Σε πανικό η Δύση – Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θέλει η Yellen, επιθετική στα επιτόκια η Fed, ύφεση και S&P στις 3.000 μονάδες

Σε πανικό η Δύση – Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θέλει η Yellen, επιθετική στα επιτόκια η Fed, ύφεση και S&P στις 3.000 μονάδες

14 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:128
Μοίρασέ το

 

Σημάδια πανικού δείχνει η Δύση μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί να είναι ελαφρώς… εκτός τόπου.

Σε πανικό η Δύση - Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θέλει η Yellen, επιθετική στα επιτόκια η Fed, ύφεση και S&P στις 3.000 μονάδες
Η άνοδος του πετρελαίου από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μόλις 5 δολάρια

Σημάδια πανικού δείχνει η Δύση μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί να είναι ελαφρώς… εκτός τόπου.

Η J. Yellen, η υπουργός οικονομικών της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, των ΗΠΑ, προτείνει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, θεωρώντας μάλιστα ότι το ανώτατο όριο τιμής είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία της Δύσης για να αντιμετωπίσει τον «απαράδεκτα υψηλό» πληθωρισμό που επωμίζονται οι καταναλωτές.

Βέβαια, την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις και τις κεντρικές τράπεζες να αναζητούν τον χρυσό συνδυασμό μεταξύ ύφεσης και αυξήσεων των τιμών, το αφήγημα της Δύσης ότι για όλα φταίει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καταρρέει.

Ένας από τους βασικούς λόγους του αφηγήματος είναι η άνοδος του ενεργειακού κόστους.

Ωστόσο, η άνοδος του πετρελαίου από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μόλις 5 δολάρια.
Image

Βέβαια, οι διεθνείς τιμές στην ενέργεια και ειδικά στο φυσικό αέριο παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια επαναφέροντας τα σενάρια για μη επίτευξη των προβλέψεων για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού κατά τους επόμενους μήνες.

Αύξηση – σοκ στα επιτόκια της Fed, κατά 1%, βλέπει η Wall Street

Μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Ιούνιο, οι traders στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης άρχισαν αμέσως να στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 1% αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 1981.
Η ανακοίνωση αμέσως προκάλεσε τις συζητήσεις στην αγορά ότι η Fed θα μπορούσε να γίνει πιο επιθετική και ότι οι σκληρότερες ενέργειές της θα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν ύφεση.

Η αγορά είχε προηγουμένως προβλέψει μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά η υψηλή ένδειξη για τα συμβόλαια του Ιουλίου στη Wall Street δείχνει ότι πολλοί επενδυτές ετοιμάζονται για αύξηση 1%.

Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιθετικό πέρα από την αύξηση των 75 μ.β. του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994.
Ο στόχος του εύρους επιτοκίων των Fed Funds είναι επί του παρόντος 1,5%-1,75%.
Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις 26 Ιουλίου.

Ο S&P 500 στις 3.000 μον.

Μεγάλο σοκ στα κέρδη των επιχειρήσεων διεθνώς, εξέλιξη που δεν έχει αποτιμηθεί από τις χρηματιστηριακές αγορές, εκτιμά με νέο ενημερωτικό της σημείωμα η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Επίσης, μετά τις υπερφίαλες εκτιμήσεις για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 αναθεωρεί και επίσημα τον στόχο στις 3.150 μονάδες ή πτώση περίπου -18% για τους επόμενους μήνες, εξέλιξη άκρως δυσμενής…

Εν αρχή ο αμερικανικός οίκος απευθύνει το εξής ερώτημα: Επιβράδυνση ή ύφεση;

1_393.JPG

Επίσης, η Bank of America, μείωσε τον στόχο του S&P 500 για το τέλος του έτους στις 3.600 μονάδων, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 4.500 και προσθέτει, «θα μπορούσαμε να δούμε ~3.000-3200 πριν από το τέλος του έτους».

 

Πηγή

Προβολές : 128


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.