Σαμαράς για θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

Σαμαράς για θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους

12 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:192
Μοίρασέ το

 

 

«Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

 

Σαμαράς για θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους
Για ποιά… “δημοκρατία” μιλάς Αντωνάκη μου;
Αυτή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ;
ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΘΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Ο ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΧΑΛΔΑΙΑ ΠΟΡΝΗ ΑΔΕΛΦΟΜΑΝΑ;
Μήπως μιλάς για την “δημοκρατία” του φτωχομπινέ εθνάρχη που έβαλε την Ελλάδα, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;;;
Αυτή εσύ τη λές … “δημοκρατία”;;;
Άντε να διαβάσεις τον Άλντους Χάξλεϋ, τι εστί δημοκρατία, και μετά τα ξαναλέμε…
Ναι… αυτή η “δημοκρατία”, που επιβάλεται από τα αυταρχικά ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ,  δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον θάνατο του τέως βασιλιά… αλλά ούτε από την ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ ΧΑΛΔΑΙΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ…
Και ξέρεις γιατί;;;
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.
Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
«Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τη στιγμή που εντός της «γαλάζιας» παράταξης καταγράφονται αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης ο τέως Βασιλιάς να ταφεί στο Τατόι ως ιδιώτης.

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» αναφέρει σε δήλωση του, ο Σαμαράς και σημειώνει ότι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος «υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών την Δευτέρα (16/1/2023), ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

 

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς αναφέρει στη δήλωση του: «Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή -και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων– μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό.

Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.

Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας – ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε. Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή…

Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι -ούτε μπορεί να είναι- πολιτική είδηση.

Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.

Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως -πέρα από την ανθρώπινη πλευρά- έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους.

Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…

 

Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του».

 

Πηγή

Προβολές : 192


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα