Σε πολεμικό αποκλεισμό… ο Πανάγιος Τάφος!

Σε πολεμικό αποκλεισμό… ο Πανάγιος Τάφος!

13 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:437
Μοίρασέ το

 

Οι σκληροί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί θα προκαλέσουν προβλήματα στους πιστούς

Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις;;;
Δεν βλέπεις παγκοσμίως τους διωγμούς των Χριστιανών;;;
Δεν βλέπεις πως πίσω απ’ αυτούς τους διωγμούς, βρίσκονται τα ίδια γονιδιακά απόσκατα ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;;;
Δεν βλέπεις πως τα ίδια γονιδιακά απόσκατα κυβερνούν την Ελλάδα;;;
Δεν βλέπεις πως τα ίδια γονιδιακά απόσκατα, έχουν βάλει χέρι και στην ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ;;;
Δεν βλέπεις πως μ’ αυτά τα γονιδιακά απόσκατα, συνεργάζονται όλοι σχεδον οι πατριάρχες και οι επίσκοποι του Χριστιανισμού;;;
Περίμενε τα χειρότερα…
ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ Τ’ ΑΠΟΣΚΑΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ…ΜΕΧΡΙ Ο ΘΕΟΣ Ν’ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ… ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ…
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Θα σας θυμίσω φίλοι αναγνώστες, τι είχε προβλέψει ένα δικό τους ΑΠΟΣΚΑΤΟ… και το βλέπουμε να γίνεται σήμερα, παγκοσμίως…

Απίστευτες όσο και πρωτοφανείς καταστάσεις διαδραματίζονται τις άγιες μέρες του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα!

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ενημέρωσε για την ύπαρξη σκληρών περιορισμών, οι οποίοι θα προκαλέσουν προβλήματα στην προσπάθεια των πιστών να επισκεφτούν τον Πανάγιο Τάφο στη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

«Δεν μπορέσαμε να συντονιστούμε με τις ισραηλινές Αρχές, καθώς αυτές επιβάλλουν παράλογους και πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο. Αυτοί οι σκληροί περιορισμοί θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο, αλλά και στην τελετή του Αγίου Φωτός. Η αστυνομία άδικα και ανάρμοστα δένει τα χέρια των Εκκλησιών με παράλογους περιορισμούς που θα εμποδίσουν τους πιστούς να παρευρεθούν στην αγαπημένη μας κοινότητα».

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι του Πατριαρχείου, έχοντας, πέρα από την καλή αντίληψη για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Ιεροσόλυμα, εμπειρία από την περιοχή, αποπνέουν τη σιγουριά που πρέπει για τους εκατοντάδες πιστούς οι οποίοι και φέτος θα σπεύσουν στον ιερό τόπο.

Μάλιστα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την τελετή όπως συνηθίζεται εδώ και δύο χιλιετίες και κάλεσαν όλους όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν.

Ανέφεραν μάλιστα αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την ιερότερη εβδομάδα του χριστιανισμού – τη Μεγάλη Εβδομάδα. Θυμόμαστε τα γεγονότα που οδήγησαν στη Σταύρωση του Ιησού, του Κυρίου και Σωτήρα μας, και θυμόμαστε την ένδοξη Ανάστασή Του.

Η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός είναι μια μεγάλη στιγμή που συνδέει τους πιστούς με το Φως του Ιησού Χριστού.

Αυτή η τελετή λαμβάνει χώρα με ευλάβεια στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου για σχεδόν 2.000 χρόνια, προσελκύοντας χριστιανούς και όχι μόνο από όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο οι Εκκλησίες συντονίζονται με τις Αρχές για να διασφαλίσουν ότι η τελετή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, πέρυσι οι Αρχές του Ισραήλ επέβαλαν φραγμούς σε όλη την παλιά πόλη, οι οποίοι κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση των τοπικών χριστιανικών κοινοτήτων και των προσκυνητών μας στην τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, εμποδίζοντάς τους να προσκυνήσουν ελεύθερα και να γίνουν μάρτυρες του θαύματος της Ανάστασης».

Ακολούθως σημείωναν: «Φέτος, μετά από πολλές προσπάθειες που έγιναν καλή τη πίστει, δεν μπορέσαμε να συντονιστούμε με τις ισραηλινές Αρχές, καθώς αυτές επιβάλλουν παράλογους και πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο, περισσότερο από πέρυσι. Αυτοί οι σκληροί περιορισμοί θα περιορίσουν την πρόσβαση της Εκκλησίας στον Πανάγιο Τάφο και την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Η αστυνομία άδικα και ανάρμοστα ρίχνει το βάρος στις Εκκλησίες (να προσκαλέσουν εκείνες συγκεκριμένα άτομα), ενώ δένει τα χέρια των Εκκλησιών με παράλογους περιορισμούς που θα εμποδίσουν τους πιστούς να παρευρεθούν, ειδικά στην αγαπημένη μας κοινότητα.

Οπως το Πατριαρχείο δήλωσε σαφώς στην ανακοίνωσή του, πριν από 2 ημέρες, θα πραγματοποιήσουμε την τελετή όπως συνηθίζεται εδώ και 2 χιλιετίες και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν. Με αυτό να έχει γίνει σαφές, αφήνουμε τις Αρχές να ενεργήσουν όπως θέλουν. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν ελεύθερα και με ειρήνη».

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Ναός της Αναστάσεως ή Πανάγιος Τάφος, όπως λέγεται από τον περισσότερο κόσμο, είναι όχι μόνο ο αρχαιότερος, αλλά συνάμα και ο πιο σπουδαίος ναός της Χριστιανοσύνης. Οπως είναι γνωστό, εδράζεται στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, χτισμένος στον λόφο του Γολγοθά, εκεί όπου σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.

 

 

Πηγή

Προβολές : 437


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα