ΣΟΚ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ. Τα βοοειδή με γονιδιακή επεξεργασία λαμβάνουν ρυθμιστική άδεια στις ΗΠΑ

ΣΟΚ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ. Τα βοοειδή με γονιδιακή επεξεργασία λαμβάνουν ρυθμιστική άδεια στις ΗΠΑ

21 Μαρτίου, 2022 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:505
Μοίρασέ το

 

Ο Δρ Steven Solomon, (α, τσα! και ονοματάκι οβραϊϊκο ο ντόκτωρ!!!!!!!) διευθυντής του Κέντρου Κτηνιατρικής του FDA, είπε ότι η αναθεώρηση των βοοειδών της Recombinetics από τον οργανισμό διήρκεσε αρκετούς μήνες και ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ Ή ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ.

 

 

 

 

Τον κόσμο που μας ετοιμάζουν… τον δουλεύουν δεκαετίες αν όχι εκατονταετίες…

Και φυσικά πάντα η οβραίικη σιωνιστική καμπάλα από πίσω…

Με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα οι… μεταλλαγμένες ασθένειες ήδη έχουν κτυπήσει κόκκινο.

Έχουν πείσει αφελείς αγρότες και κτηνοτρόφους, να καταστρέψουν τα πατροπαράδοτα προϊόντα και να τα αντικαταστήσουν με μεταλλαγμένα.

ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΧΩΡΙΑ, ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.

ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ… ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

Εάν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, ο FDA έχει υποχωρήσει πλήρως στις εταιρείες βιοτεχνολογίας που τείνουν να ανασχεδιάσουν τη ζωή στη γη. Το βοδινό κρέας που επεξεργάστηκε το CRISPR θα κάνει κύκλους στον πλανήτη καθώς το σπέρμα του ταύρου εξάγεται και μοιράζεται. Αυτά τα γονίδια θα αναμειχθούν με άλλες ποικιλίες CRISPR για να δημιουργήσουν την απόλυτη φυλή: Frankenbeef.

NEA YOΡΚΗ (AP) — Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ άνοιξαν τη Δευτέρα το δρόμο για την πώληση βοείου κρέατος από γενετικά επεξεργασμένα βοοειδή τα επόμενα χρόνια, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζώα δεν εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια.

Τα βοοειδή της Recombinetics είναι τα τρίτα γενετικά τροποποιημένα ζώα που έχουν λάβει το πράσινο φως για ανθρώπινη κατανάλωση στις ΗΠΑ μετά τον σολομό και τους χοίρους. Πολλά άλλα τρόφιμα παρασκευάζονται ήδη με γενετικά τροποποιημένα συστατικά από καλλιέργειες, όπως η σόγια και το καλαμπόκι.

Τα βοοειδή που εξετάστηκαν από τον FDA είχαν γονίδια αλλαγμένα με μια τεχνολογία που ονομάζεται CRISPR για να έχουν κοντό, λείο τρίχωμα που τους επιτρέπει να αντέχουν πιο εύκολα τον ζεστό καιρό. Τα βοοειδή που δεν υποφέρουν από τη ζέστη μπορεί να παχύνουν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική παραγωγή κρέατος.

Η εταιρεία δεν είπε πότε ο καταναλωτής στο σπίτι ή οι μάγειρες στα εστιατόρια θα μπορούν να αγοράσουν αυτό το βοδινό κρέας, αλλά ο FDA είπε ότι θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά σε δύο χρόνια.

Σε αντίθεση με τον σολομό και τους χοίρους, τα βοοειδή δεν χρειάστηκε να περάσουν από μια πολυετή διαδικασία έγκρισης (εμ τί!!! θα παίζουμε;;;;). Ο FDA είπε ότι τα βοοειδή εξαιρούνταν από αυτό επειδή η γενετική τους σύνθεση είναι παρόμοια με άλλα υπάρχοντα βοοειδή (βλ. καταναλωτής) και το χαρακτηριστικό μπορεί να βρεθεί φυσικά σε ορισμένες ράτσες.

Ο Δρ Steven Solomon, (α, τσα! και ονοματάκι οβραϊϊκο ο ντόκτωρ!!!!!!!) διευθυντής του Κέντρου Κτηνιατρικής του FDA, είπε ότι η αναθεώρηση των βοοειδών της Recombinetics από τον οργανισμό διήρκεσε αρκετούς μήνες και ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ Ή ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ.

Ο Solomon είπε ότι ένα γενετικά τροποποιημένο ζώο που διατίθεται στο εμπόριο ως ειδικό πλεονέκτημα – λόγω της υψηλότερης από την κανονική ικανότητα να αντέχει τη θερμότητα – ίσως χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία πλήρους έγκρισης.

“Αυτό ανοίγει ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι”, είπε, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα μπορούσε να είναι ενθαρρυντική για άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας, πολλές από τις οποίες είναι μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το γονιδιακά επεξεργασμένο χαρακτηριστικό στα βοοειδή Recombinetics μπορεί να μεταδοθεί έτσι ώστε το σπέρμα και τα έμβρυα από αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή απογόνων με τα ίδια κοντύτερα τρίχωμα.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα κάνει την παραγωγή βοείου κρέατος πιο ΒΙΩΣΙΜΗ (άντε πάλι) και θα βελτιώσει την καλή διαβίωση των ζώων σε θερμότερα κλίματα, ανέφερε η Recombinetics σε δήλωσή της, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. (στο πόπολο – επιστήμη γαρ…)

Ο Greg Jaffe, ο οποίος ειδικεύεται στη βιοτεχνολογία στο Centre for Science in the Public Interest, είπε ότι η ανακοίνωση του FDA κατέστησε σαφές ότι δεν εξαιρούσε όλα τα γενετικά επεξεργασμένα ζώα από τη μακρύτερη διαδικασία έγκρισης.

“Ενισχύουν την ιδέα ότι αυτή είναι μια κατά περίπτωση αναθεώρηση”, είπε ο Jaffe.

Είπε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να είναι πιο διαφανής σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τί συμβαίνει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη δημόσια αποδοχή και να ελαχιστοποιήσει τυχόν πιθανές οικονομικές διαταραχές από το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς άλλες χώρες μπορεί να θεωρούν τα ζώα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που πρέπει να φέρουν ετικέτα, είπε.

Ο Jaydee Hanson, του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων, είπε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να παρακολουθεί τα ζώα για αρκετές γενιές για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητα προβλήματα.

Ο γενετικά τροποποιημένος χοίρος προορίζεται κυρίως για ιατρικούς σκοπούς και όχι για κρέας, σύμφωνα με την εταιρεία που τον ανέπτυξε. Η εταιρεία παρείχε πρόσφατα μια καρδιά χοίρου που μεταμοσχεύτηκε σε έναν ετοιμοθάνατο σε μια πειραματική χειρουργική επέμβαση. (μόνο που ο ετοιμοθάνατος πέθανε)

Η εταιρεία πίσω από τον τροποποιημένο σολομό είπε ότι τα ψάρια πωλούνται σε διανομείς στα Μεσοδυτικά και Βορειοανατολικά.

Η Alison Van Eenennaam, γενετιστής ζώων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που έχει εργαστεί με την Recombinetics, είπε ότι η απαίτηση από όλες τις εταιρείες να περάσουν από τη μακρά διαδικασία έγκρισης θα μπορούσε να τερματίσει τη δυνατότητα εμπορευματοποίησης ζώων με γονιδιακή επεξεργασία στις ΗΠΑ.

 

Για τα γενετικά επεξεργασμένα βοοειδή που εκκαθαρίστηκαν από τον FDA, είπε ότι μπορεί να χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να φτάσει το βόειο κρέας από τους απογόνους στην αγορά.

Μόλις χρησιμοποιηθεί το σπέρμα για τη δημιουργία εμβρύων, είπε ότι η κύηση θα διαρκέσει περίπου εννέα μήνες και τα μοσχάρια που θα προκύψουν ενδέχεται να σφάζονται μετά από περίπου 10 μήνες. Σημείωσε ότι η αγορά δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο εκτρέφονται τα βοοειδή.

“Ας το παραδεχτούμε, το σπέρμα ταύρου πηγαίνει σε όλο τον κόσμο’, είπε.

___

Το Τμήμα Υγείας και Επιστήμης του Associated Press λαμβάνει υποστήριξη από το Τμήμα Εκπαίδευσης Επιστημών του Ιατρικού Ινστιτούτου Howard Hughes. Το AP είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για όλο το περιεχόμενο.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 505


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα