Σεργκέι ΛΑΒΡΟΦ: “Η Ρωσία εφαρμόζει με επιτυχία την Ατζέντα 2030”

Σεργκέι ΛΑΒΡΟΦ: “Η Ρωσία εφαρμόζει με επιτυχία την Ατζέντα 2030”

25 Σεπτεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:531
Μοίρασέ το

 

 

“Η Ρωσία υποστηρίζει την εφαρμογή της Ατζέντας 2030, η υιοθέτηση της οποίας κατέστη δυνατή χάρη στη δέσμευση των χωρών για πολυμερή συνεργασία, στις αρχές της ισότητας, της κοινής ευθύνης και της αλληλεγγύης.”

“Η χώρα μας εφαρμόζει με επιτυχία την Ατζέντα 2030 και κινείται με αυτοπεποίθηση προς την εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης [Sustainable Development Goals (SDGs)] σε εθνικό επίπεδο.”

 

 

Ας τελειώνουν επιτέλους οι ψευδαισθήσεις πως ο Πούτιν είναι ο … σωτήρας της ανθρωπότητας…

Ένα πιόνι είναι κι αυτός και οι συν αυτώ, της άλλης όψης του νομίσματος της Παγκόσμιας Σατανικής Ελιτ, καθώς στην χώρα του, έχει επιβάλει όλες τις παραμέτρους της ΑΝΤΖΕΝΤΑΣ 2030 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

 

Όσοι εξακολουθούν να προβάλουν και να υπερασπίζονται τον Πούτιν, ή αφελείς μέχρι βλακείας είναι, ή … πληρωμένα πρακτόρια…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση Nioland

 

Κάποιοι αναφορικά με τη Ρωσία λένε ότι κάνει “απλές δηλώσεις” σχετικά με την Ατζέντα 2030 και ότι είναι μια “φόρμουλα για να μην περνάνε ως εχθρικοί” προς τη Δύση και τους παγκοσμιοποιητές.

Μα γιατί τότε το 2020 η Ρωσία παρουσίασε τη δική της Εθελοντική Εθνική Αξιολόγηση (VNR);

Εθελοντικές Εθνικές Αξιολογήσεις (VNR – Voluntary National Review)

Η Εθελοντική Εθνική Αξιολόγηση (VNR), δείχνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά την Ατζέντα 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) κατά τα πρώτα 5 χρόνια τους, έχοντας δημιουργηθεί το 2015.

“Προκειμένου να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο των στόχων της Ατζέντας 2030, οι Εθελοντικές Εθνικές Επισκοπήσεις ή VNR (Voluntary National Review), οι οποίες αποτελούν μέρος των μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης της Ατζέντας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η παράγραφος 79 της Ατζέντας ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να “διεξάγουν τακτικές και χωρίς αποκλεισμούς επισκοπήσεις της προόδου σε εθνικό και υποεθνικό επίπεδο” σε εθελοντική βάση.

Οι Εθελοντικές Εθνικές Αξιολογήσεις (VNRs) αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών και αποτελούν τη βάση των περιοδικών αναθεωρήσεων του HLPF (Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) με στόχο, με τη σειρά του, την επιτάχυνση της εφαρμογής της Ατζέντας 2030″.

Προφανώς η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο και είναι δεκάδες και δεκάδες έθνη στον κόσμο που τις έχουν ήδη συντάξει, και παρουσιάζονται σαν την ομάδα των εθνών που θα “σώσουν την ανθρωπότητα”.

Χώρες των BRICS που έχουν συντάξει Εθελοντικές Εθνικές Αξιολογήσεις (VNRs)

🇧🇷 Βραζιλία Αξιολόγηση 2017

🇷🇺 Ρωσία Αξιολόγηση 2020

🇮🇳 Ινδία Αξιολόγηση 2020

🇨🇳 Κίνα Αξιολόγηση 2021

🇿🇦 Νότια Αφρική Αξιολόγηση 2019

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους BRICS, αν και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας “είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας”, ακολουθούμε και εμείς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και δείτε εδώ την Εθνική Έκθεση Εθελοντικής Αξιολόγησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υπέβαλε η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022 στον Ο.Η.Ε.

Το 2015 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συμφώνησε 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με 169 επιμέρους στόχους που προορίζονται να επιτευχθούν ως το 2030 με στόχο ένα πιο δίκαιο μέλλον για όλους.

Οι Στόχοι αφορούν στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, στη μείωση των ανισοτήτων, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στην προώθηση της καλής υγείας, της ποιοτικής εκπαίδευσης, της ισότητας των φύλων, της αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, στη διασφάλιση δίκαιων, ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών, και στην ύπαρξη πόλεων ασφαλών, ανθεκτικών και βιώσιμων. Επίσης, στοχεύουν στην κατασκευή ανθεκτικών υποδομών και την προώθηση βιώσιμης εκβιομηχάνισης και την προώθηση της καινοτομίας, στη βιώσιμη χρήση των θαλάσσιων πόρων, στην προστασία των χερσαίων οικοσυστημάτων, καθώς και στη διασφάλιση καθαρού νερού, προσιτής και καθαρής ενέργειας, βιώσιμων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής.

Και στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2023, η Σύνοδος Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών οι χώρες συγκεντρώθηκαν για να κάνουν απολογισμό των SDGs, δηλαδή της εφαρμογής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και πώς να τους επιταχύνουν. Θα αναφερθούμε σε αυτή τη συνάντηση σε επόμενο βίντεο και άρθρο.

Από την άλλη πλευρά, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΗΕ η “Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος (UN SUMMIT OF THE FUTURE), όπου ο ΟΗΕ θα επισημοποιήσει μια σημαντική παγκόσμια αλλαγή, οικειοποιούμενος εξαιρετικές εξουσίες και εγκαινιάζοντας έτσι την “Παγκόσμια Διακυβέρνηση 2.0 του ΟΗΕ”.

Θα μιλήσουμε και για αυτό σε επόμενο βίντεο και άρθρο.

Στο σύντομο βίντεο που είδατε και το οποίο είναι ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη της διάσκεψης της UNCTAD (Επιτροπή του ΟΗΕ για την Επιστήμη και την Τεχνολογία για την Ανάπτυξη, 27η σύνοδος), στις 20 Μαΐου 2021.

Παραθέτω κάποια σημεία ενδιαφέροντος των δηλώσεων του κου Λαβρόφ:

Η Ρωσία υποστηρίζει την εφαρμογή της Ατζέντας 2030, η υιοθέτηση της οποίας κατέστη δυνατή χάρη στη δέσμευση των χωρών για πολυμερή συνεργασία, στις αρχές της ισότητας, της κοινής ευθύνης και της αλληλεγγύης.”

Η χώρα μας εφαρμόζει με επιτυχία την Ατζέντα 2030 και κινείται με αυτοπεποίθηση προς την εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης [Sustainable Development Goals (SDGs)] σε εθνικό επίπεδο.”

Η Ρωσία παρουσίασε την Εθνική Εθελοντική Αξιολόγηση των SDGs (Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης), η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα κυριότερα επιτεύγματά μας στον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα κατά τα πρώτα 5 χρόνια μετά τη συμφωνία για τους παγκόσμιους στόχους.

“Η Ρωσία συμβάλλει επίσης στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030 μέσω οικονομικής και τεχνικής βοήθειας προς τις ενδιαφερόμενες χώρες, ο ετήσιος όγκος της οποίας υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ.”

“Η περιφερειακή ολοκλήρωση, κυρίως στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) αποτελεί σημαντικό μοχλό για τη διασφάλιση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας. Ένας από τους κύριους στόχους της είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη των χωρών μελών της με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Διαπιστώνουμε με χαρά ότι οι χώρες της EAEU προχωρούν προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυκης με επιταχυνόμενους ρυθμούς στους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπερεθνικών οργάνων της Ένωσης.”

“Αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά το τελευταίο SDG, το 17ο, που κατά τη γνώμη μας έχει μεγάλη σημασία. Προτρέπει τους συμμετέχοντες να αναζωογονήσουν την παγκόσμια εταιρική σχέση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό είναι ένα καθήκον για αποτελεσματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον ευρασιατικό χώρο, σχεδιασμένο να εξομαλύνει τις διαφορές στα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ των χωρών μελών και των περιφερειών τους και να δημιουργεί τα θεμέλια για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτές περιλαμβάνουν, εν μέρει, την Ευρασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (EDB) και το Ευρασιατικό Ταμείο Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης (EFSD).”

“Πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητες των περιφερειακών οικονομικών επιτροπών του ΟΗΕ έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής ολοκλήρωσης στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ατζέντας 2030. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό (ESCAP), στην οποία συμμετέχει η Ρωσία, έχουν μια ευρεία συμβασιακή βάση σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, το εμπόριο και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τα αρμόδια όργανά τους αναπτύσσουν ενεργά το δυναμικό διαμετακόμισης των συμμετεχόντων και τις συνδέσεις μεταξύ τους και εναρμονίζουν τα ειδικά για τον κλάδο τους πρότυπα.Οι εν λόγω φορείς διοργανώνουν ετήσια φόρουμ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα οποία τους επιτρέπουν να αξιολογούν την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 σε περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες και μελλοντικές ενώσεις οικονομικής ολοκλήρωσης.”

 


Το Substack του Nioland είναι μια έκδοση που υποστηρίζεται από τους αναγνώστες. Για να λαμβάνετε νέες δημοσιεύσεις υποστηρίξτε το έργο μου. Γίνετε συνδρομητές δωρεάν ή επί πληρωμή με πλεονεκτήματα.

Λεπτομέρειες για το κόστος και τα πλεονεκτήματα πληρωμένης συνδρομής (μηνιαία ή ετήσια) εδώ:

Επιλέξτε Συνδρομητικό Πρόγραμμα

 

Πηγή https://nioland.substack.com/p/2030

Προβολές : 531


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα