Σενάρια για διπλές κάλπες σε ένα χρόνο... Πάμε για Εθνικές και Ευρωεκλογές...

Σενάρια για διπλές κάλπες σε ένα χρόνο... Πάμε για Εθνικές και Ευρωεκλογές...

23 Ιουλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:645
Μοίρασέ το

 

Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές ή οι διπλές κάλπες αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τη Χάγη- Τι θα κριθεί τον ερχόμενο Ιούνιο για Μητσοτάκη, αλλά και για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κοινώς, απ’ όπου κι αν το πιάσεις το θέμα… την κάτσαμε τη βάρκα…
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ…
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…
ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΑΖΑΡΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ)…
Μοναδική ελπίδα για να μην πάει το θέμα της συνδιαχείρισης του ΑΙΓΑΙΟΥ στη Χάγη ο ψυχοπαθής είναι, ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ “ΜΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ” ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…
ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ;;;
ΟΧΙ!
Καληνύχτα Ελλάδα…
Καλλιόπη Σουφλή

Και ξαφνικά, ενώ φαινόταν πως ο εκλογικός κύκλος της τετραετίας (δημοτικές και περιφερειακές τον Οκτώβριο και ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024) θα ήταν ίσως και αδιάφορος –και ενισχυτικός της ηγεμονίας Μητσοτάκη- τα πράγματα περιπλέκονται.

-Το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, είναι απολύτως υπαρκτό, εφόσον ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη.

 

Το θέμα των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων ανέδειξαν για πρώτη φορά τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στις 17 Ιουλίου (ΕΔΩ) αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι σε μια τέτοια περίπτωση το κομματικό σύνθημα δεν θα παραμείνει το ίδιο, αλλά θα ανασυντεθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, άλλη θα είναι η σημασία των ευρωεκλογών με εθνικές κάλπες νωρίτερα ή ταυτόχρονα και άλλη αν θα είναι η μόνη εκλογική αναμέτρηση, οπότε το αποτέλεσμα που θα έχουν θα αποκτήσει μεγάλη πολιτική βαρύτητα.

-Στις ευρωεκλογές θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών (που θα είναι υπέρ της) είναι προεξοφλημένο. Άλλωστε, ούτε τέσσερις μήνες μετά το θρίαμβό της στις εθνικές εκλογές, δεν μπορεί παρά να εξέλθει νικήτρια από την κάλπη του Οκτώβρη.

Στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου –εφόσον δεν προηγηθούν ή δεν γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές κάλπες- δεν μπορεί παρά να εκφραστεί η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θα διανύει ένα χρόνο περίπου στη νέα της διακυβέρνησης και η δυναμική που φέρει η εκλογική νίκη θα έχει εξαντληθεί πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο.

-Είναι, όμως, παράλληλα σαφές πως δεν αρκεί η φθορά της κυβέρνησης, που σε κάποιο βαθμό θα είναι φυσιολογική, για να απειληθεί η ηγεμονία Μητσοτάκη. Χρειάζεται και η άνοδος του δεύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης προκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται η εικόνα πως υπάρχει εν δυνάμει εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή να κάνει εκτιμήσεις, καθώς θα πρέπει να δούμε πρώτα το νέο του αρχηγό και να τον κρίνουμε από τις πρώτες του κινήσεις. Είναι, όμως, φανερό πως αν δεν δείξει σημάδια ανάκαμψης στις ευρωεκλογές, το μέλλον του ως κόμματος εξουσίας, προβλέπεται δύσκολο.

-Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ: Αν δεν αποκτήσει κυβερνητική δυναμική, το μέλλον του επίσης θα είναι δύσκολο και για πρώτη φορά ίσως η ηγεσία του αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα.

-Αν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ δεν κατορθώσουν να αναδειχθούν εναλλακτική κυβερνητική δύναμη από τις κάλπες των ευρωεκλογών, μάλλον θα πρέπει να θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο πως στο χώρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης θα δημιουργηθούν κινήσεις για αναγέννηση του χώρου, είτε με ανασύνθεσή του, είτε μέσω πρωτοβουλιών ίδρυσης νέου κόμματος.

Γι΄ αυτό σας λέμε, οι ευρωεκλογές αρχίζουν να αποκτούν πολύ ζωηρό ενδιαφέρον!

 

 

Πηγή

Προβολές : 645


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα