Σκάνδαλο! – Έρευνα αποκαλύπτει υπερβολές, «μαγειρέματα» και «γκάφες» του CDC, στα δεδομένα Covid που αφορούν θανάτους, παιδιά

Σκάνδαλο! – Έρευνα αποκαλύπτει υπερβολές, «μαγειρέματα» και «γκάφες» του CDC, στα δεδομένα Covid που αφορούν θανάτους, παιδιά

29 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:180
Μοίρασέ το
Τα σφάλματα που εντοπίστηκαν «δεν είναι λάθη ερμηνείας ή προτίμησης, αλλά αποδεδειγμένα ψευδείς αριθμοί».

«Είναι φρικτό που το CDC έκανε αυτά τα λάθη και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει εκδώσει ακόμα διόρθωση, και μάλιστα επανέλαβε τα λάθη

Τα περισσότερα από τα λάθη του CDC αφορούσαν τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά!
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ έκαναν τουλάχιστον 25 στατιστικά ή αριθμητικά λάθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και η συντριπτική πλειοψηφία τους υπερέβαλε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και της πανδημίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ερευνητές που διερεύνησαν τα σφάλματα CDC συγκέντρωσαν 25 περιπτώσεις όπου ο οργανισμός πρόσφερε αποδεδειγμένα ψευδείς πληροφορίες.
Για κάθε περίπτωση, ανέλυσαν εάν το σφάλμα υπερέβαλε ή υποβάθμισε τη σοβαρότητα της COVID-19.
Από τις 25 περιπτώσεις, οι 20 υπερέβαλαν τη σοβαρότητα, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους στις 23 Μαρτίου.
«Το CDC έχει εκφράσει σημαντική ανησυχία για την παραπληροφόρηση για τον COVID-19.
Προκειμένου το CDC να είναι μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, πρέπει να βελτιώσει την ακρίβεια των δεδομένων που παρέχουν», έγραψαν οι συγγραφείς.

Τα περισσότερα λάθη αφορούσαν… παιδιά!

 

Τα περισσότερα από τα λάθη αφορούσαν τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά.

1. Στα μέσα του 2021, για παράδειγμα, το CDC ισχυρίστηκε ότι το 4% των θανάτων που αποδίδονται στον COVID-19 ήταν παιδιά.
Το πραγματικό ποσοστό ήταν 0,04%.
Το CDC τελικά διόρθωσε την παραπληροφόρηση, μήνες αφότου ειδοποιήθηκε για το θέμα.

2.
Η Διευθύντρια του CDC Δρ Rochelle Walensky είπε ψευδώς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο του 2021 ότι υπήρξαν 745 θάνατοι από COVID-19 σε παιδιά, αλλά ο πραγματικός αριθμός, με βάση την ανάλυση του πιστοποιητικού θανάτου του CDC, ήταν 558.
Η Walensky και άλλοι αξιωματούχοι του CDC είπαν επίσης ψευδώς το 2022 ότι ο COVID-19 ήταν η κορυφαία μεταξύ των πέντε αιτιών θανάτου για παιδιά, επικαλούμενοι μια μελέτη που συγκέντρωσε δεδομένα CDC αντί να εξετάσει απευθείας τα δεδομένα.
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν διορθώσει τους ψευδείς ισχυρισμούς.3. Άλλα λάθη περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό του CDC το 2022 ότι οι νοσηλείες παιδιατρικής COVID-19 «αυξανόταν ξανά» όταν στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε αυτό, γιατί είχε κορυφωθεί το κύμα εβδομάδες νωρίτερα κι είχε αρχίσει η πτώση.4. Αξιωματούχοι του CDC το 2023, συμπεριέλαβαν τους θανάτους βρεφών μικρότερων των 6 μηνών, όταν αναφέρθηκαν στους θανάτους παιδιών από COVID-19.5. Η Walensky στις 9 Φεβρουαρίου 2023, μιλώντας στο Κογκρέσο έδωσε εξαιρετικά υψηλό αριθμό θανάτων παιδιών εν συνόλω.
«Αυτά τα λάθη υποδηλώνουν ότι το CDC εξακολουθεί να «ανεβάζει συνεχώς και με συνέπεια τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά», είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

«Φρικτό»

 

Ο Δρ Vinay Prasad, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, είπε ότι τα σφάλματα που εντοπίστηκαν «δεν είναι λάθη ερμηνείας ή προτίμησης, αλλά αποδεδειγμένα ψευδείς αριθμοί».

«Είναι φρικτό που το CDC έκανε αυτά τα λάθη και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει εκδώσει ακόμα διόρθωση, και μάλιστα επανέλαβε τα λάθη», έγραψε στο Twitter.
Οι περιορισμοί της παρούσας εργασίας περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν αποτελεί εξαντλητική ανασκόπηση των μελετών και δηλώσεων CDC.
«Αν και αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα, είναι ανησυχητικό ότι ο οργανισμός που έχει επιφορτιστεί με την ανάλυση δεδομένων Covid και τον καθορισμό συστάσεων πολιτικής έχει κάνει τόσο απλά λάθη σε όλη την πανδημία», δήλωσε η Kelley Krohnert, ερευνήτρια από την πολιτεία της Τζόρτζια και συν-συγγραφέας της εργασίας, η οποία έχει «πιάσει» πολλά ψέματα του CDC, και το ανέφερε στο Twitter, προκειμένου να ωθήσει τον φορέα σε διόρθωση.
Οι συγγραφείς προσπαθούν να ολοκληρώσουν την μελέτη και να την δημοσιεύσουν όπως είπε ο Krohnert στους The Epoch Times, ενώ ήδη επικοινώνησαν με το CDC για σχολιασμό, αλλά δεν απάντησε.

 

Πηγή

Προβολές : 180


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα