Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή ο… μουσικός που διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ με λαθροχειρία Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή ο… μουσικός που διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ με λαθροχειρία Μητσοτάκη

28 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:332
Μοίρασέ το

 

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 14:00 και θα παρευρεθούν ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, για χάρη του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποίησε μεταγενέστερα το νομοθετικό πλαίσιο για τα προσόντα του επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας

Δεν θα γράψω σχόλιο… φωτογραφίες θα παραθέσω με τον διοικητή της ΕΥΠ, που υποτίθεται είναι και ο αρμόδιος αλλά και ο υπεύθυνος για τις υποκλοπές, και τα συμπεράσματα, δικά σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Στη Βουλή μεταφέρεται το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τις ετεροχρονισμένες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Τασούλα προκειμένου να οριστεί σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 14:00 και θα παρευρεθούν ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, για χάρη του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποίησε μεταγενέστερα το νομοθετικό πλαίσιο για τα προσόντα του επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει να απαντά εξ ονόματος του πρωθυπουργού σε ζητήματα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παρουσίας του διοικητή της ΕΥΠ, κάτι που είθισται να συμβαίνει όποτε ο εκάστοτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας περνά το κατώφλι της εν λόγω Επιτροπής.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. «Η επιτροπή μπορεί να δημοσιεύει τα πορίσματα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την, κατά τα ανωτέρω, υποχρέωση τήρησης του απορρήτου» προβλέπεται στον Κανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είχε γνωστοποιήσει πως ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ σε δεύτερο χρόνο διαπίστωσε πως το κινητό του είχε χακαριστεί από το προηγμένο λογισμικό, Predator.

Αξίζει να προστεθεί ότι τον Μάρτιο του 2021, η κυβέρνηση -με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης- αφαίρεσε το δικαίωμα ενημέρωσης όσων ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ, φρενάροντας ουσιαστικά το σχετικό αίτημα του Θ. Κουκάκη.

Η τροπολογία είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όμως, ο Χρήστος Καστανίδης ανακοίνωσε την Τετάρτη στην Ολομέλεια ότι ζητά την κατάργηση της ρύθμισης.

Διαβάστε επίσης

Πηγή

Προβολές : 332


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα