείμενα (σκουπόξυλο…) και κατόπιν εκφόβιζαν το παιδί για να μη μιλήσει.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Tιμωρία του Ταγίπ Ερντογάν η σύγχρονη Λερναία Ύδρα

Μάλιστα βιντεοσκοπούσαν και τις πράξεις τους και διακινούσαν σε τρίτους (και σε πολλούς συμμαθητές του θύματος) το συγκεκριμένο υλικό. Από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες και ο άλλος Αλβανός, ενώ το θύμα είναι επίσης αλβανικής καταγωγής.

Το 15χρονο θύμα  φοβόταν και ντρεπόταν να μιλήσει στους γονείς του για τα όσα συνέβαιναν και μόλις εκείνοι έμαθαν τα βασανιστήρια του γιου τους, από τον ίδιο και από φίλο του, προχώρησαν σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες μέσα σε επτά ημέρες και ακολούθως συνέλαβαν τους έξι εξ αυτών, ενώ ξέρουν και τους άλλους δύο. Σύμφωνα μάλιστα με το Mega, ο ένας από τους δύο ανήλικους έχει προσπαθήσει να διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, το 15χρονο θύμα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και όλοι έχουν πέσει πάνω του για να τον στηρίξουν, αλλά και να τον προστατεύουν από την έκθεση.

Το σπίτι-κολαστήριο

Φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου οι 15χρονοι κακοποιούσαν συστηματικά τον συνομήλικό τους, δημοσίευσε το protothema.gr αλλά και το newsit.gr.

Σε αυτές φαίνεται ένας καναπές και άλλα αντικείμενα, όπως χειροπέδες και κράνη.

 

Πηγή

 

Στα πρότυπα των αμερικάνικων γκέτο

 
Στα πρότυπα των αμερικάνικων γκέτο

Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Μία ομάδα οκτώ δεκαπεντάχρονων παιδιών στοχοποιεί έναν αδύναμο συμμαθητή τους και τον βιάζουν συστηματικά με αντικείμενα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Ίλιον επί ένα μήνα. Δεν είναι αμερικανική ταινία. Δεν πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ γαλλικής «σερί νουάρ».

Η Αστυνομία μετά από καταγγελίες γονέων κατάφερε να εντοπίσει αυτήν την ομάδα και να συλλάβει έξι από του οκτώ εφήβους . Μετά από όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα δυτικά προάστια αυτού του αχανούς αστικού ιστού, μπορούμε πια να μιλάμε για μία τοπική εγκληματικότητα πρωταγωνιστές της οποίας δυστυχώς είναι και παιδιά στην εφηβεία . Εικόνες και πράξεις που λες να παραπέμπουν σε ένα άλλο κόσμο, μιας άλλης χώρας. Πλην όμως όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, δύο βήματα από τα σπίτια μας και πάντως κάτω από την μύτη μας. Κανείς πια δεν μπορεί να προφασιστεί πώς δεν είδε, δεν άκουσε ή δεν κατάλαβε.

Η κινηματογραφική και τηλεοπτική εκπαίδευση από την βιομηχανία του Χόλιγουντ έχει φέρει στις οθόνες μας χιλιάδες ιστορίες από τις φτωχογειτονιές των αμερικάνικων μητροπόλεων. Στα slums της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Ντιτρόιτ και της Βαλτιμόρης, η παγιδευμένη λόγω της ανέχειας νεολαία καταφεύγει στο έγκλημα για να επιβιώσει και να ανέλθει κοινωνικά στον μικρόκοσμο της. Αυτές οι φτωχογειτονιές έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές ως «αμερικάνικα γκέτο».

 

Ωστόσο, «αμερικάνικα γκέτο», όπου η εγκληματικότητα θερίζει ανθρώπους και οικογένειες, υπάρχουν σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Η Αθήνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και το δικό της γκέτο βρίσκεται στα δυτικά προάστια, στις περιοχές του Ιλίου και των Αχαρνών.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση η κοινωνία διαβάζει ιστορίες αστυνομικής φύσης, για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα που συμβαίνουν σε αυτές τις περιοχές. Είναι μια κατάσταση η οποία έχει βγει εκτός ελέγχου, αλλά δεν είναι παράλογη, αφού αυτά είναι ίσως τα πιο φτωχά και αποκλεισμένα προάστια της πρωτεύουσας. Με ελάχιστες ελπίδες για διέξοδο από την μουντή καθημερινότητα και χωρίς το παραμικρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας, είναι αναμενόμενο ότι πολλοί νέοι στρέφονται προς την παραβατικότητα αν μη τι άλλο για να έχουν μια σχετική οικονομική άνεση και να επιβιώσουν σε έναν σκληρό κόσμο.

Η φρικιαστική ιστορία του βιασμού ενός 15χρονου από μια αγέλη οκτώ συνομηλίκων του είναι το πιο πρόσφατο και, μάλλον, το πιο συγκλονιστικό περιστατικό. Εδώ δεν μιλάμε για σεξουαλική διαστροφή αφού οι συλληφθέντες είπαν απλώς ότι το «έκαναν για πλάκα» ότι «δεν έγινε και κάτι». Αυτή είναι μια απάντηση ατόμων που ουσιαστικά ζουν εκτός κοινωνικού συνόλου, που δεν κατανοούν ούτε τις απλές νόρμες μιας κοινωνίας και που, προφανώς, δεν έχουν διδαχθεί τίποτε ούτε από το σπίτι τους ούτε από την ίδια την πολιτεία μέσω της διαδικασίας της σχολικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για αγρίμια που ζουν ανεξέλεγκτα σε περιοχές της πρωτεύουσας όπου το δίκαιο του ισχυροτέρου είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να τα βγάλει κανείς πέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις έρευνες της αστυνομίας, καιρό πριν τους βιασμούς ο 15χρονος είχε πέσει θύμα bullying με ξυλοδαρμούς και άσκηση λεκτικής βίας. Ωστόσο, ο 15χρονος προσπαθούσε να γίνει αποδεκτός και να ενταχθεί στην συγκεκριμένη παρέα, τα μέλη της οποίας δεν έχουν ιδιαίτερο ποινικό παρελθόν. Γι’ αυτό  και συνέχισε να τους συναναστρέφεται, με αποτέλεσμα οι θύτες να αποθρασυνθούν πλήρως και να τον βιάζουν επί ένα μήνα χρησιμοποιώντας ακόμη και σκουπόξυλο, τραβώντας μάλιστα και τα εγκλήματα τους σε βίντεο.

Το θύμα αυτής της αδιανόητης ιστορίας είναι ένα συνεσταλμένο παιδί, ενώ οι γονείς του οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία μας.

Όσο για το σπίτι του μαρτυρίου του 15χρονου, αυτό ήταν ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα στο οποίο έμπαινε και έμενε όποιος ήθελε, από παιδιά της γειτονιάς έως τους τοξικομανείς της περιοχής.

 

Η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της βίας μεταξύ των ανηλίκων ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν ευαισθησία και διακριτικότητα.

Δείτε την ανάρτηση του:

 

Πηγή

Προβολές : 469


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα