Σηκώνοντας την κουρτίνα για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Φωτίζοντας το σκοτεινό παρασκήνιο της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ .

17 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για το μείζον θέμα της ΕΘΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, από την ανθελληνική συγκυβέρνηση των Τσίπρα Καμμένου…

Είναι καιρός να σηκώσουμε τις κουρτίνες του παρασκηνίου και ν’ αποκαλύψουμε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις, που οδηγούν την Πατρίδα μας, σε λίαν επικίνδυνους ατραπούς…

Είναι καιρός, να βγάλουμε στο φως και κάποιες «διαδρομές», φωτίζοντας το παρασκήνιο…

 

Ότι κι αν είναι, αποτελεί μαχαιριά στο υπογάστριο του αγώνα για την Μακεδονία.

Αυτός ο αγώνας, θα έπρεπε να είναι κοινός, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Θα έπρεπε να είναι ένας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Ένας ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ.

Αλλά δεν είναι…

Για τους έχοντες έστω και ελάχιστη δυνατότητα σκέψης, ο αγώνας για την Μακεδονία, γέμισε πατριδοκάπηλους «πατριώτες».

Γέμισε γραφικές και ύποπτες φιγούρες, στημένες από το ίδιο Σύστημα που ελέγχει από πολιτικούς μέχρι Θεσμούς και δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο.

Γι αυτό και ρίχνει στην «πιάτσα», κάθε καρυδιάς καρύδι, αρκεί να επιβάλει πρόσωπα, αρκεί να προκαλέσει διαίρεση πατριωτικών δυνάμεων.

Όλοι τους όμως, θα ξεβρακωθούν…

Ήδη κάποια πρόσωπα, έχουν ξεβρακωθεί…

Οι μέρες που ζούμε, είναι ιστορικές.

Ο καθένας από εμάς, γράφει την προσωπική του ιστορία.

Ας φροντίσει να είναι με τα φωτεινά χρώματα της Ελλάδας και όχι με τα μαύρα χρώματα του Εφιάλτη.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ρεπορτάζ Καλλιόπη Σουφλή

 

Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για το μείζον θέμα της ΕΘΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, από την ανθελληνική συγκυβέρνηση των Τσίπρα Καμμένου…

Είναι καιρός να σηκώσουμε τις κουρτίνες του παρασκηνίου και ν’ αποκαλύψουμε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις, που οδηγούν την Πατρίδα μας, σε λίαν επικίνδυνους ατραπούς…

Είναι καιρός, να βγάλουμε στο φως και κάποιες «διαδρομές», φωτίζοντας το παρασκήνιο…

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, η συλλογή στοιχείων θα προσπαθήσει να φωτίσει τις διαδρομές μιας ιστορίας που μετρά περισσότερο από 70 χρόνια, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, και οδηγεί αφενός μεν σε τρεις λέξεις «ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ» και αφετέρου στον παρασκηνιακό πόλεμο που φέρεται να μαίνεται από διάφορα πρόσωπα… πολιτικά ή με πολιτικές βλέψεις…

Το ζήτημα της Μακεδονίας και ο αγώνας κατά της προπαγάνδας των Σκοπίων, δεν είναι καινούργια… μετρούν δεκαετίες…

Δεν έσκασε ξαφνικά τους τελευταίους μήνες…

Δεν πρόκειται να μπω στο ιστορικό μέρος… αυτό έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί πολλάκις…

Οφείλω όμως να πω, πως κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται πολλά χρόνια ενημερώνοντας για τις εξελίξεις, που στην πλειοψηφία του ο λαός, ή τις αγνοούσε, ή ήθελε να τις αγνοεί…

Το βέβαιο είναι, πως δεν θα έφτανε η Πατρίδα μας σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που ζει τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, ούτε στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ούτε όμως και σε πολιτικές ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ, αν υπήρχε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Η ειρωνεία είναι, πως τα Σκόπια, έχουν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ…

Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από το πρώτο και βασικό δεδομένο… την απουσία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, αρμόδιου να κρίνει κυβερνητικές πράξεις. Και φυσικά, η απουσία ενός τέτοιου Δικαστηρίου, δεν είναι τυχαία.

Δεκαετίες τώρα, θα μπορούσα να έχει ιδρυθεί και να έχει ενταχθεί στην Αναθεώρηση του Συντάγματος το 1975. Δεν έγινε… Δεν έγινε ούτε στις επόμενες Αναθεωρήσεις, το 1986, το 2001 και το 2008.

Ουδέποτε τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, έδωσαν το πράσινο φως… κι αυτό, όχι τυχαία.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, αρνήθηκαν την ίδρυσή του, για τον απλούστατο λόγο πως «προστάτευαν τα νώτα τους από τον λαό», εν γνώσει τους ότι τα εγκλήματα που θα διέπρατταν εις βάρος της Πατρίδας και του λαού, θα έμεναν ατιμώρητα… όπως και έχουν μείνει…

Ένα από αυτά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, και μάλιστα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ήταν κι αυτό που αφορούσε την Μακεδονία και στην παραχώρηση του ΙΕΡΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ στα σλαβομογγολικά Σκόπια.

Ουδείς πολιτικός και κανένα πολιτικό κόμμα από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν, δεν είναι άμοιρο του εγκλήματος σε βάρος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε στην αποφράδα ημέρα της 17ηςΙουνίου 2017, όπου συνετελέσθη ένα προδιαγεγραμμένο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, από την κυβέρνηση των Τσίπρα Καμμένου – Κοτζιά.

Στα βίντεο που ακολουθούν ξετυλίγεται και αποκαλύπτεται ένα απίστευτο προδοτικό σκηνικό και ξετυλίγονται όλες οι πτυχές μιας τραγωδίας, που θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες που ζει η Πατρίδα μας και θα προκαλέσει πολλά δεινά, αν ολοκληρωθεί ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, είτε αυτό επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο των Σκοπίων, είτε όχι, στην περίπτωση που ψηφιστεί από το «Ελληνικό» (;;;) Κοινοβούλιο.


Μετά από είκοσι έξι χρόνια, από τα συλλαλητήρια του 1992, τότε που έγινε η μεγάλη προδοσία επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, και ειπώθηκε από τα χείλη του εκείνο το αμίμητο «μετά από 10 χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό», μετά από τα χρόνια της πλαστής ευδαιμονίας, που είχαν τον σκοπό τους, για να διαβρώσουν τον κοινωνικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και οικογενειακό ιστό των Ελλήνων και μετά από οκτώ χρόνια σιωπής στην ουσία για τα μνημονιακά χαστούκια που τρώει αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός, που τον έχουν βυθίσει στην απόγνωση, στον φόβο και στο σοκ, ξύπνησε μέσα του το ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… όχι σε όλους, αλλά σε μια μεγάλη μερίδα του λαού…

Και μπορεί προς το παρόν, η αντίστασή του να εκφράζεται μέσα από τα μαζικά συλλαλητήρια, αλλά αν χρειαστεί, φαίνεται πως μπορεί να εκφραστεί και με άλλους τρόπους.
Κι αυτό, γιατί μπορεί ακόμα ένα μεγάλο μέρος του λαού να ανέχεται τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΑΧΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, αλλά για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, είναι αποφασισμένος να αντιδράσει ακόμα και πέρα από τα … όρια… αν οι καταστάσεις τον οδηγήσουν εκεί…

Μέσα από τα συλλαλητήρια, αναδείχθηκαν κάποια πρόσωπα, με όχι και τόσο ανιδιοτελείς σκοπούς…

Στην πορεία αυτού του ρεπορτάζ, θα παρατεθεί πλήθος στοιχείων και οι αναγνώστες θα εξάγουν τα συμπεράσματά τους…

Οφείλω στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσω, πως από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας του πρώτου και μεγάλου συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, και κυρίως των ομιλητών, κατέθεσα αρνητική άποψη  για κάποιους εκ των διοργανωτών και για κάποιους εκ των ομιλητών… ουδέποτε όμως τάχθηκα κατά των συλλαλητηρίων, τα οποία τα θεωρώ ως την πρώτη μεγάλη υγιή αντίδραση του λαού.


Την ίδια αρνητική άποψη, κατέθεσα και για τους αντίστοιχους διοργανωτές και ομιλητές του συλλαλητηρίου της Αθήνας.. η πορεία, δυστυχώς με δικαιώνει…

Επόμενο βήμα αντίστασης, είναι οι νομικές διαδικασίες.

Και στο σημείο αυτό, ας επισημανθεί ότι:

Η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία της έκνομης και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, που όμως δυστυχώς, δεσμεύουν με τραγικό τρόπο την Ελλάδα, αν τελικά ολοκληρωθούν και εντός του «ελληνικού» κοινοβουλίου.

Και θα γίνω πιο σαφής.

Στην ουσία, υπεγράφη μια «προσωπική… ιδιωτική συμφωνία» μεταξύ δυο κυβερνητικών προσώπων της Ελλάδος και του συνονθυλεύματος των Σκοπίων, που στην ουσία, δεν είναι κράτος, καταλύοντας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΝΟΜΟΥΣ.

«Κράτος» έγινε, από τη στιγμή, αφενός μεν που οι πολιτικοί της Ελλάδος των τελευταίων 70κοντα χρόνων, αδιαφόρησαν για την σκληρή και συστηματική προπαγάνδα των Σλαβοσκοπιανών και αφετέρου, με την Κερκόπορτα που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1991-1992.

Παρών στην «προσωπική – ιδιωτική Συμφωνία» παρέστη ως μάρτυρας ο Μάθιου Νίμιτς…

Ποιόν διεθνή οργανισμό εκπροσώπησε ο κ. Νίμιτς;

Γιατί δεν δίδεται στην δημοσιότητα το Αγγλικό κείμενο της Συμφωνίας;;;

Ως γνωστόν, ο Διεθνείς Συμφωνίες, μεταξύ των κρατών, υπογράφονται ΜΟΝΟΝ από τους ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ και στην δεδομένη περίπτωση, αν υπεγράφετο, έπρεπε να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και από τον Πρόεδρο των Σκοπίων, κ. Ιβάνοφ.

Όλη η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη.

Ουσιαστική είναι και μια δεύτερη παράμετρος, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργεύων Αλέξης Τσίπρας, στο προεκλογικό του πρόγραμμα στις εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015, δεν συμπεριέλαβε τις βλέψεις του για συμφωνία με τα Σκόπια, θέμα ΕΘΝΙΚΟ,οπότε και να κριθεί από τον λαό γι αυτό.

ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ , χωρίς αυτό να σημαίνει πως βαπτίζονται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, τα δυο εκατομμύρια αυτών που τον ψήφισαν, μετά από την απάτη του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και την ψήφιση του τρίτου και επαχθέστερου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Και μαζί με τον Τσίπρα, τον λαό εξαπάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
Σύμφωνα  με το άρθρο 41 παρ. 2 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν υποχρεωμένος, διαπιστώνοντας πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών, προβαίνουν σε ένα βαρυσήμαντο ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, την συμφωνία δηλαδή με τα Σκόπια και το ξεπούλημα της Μακεδονίας,  να προχωρήσει στην διάλυση της Βουλής και να εξαγγείλει εκλογές, γεγονός που δεν έπραξε…

ΩΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ λοιπόν του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, για μια ακόμη φορά τόσο από τον συνταγματολόγο και πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και απ’ την κυβέρνηση των μπολσεβίκων.

Για να δούμε τι λέει το άρθρο 41 παρ. 2 του Συντάγματος.


MEPOΣ TPITO – Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ – Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO – Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου

‘Αρθρο 41: (Διάλυση της Βουλής)

*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Bουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Kυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Oι εκλογές ενεργούνται από την Kυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Bουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37.
*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα.
3. Tο διάταγμα διάλυσης της Bουλής, προσυπογραμμένο στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου από το Yπουργικό Συμβούλιο, πρέπει να περιλαμβάνει συγχρόνως την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από τις εκλογές.
*4. H Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού.
5. H Bουλή διαλύεται υποχρεωτικά στην περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4.

* Eρμηνευτική δήλωση:Σε κάθε περίπτωση χωρίς εξαίρεση το διάταγμα για τη διάλυση της Bουλής πρέπει να διαλαμβάνει την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε τριάντα ημέρες από αυτές.


Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν έχουμε και κατά συρροήν ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, τόσον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου, ότι ουδείς απ’ όσον γνωρίζω, επεσήμανε το σημαντικό αυτό στοιχείο εντός του Κοινοβουλίου;

Γιατί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί απ’ όσον γνωρίζω, διαθέτουν νομικούς συμβούλους… ενώ ο πρόεδρος της δημοκρατίας, καθ΄ ότι ο ίδιος συνταγματολόγος, εποίησεν την νήσσαν…

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Και μπορεί η εξωτερική πολιτική της χώρας, να εκφράζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ όμως, υπογράφονται ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

Αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;;;

Με τον τρόπο τους, βασιζόμενοι στην άγνοια του λαού, και στο δομημένο έτσι πολιτικό, θεσμικό και κοινωνικό σύστημα, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

Αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες, γιατί πρόεδρος της δημοκρατίας και το σύνολο της αντιπολίτευσης, εξαντλούνται σε δελτία τύπου και λεκτικές «πατριωτικές» κορώνες;;;

 

Ας πάμε τώρα, στα επτά βασικά σημεία, στα οποία πάσχει η Συμφωνία των Πρεσπών και στα οποία θα στηριχθεί μεταξύ άλλων,η Ομάδα έγκριτων Νομικών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο καθηγητής συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, και οι δικηγόροι Αριάδνη Νούκα, Αναστάσιος Καραϊσκος, Πέτρος Χασάπης και άλλοι νομικοί,των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζω ακόμα.

Αν και δεν είναι του παρόντος, οφείλω να επισημάνω πως ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης, ήταν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος το 1986, Σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, θα μπορούσε να είχε εισηγηθεί την σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου και να έχει αιτηθεί της τροποποίησης του άρθρου 120, που τόσοι πολίτες επικαλούνται, αλλά αγνοούν την ουσία του, που είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντας το παρακάτω βίντεο της 25ηςΙουνίου 2018 στην ΕΣΗΕΑ, όπου έδωσαν συνέντευξη οι νομικοί κ.κ. Αριάδνη Νούκα, Γ. Κασιμάτης (παρέμβαση τηλεφωνική) Αναστάσιος Καραϊσκος και Πέτρος Χασάπης, ενώ ως ομιλητές ήταν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων Θεσσαλονίκης και Αθήνας, κ. κ. Μιχάλης Πατσίκας και Όθων Ιακωβίδης.

Δείτε το, γιατί είναι πολύ σημαντικό.ΕΣΗΕΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Και ερχόμαστε στην Αίτηση Αναστολής,την οποία κατέθεσε η δικηγόρος κ. Ειρήνη Μαρούπα, για λογαριασμό πολλών Παμμακεδονικών Οργανώσεων.Στο σημείο αυτό, να επισημάνω, πως ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Και στο σημείο αυτό, αξίζει να διαβάσετε το δριμύτατο κάλεσμα που έκανε κατά την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ιατρός κ. Ιωάννης Αθανασιάδης, καλώντας ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ (ΕΔΩ… http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-01-21-19-09-02/55014-athanasidis-skopia-makedonia-14-06-2018)

Προσπάθησα να βρω δυο μέρες τώρα τον κ. Αθανασιάδη, προκειμένου να έχω μια δήλωσή του για τους λόγους που αποφάσισε να μην συμπεριληφθεί στις Παμμακεδονικές Οργανώσεις και στον Παμμακεδονικό Πολιτιστικό Σύλλογο στην πρόσφατη Αίτηση Αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των πολλών ενασχολήσεών του.

 

Να επισημάνω, πως η αίτηση αναστολής που κατατέθηκε από Παμμακεδονικές Οργανώσεις, έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έκαναν ανάρτηση γι αυτό

Όταν τελικά κυκλοφόρησε το επίδικο έγγραφο, από νομικούς κύκλους εκφράστηκε η βεβαιότητα πως θα απορριφθεί, καθώς απ’ αυτό, έλειπαν Διεθνείς Συνθήκες, άρθρα του Συντάγματος και νόμοι…

Χαρακτηρίστηκε δε ως «βιαστικό»…

Θα το διαπιστώσετε και στο βίντεο που ακολουθεί στην συνέχεια.

Ήταν ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος, (Παμμακεδονικές Οργανώσεις – δικηγόρος), που οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη, καθώς δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και καχυποψίες και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Ότι άπτεται του θέματος της Μακεδονίας, πρέπει κυριολεκτικά να βρίσκεται στο φως.

Ζούμε σε περίεργους καιρούς, ο χιλιοπροδομένος λαός είναι πλέον καχύποπτος στην πλειοψηφία του και … πολύ οργισμένος…

Δυστυχώς, οι νομικοί κύκλοι επιβεβαιώθηκαν.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε την Αίτηση Αναστολής.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών  Πολιτιστικών  Συλλόγων, εξέδωσε ανακοίνωση για την Απορριπτική Απόφαση του Σ.τΕ.

 

Στην διαδικτυακή της σελίδα, η δικηγόρος των Παμμακεδονικών Οργανώσεων και του Παμμακεδονικού Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Ειρήνη Μαρούπα, δίνει την δική της ερμηνεία για την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 199/2018 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, για την Συμφωνία των Πρεσπών.


ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

1. Απορρίπτει την αίτηση αναστολής

2. Δεν αποφαίνεται επί του παραδεκτού της αίτησης ακύρωσης (νομικά ζητήματα εκτελεστής διοικητικής πράξης και κυβερνητικής πράξης), για το οποίο θα αποφανθεί η μείζων Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Δεκέμβρη 2018.

3. Δεν κρίνει την αίτηση αναστολής ούτε την αίτηση ακύρωσης πρόδηλα απαράδεκτη ή πρόδηλα αβάσιμη.

4. Κρίνει επί την βασιμότητας της αίτησης αναστολής, αφού την έχει κρίνει παραδεκτή, στα περισσότερα σημεία της, κι ανεξάρτητα αν την κρίνει παραδεκτή σε άλλα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το γεγονός ότι η αίτηση αναστολής απορρίφθηκε είναι από μόνο του πολύ κακό. Για δύο λόγους.

1. Διότι αυτό σημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι αντισυνταγματική και παράνομη, συνεχίζει την δράση της, που είναι καταστροφική.

2. Διότι η απόφαση κρίνει για τα εσωτερικά δεδομένα και το εσωτερικό δικαιϊκό σύστημα. Αγνοεί, σαν να μην υπάρχει, την επίδραση και καταστροφικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην διεθνή έννομη τάξη. Αγνοεί, σαν να μην υπάρχει την επίδραση και καταστροφικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών στην διεθνή κοινή γνώμη και αγνοεί την αυτονόητη εμπέδωση των καταστροφικών αποτελεσμάτων της, στο συνειδητό και ασυνείδητο του ελληνικού λαού και των πολιτών των ξένων χωρών.

Παρά ταύτα δεν είναι καταστροφική η απόρριψη της αίτησης αναστολής για τους λόγους που θα εξετάσω παρακάτω.

Αλλά προς το παρόν, προχωρώ σε αναλυτική αξιολόγηση των λόγων απόρριψης αυτής σε επίπεδο βασιμότητας.

– Γιατί δηλαδή έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η βλάβη που υφίστανται οι παμμακεδονικές ενώσεις γηγενών και αποδήμων,δεν είναι άμεση (!), κι άρα δεν χρήζουν προσωρινής προστασίας τα δικαιώματά τους, ως τις 7/12 που θα συζητηθεί η κύρια αίτησή τους.

– Αν έκρινε κατά την άποψή μου σωστά ή εσφαλμένα και σε ποια σημεία, και αν πράγματι υφίστανται τα ζητήματα έννομου συμφέροντος (για την ονομασία Μακεδονικός των προϊόντων αλλά και για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ).

– Θα απαντήσω στο ερώτημα, αν εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ήταν σκόπιμη η προσφυγή των παμμακεδονικών στο Συμβούλιο της επικρατείας, δεδομένων των πολύπλοκων νομικών ζητημάτων που υπήρχαν και θα εγείρονταν, για τα οποία όλα, τόσο οι παμμακεδονικές όσο και εγώ προσωπικά, δεχθήκαμε πολλαπλή επίκριση, επειδή τολμήσαμε να «βάλουμε δύσκολα ζητήματα» στους δικαστές, κατά την άποψη της μίας πλευράς των επικριτών μας, ενώ κατ’άλλους επικριτές μας, γιατί διά της απορρίψεως της αιτήσεώς μας από το Στε, καθιστούμε «νόμιμη» την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, συμφωνία των Πρεσπών. (Η οποία, κατάπτυστη, οδηγεί ευθέως σε διάλυση το ελληνικό κράτος και εξαφάνιση το ελληνικό έθνος, όπως άλλωστε αναλυτικά εξηγήθηκε, τόσο στην αίτηση ακύρωσης, όσο και στα δύο υπομνήματά μας, που κατατέθηκαν, ένα προ της συζήτησης κι ένα κατά την συζήτηση).

– Τέλος θα απαντήσω στα προσωπικά ζητήματα που έθεσαν οι επικριτές μου (μου προσωπικά), περί αφενός προσωπικής προβολής μου, αφετέρου, περί εκ μέρους μου διάπραξης εσχάτης προδοσίας, αν το αποτέλεσμα ήταν απορριπτικό όπως προφήτευαν….., τόλμησαν τινές εξ αυτών να αμφισβητήσουν ως πραγματικά γενομένη, και την υλική πράξη της κατάθεσης και εκδίκασης…..


Ξεκινώ.


1. Το πρώτο ζήτημα που παρεμπιπτόντως τέθηκε ήταν αν η αίτηση αναστολής μας και η αίτηση ακύρωσης ήταν πρόδηλα απαράδεκτη ή πρόδηλα αβάσιμη, οπότε στην περίπτωση αυτή μπορούσε να απορριφθούν οι αιτήσεις ακόμα κι αν η βλάβη μας ήταν ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη. 

Το Δικαστήριο αντιπαρήλθε το νομικό αυτό ενδεχόμενο, με το σκεπτικό και το διατακτικό του, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς μας στην ουσία τους. Τους ισχυρισμούς μας, περί ανεπανόρθωτης και άμεσης βλάβης μας, με κρίσεις επ’αυτών. Αντίθετα στην ως σήμερα κριτική που δέχθηκαν οι νομικές μας ενέργειες, «καταγγελθείσες» ως πρόδηλα απαράδεκτες κι αβάσιμες, από πληθώρα «έγκριτων» νομικών.

2. Ο πρώτος ουσιαστικός ισχυρισμός, που είχε τεθεί με την αίτηση αναστολής (και την αίτηση ακύρωσης και που συνιστούσε μάλιστα, το έννομο συμφέρον των παμμακεδονικών), ήταν η σύγχυση που δημιουργείται, η οποία καταργεί τελικά το όνομα Μακεδονία και Μακεδόνες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εν αρχή τέθηκε, η ύπαρξη έννομου συμφέροντος στο πρόσωπο των παμμακεδονικών για αίτημα ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ δικαστικής προστασίας, δηλαδή εδώ, για την αίτηση αναστολής.

Άρα έγινε δεκτό, από την απόφαση, ότι υπάρχει τέτοιο έννομο συμφέρον, ότι είναι οι παμμακεδονικές και οι μακεδόνες φορείς δικαιωμάτων που πλήττονται από την συμφωνία, και που μπορεί και να χρήζουν και άμεσης προσωρινής προστασίας, αλλά τελικά κατέληξε ότι μέχρι τις 7 Δεκέμβρη η βλάβη τους δεν θα είναι ανεπανόρθωτη, ούτε κατεπείγουσα ως τότε, αφήνοντας παράθυρο να επανέλθουν όποτε απαιτηθεί, συγκεκριμένα.

Γενομένου δεκτού ότι έχουν δίκιο οι παμμακεδονικές που προσφεύγουν, έχουν λόγο δηλαδή (έννομο συμφέρον), κάνει μεγάλη εντύπωση, πως ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ δεν εκτίθεται στην απόφαση για τον λόγο που δεν υφίστανται ανεπανόρθωτη κι άμεση βλάβη εκ της ισχύος της συμφωνίας. Παρότι προσκομίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία, ότι ήδη τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ, αναφέρονται παντού με την λέξη «Μακεδόνες», στο σλαβικό, κατασκευασμένο από τον κ. Κοτζιά έθνος, ενώ στην Μακεδονία μας αναφέρονται με τον πολύ γλαφυρό τρόπο, Βόρειο Κομμάτι της Ελλάδας. (Ωιμέ!! 

Τρίζουν τα κόκκαλα του Μεγαλέξανδρου που κάποιοι φρόντισαν επιμελώς και με αποφασιστικότητα να μην μάθουμε ποτέ πού κείνται!!!!!!).

Οι λόγοι για να αποφασίσουν έτσι οι δικαστές, χωρίς άλλες σκοπιμότητες, μπορεί να είναι δύο:

Α) Ότι η ισχύς του άρθρου 1 της κατάπτυστης εφιαλτικά προδοτικής (έτσι θα αναφέρομαι εφεξής στην Συμφωνία των Πρεσπών) συμφωνίας, ξεκινάει μετά την κύρωση της συμφωνίας.


Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Διότι το όνομα Βόρεια Μακεδονία και την εθνότητα «Μακεδόνας πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» (!!!!) και την “μακεδονική”γλώσσα θα την πάρουν μετά, οπότε δεν ανησυχεί το δικαστήριο για τώρα, και δεν υπάρχει κάτι για να προστατεύσει, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

Όμως, αποδείξαμε ότι τα προβλεπόμενα για έναρξη ισχύος για όνομα, εθνότητα, γλώσσα, μετά την κύρωση της συμφωνίας, δεν ισχύουν! Και μάλιστα ετεροβαρώς. Εις βάρος της Ελλάδας, και της Μακεδονίας μας όλα.


Γιατί και η χώρα «Μακεδονία» λέγεται (όπως μέχρι σήμερα το συνταγματικό της όνομα που δήθεν κατήργησε η κατάπτυστη), και «μακεδονικό» έθνος λένε ότι είναι ήδη, ενώ δεν ισχύει (δήθεν ακόμα η εφιαλτικά προδοτική, ως προς αυτό) και «μακεδονική» γλώσσα επικαλούνται την σλάβικη!


Η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας δεν δίνει καμία εξήγηση για το γεγονός αυτό, που τελικά έχει οδηγήσει, από σήμερα σε κατάργηση του δικού μας, ονόματος.


Πόσο πιο άμεση να είναι η βλάβη μας, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ήδη κατά την υπογραφή της κατάπτυστης στις 17/6, αναφερόταν σε μας ως το βόρειο κομμάτι της Ελλάδας, και σε μας ως βορειοελλαδίτες, αργότερα δε, στην σύνοδο της ΕΕ, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι ««οι «μακεδόνες», (οι ψεύτικοι) θα ονομάζονται «μακεδόνες», όπως οι Έλληνες ονομάζονται Έλληνες», άρα δεν ήταν «λόγω της ημέρας» (πικρό χιούμορ της υπογράφουσας τα δικόγραφα), που δεν μας είπε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΕΜΑΣ, αλλά επειδή μας κατήργησαν το όνομα, γενικώς, και ως περιφέρεια της Ελλάδος, και ως εθνότητα ελλήνων και ως γλώσσα ελληνική από 17/6/2018 κι εφεξής………….


Σε παρόμοιο οργουελικό πνεύμα οι δηλώσεις Ζάεφ, ότι «εμείς αναγνωρίζουμε τους έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό και δεν διεκδικούμε τίποτα από αυτούς». Προσέξτε, αν βιαστήκατε να χαρείτε, διαχωρίζει τους έλληνες από τους μακεδόνες, γιατί «μακεδόνες» είναι αυτός και οι δικοί του. Για να καταλάβετε καλύτερα σας θυμίζω, ότι και ο Ερντογάν πρόσφατα δήλωσε ότι δεν διεκδικεί τίποτα από την Ελλάδα. Τι εννοεί ο ποιητής; Εννοεί ότι τα νησιά τα 150 του Αιγαίου, η Θράκη, το Καστελόριζο και το Αιγαίο ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, ανήκουν στην Τουρκία! Κι επομένως στο υπόλοιπο κομμάτι της Ελλάδας που αυτός αναγνωρίζει ως δικό μας δεν έχει διεκδικήσεις….
Έτσι κι ο Ζάεφ. Μιλάει για Έλληνες στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνειτους Μακεδόνες, τους κανονικούς. Φυσικά!


Β) Δεύτερη, επιεικέστερη εκδοχή αυτή, για τους εκδώσαντες την απόφαση αντιπρόεδρο και συμβούλους. Επιεικής άραγε;

Δεν αναφέρει ούτε μία λέξη, ούτε μία σκέψη η απόφαση της Επιτροπής αναστολών για την σύγχυση που προκαλεί η χρήση του ονόματος Μακεδονία, μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, γιατί δεν υπάρχει αντεπιχείρημα, δεν υπάρχει αντίλογος. Κι επομένως τίποτα δεν μπορεί να αρθρωθεί ως τέτοιο.


Γιατί πράγματι, ακόμα και κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής, χρειαζόταν να ξεκαθαρίζουμε τι είδους Μακεδόνες εννοούσαμε, τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ, ή τους εκ σλάβων κατασκευασθέντων μονοπωλούντες το όνομα, την ιστορία και κατά συνέπεια διεκδικητές των εδαφών μας;


Κι αφού δεν υπάρχει αντεπιχείρημα, δεν αντέλεξε το ΣτΕ, διότι θα ευδοκιμήσει μετά βεβαιότητας τον Δεκέμβρη ως λόγος ακύρωσης της κατάπτυστης, η σύγχυση και τελικά κατάργηση του ονόματός μας της Μακεδονίας μας για τους Έλληνες Μακεδόνες και αυτή θα ακυρωθεί εν τέλει. (παράβαση του άρθρου 1 του Συντάγματος, ως προς την έννοια του έθνους (του ελληνικού), στο οποίο και οι Μακεδόνες περιέχονται) .


Πώς όμως είναι δυνατόν να μην έχρηζε προσωρινής δικαστικής προστασίας, το όνομά μας, το οποίο εμπεδώνεται στην διεθνή κοινή γνώμη, στο ελληνικό συνειδητό και συλλογικό υποσυνείδητο, ότι απωλέσθηκε για εμάς, και κανονικοποιείται το συναίσθημα της απώλειας, του πένθους και της αποδοχής της απώλειας ως τον Δεκέμβρη;


Ερωτήματα για τα οποία οι εκδώσαντες την απόφαση λογοδοτούν ήδη στην ΙΣΤΟΡΙΑ, που καταγράφει τους πάντες.


3. Το δεύτερο κεφαλαιώδες ζήτημα είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το όνομα σκέτο Μακεδονία. Αυτό πιστεύουμε ότι κατέστη απολύτως φανερό μετά την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει επίσημα, τον αστερίσκο της Τουρκίας, με τον οποίο δηλώνει ρητά, ότι αναγνωρίζει και συμφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ, δηλαδή ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας», δηλαδή ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».


Σε αυτήν την απόλυτα προκλητική και θρασεία διπλωματική ενέργεια της Τουρκίας, η εντολή Κοτζιά στην διπλωματική μας αντιπροσωπεία ήταν, να μην θέσουμε βέτο σ’αυτήν την πρόσθετη διατύπωση της Τουρκίας. Δηλαδή να την αποδεχθούμε αυτήν την διατύπωση της Τουρκίας. Δηλαδή να δεχθούμε την πρόσκληση των Σκοπίων, και τελικά την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ ως «Μακεδονία» αφού, το κείμενο με τον αστερίσκο ψηφίστηκε και υπογράφηκε και από την Ελλάδα του Κοτζιά.


Δύο επιμέρους σκέψεις τέθηκαν από την Επιτροπή της Ολομέλειας για την αναστολή λόγω δημιουργίας τετελεσμένου εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Α) Πρώτο θέμα, αν οι παμμακεδονικές και οι Μακεδόνες έχουν έννομο συμφέρον ως προς αυτό. Να αντιλέγουν και να ζητούν την ακύρωση μίας εκτελεστής διοικητικής πράξης, της εντολής Κοτζιά προς την διπλωματική μας αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ, που αφορά σε χάραξη εξωτερικής πολιτικής και δεν πλήττει ευθέως αλλά εμμέσως (υπονοεί η απόφαση), αν πλήττει κιόλας, ατομικά τους δικαιώματα.


Δεν γνωρίζω πώς αντιλαμβάνονταιτο ΕΜΜΕΣΩΣ και το αν πλήττονται ατομικά δικαιώματα των Μακεδόνων, οι κύριοι Σύμβουλοι και ο κύριος Αντιπρόεδρος. Γιατί δεν μας ξεδίπλωσαν την σκέψη τους για το θέμα αυτό.


Γνωρίζω όμως ότι, δεν μιλάμε για κάποια βλάβη ασθενική, (αναφορικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) που θα σκιάσει παροδικά την ζωή μας, δεν μιλάμε για κάτι που απλά θα μας στενοχωρήσει, ή που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας.


Εκτός και αν ο διαμελισμός της Ελλάδας, και η απώλεια του μοναδικού εργαλείου αποφυγής του, (εμείς να είμαστε στο ΝΑΤΟ κι εκείνοι όχι) και συγχρόνως η αποφυγή της απώλειας της ταυτότητάς μας ως Μακεδόνων και Μακεδονίας, δεν είναι θέμα σύσσωμου του ελληνικού λαού!!!, αν όχι αποκλειστικά των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.


Αλλά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα κάποιου διορισμένου υπουργού, (και ούτε καν με λίστα εκλεγμένου), του κ. Κοτζιά, που δεν απολαμβάνει καν της δεδηλωμένης αναφορικά με το θέμα της Μακεδονίας…..


Η διάταξη αυτή της απόφασης μου θυμίζει έντονα την αρχαία αισώπεια ρήση: «των οικιών υμών εμπιπραμμένων υμείς άδετε», («ενώ τα σπίτια μας καίγονται εμείς τραγουδάμε») με την κυριολεκτική της έννοια. Και για να εξηγηθώ, περίμενα το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην μείνει σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αλλά να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Αλλά πάλι, αρχή άνδρα δείκνυσι, και τον δικαστή τον δείχνει η απόφασή του.


Β) Το δεύτερο θέμα σε σχέση με το ΝΑΤΟ και τους άλλους 33 πολυμερείς οργανισμούς για το οποίο αποφαίνεται, η σχολιαζομένη απόφαση, είναι: αν πράγματι δεσμεύεται η Ελλάδα, πρόωρα, με υπερβολικό για τα συμφέροντά της, και παράτυπο αντισυνταγματικό τρόπο, από την εφιαλτικά προδοτική.


Ή αντίθετα, όλα είναι καλά, και αν τελικά η Ελλάδα δεν κυρώσει την συμφωνία, η διαπραγμάτευση και η νομική κατάσταση της Ελλάδας και των Σκοπίων επανέρχεται στο σημείο 0!


Κι ότι η διεθνής ευθύνη που θα υπέχει η χώρα και η συνέχεια κράτους που ήδη προλέγουν οι χρήσιμοι επόμενοι κυβερνήτες, είναι μελλοντική κι αβέβαιη, σύμφωνα με την σχολιαζομένη απόφαση.


Σημειώνω ότι όλοι οι γεωστρατηγικοί αναλυτές και καθηγητές γεωστρατηγικής και διεθνών σχέσεων, δηλώνουν ότι αυτό είναι αδύνατον. Αν η Ελλάδα δεν κυρώσει την συμφωνία και υπαναχωρήσει, μέρος ή το σύνολο των εννόμων συνεπειών που θα έχουν παραχθεί ως τότε, θα παραμείνουν.
(Αρκούσε η διαφορά στην διατύπωση που είχε αναλύσει ο κ. Νίκος Λυγερός σε άρθρο του ανάμεσα στην ενδιάμεση συμφωνία και την κατάπτυστη για να γίνει αντιληπτό, ότι η μεν ενδιάμεση επέστρεφε στο σημείο 0 αλλά ποτέ δεν καταγγέλθηκε, η δε εφιαλτικά προδοτική, και λόγω διατύπωσης δεν επιστρέφει στο σημείο 0).


Δηλαδή, το ΝΑΤΟ θα πει, ότι δημιουργεί μία ειδική σχέση με τα Σκόπια πλέον, που θα είναι καθόλα όμοια με αυτήν του πλήρους μέλους, αλλά θα έχει άλλο όνομα (καθηγητής Μάζης). Για να ικανοποιείται και το θυμικό των Ελλήνων. (βλέπε τρόϊκα που έγινε θεσμοί, κλπ).


Επιπλέον η Ελλάδα θα είναι υπόλογη διεθνούς ευθύνης καθότι ήδη δεσμευμένη, και θα μπορεί να συρθεί σε διεθνή δικαστήρια. Τα οποία όλοι γνωρίζουν, ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους, τους συσχετισμούς ισχύος και τις από κάθε πηγή πιέσεις.


Θα σημειώσω εδώ τέσσερις σκέψεις μου, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η διάταξη αυτή της Επιτροπής Αναστολών είναι απολύτως λανθασμένη.


ΣΚΕΨΗ 1η : Στον αντίποδα της σκέψης της Επιτροπής Αναστολών, μας λέει ο κ. Κοτζιάς, η κυβέρνηση και τα διεθνή αφεντικά τους, ότι επειδή συμφώνησε η Ελλάδα εν έτει 1993 και δέχθηκε να εισέλθουν τα Σκόπια στον ΟΗΕ ως FYROM, πΓΔΜ, προσωρινά, (ώσπου να βρεθεί οριστική ονομασία με συναίνεση Ελλάδας, Σκοπίων).


Επειδή δηλαδή εμπεριεχόταν στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, η λέξη Μακεδονία, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να συνεχίσουμε με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, παρότι ήταν προσωρινή ονομασία…..


Δεν θα δεσμευόμαστε, τώρα, από μία συμφωνία, οριστικής επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, που μάλιστα παρήγαγε και το έννομο αποτέλεσμα της πρόσκλησης, κι έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το όνομα σκέτο Μακεδονία, στο ΝΑΤΟ;

[(Κι ας είναι παράνομο διότι καταλύοντας την συνταγματική τάξη, δεν υπήρξε κύρωση, πριν ή μετά, και πάντως πριν παραχθούν έννομα αποτελέσματα. Δεν εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ), διότι κανείς εκ των προηγουμένως αναφερθέντων θεσμικών φορέων εκτελεστικής εξουσίας, δεν δικαιούται ούτε δύναται να δεσμεύσει την Ελλάδα και να αποφασίζει, ενάντια στην ξεκάθαρη βούληση ολόκληρου του ελληνικού λαού].


ΣΚΕΨΗ 2η: Τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα, στο Βουκουρέστι, δεν συναινούσε στην πρόσκληση του κράτους των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και για τον λόγο αυτόν δεν προσκλήθηκαν καν τα Σκόπια, όπως σωστά αναφέρει η σχολιαζομένη απόφαση.


Κι όμως όλοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, και τα διεθνή αφεντικά τους, επικαλούνται την εντεύθεν του 2008 αποδοχή από την τότε κυβέρνηση, της έναρξης συνομιλιών για σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, που να περιλαμβάνει οπωσδήποτε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


Η στάση της κυβέρνησης το 2008, θεωρήθηκε δέσμευση και διεθνής ευθύνη της χώρας, που οδήγησε σε 5 προτεινόμενα ονόματα από τον διαπραγματευτή,που όλα περιελάμβαναν το όνομα Μακεδονία.


Και αυτό, ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, το 2008 ή μετά.


Μας λέει το δικαστήριο μετά από όλα αυτά, ότι τώρα, τόσο απλά δεν θα υπέχουμε διεθνούς ευθύνης αν τελικά θελήσουμε να ακυρώσουμε τα βήματα που ήδη έχουν και θα έχουν γίνει επ’ευκαιρία της κατάπτυστης, εάν τελικά δεν κυρώσουμε την συμφωνία;


Πολύ αγγελικά πλασμένο έχει καταλάβει τον κόσμο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αντίληψή του αυτή όμως, καμία σχέση δεν έχει με τα γεγονότα και την πραγματικότητα,που ζούμε σήμερα, και που η σημερινή κατάντια της Ελλάδας, αποδεικνύει.


3η σκέψη: Πάντοτε για την διεθνή ευθύνη της χώρας που δεν διέγνωσε η σχολιαζομένη απόφαση.
Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, με την απόφασή του, από 5/12/2011 που επικαλείται το ΣτΕ, έκρινε ότι η Ελλάδα υπείχε διεθνούς ευθύνης, (ώ του θαύματος!!), για καταπάτηση εκ μέρους μας της ενδιάμεσης συμφωνίας, με την οποία είχε αναλάβει υποχρέωση υποστήριξης του κρατιδίου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!


Κι αυτό, παρότι η ενδιάμεση συμφωνία είχε καταπατηθεί σε όλα της τα σημεία (σύμφωνα με την από 26 Ιανουαρίου 2018 έκθεση του υπουργείου εξωτερικών υπό τον κ. Κοτζιά ΕΚΘΕΣΗ, που αναφέρεται και στην εξώδικο των παμμακεδονικών προς του 300 βουλευτές και τους κ Κοτζιά, Τσίπρα και Καμμένο).


Η ίδια ενδιάμεση συμφωνία, που ώ του θαύματος δεν καταγγέλθηκε από κανέναν νόμιμο εκπρόσωπο του κράτους μας, ως είχε δικαίωμα η Ελλάδα να πράξει, εξαιτίας της καταπάτησής της από τα Σκόπια και υποχρέωση έναντι της κρατικής οντότητας που λέγεται Ελλάδα, κι έναντι του ελληνικού Έθνους και του ελληνικού λαού!! Πολλά θαύματα για να καταδικασθεί η Ελλάδα τελικά, και να υπέχει διεθνούς ευθύνης.


Πώς άραγε γίνεται από κει που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι κύριοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας;


Και πώς, αφού μας δέσμευσε η ενδιάμεση συμφωνία, που είχε ποδοπατηθεί σε όλα της τα σημεία από τα Σκόπια, εκδηλώνοντας σαφείς και ξεκάθαρες εδαφικές βλέψεις (χάρτες, εκπαίδευση στα σχολεία κλπ), όπως ήταν γνωστό ΔΙΕΘΝΩΣ, τελικά καταδικάσθηκε η Ελλάδα; Καμία σκέψη της Επιτροπής Αναστολών ΣτΕ, περί αυτού.


Όλα αυτά τα εντυπωσιακά, οι εκδώσαντες την απόφαση δεν τα γνώριζαν ή δεν τα θεώρησαν αξιόλογα;;;;;;


ΣΚΕΨΗ 4η: Ακόμα κι αν πράγματι, είναι μελλοντική και αβέβαιη η βλάβη, (η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και αυτά που θα αναγκαστεί να υποστεί εξ αυτής της ευθύνης), είναι τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΩΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΕΔΑΦΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ώστε ακόμα και αυτό το μικρό ενδεχόμενο ώφειλε η απόφαση της Επιτροπής να λάβει υπόψιν της και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής του.


Επειδή το ενδεχόμενο αυτό, δεν αφορά μία μικρή ομάδα πολιτών και τα δικαιώματά της, αλλά την ΥΠΑΡΞΗ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του Ελληνικού κράτους και του Ελληνικού ΛΑΟΎ!


Σαν να λέμε, θα μου επιτραπεί, ότι υπάρχει ένα μελλοντικό κι αβέβαιο ενδεχόμενο επιδημίας ΧΟΛΕΡΑΣ, χωρίς φάρμακο, αλλά δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο αποτροπής μέχρι να είναι σίγουρη η επιδημία, παρότι θα αφανιστούν τα ¾ του πληθυσμού της γης……


Δεν ξέρω γιατί η υπονόμευση της παιδείας μας, έχει καταστήσει τα αυτονόητα ζητούμενα, ακόμα και σε εξαιρετικής μόρφωσης, παιδείας, καλλιέργειας και πατριωτισμού, ανθρώπους!


4. Το θέμα της σύστασης κοινής διεπιστημονικήςεπιτροπής του άρθρου 8 παρ. 5 για αξιολόγηση, των βιβλίων μας, μνημείων μας αρχαίων μας….. Τι καλό μπορεί άραγε να βγει από αυτό; Μελλοντική κι αβέβαιη βλάβη είπε η απόφαση.


Η κυρία πρέσβειρα που ήταν παρούσα εξήγησε ότι η Ελλάδα το ζήτησε αυτό το άρθρο για να σταματήσουν οι χάρτες των Σκοπίων με το κράτος τους ως τον Όλυμπο της Πιερίας, και η εκπαίδευσή τους που παραχαράσσει την ιστορία.


Και για να γίνουν τα οφειλόμενα λοιπόν, στο θέμα των χαρτών, της εκπαίδευσης, του σφετερισμού συμβόλων και ηρώων, εκ μέρους των Σκοπίων, αυτονόητες αλλαγές δηλαδή, ως ώφειλαν, πριν την παραχώρηση ήδη του ονόματος, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας (μόνο κατά τον κ. Κοτζιά, επ ουδενί αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, αδιανόητη κι εφιαλτικά προδοτική για την Ελλάδα), πρέπει από μία αίσθηση μεγαλοψυχίας να τεθούν υπό το δικό τους μικροσκόπιο τα δικά μας βιβλία ιστορίας, ο έλληνας Μεγαλέξανδρος;,ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς; Το αστέρι της Βεργίνας, δικό μας σύμβολο αναλλοίωτο στους αιώνες που αποδεικνύει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες; Να παραμείνει ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη για πάντα θαμμένος για να μην μάθουμε ποτέ ποιός Έλληνας Μακεδόνας κατοίκησε εκεί; και Να καταργηθεί ο Στράβων; «Ελλάς ουν εστί και η Μακεδονία»;


Πράγματι ισχύει, το αναφερόμενο στην απόφαση, ότι αυτές οι υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι και οι διοικητικές πράξεις αλλαγής των σχολικών βιβλίων, όταν εκδοθούν θα συνιστούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις αυτοτελώς προσβαλλόμενες στο ΣτΕ, και θα δικαιούμαστε να υποβάλλουμε γι’αυτές, αυτοτελείς αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής.


Αλλά,

– ο φωτισμός του αγάλματος του Μεγαλέξανδρου στην Θεσσαλονίκη, που αίφνης έσβησε,

– η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου μας από Μακεδονία, που τόλμησε να ξεστομίσει ο «χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο κεμάλ»,

– η αλλαγή του διευθυντή του μουσείου μακεδονικού αγώνα δεν τους έφτασε για να καταλάβουν την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα συμβεί στην Ελλάδα ολόκληρη και στον ελληνικό λαό;
(συγχωρήστε μου τις ανοίκειες φράσεις σε ένα κείμενο αξιολόγησης μίας δικαστικής απόφασης, αλλά αν δεν τολμήσουμε να πούμε τις αλήθειες με το όνομά τους, σε λίγο απλά δεν θα υπάρχουμε για να τις ανατρέψουμε!).

– Ούτε η από το 2008 άοκνη προσπάθεια επιβολής του εναλλακτικού εκπαιδευτικού υλικού της ΜΚΟ του Νίμιτς, στα σχολειά μας, (ναι σωστά σας λένε τα μάτια σας, του Νίμιτς), για κοινή βαλκανική ιστορία, τους έπεισε τους δικαστές;

– Η διδαχή στα σχολειά μας της κοινής βαλκανικής ιστορίας, που εμπόδισαν οι ομογενείς μας (δόξα τω Θεώ που δεν ξέχασαν ποτέ την πατρίδα), επειδή άλεθε την ιστορία, (δεν την παραχάρασσε απλώς), ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΊΞΑΜΕ, δεν τους έφτασαν; δεν τους άνοιξαν τα μάτια για το τι θα συμβεί;

– ( Αναφορές στα πονήματα του Νίμιτς: «κατάληψη» της Θεσσαλονίκης από τον ελληνικό στρατό η απελευθέρωσή της, εγκληματίες πολέμου οι Μακεδονομάχοι, καταγραφή της ανύπαρκτης οθωμανικής Μακεδονίας, τραγούδι ύμνος για τους «Μακεδόνες» του ίλιντεν, ενδεικτικά μόνον),


Και καλά όλα αυτά δεν τους έφτασαν. Και δεν τους αποδείξαμε την άμεση βλάβη μας, δηλαδή την καταστροφή ανεπιστρεπτί του ελληνικού λαού.


Διότι κατά την κρίση τους μπορούμε να επανέλθουμε, πριν καταστεί ανεπανόρθωτη όταν γίνει άμεση η βλάβη μας (κι όχι μελλοντική κι αβέβαιη όπως την κατάλαβαν σήμερα).


– Η δικιά τους εμπειρία με το μάθημα των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ για το πόσο ανεπανόρθωτη είναι η βλάβη στο ελληνικό έθνος και τον ελληνικό λαό;


Εξέδωσε το ΣτΕ, (ολομέλεια), απόφαση με την οποία ακύρωνε την απόφαση του υπουργού παιδείας Φίλη, για διδασκαλία των θρησκευτικών ως συγκριτιστική θρησκειολογία και δεν εφαρμόστηκε ούτε μέρα!


Εννοείται ότι από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης ως την έκδοση απόφασης του ΣτΕ που ακύρωσε την υπουργική απόφαση, πέρασε ενάμισυς χρόνος.


Ενάμισυς χρόνος κατά τον οποίο τα παιδιά μας διδάσκονταν αυτές τις ανοησίες. Και μάλιστα μόνο τα ορθόδοξα ελληνόπουλα. Ενώ τα ελληνόπουλα μουσουλμανικού,καθολικού ή εβραϊκού θρησκεύματος διδάσκονταν ομολογιακό μάθημα, από βιβλία και καθηγητές που ορίζουν οι θρησκευτικές τους ηγεσίες!!!


Μόλις δημοσιεύθηκε δε, η απόφαση του ΣτΕ ακύρωσης της υπουργικής απόφασης κι επομένως επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση ομολογιακού μαθήματος και για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα ( και χάριν ισότητας), Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, μετά μία εβδομάδα, υπήρξε νέα υπουργική απόφαση ίδια με την μόλις ακυρωθείσα, με διαφορά μία μόνο φράση, ώστε να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία ακύρωσης της «νέας» υπουργικής απόφασης από την αρχή. Δικάζεται στις 21/9/2018 παρεμπιπτόντως, και από το 2016 που εκδόθηκε η πρώτη, τα παιδιά μας διδάσκονται τις ανοησίες που λέγαμε.


Έτσι λοιπόν! Γιατί αυτή είναι η εμπειρία των εκδωσάντων την σχολιαζόμενη απόφαση, περί την συμμόρφωση της διοίκησης στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, (ΤΟΥ ΑΝΏΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΎ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, για διοικητικά θέματα).


Επομένως αυτό που παρουσιάζεται σαν αβέβαιο και μελλοντικό γεγονός που θα αντιμετωπισθεί έγκαιρα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι βέβαιο παρόν κι ενεστός γεγονός που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ…..


Κοιμούνται ήσυχοι οι κύριοι δικαστές που δεν ανέστειλαν την ισχύ της κατάπτυστης, με το ενδεχόμενο αυτό;

Όλα καλά; Να το ζήσουμε κι αυτό να δούμε αν θα επιζήσουμε της βλάβης;

Εγώ πάντως δεν κοιμάμαι καλά.


Και στ’αλήθεια πρέπει εμείς να πιστέψουμε ότι αυτό που μας παρουσιάζουν ως πεποίθησή τους, ότι είναι ενδεχόμενη η βλάβη κι ότι τα αποτελέσματα είναι αντιστρεπτά με βεβαιότητα, πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι προϊόν ευσεβούς πόθου και αφέλειας; Ενώ έχουν στις εμπειρίες τους την πρόσφατη ιστορία με τα θρησκευτικά που ανέφερα;


5. Ζήτημα που απαντήθηκε, υπήρξε και το τεθέν, πράγματι αορίστως, για την απώλεια του σήματος «μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα. Αορίστως, διότι δεν υπήρχαν επιμελητήρια ανάμεσα στους αιτούντες, ως ώφειλαν,


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;, ποιοί ηγούνται τον εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων της Μακεδονίας μας, ώστε να μην ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τα δικαιώματα της χρήσης των προστατευομένηςονομασίας προέλευσης προϊόντων με την ένδειξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ»;
Μολονότι, η ένδειξη Μακεδονικός από απόδειξη ελληνικού προϊόντος ως σήμερα, ήδη μετατρέπεται σε σκοπιανό, όπως αποδείξαμε με έγγραφο του πρέσβη κ Βέρρου;


Ενώ η Επιτροπή Αναστολών, υπεννόησε ότι οι παμμακεδονικές προκειμένου, να υποστηρίξουν το επίθετο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ για τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να έχουνε δικό τους αυτοτελές οικονομικό ενδιαφέρον. Δηλαδή για να έχουν έννομο συμφέρον.


– Δεν αρκεί το γεγονός ότι συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα, αδιανόητη;


– Ότι συνιστά παραχώρηση της περιουσίας του ονόματος για την Ελλάδα, που δεν έχει σημασία ποιός την προτείνει, γιατί οφείλει να είναι υπερασπίσιμη και προστατεύσιμη από τα ελληνικά δικαστήρια κάθε στιγμή, αφού πρόκειται για άϋλα αγαθά που ανήκουν στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και το ελληνικό έθνος;


Κλείνοντας, την αναλυτική αξιολόγησή μου επί της απόφασης, δηλώνω ξεκάθαρα ότι ΏΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ αυτή η δικαστική επιδίωξη ακύρωσης κι αναστολής της κατάπτυστης εφιαλτικά προδοτικής, που δεν μπορεί να ονομάζεται συμφωνία, γιατί είναι αποκλειστικά ετεροβαρής εναντίον της Ελλάδας, κι οδηγεί στον διαμελισμό της πατρίδας μας. Άμεσα.


Για να καταγραφεί στην απόφαση, ότι τόσο στην ενδιάμεση συμφωνία όσο και στην κατάπτυστη, τα δύο κράτη συμφώνησαν το διεθνές όριό τους, τα σύνορά τους δηλαδή, απαραβίαστα. Παρότι τα αμφισβητούν εκ μέρους των Σκοπίων, το ίδιο το κράτος, χάρτες, εκπαίδευση παιδιών, δρόμοι, παραχάραξη ιστορίας, δηλώσεις Ζάεφ για υπεράσπιση των αποδήμων «Μακεδόνων», διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας από τους Ουράνιους Τόξους Πούνιους, κλπ. Ήδη μετά την συμφωνία…..


Γιατί έχει φτάσει η ώρα. Και όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, παίρνουμε θέση.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η’ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Και παίρνουμε θέση όλοι.
Πολίτες. Πολιτικοί. Δικαστές.

Γι αυτό λοιπόν δεν μετανιώνω ούτε στο ελάχιστο που έβαλα τους δικαστές να αποφασίσουν τα δύσκολα, και να μην εμμείνουν στον τύπο που εξοβελίζει την ουσία (εκτελεστή διοικητική πράξη, κυβερνητική πράξη).

Αλλά τους προκάλεσα να διαπιστώσουν, ως δικαστές στην απόφασή τους, την συνταγματική εκτροπή που έχουν διαπιστώσει ως πολίτες.

Και τους προκάλεσα με την αίτηση ακύρωσης και την αίτηση αναστολής, να την ανατάξουν ιατρικά, χειρουργικά, ως οφείλουν κατά το Σύνταγμα και την εξουσία τους, που έλκουν κατευθείαν από τον λαό και οφείλουν να διαχειρίζονται υπέρ αυτού και του έθνους.

Αυτή είναι η ουσία. Κι ο τύπος, (τα άρθρα 27,28,36, και το 1 του Συντάγματος), που καταστρατηγήθηκε από τον υπουργό εξωτερικών υπήρχε για να την περιφρουρεί. ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Οι δικαστές δεν συγχωρούνται από το Σύνταγμα, όταν κάνουν πως δεν βλέπουν την ουσία, εμμένοντας στους δικούς τους δικαστικούς τύπους (νομολογία, νόμους κλπ).

Είχα μία ελπίδα. Δεν ευοδώθηκε. Παρότι δεν εξανεμίστηκε.

Αλλά δεν δειλιάζω, ούτε αναθεωρώ λόγω του αποτελέσματος.


Ήταν τιμή μου που η μοίρα το έφερε να με εμπιστευθούν οι κύριοι Τάτσιος και όλα τα μακεδονικά σωματεία που εκπροσωπεί η ομοσπονδία του, η κυρία Γκατζούλη, ο κύριος Φιλιππίδης, ο κ. Καράτζιος, ο κ. Αμύντας, ο κ. Ιασωνίδης, να υπερασπιστούμε μαζί την Μακεδονία μας.

Με πυγμή. Με αποφασιστικότητα. Το λέω κι ανατριχιάζω. Παρότι προσπάθησα πολύ, άλλοι σπουδαιότεροι και σοφότεροι εμού, να αναλάβουν την ευθύνη των δικογράφων. Αλλά άμεσα. Τώρα.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΩΣ ΟΦΕΊΛΑΜΕ.


Σε κάθε περίπτωση, εάν αυτοί που διέταξαν την γενική έφοδο κατά της χώρας, νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουντις δικαστικές αποφάσεις σαν προπαγανδιστικάεργαλεία, όπως χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, το σύνολο σχεδόν των θεσμών, στρατού, εκκλησίας, σωμάτων ασφαλείας κλπ, για να μας μουδιάσουν, να παγώσουν το αγωνιστικό μας φρόνημα που έχει εκδηλωθεί με αυτά τα ατελείωτα συλλαλητήρια, να κανονικοποιήσουν μες την ψυχή μας την κατάσταση που ζούμε, και να την αποδεχθούμε ως φυσιολογική και τετελεσμένη,
ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.


Είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.


Εμείς, ο ελληνικός λαός, δεν είμαστε, ούτε 10χρονοι, ούτε ηλίθιοι, ούτε δειλοί. Έχουμε πλήρη επίγνωση, του αδιανόητου που μας συμβαίνει. Έχουμε πλήρη επίγνωση του θανάσιμου που μας συμβαίνει (διαμελισμός της Ελλάδας και εθνοκτονία).


Έχουμε επίγνωση, ότι μόνο από το χέρι μας περνάει το ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ! Και από κανέναν πατερούλη που θα μας εξηγήσει γιατί πρέπει να είμαστε καλά παιδιά και πρέπει να αυτοκτονήσουμε.


Εμείς, ο ελληνικός λαός, που δεν είμαστε ούτε 10χρονοι, ούτε ηλίθιοι, ούτε δειλοί, είμαστε αποφασισμένοι, όπως έχουμε δείξει το τελευταίο διάστημα, να αντισταθούμε και να αμυνθούμε ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.

Με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες στο ύψωμα 731, ο Ίτσιος, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Μελάς, ο Καπετάν Κώττας, ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Τέλλος Άγρας, ο Λεωνίδας, και άλλες 300 σελίδες τέτοιων ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπως αυτοί που σας είπα.

ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπως ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ.

 

Mroupa Eirini

Πρόσφατα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δημοσίευσαν και μια ανακοίνωση της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης (https://attikanea.blogspot.com/2018/07/blog-post_351.html)

Νομικοί κύκλοι, φέρονται να θεωρούν πως και η Προσφυγή που κατατέθηκε από τις ίδιες Οργανώσεις και θα εκδικαστεί στις 7 Δεκεμβρίου, θα έχει την ίδια τύχη και θα απορριφθεί.

Εύχομαι να διαψευστούν.

Πριν δυο μέρες, (18-7-2018), δόθηκε στην Αμερικανική Ένωση, συνέντευξη τύπου, από την δικηγόρο κ. Αριάδνη Νούκα και τον ελληνοαμερικανό κ. Κρις Σπύρου, την οποία είχαν προαναγγείλει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θεωρώντας την ως πολύ σημαντική, γιατί θα γίνονταν αποκαλύψεις, απ’ ότι είχα πληροφορηθεί.

Ο χρήστης Livemedia.grέκανε μετάδοση live.

Εμμανουηλ Μπελντεμιρηςκοινοποίησε ένα xn--live -48duz5eva7c.

Ο Κρίς Σπύρου, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του θέματος των Σκοπίων και στην προπαγάνδα τους να ονομάζονται … Μακεδονία.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, δήλωσε μεταξύ άλλων, ως προς την απόρριψη της Αίτησης Αναστολής από το ΣτΕ, πως «στον νομικό κόσμο ήταν αναμενόμενη. 
Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις, ήθελαν να προλάβουν την διαδικασία πρόσκλησης προς τα Σκόπια, από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένταξή τους και γι αυτό κατέθεσαν πρόωρα την αίτηση αναστολής και με πολλές αοριστίες σε κάποια σημεία.
 Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα. 
Οι δικαστές, αποφάσισαν σύμφωνα με τον νόμο».

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Νούκα δήλωσε, πως «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΣΩΣΤΑ ΤΟ Σ.τ.Ε. ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην παράκαμψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,η κ. Νούκα, καθώς όπως είπε, «είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα υπογραφής Διεθνών Συμβάσεων.”

Η κ. Νούκα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, πως «ενδέχεται η Συμφωνία, να μην υπογραφεί από τον Πρόεδρο των Σκοπίων και στην Ελλάδα, να την επικυρώσουμε, με ότι σημαίνει αυτό το οποίο θα είναι δυσμενέστατο για την Πατρίδα μας.

Η μέρα που θα περάσει από την Ελληνική Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία, θα είναι Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»!

Επεσήμανε επίσης η γνωστή δικηγόρος, πως:«Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ, καθώς αναγνωρίζει Μακεδονική Ιθαγένεια, σε ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την Μακεδονία και παράλληλα, παραβιάζει και άλλες Διεθνείς Συνθήκες, καθώς αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς, Μακεδονική ταυτότητα, Μακεδονική Γλώσσα, Μακεδονική Ιστορία και Μακεδονικό Πολιτισμό!

Μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργούνται ΠΛΑΣΤΟΙ ΔΕΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ»!

Παρά τα πλείστα αρνητικά στοιχεία, η κ. Νούκα, έδωσε και μια ενθαρρυντική νότα στην γενική απογοήτευση και οργή που υπάρχει για το θέμα:

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ»,ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε την ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που είχε και έχει ως αποτέλεσμα τα συχνά συλλαλητήρια αντίστασης.

Σε μιαΑπόφαση – Σταθμό του Αρείου Πάγου,αναφέρθηκε η κ. Νούκα, την 1448/2009, με την οποία απερρίφθη αίτημα αναγνώρισης Σωματείου, που είχε σκοπό την προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων και την παραχάραξη της Ιστορίας .

ΕΔΩ ΤΟ ΛΙΝΚ http://www.pontos-news.gr/article/180456/apofasi-toy-areioy-pagoy-apo-2009-vazei-fotia-sto-skopiano σύμφωνα με την οποία,

«δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα».

Υπενθυμίζω πως την εν λόγω απόφαση – σταθμό έχει συμπεριλάβει στην μήνυσή του κατά του Κοτζιά, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Παναγιώτης Σταμάτης.

ΕΔΩ ΤΟ ΛΙΝΚ https://attikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_719.html

«Τα Σκόπια, είναι μωσαϊκό εθνοτήτων, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου, την δημοσιοποίησα, προκειμένολυ να έχουν πλήρη γνώση οι βουλευτες του κοινοβουλίου, όταν η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

ΟΥΔΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»,τόνισε η κ. Νούκα.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;;;;;

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ;;;

Από… φανφάρες περί «ξεπουλήματος της Μακεδονίας», έχουμε ακούσει απ’ όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αλλά επί της ουσίας, και με νομικούς όρους, ούτε ένας… δεν άνοιξε το στοματάκι του να μιλήσει…

Συνεχίστε να τους ψηφίζετε….

Στην συνέχεια, η κ. Νούκα, αναφέρθηκε επιγραμματικά, στους ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ και στο νομικό δεδομένο, πως «ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ»!

Οι επτά λόγοι ακυρότητας

1. Υφίσταται αναρμοδιότητα του κρατικού οργάνου που σύναψε τη συμφωνία υψίστης εθνικής σημασίας για να εξυπηρετηθεί δήθεν σπουδαίο εθνικό συμφέρον.

2. H συμφωνία: α) παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, την αρχή της ορθότητας, της σαφήνειας και του καθήκοντος αληθείας και β) τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και συγκρούεται με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και με το Δίκαιο των Διεθνών Συμβάσεων.

3. Η συμφωνία: α) αντιτίθεται στις διεθνείς συμβάσεις προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς (Σύμβαση της Χάγης το 1954, ο Ν.360/1976, ο Ν.1126/1981, ο Ν.3028/2002 και προεχόντως η Σύμβαση της UNESCO που έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – Ν.3521/2006),και β) προκαλεί σύγχυση στην πολιτιστική ταυτότητα των λαών και εθνών.

4. Η συμφωνία συγκρούεται α) με το Σύνταγμα, διότι παραβιάζει την αρχή της αμοιβαιότητας και β) με αναγκαστικούς κανόνες του Γενικού Διεθνούς Δικαίου., διότι δεν περιλαμβάνει:α) όρους λύσης, καταγγελίας, αποχώρησης, παραίτησης, ανάκλησης, β) καθορισμένο όργανο ως θεματοφύλακα της Συνθήκης.

5. Η συμφωνία συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Ιθαγένειας (Στρασβούργο 6 Νοεμβρίου 1997), σύμφωνα με την οποία τα συμβαλλόμενα κράτη κατά τη σύναψη συμβάσεων σε ζητήματα ιθαγένειας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα των κρατών όσο και των ατόμων.

6. Η Συμφωνία παραβιάζει άλλες διεθνείς συνθήκες (Πρωτόκολλο Αθηνών 1913, Συνθήκη Βουκουρεστίου, Συνθήκη της Λωζάνης)

7.  Η συμφωνία α) επιτείνει την «κρίση της κρατικής κυριαρχίας», η οποία διακρίνεται σε εσωτερική και εξωτερική, δηλαδή στη νομική ικανότητα του κράτους να μην περιορίζεται παρά μόνον καθόσον το επιθυμεί και στη νομική ανεξαρτησία του κράτους έναντι των άλλων κρατών αντίστοιχα.

Δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτό το ρεπορτάζ, χωρίς να αναφερθώ και στον «παρασκηνιακό πόλεμο που φέρεται να μαίνεται», από κάποιους συντελεστές των συλλαλητηρίων.

Μετά την πολύ σημαντική κοινή συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στην ΕΣΗΕΑ τρεις νομικοί (Α. Νούκα, Π, Χασάπης και Α. Καραϊσκος), με τους διοργανωτές των δυο μεγάλων συλλαλητηρίων κ.κ. Πατσίκα Μιχάλη και Όθωνα Ιακωβίδη,, οι δυο τελευταίοι αποχώρησαν από την Συντονιστική Επιτροπή και δημιούργησαν νέο, δικό τους φορέα.

Διαβάστε εδώ
Δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ

«Υπόγειες διαδρομές»;

«Προσωπικοί στόχοι»;

«Πολιτικές βλέψεις»;

Δεν θα μπορούσα από το εκτενές και αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ, να απουσιάζει η απάντηση του συνδιοργανωτή των συλλαλητηρίων, κ. Όθωνα Ιακωβίδη, προκειμένου να αιτιολογήσει και… “κάποια λάθη”, αλλά και η απάντηση που του δόθηκε από διαδικτυακή αναγνώστρια.

 Και επισυνάπτω εδώ, σχετική ανάρτηση για τον κ. Ιακωβίδη (εδώ)

Όθων Ιακωβίδης

23 Ιουνίου στις 5:50 π.μ.·


ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΕΣ
ΣΥΝΑΞΗ ΑΘΗΝΑΣ Στη σύναξη της πλ. Συντάγματος, την 15 και 16 Ιουνίου, τα λάθη που θα μπορούσε να ειπωθεί πως έγιναν από οργανωτικής πλευράς, ήταν :

1. Ο χαρακτήρας της συγκέντρωσης, που θελήσαμε να είναι μία δράση συνεχείας 2-3 ημερών και όχι ένα συμβάν κάποιων συγκεκριμένων ωρών μίας ημερας.

Από το αποτέλεσμα, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η επιλογή μας αυτή ήταν λάθος, αλλά, αποδεδειγμένα, δεν οφείλεται σ’αυτό η μειωμένη προσέλευση λαού. Η κίνηση του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος, τόσο την Παρασκευη 15/6, όσο και το Σάββατο το πρωί (16/6) ήταν κίνηση συνηθισμένης μέρας.

2. Η σύγχυση που δημιουργήθηκε την πρώτη μέρα (Παρασκευή 15/6) σχετικά με την ώρα σύναξης της επομένης.

Η σύγχυση οφείλεται στην παρεμβολή άλλης ομάδας η οποία καλούσε τον κόσμο να συγκεντρωθεί την επομένη στις 10.00′, ενώ η Επιτροπή καλούσε για συγκέντρωση στις 16.00′. Μάλιστα η άλλη ομάδα, επετέθη και (περί την ώρα 15.00) έδιωξε το αυτοκίνητο που είχαμε με μία μικρή μεγαφωνική για να μεταδίδει συνθήματα, μουσική και ώρα συγκέντρωσης για την επομένη.

3. Η απουσία μεγαφωνικής εγκατάστασης την πρώτη μέρα.
Το γεγονός οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την έγκαιρη μίσθωση της. Την ανάληψη της μίσθωσης της , ως προσφορά στην εκδήλωση για την επόμενη μέρα, ανέλαβε η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV.

4. Η ταυτόχρονη εκδήλωση σε Αθήνα και Πρέσπες. Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτό στέρησε από τον λαό τη δυνατότητα να παρευρεθεί και στις δύο εκδηλώσεις. Όμως σε καμία περίπτωση η προσέλευση κόσμου στην Αθήνα (που ήταν μικρή) δεν στέρησε την προσέλευση κόσμου στις Πρέσπες, και η προσέλευση κόσμου στις Πρέσπες (που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να είναι εκατοντάδων χιλιάδων) δεν στέρησε την αναμενόμενη προσέλευση κόσμου στην Αθήνα.

5. Για το μόνο που μπορεί κάποιος να μας ψέξει, ήταν που δεν είχαμε δεύτερη (βοηθητική) γεννήτρια (διότι δεν υπήρχαν λεφτά) και κάποια στιγμή σταμάτησαν τα μεγάφωνα. Αυτός που είχε τη γεννήτρια, έφυγε για να βάλει πετρέλαιο και δεν ξαναγύρισε. Η δικαιολογία που ακούστηκε από το αφεντικό του, όταν πια πέρασε πολύ ώρα, ήταν πως έφαγε αέρια και φοβήθηκε γι’αυτό και δεν ξαναγύρισε. Εμείς θεωρούμε πως μάλλον πήρε εντολή από κάπου ψηλά, για να φύγει. Τί άλλο μπορούσαμε να κάνουμε, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε;

6. Η μικρή προσέλευση κόσμου στη σύναξη των Αθηνών, αποδίδεται στην απογοήτευση μεγάλου μέρους του λαού από την πρακτική του καθεστώτος που δεν έλαβε υπ’όψη του και αγνόησε παντελώς τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στα προηγούμενα μεγάλα συλλαλητήρια. Όμως το σθένος και η αποφασιστικότητα του λαού που προσήλθε, ανάγκασαν το καθεστώς να δείξει την σκληρότητα του για να διαλύσει μία γνήσια λαϊκή συγκέντρωση. Ο Λαός ήταν και πάλι νικητής. Ακούστηκε, με μεγάλη δύναμη η απαίτηση του για Δημοψήφισμα, δηλαδή Δημοκρατία.

ΠΡΕΣΠΕΣ

Όσον αφορά τα γεγονότα στο Πισοδέρι, το μπάχαλο που έγινε και ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει (Πισοδέρι ή Βίγλα) και ποιον να ακούσει, οφείλεται στο γεγονός πως, το κλιμάκιο που έστειλε η Επιτροπή μας για να αναλάβει την οργάνωση της εκδήλωσης την ημέρα εκείνη, εξεδιώχθη από τοπική ομάδα (την οποία θεωρούσαμε συνεργάτη μας) η οποία ανέλαβε την όλη οργάνωση, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι η Επιτροπή μας δεν αποτελεί κάποιου είδους Αρχή που μπορεί να επιβάλλει τη θέληση της ex officio, αλλά είναι μία ομάδα εθελοντών που οι αποφάσεις της επιβάλλονται μόνον με την καλή πίστη των προσερχομένων πολιτών, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να αφήσει τα πράγματα στα χέρια αυτών που με κάθε τρόπο ήθελαν να τα πάρουν.

Τελικά, λάθη σίγουρα έγιναν. Θα ήταν αδύνατον να μη γίνουν. Θεωρούμε, όμως πως, τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις δύο αυτές εκδηλώσεις, εξ αιτίας της σκληρής αντιμετώπισης του λαού από το καθεστώς, δεν οφείλονται σε οργανωτικά λάθη της Επιτροπής Αγώνα.

 

 

Marianna Mathe Λυπάμαι….δε γίνεστε πιστευτός… παιδαριώδεις οι δικαιολογίες σας!!! 
κρίμα!!!μπερδέψετε όλοι σας όχι μόνο εσείς χρησιμοποιώντας τη λέξη Μακεδονία όλο το κοσμο που σας πίστεψε και σας ακολούθησε!!!

ήμουν και στις 16/6 Σύνταγμα(ακριβώς δίπλα στο πολυσυζητημενο βαν με τη γεννήτρια και τα ψέματα που ειπώθηκαν στο κοσμο που ρωτούσε γιατί σιγασαν τα μικρόφωνα) και 17/6 Πισοδέρι ακριβώς εκεί που μας σταματούσαν λέγοντας μας να μη προχωρήσουμε οι διοργανωτές!!!!!!!!

τα γεγονότα δυστυχώς διαψεύδουν!!!

λυπάμαι!για όλους!!!!

οι εφιάλτες πάντα δρούσαν ανενόχλητοι στην Ελλάδα!!

και δεν χάθηκε τίποτα ακόμη!

εμείς συνεχίζουμε και χωρίς εσάς! ευχαριστούμε!
Ότι κι αν είναι, αποτελεί μαχαιριά στο υπογάστριο του αγώνα για την Μακεδονία.

Αυτός ο αγώνας, θα έπρεπε να είναι κοινός, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Θα έπρεπε να είναι ένας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Ένας ΙΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ.

Αλλά δεν είναι…

Για τους έχοντες έστω και ελάχιστη δυνατότητα σκέψης, ο αγώνας για την Μακεδονία, γέμισε πατριδοκάπηλους «πατριώτες».

Γέμισε γραφικές και ύποπτες φιγούρες, στημένες από το ίδιο Σύστημα που ελέγχει από πολιτικούς μέχρι Θεσμούς και δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο.

Γι αυτό και ρίχνει στην «πιάτσα», κάθε καρυδιάς καρύδι, αρκεί να επιβάλει πρόσωπα, αρκεί να προκαλέσει διαίρεση πατριωτικών δυνάμεων.

Όλοι τους όμως, θα ξεβρακωθούν…

Ήδη κάποια πρόσωπα, έχουν ήδη ξεβρακωθεί…

Με ενημερώνουν διάφοροι φίλοι, πως πρόσωπο που εμφανίστηκε «δυναμικά» και γυρίζει ανά την Ελλάδα, πρωτοστατώντας στα συλλαλητήρια, έχει «δαγκώσει» αρκετούς αφελείς κυρίως του αντρικού χώρου…

Ερευνώ το θέμα και θα επανέλθω με στοιχεία.

Ας πρόσεχαν…

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, έχουν ενημερώσει περί του «πατριωτισμού τους»…

Δεν χρειαζόμαστε άλλους πατριδοκάπηλους…

Κάποιοι έχουν ήδη φτιάξει κόμματα… κάποιοι ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν την παρουσία τους στα συλλαλητήρια…

Σ’ όλα αυτά τα… αλητήρια, δώστε μια κλωτσιά στα οπίσθια και στείλτε τα στο διάολο.

Γιατί αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό διαιώνισης του ήδη σαθρού πολιτικού σκηνικού, όχι μόνον η Μακεδονία, αλλά και η Θράκη, και η Ήπειρος και η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου θα χαθούν.

Οι μέρες που ζούμε, είναι ιστορικές.

Ο καθένας από εμάς, γράφει την προσωπική του ιστορία.

Ας φροντίσει να είναι με τα φωτεινά χρώματα της Ελλάδας και όχι με τα μαύρα χρώματα του Εφιάλτη.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

July 29, 2018,

Πηγή ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ https://attikanea.blogspot.com/2018/07/blog-post_828.html

Προβολές : 418


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα