Σημεία και τέρατα στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ!!!

Σημεία και τέρατα στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ!!!

11 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:419
Μοίρασέ το

 

Νίκος Μπατσίλας: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Νίκος Μπατσίλας: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

 

 

Ο βίος και η πολιτεία του Νίκου Μπατσίλα της ΑΑ∆Ε, που προώθησε για έρευνα την ανώνυµη και αβάσιµη επιστολή εναντίον του Documento

Ο Νίκος Μπατσίλας υπηρετεί σε κοµβική θέση στην ΑΑ∆Ε. Ως άνθρωπος εµπιστοσύνης του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, έχει τοποθετηθεί προϊστάµενος της ∆ιεύθυνσης Σχεδιασµού και Αξιολόγησης Ελέγχων. Τον Ιούλιο του 2021 ήταν αυτός που προώθησε για έρευνα την ανώνυµη και αβάσιµη επιστολή µε κατηγορίες κουτσοµπολίστικου επιπέδου εναντίον του Documento. O κ. Μπατσίλας, ανεξάρτητα από όσα άλλα θα αποδειχτούν από τη δικαστική έρευνα για το πρόσωπό του, έχει προσωπικούς λόγους να θέλει την καταστροφή του Documento.

Το 2015 ο κ. Μπατσίλας ήταν ένας από τους ελεγκτές του Σ∆ΟΕ οι οποίοι στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας είχαν αναλάβει να ερευνήσουν την υπόθεση του νυν υπουργού Επικρατείας και πρώην συµβούλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαµαρά µε τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Σταύρος Παπασταύρου εµφανιζόταν στη λίστα που αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2012 ο πρόδροµος του Documento, το περιοδικό Hot Doc, να έχει 5,5 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC. Ο ίδιος υποστήριζε ότι στην πραγµατικότητα ανήκαν στον επιχειρηµατία Σάµπυ Μιωνή.

 

Στις 10 Ιουλίου 2015 ο Μπατσίλας συνέταξε µια αθωωτική για τον Παπασταύρου έκθεση ελέγχου και ζήτησε από τον δεύτερο ελεγκτή Παναγιώτη Ντούνια να την υπογράψει για να µπει στο αρχείο. Ο Ντούνιας είχε αντιρρήσεις καθότι έλειπαν στοιχεία (τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν χρόνια µετά και αµφισβητήθηκαν στην επιτροπή της Βουλής) και αρνήθηκε να υπογράψει. Παρότι δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, κατέγραψε τις αντιρρήσεις του κατά την υπογραφή της έκθεσης και η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε αλλά συνεχίστηκε η έρευνα.

Καθάρισε µεγαλοεπιχειρηµατία κατά την εισαγγελία

Το 2003 ένας πολύ γνωστός επιχειρηµατίας (από τις πιο γνωστές επιχειρηµατικές οικογένειες στη χώρα) ήρθε σε αντιδικία µε τον συνέταιρό του. Ο συνέταιρος διαπίστωσε ότι ο γνωστός επιχειρηµατίας τον έκλεβε. Αφαιρούσε χρήµατα από το ταµείο της κοινής εταιρείας. Μιλάµε για εκατοµµύρια σε µετρητά. Ο συνέταιρος κατέφυγε στη ∆ικαιοσύνη και διατάχτηκαν έλεγχοι. Ο επώνυµος επιχειρηµατίας επιχείρησε να εµφανίσει την αφαίρεση µετρητών ως διαδικασία αγοράς µετοχών άλλης εταιρείας. Κατά τον φορολογικό έλεγχο που έγινε µε ελεγκτές τον Ν. Μπατσίλα και τον Κώστα Νέλλα εµφανίστηκαν όλα καλά για τον µεγαλοεπιχειρηµατία.

Ο θιγµένος συνέταιρος ζήτησε να διωχθεί και το κλιµάκιο φορολογικών ελέγχων το οποίο ξέπλυνε τον µεγαλοεπιχειρηµατία. Εγιναν µηνύσεις και η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία. Τον Ιούνιο του 2019 η εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή στη διάταξή της 118/2019 διαπιστώνει: «Από τα εκτεθέντα πραγµατικά περιστατικά προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ Κωνσταντίνος Νέλλας και Νικόλαος Μπατσίλας διέπραξαν τα αδικήµατα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς αναφοράς στην αρχή… µε τις πράξεις και παραλείψεις τους, ως ειδικοί προανακριτικοί υπάλληλοι παρέβησαν µε πρόθεση το υπηρεσιακό τους καθήκον µε σκοπό (άµεσο δόλο α΄ βαθµού επιδίωξη) να προσπορίσουν σε άλλον παράνοµο όφελος.

Αλλωστε αποδείχθηκε ότι τα παραπάνω αποτελούσαν και το περιεχόµενο του δόλου τους και το ουσιαστικό κίνητρό τους».

Εξαιτίας του νοµικού χαρακτηρισµού του αδικήµατος ως «ψευδούς αναφοράς» αντί για «ψευδή βεβαίωση» το αδίκηµα χαρακτηρίστηκε πληµµέληµα αντί για κακούργηµα και σύµφωνα µε την εισαγγελέα είχε παραγραφεί.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης θεωρώντας ότι υπήρξε εσφαλµένος νοµικός χαρακτηρισµός που οδήγησε στην ατιµωρησία των ελεγκτών.

 

Η εισαγγελέας ωστόσο επέµενε στην άποψή της και οι αντίδικοι του µεγαλοεπιχειρηµατία ζήτησαν από τον τότε υπουργό ∆ικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και µετέπειτα από τον Γιώργο Φλωρίδη να ελεγχθεί η εισαγγελέας Ζουγρή. Ως σήµερα ο υπουργός ∆ικαιοσύνης δεν έχει απαντήσει στο αίτηµα.

«Είναι πίσω από τον έλεγχο του Documento»

Οι καταγγελίες εναντίον του Μπατσίλα αλλά και οι εισαγγελικές διαπιστώσεις ότι ζηµίωσε το δηµόσιο για να ωφεληθεί ένας µεγαλοεπιχειρηµατίας δεν στάθηκαν εµπόδιο στην ανέλιξή του στην ΑΑ∆Ε.

 

Αντιθέτως, σήµερα κατέχει ένα από τα υψηλότερα πόστα. Ο Μπατσίλας αναφέρεται σε πολλές καταγγελίες που φτάνουν στην ΑΑ∆Ε.

 

Αλλά, εν αντιθέσει µε την πρακτική να γίνονται έρευνες µε ανώνυµες επιστολές εναντίον επιχειρηµατιών µέσα από τις µεθοδεύσεις της υπηρεσιακής µαφίας, δεν έγινε ποτέ έρευνα για όσα καταγγέλλονται.

Στα µέσα Νοεµβρίου του 2023 στην ΑΑ∆Ε, στον οικονοµικό εισαγγελέα αλλά και σε άλλους αρµόδιους φορείς έφτασε µια επιστολή-καταγγελία που εµφανίζει τον Μπατσίλα ως τον παρασκηνιακό υπεύθυνο για τους φορολογικούς ελέγχους στο Documento. Γράφει η επιστολή ανάµεσα σε άλλα που αφορούν κύκλωµα εφοριακών και χρηµατισµούς: «Μέσα στις αρµοδιότητες του Νίκου Μπατσίλα είναι η προτεραιοποίηση τόσο καταγγελιών ανώνυµων και µη και φυσικά ελέγχων. Με κριτήρια αυθαίρετα φυσικά. Ενα πρόσφατο του 2019 είναι η εντολή ελέγχου της γνωστής εφηµερίδας Documento.

 

Τo Μέγαρο Μαξίµου όντας σαφώς ενοχληµένο από τα δηµοσιεύµατα και την αποκάλυψη των σκανδάλων, αµέσως µόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τα ηνία της χώρας ανέλαβε δράση.

 

∆όθηκε εντολή να κατασκευάσουν ανώνυµη καταγγελία η οποία πήγε στη ∆ΙΠΑ. Η συνέχεια γνωστή. Ο Γενικός ∆ιευθυντής Ελέγχων Μπατσίλας βγάζει για έλεγχο τον Βαξεβάνη και µάλιστα χωρίς να είναι προτεραιοποιηµένος ο έλεγχος».

Στη συνέχεια της επιστολής κατονοµάζονται τα πρόσωπα από το Μαξίµου που υπήρξαν οι εντολείς. Η επιστολή σύµφωνα µε πληροφορίες έχει ανοίξει έλεγχο από την αρχή για το ξέπλυµα µαύρου χρήµατος, ενώ το Σ∆ΟΕ την έχει αποστείλει στον αρµόδιο εισαγγελέα. Το Documento δηµοσιεύει το περιεχόµενό της γιατί σε συνδυασµό µε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αποδεικνύουν µια εγκληµατική πράξη σε βάρος του. Η συνέχεια στην εισαγγελία, όπου θα καταθέσουµε το σύνολο των στοιχείων.

 

Πηγή

Προβολές : 419


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα