ΣΟΚάρει η ανάρτηση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη, για την υπόθεση των τριών παιδιών. Κρεμάει στα μανταλάκια τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη

ΣΟΚάρει η ανάρτηση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη, για την υπόθεση των τριών παιδιών. Κρεμάει στα μανταλάκια τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη

25 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,162
Μοίρασέ το

 

Γιάννης Απατσίδης: “Αυτοί οι ιατροδικαστές περιμένετε να αποφανθούν εγκαίρως και με πιστότητα επιστημονική για τα εγκλήματα που βλέπουν να περνούν δίπλα τους;”

 

ΣΟΚάρει η ανάρτηση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που πραγματοποίησε  στην περίπτωση του βρέφους ο εν λόγω.

Δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά η ανάθεση σ’ αυτόν τον ιατροδικαστή που έχει “βεβαρυμένο παρελθόν” κι άλλων υποθέσεων στις οποίες είχε εκδόσει πλαστές βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση. (τα γεγονότα, παρατίθενται στο τέλος της παρούσας ανάρτησης).

Καταπέλτης για τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή, ο κ. Γιάννης Απατσίδης και όχι μόνον… εμπλέκει και δικαστές…

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ, ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ…

Αν ο εν λόγω “ιατροδικαστής”, είχε εκδώσει σωστό πόρισμα για το βρέφος, ίσως να ζούσαν τα δυο άλλα παιδιά… 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Στην παραπάνω φωτογραφία, αριστερά ο κ. Απατσίδης, στο μέσον ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης και δεξιά η … “μητέρα” με το βρέφος.

 

Υ.Γ.2. Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι αρχαίοι ημών πρόγονοι… “ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ, ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ”…

Να θυμηθούμε κάποια γεγονότα ενόψει της δολοφονίας των 3 παιδιών:
1. Ο ιατροδικαστής κ. Σωτήριος Μπουζιάνης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος εξ Ιταλίας, είναι αυτός που για την δολοφονία της Αρτεμισίας Γαβαλά διέγνωσε ως αιτία θανάτου πνευμονική εμβολή επειδή ήταν δήθεν άρρωστη ενώ προηγουμένως είχε αποφανθεί για στραγγαλισμό όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί.
Ο δολοφόνος καταδικάστηκε χάρη στις 7 φωτογραφίες που είχε τραβήξει η αστυνομία από τις οποίες προέκυψαν 2 αύλακες στον λαιμό και κακοποίησή της πριν την δολοφονία.
2. Ο κ. Σωτήριος Μπουζιάνης και ο κ. Αγαπητός Εμμανουήλ δεν διώχθηκαν ποτέ.
3. Το ΜΟΕ καταδίκασε τον δολοφόνο και επέβαλε 18 χρόνια κάθειρξη. Προηγουμένως είχε καταφέρει να βγει τρελός με χαρτί γνωστών επίορκων ιατρών και παράλληλα να αλλάξει την ιατροδικαστική έκθεση.
3. Αυτοί οι ιατροδικαστές περιμένετε να αποφανθούν εγκαίρως και με πιστότητα επιστημονική για τα εγκλήματα που βλέπουν να περνούν δίπλα τους ;
Η Πρωτοδίκης κυρία Αλεξία Καζάρα είχε μειοψηφήσει για να καταδικαστεί ο δολοφόνος εν βρασμώ ψυχικής ορμής!
Είναι η ίδια που συμμετείχε στο απαλλακτικό βούλευμα του Χαρ. Σεβαστίδη για τους φορολογικούς και διαχειριστικούς επανελέγχους.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Διαστροφή αποδεικτικού υλικού.
Ντροπή τους !
ΣΧΟΛΙΟ

Γεώργιος Γεωργίου

Πρόκειται για τον ίδιο ιατροδικαστή, που γνωμάτευσε και έθεσε στη δημοσιότητα την περίπτωση θανάτου ενός βρέφους από τη Συρία, σαν υπόθεση σεξουαλικού εγκλήματος, ενώ κατοπινά απεδείχθη, ότι ήσαν ευρήματα συμβατά με την ιατρική παρέμβαση των νοσοκομειακών ιατρών, που ήταν ήδη, καταγεγραμμένη.
Η ουρανομήκης προχειρότητα, η διεκπεραιωτική αντίληψη και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, επιχωριάζει και μεταστατικά εξαπλώνεται, εάν δεν εντοπιστεί και παταχθεί…!

 

Πηγή

 

Ας δούμε και τα… “κατορθώματα” του εν λόγω ιατροδικαστή  Σωτήρη Μπουζιάνη…

 

Κι άλλη σκιά για τον ιατροδικαστή – μήνυση για ψευδή πραγματογνωμοσύνη

Ο «βιαστικός» λειτουργός Σ. Μπουζιάνης έχει δεχτεί μήνυση για ψευδή πραγματογνωμοσύνη από την οικογένεια του δολοφονημένου φιλάθλου Κώστα Κατσούλη

 

Υπό έλεγχο για πιθανή τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος βρίσκεται πλέον ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος οδήγησε στην εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση του 11μηνου βρέφους από τη Συρία.

Υπό έλεγχο για πιθανή τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος βρίσκεται πλέον ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος οδήγησε στην εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων για την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση του 11μηνου βρέφους από τη Συρία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του ιατροδικαστή με αφορμή το λανθασμένο πόρισμά του για τον θάνατο του βρέφους, ενώ εναντίον του θα προσφύγει και ο Σύνδεσμος Σύρων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, για τον κ. Μπουζιάνη, που είναι ιδιαίτερα δεκτικός στις προσκλήσεις για συνεντεύξεις από τα μέσα ενημέρωσης, προσφέροντας συνήθως σοκαριστικές λεπτομέρειες στο φιλοθέαμον κοινό, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για πράξεις ή παραλείψεις του.

Πριν από ακριβώς έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, η «Εφ.Συν.» σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Σε δίκη ιατροδικαστές για την υπόθεση Κατσούλη» κατέγραφε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της οικογένειας του δολοφονημένου φιλάθλου για να βρει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού τους, το 2014, έπειτα από επίθεση χούλιγκαν σε γήπεδο στο Ηράκλειο.

Στο ρεπορτάζ γινόταν λόγος για λάθη και παραλείψεις των συνολικά πέντε ιατροδικαστών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, τόσο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όσο και στο 401 ΓΣΝ στην Αθήνα, όπου είχε μεταφερθεί και τελικά πέθανε 15 μέρες αργότερα. Οι τρεις από αυτούς έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης και της ψευδούς κατάθεσης ενώπιον των δικαστηρίων.

Για τους άλλους δύο, οι οποίοι τέλεσαν και τη νεκροψία στον Κώστα Κατσούλη (ένας εξ αυτών είναι ο Σ. Μπουζιάνης), η οικογένεια Κατσούλη έχει υποβάλει επίσης μηνυτήρια αναφορά, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν άσκησε διώξεις εναντίον τους. Η οικογένεια πάντως επιμένει και έχει ασκήσει προσφυγή και στο Εφετείο Αθηνών, θεωρώντας πως ειδικά η έκθεση νεκροψίας του κ. Μπουζιάνη και του συναδέλφου του έπαιξε κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του Κώστα Κατσούλη, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη είχε στηριχτεί όλη η θεωρία των παθολογικών αιτίων για τον θάνατο του παιδιού του, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της βασικής κατηγορίας για τους δράστες και συντέλεσε στην επιβολή ελαφρύτερων ποινών.

«Στην έκθεσή τους ανέφεραν πως η εξέταση της σορού δεν κατέδειξε παρουσία κακώσεων κεφαλής, τη στιγμή που αυτές οι κακώσεις είναι εμφανέστατες με βάση τις 22 φωτογραφίες που οι ίδιοι τράβηξαν από τη σορό του Κώστα» λέει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Κατσούλης και προσθέτει πως «η έκθεση αυτή άφησε περιθώριο για να διατυπώσει αργότερα ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Εμμ. Αγαπητός τη γνωστή θεωρία περί αμυλοειδικής εγκεφαλοπάθειας, την οποία κατόπιν ο ίδιος ανέτρεψε στο απολογητικό του υπόμνημα ως κατηγορούμενος».

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο Βασ. Κατσούλης (φωτ.), στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη είχε στηριχτεί όλη η θεωρία των παθολογικών αιτίων για τον θάνατο του παιδιού του, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της βασικής κατηγορίας για τους δράστες και συντέλεσε στην επιβολή ελαφρύτερων ποινών 

Τελικά, με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, η κατηγορία για τους δράστες του ξυλοδαρμού του Κώστα Κατσούλη μετατράπηκε από «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε «σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη». Συνολικά τέσσερις δράστες έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 4 έως 13 χρόνια. Για δυο από αυτούς έχει ασκηθεί αναίρεση και η δίκη αναμένεται να επαναληφθεί για όλους τον προσεχή Απρίλιο.

Μάριος Διονέλλης

ΠΗΓΗ:  ΕφΣυν

 

πηγή

 

Έκθεση ιατροδικαστή για το βρέφος: Το δις εξαμαρτείν…

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εμπλέκεται και στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη και καταγγέλλεται «για πλαστή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση»

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εμπλέκεται και στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού στις 14.9.2014 στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, και καταγγέλλεται «για πλαστή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση», διότι στο επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης θανάτου που υπέγραψε δεν διέκρινε κακώσεις στο κεφάλι, κάτι που διαψεύδεται από τις φωτογραφίες που είχαν ληφθεί αλλά αρχικά δεν είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία

Μπορεί μια ιατροδικαστική έκθεση να αποδειχτεί λανθασμένη; Μπορεί μια τόσο ισχυρή γνωμάτευση να μην έχει συμπεριλάβει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται;

Μπορεί ένας ιατροδικαστής να λειτουργήσει παρελκυστικά ως προς την απόδειξη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης; Μπορεί. Η απάντηση έρχεται αβίαστα εάν σκεφτεί κανείς τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του θανάτου του βρέφους από τη Συρία και παράλληλα, συνειρμικά, εάν ταυτίσει ένα κομμάτι της «έρευνας» με άλλες περιπτώσεις του παρελθόντος που παραμένουν ανοιχτές.

Κοινός «παρονομαστής» του πρόσφατου γεγονότος με έναν άλλο άδικο θάνατο προ πενταετίας είναι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο Σ. Μπουζιάνης, ο οποίος μετατράπηκε στο πρόσωπο των ημερών -κάτι που βεβαίως ο ίδιος επιδίωξε-, στην περίπτωση του βρέφους μίλησε από την πρώτη στιγμή για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν τις επόμενες μέρες, αφού είχαν ωστόσο προκαλέσει τον στιγματισμό των μελών της οικογένειας του μωρού, αλλά και ξενοφοβικές αντιδράσεις από ένα κομμάτι της κοινωνίας, υποβοηθούμενες από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ μίσους που υιοθέτησαν το πόρισμά του.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης πλέον ελέγχεται πειθαρχικά καθώς έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ένα δικό του πόρισμα τίθεται εν αμφιβόλω.

Έχει συμβεί στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού στις 14.9.2014 στο γήπεδο της Αλικαρνασσού από οπαδούς της ομάδας του Ηροδότου και έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα από εγκεφαλική αιμορραγία. Από την πρώτη στιγμή του θανάτου του η οικογένεια Κατσούλη κατήγγειλε προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας, καθώς οι αρχικές γνωματεύσεις έκαναν λόγο για «παθολογικά αίτια», ενώ από τη δικογραφία απουσίαζε υλικό που σε δεύτερο χρόνο η οικογένεια αναζήτησε και προσκόμισε στη Δικαιοσύνη.

Η οικογένεια Κατσούλη έχει υποβάλει μήνυση κατά γιατρών και ιατροδικαστών για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το όνομα του Σωτήρη Μπουζιάνη, τον οποίο καταγγέλλουν «για πλαστή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση».

Και αυτό διότι στο επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης θανάτου που υπέγραψε δεν διέκρινε κακώσεις στο κεφάλι, κάτι που διαψεύδεται από τις φωτογραφίες που είχαν ληφθεί αλλά αρχικά δεν είχαν συμπεριλήφθη στη δικογραφία. «Επιμελώς δεν είχαν συμπεριληφθεί» σύμφωνα με την οικογένεια.

«Πρόκειται για 22 συνολικά συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι υπήρχαν τραύματα στο κεφάλι και σε μία εξ αυτών το σημείο δίπλα από το αυτί του έχει μελανιάσει από το εσωτερικό αιμάτωμα. Σε άλλες φαίνεται πως υπάρχει συρραφή πριν ακόμη ξυρίσουν το τριχωτό της κεφαλής» θα σημειώσει μιλώντας στην «Αυγή» ο πατέρας του Κώστα, Βασίλης Κατσούλης.

Οι συγγενείς του 46χρονου θεωρούν πως ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης και ο ιατροδικαστής Καλογρηάς «απέκρυψαν σημαντικά χτυπήματα στο κεφάλι του Κώστα σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που μελέτησαν εξαρχής το ιατρικό υλικό, όπως και τις φωτογραφίες νεκροτομής». Αναρωτιούνται πώς γίνεται τόσο σημαντικά στοιχεία να μην έχουν ληφθεί υπόψη και οι εκθέσεις να αναφέρουν πως δεν διακρίνονται κακώσεις στο κεφάλι.

Με αφορμή την υπόθεση του θανάτου του βρέφους και τους ισχυρισμούς του ιατροδικαστή που αποδείχτηκαν ψευδείς, ο Βασίλης Κατσούλης αναφερόμενος στη δική του εμπειρία εκφράζει την απορία: «Πώς τόσοι πολλοί κρατικοί λειτουργοί, δύο γιατροί, τέσσερις ιατροδικαστές -μεταξύ των οποίων ο Σωτήρης Μπουζιάνης- και ένας παθολογοανατόμος αναλαμβάνουν την ευθύνη να βεβαιώσουν ψευδώς πως ο θάνατος του Κώστα δεν ήταν τραυματικής αιτιολογίας; Τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό;».

Την ώρα που η οικογένεια Κατσούλη ετοιμάζεται να δώσει ακόμη μία μάχη στο Εφετείο ώστε να δικαιωθεί ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού, ο Βασίλης Κατσούλης συνδέει πρόσωπα και γεγονότα και καταλήγει λέγοντας πως «ο έλεγχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ήταν ανέκαθεν για τη Δεξιά πρώτιστο καθήκον και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο».

 

 

Πηγή: avgi.gr

 

Πηγή

Προβολές : 1,162


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα