Σε τι κατάσταση θα φθάσουμε τον χειμώνα; *

26 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Το γενικό ξεπάτωμα (συγχωρείστε μας την έκφραση) της χώρας και της κοινωνίας συνεχίζεται ορμητικά, ενθουσιώδικα, χωρίς αιδώ και χωρίς καμία ευθύνη από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό φάσμα.
Η χώρα καίγεται ξανά, όπως πέρυσι, και καμία αντίδραση δεν προβάλλεται.
Τα ΜΜΕ κρύβουν επιμελώς την έκταση, στοιχεία δεν δίνονται, και όλοι μαζί μιλούν για την… «περίφημη δουλειά» που έγινε όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Το δούλεμα δηλαδή είναι γενικό και μεγάλο.

 

 

 

 

 

Όσο αυτός ο λαός, συνεχίζει με 40ο να μασκοφορείται, μην περιμένετε καμία αντίδραση…

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Μας λένε με κάθε τρόπο πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγω της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης που προκαλείται από τον πόλεμο, τις κυρώσεις και τα αντίμετρα της Ρωσίας.
«Έχουμε πόλεμο για τις αξίες και τα ιδεώδη της Δύσης, οπότε πρέπει να θυσιάσουμε την όποια ευημερία υπάρχει» (μετά από δεκαετίες λιτότητας και απορρύθμισης).
Έρχεται λοιπόν ορμητικά η «πολεμική οικονομία», μια άκρως επιθετική μορφή άσκησης της οικονομικής διαχείρισης από τις άρχουσες τάξεις, για να συγκαλυφθεί η σχέση κρίσης και πολέμου, αλλά και για να προσανατολιστούν οι ροές προς εξοπλιστικά προγράμματα και γενική αστυνόμευση των κοινωνιών που αναμένεται να αντιδράσουν.
Το ερώτημα ειδικά για την Ελλάδα (αν και ισχύει σχεδόν για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες) είναι σε τι κατάσταση θα είμαστε μέχρι τον χειμώνα. Επειδή το ζήτημα μοιάζει λίγο με «τον μισθό που τελειώνει πολύ πριν τελειώσει ο μήνας».
Το γενικό ξεπάτωμα (συγχωρείστε μας την έκφραση) της χώρας και της κοινωνίας συνεχίζεται ορμητικά, ενθουσιώδικα, χωρίς αιδώ και χωρίς καμία ευθύνη από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό φάσμα. Η χώρα καίγεται ξανά, όπως πέρυσι, και καμία αντίδραση δεν προβάλλεται. Τα ΜΜΕ κρύβουν επιμελώς την έκταση, στοιχεία δεν δίνονται, και όλοι μαζί μιλούν για την… «περίφημη δουλειά» που έγινε όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το δούλεμα δηλαδή είναι γενικό και μεγάλο.
Με διάφορα e-pass (επιδόματα) για «πάσα νόσο», δηλαδή με διαφημιζόμενα ψίχουλα, γίνεται προσπάθεια να κατευναστούν τα πνεύματα.
Οι πολίτες σαν επαίτες πρέπει να κάνουν αιτήσεις στις πλατφόρμες μέσα σε ένα γενικευμένο αλαλούμ μήπως και εξασφαλίσουν τα λίγα ευρώ.
Από την άλλη η πανδημία καλά κρατεί, διαταράσσοντας το όποιο πρόγραμμα των πολιτών (αλλά και γι’ αυτό προειδοποιούν ότι έρχεται νέο κύμα το φθινόπωρο), υπολειτουργεί το τουριστικό προϊόν (παρά την πολυκοσμία σε κοσμικά κέντρα), και χαλαρώνουμε πως τάχα η Τουρκία θα συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις Μπάιντεν για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.
Ήδη, κατακαλόκαιρο, οι πολίτες της χώρας νοιώθουν τις φλόγες του πληθωρισμού να κατακαίουν το εισόδημα πολύ πριν τις 20 του μηνός, κάθε μήνα. Ήδη είναι πάρα πολλοί όσοι δεν θα κάνουν καθόλου διακοπές, ενώ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ίπτανται, αποκλείοντας λαϊκά στρώματα από τη δυνατότητα μετακίνησης.
Στα θέατρα της χώρας εκφράστηκε σε ένα βαθμό ο λαός όταν καταγγέλθηκε η καραμπινάτη απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο βιαστής και προστατευόμενος της Ν.Δ. κ. Λιγνάδης.
Στα θέατρα η βουλή του κόσμου μπόρεσε να εκφραστεί έστω και για λίγο.
Εκεί για 2 ώρες είναι συγκεντρωμένος –όχι για να εκτονωθεί– κόσμος που σκέφτεται και προβληματίζεται.
Εκεί είναι ο τόπος που ένα μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου (ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές) καταγγέλλουν την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, την απόφαση της δικαιοσύνης και βεβαίως τη στήριξη που είχε ο Λιγνάδης όλο αυτό το διάστημα.
Σκεφθείτε τις δυνατότητες αν υπήρχαν διαδικασίες ή ευκαιρίες ή συναθροίσεις του λαού όπου θα μπορούσε να εκφραστεί ανεμπόδιστα η θέλησή του, η αγωνία του, οι ανάγκες του. Αυτό είναι το βασικότερο όλων των ζητημάτων: να αποκτήσει φωνή ο λαϊκός παράγοντας, να εκφραστεί.
Για τη ματαίωση αυτής της ΑΝΑΓΚΗΣ επιστρατεύονται οι πάσης φύσεων χειριστικοί μηχανισμοί, και φυσικά όλος ο πολιτικός κόσμος με τις παραφυάδες του.
Η έκφραση του λαού, η οργάνωσή του με πολλούς και διάφορους τρόπους, είναι το κεντρικό και ύψιστο καθήκον για όποιους πονούν τον Τόπο, για όσους αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση και την υποτέλεια.
* editorial από τον ‘Δρόμο’ του Σαββάτου 23.07.2022

Πηγή: edromos.gr

Πηγή

Προβολές : 275


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα