Σκοτεινή μεθόδευση Μητσοτάκη για το Σύνταγμα και την Εκκλησία!

Σκοτεινή μεθόδευση Μητσοτάκη για το Σύνταγμα και την Εκκλησία!

9 Μαρτίου, 2024 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,219
Μοίρασέ το

 

 

Με πρόσχημα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αναθεωρεί και το άρθρο 3!

Οι αλλογενείς όπως φέρεται να είναι αμφότεροι, μέχρι να φύγουν από την εξουσία, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…

 

Όπως ακριβώς θέλει ο αόρατος μαριονετίστας…

Αυτός που τους επέβαλε και μαζί μ’ αυτούς επέβαλε και τους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ…

 

ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ, ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ… ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…

 

ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΙΧ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Πίσω από την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος ώστε να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία σκανδαλωδώς νομοθέτησε, κρύβεται ένα σκοτεινό σχέδιο το οποίο εξυφαίνεται προσεκτικά στο παρασκήνιο της πολιτικής και της κοινωνίας.

Ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι τωρινό, είχε ήδη ανακοινωθεί – κατά τα πρότυπα Μανιτάκη με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – αλλά ο Μητσοτάκης δεν είχε τολμήσει να το εφαρμόσει, φοβούμενος ότι δεν θα γινόταν τότε πρωθυπουργός.

Το «βουλευτήριο» Μητσοτάκη

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2016, όταν οι Νίκος Κ. Αλιβιζάτος , Παναγής Βουρλούμης , ο (ανύπαρκτος τότε) Γιώργος Γεραπετρίτης , ο Γιάννης Κτιστάκις , ο διαβόητος Στέφανος Μάνος και ο Φίλιππος Σπυρόπουλος συνέτασσαν το πόνημα με τίτλο «Ένα καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα».

Ένα καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα ή ένα σκοτεινό σχέδιο για να εκτελέσει ο Μητσοτάκης;

Στο πόνημα αυτό, κυριαρχούσαν δύο θέματα: Το «δικαίωμα» στην ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «όλων των βαθμίδων» και φυσικά, ο… χωρισμός κράτους – Εκκλησίας! 

Το πρώτο βήμα έγινε, παρότι δεν είχε ανακοινωθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ακόμα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει πως δε νοείται λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, χωρίς προγενέστερη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος!

Τα αδηφάγα συμφέροντα όμως που έφεραν τον Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και για δεύτερη φορά, δεν μπορούσαν να περιμένουν. Τι είναι άλλωστε το Σύνταγμα, μπροστά στην εξυπηρέτηση φίλων και χορηγών;

Το δεύτερο σκέλος όμως, δηλαδή η αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας, και ήταν ένα ακόμα πιο δύσκολο έργο. Έπρεπε να δημιουργηθεί το ανάλογο κλίμα, προκειμένου ο Μητσοτάκης να βάλει μπρος τις μηχανές για να το υλοποιήσει.

 

 

Η εξαπάτηση του Ιερώνυμου

 

Η σκοτεινή μεθόδευση Μητσοτάκη ξεκίνησε με την εξαπάτηση του Αρχιεπισκόπου και την ψήφιση του γάμου ομοφυλόφιλων, παρότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια. Πρόκειται για μία νηπιακή αλλά αποτελεσματική προβοκάτσια, η οποία εξόργισε τον αρχιεπίσκοπο και οδήγησε στην αλλαγή ακόμα και του τρόπου εορτασμού της Κυριακής της ορθοδοξίας, με τον ουσιαστικό εξοβελισμό της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας από την θεία λειτουργία.

Ο πρώτος στόχος, είχε επιτευχθεί. Ο «διαχωρισμός» εκκλησίας με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία μάλιστα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου!

Μία εξέλιξη που φυσικά ο Μητσοτάκης θα την χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει το δόλιο σχέδιο του, παριστάνοντας μάλιστα το θύμα.

Νευραλγικός είναι και ο ρόλος της Σακελλαροπούλου στο σχέδιο, η οποία με την προκλητική της συμπεριφορά και τους πανηγυρισμούς για την ψήφιση ενός κυβερνητικού νομοσχεδίου, προκάλεσε βάναυσα όχι μόνο την ιεραρχία αλλά το σύνολο των Ορθοδόξων Ελλήνων.

 

Και όμως, ακριβώς αυτή η απέχθεια που δημιούργησε η πρόεδρος με τη συμπεριφορά της, θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τον Μητσοτάκη για να ολοκληρώσει το σχέδιο του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μητσοτάκης θα διορίσει πάλι την Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, παρότι η παρουσία της έχει κυριολεκτικά ισοπεδώσει τον θεσμό καθιστώντας τον ανυπόληπτο και παρακμιακό.

Εννοείται ότι κοινοβουλευτικά ο Μητσοτάκης θα βρει τα γνωστά δεκανίκια της δήθεν αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, τον ΣυΡιζΑ, την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας.

Πίσω λοιπόν από την πρόθεση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ετοιμαστείτε για το κερασάκι που δεν είναι άλλο από την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος…

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,219


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα