ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ. Τώρα, μας δουλεύει και η Όλγα...: “Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται”!!! ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”!!! ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ. Τώρα, μας δουλεύει και η Όλγα...: “Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται”!!! ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”!!! ΡΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

25 Νοεμβρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:463
Μοίρασέ το

 

 

 

 

«Ριπές» Ο.Κεφαλογιάννη κατά Κ.Μητσοτάκη: «Ο παρακολουθούμενος πρέπει να ενημερώνεται & η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται»

Πλήρης αποδόμηση του πρωθυπουργού από την βουλευτή της ΝΔ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα, όταν υποτιμούν την νοημοσύνη μου με πιάνουν τα διαόλια μου…
Που γαμώ το φελέκι μου είδατε την αποδόμηση του Κούλη, εσείς στο pronews;;;
Τον θυμάστε τον … ΦΟΥΧΤΕΛ;;;
Σας τον θυμίζω στο τέλος της ανάρτησης… και σας προτείνω να διαβάσετε το κείμενο,γιατί θα καταλάβετε πολλά και θα εξηγήσετε και αυτή την … αγάπη με την οποία τον περιβάλει η Ολγίτσα… η οποία Ολγίτσα, ειρήσθω εν παρόδω, από την αγκαλιά του Φούχτελ βρέθηκε στην αγκαλιά του εβραίου Μάτσα… (τι γίνεται ρε π@&στη μου, όλο μπροστά μας θα την βρίσκουμε αυτή τη φάρα;;;)…
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΑΡΗ, ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ;;;
Για διαβάστε και τη συνέχεια, γιατί η μανδάμ Ολγίτσα, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ…
Εσείς το ανέχεστε;
Γιατί προσωπικά σε ότι με αφορά, δεν ανέχομαι μια συζυγάτα οβριού να με δουλεύει… και την ξεβρακώνω…

Καλλιόπη Σουφλή

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη (της οποίας το όνομα περιλαμβάνεται στην λίστα με τα ονόματα που παρακολουθούνταν τα κινητά τους από το Predator) εξαπέλυσε νέες «ριπές» κατά του Κ.Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας «προβληματική»  τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου ενώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας διαχώρισε πλήρως την θέση της:

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστή ιστοσελίδα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε επί λέξει: «Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου».

Και συνέχισε λέγοντας: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ».

Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύσει ερχόμενη σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έσπευσαν να κατηγορήσουν τους δανειολήπτες για τον πλειστηριασμό των σπιτιών τους. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

 

Πηγή

 

Πλειστηριασμοί Μητσοτάκη: Η σκοτεινή πορεία των ακινήτων από τους πλειστηριασμούς – Οι συστημικές Τράπεζες μαζεύουν τα ακίνητα

Χρυσές μπίζνες

ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Ρεπορτάζ:  Τζώρτζια Κοντράρου

Στις τράπεζες καταλήγουν τα ακίνητα που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς, καθώς οι ίδιες ίδρυσαν real estate εταιρείες και αγοράζουν τα ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές, αφού μοιράσουν προμήθειες σε funds και servisers.

Η αποκάλυψη της τύχης  ενός ακινήτου που αποτελεί εγγύηση κόκκινου δανείου γίνεται μέσα από τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες καταγράφεται η τράπεζα που έδωσε το αρχικό δάνειο, το fund, με έδρα πάντοτε στο εξωτερικό, κυρίως, στην Ιρλανδία,  που το πήρε, και στη συνέχεια η εταιρεία που το «χτύπησε»  στον πλειστηριασμό, η οποία είναι θυγατρική της ίδιας της Τράπεζας.

Και ποιο είναι το κέρδος τους; Τα ακίνητα τιτλοποιούνται και αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για τις ίδιες τις Τράπεζες τα οποία αποτελούν εγγύηση για την έκδοση ομολόγων και την εισροή δισεκατομμυρίων στα ταμεία τους.    Έχουν τη δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης των  ακινήτων, τα οποία εφόσον τα εντάξουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανακαίνισης μπορούν να τα πουλήσουν  σε τιμή πολλαπλάσια από την τιμή που τα πήραν στους πλειστηριασμούς.

Πλειστηριασμοί: Ξεπερνάνε κάθε φαντασία οι πρακτικές των τραπεζών / Η Αριάδνη Νούκα στο Kontra

Με τη σκοτεινή αυτή διαδρομή, που ακολουθούν οι τράπεζες,  τα ακίνητα «ξεπλένονται» και βρίσκονται στην αγορά καθαρά από βάρη και δεσμεύσεις, έτοιμα να πολλαπλασιάσουν την οικονομική δυναμική των ίδιων των τραπεζών.

Συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν φτάσει στα δικαστήρια αποκαλύπτουν τις σκοτεινές διαδρομές που ακολουθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα ακίνητα και όχι να ρυθμίσουν τις ίδιες τις οφειλές.

 • Δανειολήπτης ετών 77 κατοικία στην Καλαμαριά 79 τ.μ. αξίας 177.000€. Το δάνειο μεταβίβασε η Eurobank στην εταιρία ειδικού σκοπού «Cairo No 2 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY” με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, George Dock Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την DoValue, επέβαλε κατάσχεση για ποσό 50.000€ από την συνολική οφειλή 162.243€ . Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία «CAIRO ESTATE II » με μετοχικό κεφάλαιο 25.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια της  Τράπεζα Eurobank. Ο δανειολήπτης πρότεινε να παραμείνει στο σπίτι καταβάλλοντας μίσθωμα. Το fund αρνήθηκε.
 • Οικογένεια δανειοληπτών με δύο παιδιά 12 και 13 ετών, ακίνητο στην Θεσσαλονίκη 000€. Το δάνειο μεταβίβασε η Πειραιώς στην εταιρία ειδικού σκοπού επωνυμία «SUNRISE I NPL FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας , George Dock 3. Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την Ιntrum , η οποία  κατέσχεσε την οικία . Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανωνυμη εταιρία « SUNRISE I REAL ESTATE» με μετοχικό κεφάλαιο 25.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια της  Τράπεζα Πειραιώς. Σημειωτέον ότι tην προπαραμονή του πλειστηριασμού απαιτήθηκε εκ μέρους του fund το ποσό των 25.000€ για να σταματήσει o πλειστηριασμός χωρίς δέσμευση προς περαιτέρω ρύθμιση του υπολοίπου. Η οικογένεια μπορούσε με βοήθεια συγγενικών προσώπων να εξεύρει και να καταβάλει 10.000€, παίρνοντας το ρίσκο της μη γνώσης του τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο. Το fund δεν δέχτηκε.
 • Δανειολήπτρια με ακίντητο στην Κρήτη 105 τ.μ. ισόγειο και 75τ.μ. α΄όροφος αξίας 265.000€. Το δάνειο μεταβίβασε η Πειραιώς στην εταιρία ειδικού σκοπού «Phoenix NLP” με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας , George Dock Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την Ιntrum , η οποία  κατέσχεσε την οικία. Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανωνυμη εταιρία « PHL Phoenix Real Estate» με μετοχικό κεφάλαιο 25.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια της  Τράπεζα Πειραιώς.
 • Δανειολήπτης με ακίνητο-κατοικία στην Βέροια 79 τ.μ. αξίας 88.000€. Η διαδρομή του δανείου ήταν η εξής: το δάνειο πούλησε η τράπεζα Πειραιώς αρχικά στην εταιρία ειδικού σκοπού «PIRAEUS SNF D.A.C.” με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, Φένιαν, Πάλμερστον Χάουζ, β’ όροφος. Δουβλίνο 2 . Στην συνέχεια η «PIRAEUS SNF D.A.C.” επαναπουλά στην Πειραιώς. Τέλος η Πειραιώς μεταβιβάζει  το δάνειο στην «VEGA II NPL FINANCE DAC» με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, George Dock Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την Intrum. Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία «VEGA II AKINHTΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ». με μετοχικό κεφάλαιο 25.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια «Πειραιώς Financial Holdings A.E.».
 • Εγγυητής με οικία στην Αττική 124τ.μ. αξίας 247.000€. Το δάνειο μεταβίβασε η Αλφα Τράπεζα στην εταιρία ειδικού σκοπού «GALAXY IV FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY»  με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας , 1-2 VICTORIA BUILDINGS, HADDINGTON ROAD, DUBLIN 4, D04 XN Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την Cepal, η οποία  κατέσχεσε την οικία . Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανωνυμη εταιρία «Reogo GALAXY IV Μονοπρόσωπη ΑΕ» με μετοχικό κεφάλαιο 50.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια της  ΑΛΦΑ Τράπεζα
 • Εγγυητής με οικία στην Αττική 120τ.μ. αξίας 247.000€.Το δάνειο μεταβίβασε η Αλφα Τράπεζα στην εταιρία ειδικού σκοπού «GALAXY IV FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY»  με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας , 1-2 VICTORIA BUILDINGS, HADDINGTON ROAD, DUBLIN 4, D04 XN 32. Συνάφθηκε σύμβαση διαχείρισης με την Cepal, η οποία  κατέσχεσε την οικία . Το ακίνητο πήρε από τον πλειστηριασμό η μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία « Reogo GALAXY IV Μονοπρόσωπη ΑΕ» με μετοχικό κεφάλαιο 50.000€. Μοναδικός μέτοχος της ανώνυμης εταιρίας είναι η ιδρύτρια της  ΑΛΦΑ Τράπεζα.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Τράπεζας της Ελλάδας, να ξεπερασθούν τα εμπόδια που προέκυψαν για τους πλειστηριασμούς,  με  απόφαση  του Αρείου Πάγου και των Εφετείων,   η ανατροπή των οποίων ήδη επιδιώκεται από την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας του μηνός Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε το «Dikastikoreportaz.gr» προαναγγέλλεται η ανατροπή απόφασης του Αρείου Πάγου που έθεσε εμπόδια στη διεξαγωγή πλειστηριασμών από τους διαχειριστές δανείων. Ήδη έχει προσδιορισθεί για τις 26 Ιανουαρίου η συζήτηση του θέματος από τη Μείζονα Ολομέλεια του ανωτάτου αναιρετικού δικαστηρίου.

 

ereportaz.gr

 

Πηγή

 

Το έγκλημα της κυβέρνησης με το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Αν χρωστάτε ένα ευρώ σας παίρνει η τράπεζα το σπίτι»!

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης

Το έγκλημα της κυβέρνησης με το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Αν χρωστάτε ένα ευρώ σας παίρνει η τράπεζα το σπίτι»!

Οι τράπεζες μπορούν να πάρουν το σπίτι οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη ακόμα κι αν αυτός χρωστάει το… φανταστικό ποσό του ενός ευρώ!

Την αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης ο οποίος εξηγεί το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς και είπε χαρακτηριστικά: «Με τον Πτωχευτικό ΝΔ το 2020 καταργήθηκε κάθε προστασία πρώτης κατοικίας».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2020 σταμάτησε η προστασία της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση έφερε τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τον νόμο 4738, με τον οποίο σταμάτησε πλήρως οποιαδήποτε προστασία οποιασδήποτε πρώτης κατοικίας!

Ακόμα και ένα ευρώ αν χρωστάτε σε τράπεζα και δεν το καταβάλετε, έχει την δυνατότητα να κινήσει διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, κατάσχεσης και πλειστηριασμού οποιοδήποτε ακινήτου, ακόμη και αυτού της πρώτης κατοικίας».

Δείτε το βίντεο:

Το έγκλημα της κυβέρνησης με το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Αν χρωστάτε ένα ευρώ σας παίρνουν το σπίτι»!

 

Πόσο δίκαιο είναι να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα τέτοιο χρέος; Φυσικά εν συνεχεία τα σπίτια αυτά περνούν στην ιδιοκτησία κάποιων… funds τύπου… Πάτση, τα οποία τα πωλούν σε… ξένους.

Τα ΜΜΕ εντέχνως εδώ και δύο χρόνια αναφέρουν για την θεαματική αύξηση των τιμών των ακινήτων επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσουν μία εικόνα δήθεν ευμάρεια όπου ο Έλληνας με τον… παχυλό μισθό των 700 ευρώ αγοράζει σπίτια αξίας 100.000,προφανώς βρίσκοντας λεφτά στον… αέρα.

Μόνο που αποκρύβεται πως οι 8 στους 10 αγοραστές είναι ξένοι.

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Τα σπίτια κατάσχονται και αυτοί που τα παίρνουν τα πωλούν σε ξένους, οι οποίοι παίρνουν εύκολα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στις χώρες τους.

 

Πηγή

 

Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ “ΦΟΥΧΤΕΛΙΣΤΕΣ”!

– Του Τάσου Κανταρά

Ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το 6ο ετήσιο συνέδριο της περίφημης Ελληνο – Γερμανικής Συνέλευσης. Στο Ναύπλιο, την πρώτη ιστορική ελληνική πρωτεύουσα. Αυτή δε, η μη τυχαία επιλογή του χώρου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για την πατρίδα και το λαό μας. Ίσως σκέφτηκαν οι Γερμανοί, να τιμήσουν μ αυτό τον τρόπο την απόβαση των Βαυαρών προγόνων τους το 1833 στο Ναύπλιο και την φυλάκιση στο Ίτς Καλέ των Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα, τα κόκκαλα των οποίων θα τρίζουν σίγουρα αυτές τις μέρες. Ιστορίες μιας άλλης εποχής, την οποία “φροντίζουν” να μην ξεχάσουμε, με τις εθελόδουλες πολιτικές που ακολουθούν, νέες και παλιές μνημονιακές δυνάμεις.

Τι είναι λοιπόν αυτή η περίφημη Ελληνογερμανική Συνέλευση που εκπροσωπεί ο κ. Φούχτελ και βρίσκει ένθερμους οπαδούς στο μνημονιακό στρατόπεδο της χώρας μας;

Η Ελληνο- Γερμανική Συνέλευση προέκυψε από το Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν ο ανεκδιήγητος Γ. Παπανδρέου και η Α. Μέρκελ τον Μάιο του 2010, ταυτόχρονα με την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων.

Η συμφωνία ανανεώθηκε από τις μετέπειτα κυβερνήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου -Κουβέλη και λοιπών παλαιομνημονιακών.

Το ίδρυμα Konrad Adenauer που δραστηριοποιείται εδώ και πενήντα χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο με προφανείς στόχους, επανήρθε στη χώρα μας το 2012 και ανέλαβε την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Ένωσης σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Απ ευθείας μεταφορά τεχνογνωσίας και συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα πολιτικά, οικονομικά, επιχειρηματικά». Αυτός είναι ο εύσχημος τίτλος των δραστηριοτήτων του. Γιατί η πραγματικότητα έχει μεγαλύτερο βάθος.

Ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβρη του 2015, κάτω από τη πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων που προηγήθηκαν, με πρωταγωνιστές τους εργαζομένους των ΟΤΑ οι οποίοι συνεχίζουν ακόμη να διώκονται, το 5ο συνέδριο είχε μετακομίσει στο ασφαλές έδαφος της Γερμανίας (Βερολίνο). Από την Κρήτη που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Φέτος, που στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φούχτελ και οι ντόπιοι Φουχτελιστές, πολύ αναθάρρησαν. Ο ίδιος αισθάνεται πια σαν το σπίτι του! Έτσι κι αλλιώς, οι συναντήσεις με τον κ. Σταθάκη τώρα δίνουν και παίρνουν. Το 3ο μνημόνιο τις απελευθέρωσε. 

Αλλά και οι Έλληνες Φουχτελιστές, που το προηγούμενο διάστημα έδειχναν αρκετά διστακτικοί, τώρα συνδιοργανώνουν με πολλή θέρμη και επισημότητες την υποδοχή του Γερμανού Επάρχου. Προς τούτο, το ποιό αποκαλυπτικό στοιχείο σύγκρισης, αποτελούν οι περσινές αποστάσεις του κ. Πατούλη, σε σχέση με τα τωρινά του έργα. Είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (και στέλεχος της Ν.Δ.), «ότι ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πάει, αλλά έχει πληροφορίες ότι θα μεταβούν περί τους 100 δημάρχοι». Πέρσι τα φόρτωνε στους άλλους. Φέτος, τους ξεναγεί όλους στο Μπούρτζι! Έτσι σιγά σιγά, βγαίνουν από το καβούκι τους, οι ηττημένοι του 38% του δημοψηφίσματος! Και αυτό καταγράφεται ως μια ακόμη προσφορά του μεταλλαγμένου πρωθυπουργού και του κόμματος του.

Αλλά ας πάμε στο ψητό. Ο στρατηγικός σχεδιασμός των Γερμανών μέσω της Ελληνογερμανικής Ένωσης, είναι ξεκάθαρος. Είναι η περαιτέρω διείσδυσή της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας.

Περίπου σαν το αμερικανικό σχέδιο Μάρσαλ παλιότερα. Απλά στη θέση του Τζέιμς Γουόρεν, βρίσκεται ο Γιόαχιμ Φούχτελ και το σχέδιο σήμερα, λέγεται σχέδιο Μέρκελ. Και το δόλωμα; «Η συνεργασία των δύο χωρών στην αναμόρφωση του ελληνικού συστήματος υγείας, στην οικονομική ανάπτυξη, σε ζητήματα μετανάστευσης, στον τουρισμό, στη διαχείριση απορριμμάτων, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην Παιδεία». Σε ότι βγάζει κέρδος δηλαδή. Αλλά και η μέχρι τώρα εμπειρία αυτής της «Συνεργασίας» έχει δείξει πως σε ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις, που υπήρξε παροχή ουσιαστικής τεχνογνωσίας, αυτό έγινε με το «αζημίωτο» για τα γερμανικά συμφέροντα, μέσω χρηματοδότησης από πόρους του ελληνικού ΕΣΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου!

Τα φουσάτα λοιπόν των Γερμανών και του κ. Φούχτελ , ιδιαίτερα μετά την προδοσία του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, τα καταλαβαίνουν όλοι. Εκείνο όμως που εκπλήσσει, είναι η θέρμη των εγχώριων Φουχτελιστών. Η απάντηση δεν βρίσκεται αλλού, από την ίδια την κατάσταση που έχει περιέλθει η Αυτοδιοίκηση των καιρών των μνημονίων, από την ιδεολογική ταυτότητα των αιρετών της, από την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, το καλοκαίρι του 2015, στο αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. Αλλά και στις χρόνιες παθογένειες και νοοτροπίες, που κυριαρχούν στην πλειοψηφία των εμπλεκόμενων στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Η Αυτοδιοίκηση, η οποία στερήθηκε και στερείται τα 2/3 των πόρων της, εξ αιτίας των μεσοπρόθεσμων μνημονιακών νόμων, των υπεξαιρεθέντων και μη αποδοθέντων(10 δις), αλλά και του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης), έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης για την Ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ως ελάχιστο χρέος, απέναντι σ αυτούς που εκπροσωπεί και οι οποίοι πλήττονται από εκατό μεριές.
Μπροστά σ αυτή την σκληρή πραγματικότητα οι αιρετοί του μνημονιακού μονόδρομου, του ΝΑΙ και της ευρωπληξίας, ακολουθούν την πεπατημένη. Επιλέγουν εν πρώτοις να φορτώσουν τις απώλειες στις πλάτες των δημοτών. Αυξάνουν συνεχώς τα δημοτικά τέλη και τις υπηρεσίες, προσφάτως δε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο, ψήφισαν (από κοινού οι παρατάξεις της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ) να επιβληθεί νέος φόρος στους πολίτες, που θα τον εισπράττει η Αυτοδιοίκηση! Την πρόταση καταψήφισαν τα μέλη του Δ.Σ (Κανταράς, Σακούτης), δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που εκφράζουν τις απόψεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ασφυξίας, οι μνημονιακοί αιρετοί προσβλέπουν στην βοήθεια του Γερμανού Έπαρχου. Γι αυτό προστρέχουν στο Ναύπλιο. Ορισμένοι απ αυτούς φαίνεται να ερωτοτροπούν με το ρόλο του ατζέντη, ιδιαίτερα στο χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτή εξάλλου η λεία της πίτας των απορριμμάτων, είναι που τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό παραγόντων Α΄ και Β΄ βαθμού. (Βλ. Περιφέρεια Αττικής και τοπικοί Δήμαρχοι). Μα πως αλλιώς, θα επιβεβαιώνονταν τα τεράστια ποσοστά αδιαφάνειας και διαφθοράς, που καταγράφονται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης;

Ενδιαφέρουσα είναι και η κατάσταση στο λεγόμενο κυβερνητικό στρατόπεδο. Στην προ της μετάλλαξης εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες, επικεφαλείς δημοτικών αντιπολιτεύσεων, βγάζανε καταδικαστικές αποφάσεις κατά του κ. Φούχτελ! Σήμερα, περιμένουν να πέσει κάνα ψίχουλο από το γραφείο του .κ. Κουρουμπλή για να το αρπάξουν. Σημειωτέον, στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ, μόνο δύο μέλη του (Κανταράς, Σακούτης) καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας.
Πέρσι η κ. Δούρου, μας έλεγε για την αρνητική θέση του Π.Σ. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έπραξε το καθήκον του. Το απολύτως αυτονόητο. Σήμερα εκείνο που προέχει είναι ο σεβασμός της μνήμης, η εκπλήρωση των επιταγών του δικαίου, η αποκατάσταση της ηθικής τάξης. Και όλα τούτα δεν αποτελούν σημεία τριβής, αλλά συνομολόγησης ότι στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκείνο που οφείλει να επικρατήσει είναι το δίκαιο και η ηθική». Πέρσι. Φέτος αναβαθμιζόμενη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έπαθε αλαλία. Η αλλιώς προετοιμάζεται για την εισαγωγή στη δική της Φουχτελιάδα. Αγάλι αγάλι!

Πέρσι, το υπουργείο Εξωτερικών, διαβεβαίωνε «πως αυτά τα πράγματα δεν θα τα στηρίξουμε ποτέ!» Φέτος όμως, γύρισε η γη ανάποδα. Πέρσι, ο κ. Κουρουμπλής αρνήθηκε τη συμμετοχή του, φέτος όμως η κυβέρνηση θα εκπροσωπείτε σίγουρα στην Φουχτελιάδα. Δεν ξέρουμε το όνομα, αλλά ο κ. Τσίπρας μας εκπλήσσει εκκωφαντικά. Ίσως να ετοιμάζει τον κ. Πολύδωρα!
Μέσα σ αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι αιρετοί που επιμένουν στην κατάργηση των μνημονίων, στην ανατροπή του θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης), που επιμένουν σε μια ριζοσπαστική γραμμή διεκδικήσεων, οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες σε τοπική και ευρύτερη κλίμακα. Δεν είναι το μέλλον της πατρίδας μας ο Φούχτελ και οι Φουχτελιστές. Ούτε η υποτέλεια και η μοιρολατρία. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της λαϊκής αφύπνισης, των ενωτικών αγώνων και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! Είναι ο μόνος δρόμος. Αυτός οδηγεί στο Ναύπλιο την Πέμπτη 3/11! Να δώσουμε το βροντερό “παρών” μας!

– Ο Τάσος Κανταράς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης – μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ- Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

Προβολές : 463


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα