Σιγή ασυρμάτου από τον Ντογιάκο για τη μυστική συμφωνία με το Μαξίμου

Σιγή ασυρμάτου από τον Ντογιάκο για τη μυστική συμφωνία με το Μαξίμου

4 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:272
Μοίρασέ το

 

 

 

Προκαλεί ακόμα συζητήσεις και αναταράξεις στη Δικαιοσύνη η πρωτοφανής είδηση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες για μυστική συμφωνία μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Δεκέμβριο του 2022, προκειμένου να διαγραφεί από τη λίστα των υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφυγή του εισαγγελέα.

 

Πρωτοφανές φαινόμενο να έρχεται σε συμφωνία μια κυβέρνηση, για πειθαρχικό παράπτωμα που έχει επιβληθεί από ανεξάρτητο όργανο της Δικαιοσύνης

Μια παλιά λαϊκή ρήση λέει: “ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ”
Ευτυχώς θα ξεκουμπιστεί στο τέλος Ιουνίου και θα ξεβρωμίσει μια ολιά η κόπρος του Αυγεία στην Α”δικαιοσύνη”…
Καλλιόπη Σουφλή

Προκαλεί ακόμα συζητήσεις και αναταράξεις στη Δικαιοσύνη η πρωτοφανής είδηση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες για μυστική συμφωνία μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Δεκέμβριο του 2022, προκειμένου να διαγραφεί από τη λίστα των υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφυγή του εισαγγελέα.

  • από τη Μαρία Παναγιώτου

 

Ο κ. Ντογιάκος είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2017, στρεφόμενος με αυτόν τον τρόπο κατά πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβληθεί από 9μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, η οποία προέβλεπε στέρηση μισθού 40 ημερών για παραπτώματα όπως η κατάχρηση εξουσίας.

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση περιελάμβανε την αποζημίωση του εισαγγελέα αντί του ποσού των 7.000 ευρώ.

ΕΔΑΔ

Η «δημοκρατία» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ντογιάκο, προκειμένου ο εισαγγελέας να απαντήσει σε κάποια εύλογα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τη δημοσίευση της είδησης.

Αποτελεί, για παράδειγμα, πρωτοφανές φαινόμενο να έρχεται σε συμφωνία μια κυβέρνηση για πειθαρχικό παράπτωμα που έχει επιβληθεί από ανεξάρτητο όργανο της Δικαιοσύνης χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αν υπήρξε θετική γνωμοδότηση γι’ αυτή τη συμφωνία από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Όμως, ο κ. εισαγγελέας, αν και επιμείναμε, αρνήθηκε την επικοινωνία, επικαλούμενος εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα.

Η μη παροχή απαντήσεων από τις αρμόδιες πηγές, ωστόσο, φαίνεται πως δεν καταλαγιάζει το… σούσουρο στον χώρο της Δικαιοσύνης, που, όπως φαίνεται, έχει ενταθεί και από το γεγονός ότι δικηγόρος του κ. Ντογιάκου ήταν η Λία Αθανασίου, η οποία είναισυνιδρύτρια και εταίρος του δικηγορικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Γιώργος Γεραπετρίτης

 

Το όνομά της αναφέρεται, εξάλλου και στη σχετική ανακοίνωση της συμφωνίας, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  • Αλήθεια, ποιο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε αυτή τη συμφωνία;
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, που θα ήταν -κατά κάποιον τρόπο- ο πλέον αρμόδιος, είχε γνώση και συμμετοχή ή ανέλαβε την υπόθεση ο αναρμόδιος υπουργός Επικρατείας επειδή συμμετείχε το δικηγορικό του γραφείο;
  • Για ποιον λόγο έγινε αυτή η συμφωνία;
  • Επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση ή, έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια, βάδιζε στο μονοπάτι της απόρριψης προς εισαγωγή και ως εκ τούτου, έσπευσε η κυβέρνηση να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον κ. Ντογιάκο;
  • Αποτελεί το γεγονός αυτό ένα νέο αντιθεσμικό μονοπάτι, που καθένας θα μπορεί να διαβεί εάν θέλει να διαφύγει των πειθαρχικών ευθυνών που θα του έχουν αποδώσει ανεξάρτητα όργανα της Δικαιοσύνης;
  • Ποιος διέδωσε την είδηση, αναφέροντας πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ήταν αυτό που δικαίωσε τον κ. Ντογιάκο;

Πολλά τα ερωτήματα και οι απαντήσεις τους δεν αφορούν μόνο τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και τη Δικαιοσύνη στο παρόν.

 

 

Πηγή

Προβολές : 272


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα