ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας της Silicon Valley πούλησαν τις μετοχές τους εβδομάδες πριν από την κατάρρευση

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας της Silicon Valley πούλησαν τις μετοχές τους εβδομάδες πριν από την κατάρρευση

12 Μαρτίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,180
Μοίρασέ το

 

 

Ο Becker και ο Beck πούλησαν τα τεράστια μερίδιά τους σε ένα νόμιμο εταιρικό σχέδιο συναλλαγών που καθιέρωσε η SEC για να αποτρέψει τις συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, επομένως δεν είναι σαφές εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο CFO γνώριζαν ότι η εταιρεία θα κατέρρεε σε μόλις δύο εβδομάδες.

 

 

Όσοι έχετε χρήματα σε τράπεζες, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κορυφαία στελέχη της Silicon Valley Bank πούλησαν τις μετοχές τους λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση.

Η τράπεζα, η οποία χρησιμοποιήθηκε από πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας στη Silicon Valley, κατέρρευσε στην είσπραξη της Federal Deposit Insurance Corp. την Παρασκευή.

Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα που πτωχεύει από την Washington Mutual το 2008.

Η New York Post αναφέρει: Δύο από τους κορυφαίους διευθυντές της Silicon Valley Bank διέλυσαν μετοχές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων μόλις δύο εβδομάδες πριν η εταιρεία καταρρεύσει την Παρασκευή , σύμφωνα με αρχεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γκρεγκ Μπέκερ εκφόρτωσε μετοχές αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων – οι οποίες ανήλθαν σε σχεδόν 12.500 μετοχές – σε μια προσχεδιασμένη, αυτοματοποιημένη πώληση στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ .

Την ίδια ημέρα, ο τρίτος κατά σειρά οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Daniel Beck πούλησε 575.180 δολάρια σε μετοχές, ανέφερε το Newsweek .

Η Silicon Valley Bank, ο άλλοτε κορυφαίος δανειστής τεχνολογίας, έκλεισε από τις ομοσπονδιακές αρχές μόλις 11 ημέρες αργότερα.

Ο Becker και ο Beck πούλησαν τα τεράστια μερίδιά τους σε ένα νόμιμο εταιρικό σχέδιο συναλλαγών που καθιέρωσε η SEC για να αποτρέψει τις συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, επομένως δεν είναι σαφές εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο CFO γνώριζαν ότι η εταιρεία θα κατέρρεε σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η SVB δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της The Post για σχόλιο.

Η εταιρεία έκλεισε ξαφνικά την Παρασκευή από το Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια λόγω φόβων ρευστότητας.

Στους υπαλλήλους της αποτυχημένης τράπεζας Silicon Valley έλαβαν επίσης τα ετήσια μπόνους τους μόνο λίγες ώρες πριν η τράπεζα αποτύχει και αναληφθεί από τη ρυθμιστική αρχή 

Το CNBC ανέφερε χθες ότι ώρες πριν την πτώχευση της τράπεζας, η τράπεζα πλήρωσε στους υπαλλήλους της τα ετήσια μπόνους τους:

Οι υπάλληλοι της Silicon Valley Bank  έλαβαν τα ετήσια μπόνους τους την Παρασκευή λίγες ώρες πριν οι ρυθμιστικές αρχές κατασχέσουν την τράπεζα που πέφτει σε πτώχευση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις πληρωμές.

Η τράπεζα με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια κατέβαλε ιστορικά μπόνους εργαζομένων τη δεύτερη Παρασκευή του Μαρτίου, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν μιλώντας για τα βραβεία. Οι πληρωμές αφορούσαν εργασίες που έγιναν το 2022 και ήταν σε διαδικασία ημέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγή

Προβολές : 1,180


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα