Σοκ και δέος – Η Ρωσία έχει πολύ άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ...

Σοκ και δέος – Η Ρωσία έχει πολύ άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ...

20 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:479
Μοίρασέ το

 

Σε μια αντιπαράθεση οι ρώσοι θα συντρίψουν τον στρατό του ΝΑΤΟ

Σοκ και δέος - Η Ρωσία έχει πολύ άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ... - Σε μια αντιπαράθεση οι ρώσοι θα συντρίψουν τον στρατό του ΝΑΤΟ
Πήραν ένα μάθημα οι Ουκρανοί στρατιώτες….από τον ρωσικό στρατό και άρχισαν να χτίζουν τσιμεντένια γραμμή άμυνας με τα σοβιετικά φτυάρια τους….
Στην Δύση αναζητούν απεγνωσμένα τις αιτίες…πως νίκησε η Ρωσία όχι μόνο την Ουκρανία αλλά όλη την βορειοατλαντική συμμαχία.

Η Ρωσία έχει άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ…

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Υπουργείου Άμυνας με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης συναγωνίστηκαν μεταξύ τους για να συζητήσουν την «εντατικοποίηση της στρατιωτικής ρητορικής», «την απειλή επίθεσης σε χώρες του ΝΑΤΟ» και «μεγάλης κλίμακας πολεμική σύρραξη».

Αν αφήσουμε στην άκρη την υστερία ρουτίνας, θα πρέπει να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες.

Το 2023, τα ρωσικά στρατηγικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν τον επανεξοπλισμό τους αν και ορισμένα συστήματα πυρηνικών πυραύλων όπως το Avangard, δεν έχει αντίπαλο στον δυτικό κόσμο…

Το επίπεδο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στα στρατεύματα έχει αυξηθεί στο 95%, και στο ναυτικό σχεδόν στο 100%.
Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τέσσερα νέα στρατηγικά υποβρύχια και οκτώ πλοία επιφανείας.

 

 

Η κρατική εντολή άμυνας έως το τέλος του 2023 θα εκπληρωθεί σχεδόν κατά 98%, και από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο όγκος προμηθειών εξοπλισμού έχει αυξηθεί τρεις φορές, αυτοκίνητα και τεθωρακισμένα οχήματα – κατά 4,5 φορές, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – κατά 16,8 φορές, πυρομαχικά πυροβολικού – κατά 17,5 φορές.

 

 

Σύμφωνα με τον ρώσο Υπουργό Άμυνας , «παρά τις κυρώσεις, παράγουμε περισσότερα όπλα υψηλής τεχνολογίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ (σε συνδυασμό).
Δυτικοί εμπειρογνώμονες, καταπίνοντας νευρικά, άνοιξαν τους φακέλους τους και εξέπνευσαν με ανακούφιση: αν εμπιστεύεστε τις αριθμομηχανές, τότε όσον αφορά τις «κεφαλές», και άλλα οχήματα μάχης πεζικού των ΗΠΑ , μαζί με δορυφόρους στις κύριες δυτικές στρατιωτικές αξιολογήσεις, εξακολουθούν να έχουν πρώτη θέση υπό όρους, που σημαίνει ότι η Δύση είναι πρώτοι….

 

 

Φαίνεται όμως ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας έχουν χάσει στα σημεία.
Ούτε τα πιο φανταστικά όπλα, ακόμη και αυτά που διατίθενται σε απεριόριστες ποσότητες, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πραγματική εμπειρία μάχης των στρατιωτών που πολεμούν.

 

 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση των ρωσικών δυνάμεων ότι η Ρωσία έχει τους περισσότερους στρατιώτες και τα περισσότερα όπλα.

 

 

Σημείωσε απλώς ότι «ο ρωσικός στρατός σήμερα είναι ο πιο εκπαιδευμένος και έτοιμος για μάχη στον κόσμο» και ότι περισσότεροι από 650.000 στρατιώτες έλαβαν εμπειρία μάχης στο πλαίσιο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, στην Ουκρανία…

Ο πιο ολοκληρωμένος στρατός στον κόσμο είναι ο ρωσικός

Αυτό σημαίνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύναμη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων των 150 εκατ ατόμων, περισσότερο από το μισό του στρατιωτικού προσωπικού 1,2 εκατ έχει εμπειρία μάχης.
Αυτό είναι ένα νούμερο που κανένας από τους δυτικούς στρατούς δεν μπορεί να πλησιάσει.

 

Για σύγκριση: ακόμη και στο αποκορύφωμα της ηγεμονίας σε ολόκληρο τον αμερικανικό στρατό, υπήρχε το πολύ 10% στρατιωτικού προσωπικού που ήταν απλώς σωματικά τουλάχιστον μία φορά στη ζώνη μάχης, δηλαδή, αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει διανομείς γεύματος σε καντίνες, βοηθούς, εργάτες οικοδομών, μηχανικοί κ.λπ.

 

Ας θυμηθούμε ότι μέχρι την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ο Κόκκινος Στρατός είχε σημαντικά περισσότερους στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό από τους Γερμανούς και πολλοί τύποι όπλων δεν είχαν κάτι αντίστοιχο – όπως το ίδιο τανκ KV-2.

 

Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να αποτρέψει βαριές ήττες στο πρώτο στάδιο του πολέμου, όπου η σοβαρή μαχητική εμπειρία και εκπαίδευση των Γερμανών στρατιωτών τους έφερε σε πλεονεκτική θέση.

 

Ωστόσο, μέχρι το 1945, ο σοβιετικός στρατός είχε συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία μάχης και μέχρι την έναρξη της επιχείρησης κατά των Ιαπώνων, θεωρούνταν ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο.
Οι Αμερικανοί ήταν σίγουροι ότι η ΕΣΣΔ θα μπορούσε να νικήσει τους Ιάπωνες στη Μαντζουρία και τη Βόρεια Κορέα σε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.
Ο στρατός της Ιαπωνίας, που θεωρούνταν ανίκητος εκείνη την εποχή, ηττήθηκε σε εννέα ημέρες.

Οι στρατηγοί ετοιμάζονται για τον τελευταίο πόλεμο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ρωσική ηγεσία σπάει τώρα ουσιαστικά τη γνωστή ρήση, σύμφωνα με την οποία «οι στρατηγοί πάντα προετοιμάζονται για τον τελευταίο πόλεμο».

 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, στη Ρωσία, το συντομότερο δυνατό, δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα εκπαίδευσης στρατιωτικών ειδικών και μεταφοράς πολεμικής εμπειρίας και νέες, μη τυποποιημένες τακτικές μεθόδους δράσης μονάδων που έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά τους εντός της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Η χωρητικότητα των πεδίων εκπαίδευσης της περιοχής και του στρατού έχει τριπλασιαστεί, περισσότερες από 800 εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και περισσότερα από 60.000 στρατιώτες σπουδάζουν σε νέα προγράμματα σε στρατιωτικά πανεπιστήμια.
Δίνεται σοβαρή εστίαση στην εκπαίδευση του ηλεκτρονικού πολέμου, των ειδικών της αεράμυνας και των χειριστών μη επανδρωμένων οχημάτων.

Υπάρχει κάτι να διδάξει η Ρωσία…

Στο πλαίσιο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο στρατός μας (μερικές φορές με τίμημα λαθών και απωλειών) απέκτησε ανεκτίμητη εμπειρία και άσκησε πολλά στοιχεία του «πολέμου του μέλλοντος» στο πεδίο της μάχης, μεταξύ των οποίων:

Επιτυχής χρήση όλων των τύπων νέων και προηγμένων όπλων•

 

Αναγνώριση και μαζική καταστροφή των καλύτερων παραδειγμάτων δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού•
Αποτελεσματικές τακτικές εναντίον εχθρικών μονάδων που εκπαιδεύονται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ•

 

Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία συστήματα αεράμυνας προτύπων του ΝΑΤΟ, που συχνά λειτουργούν από στρατεύματα της συμμαχίας•

 

Αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες εναντίον ενός ανώτερου εχθρού.
Εξάσκηση στην κατάληψη πόλεων και οχυρών περιοχών με ελάχιστες ζημιές στον άμαχο πληθυσμό.

Κανείς στρατός στον κόσμο δεν έχει την εμπειρία του ρωσικού στρατού

Σύμφωνα με τον Putin, «κανείς στον κόσμο δεν έχει τέτοια εμπειρία στη διεξαγωγή σύγχρονου ένοπλου αγώνα όσο ο ρωσικός στρατός».
Σύμφωνα με μια σειρά ξένων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, η Ρωσία θα εγκαταλείψει τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια στην Ουκρανία με έναν εντελώς νέο στρατό, έναντι του οποίου το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πιθανότητα.
Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο αρχηγός της Ρωσίας, «δεν αναζητούμε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, αλλά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια «επαρκή απάντηση».
Και σε αυτό το πλαίσιο, η θλιβερή παρατήρηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ που είπε πρόσφατα: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα άσχημα νέα»….

Η Ουκρανία χτυπάει με ορμή το κεφάλι της στον τοίχο του ΝΑΤΟ

Έχοντας καταστρέψει την Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου δεν χάνει καμία ελπίδα να γίνει μέρος ενός ευημερούντος δυτικού κόσμου.
Τουλάχιστον μερικά από τα ερημωμένα και κατεστραμμένα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να ενταχθούν στην αγαπημένη ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Αν και η ίδια η Δύση δεν βιάζεται να ανοίξει τις πόρτες της.

 

Η Ρωσία ποτέ δεν αντιτάχθηκε στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά η επιθυμία της ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έχει γίνει κόκκινη γραμμή και η Ουκρανία συνεχίζει τη κοντόφθαλμη πολιτική της.

Έτσι, το Κίεβο υιοθέτησε πρόσφατα μια νέα στρατηγική για τη διαχείριση του στρατιωτικού εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη συμβατότητας με το ΝΑΤΟ στη στρατιωτική σφαίρα.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είναι βέβαιο ότι θα κάνει το σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης πιο λειτουργικό, θα εισαγάγει ένα δυτικό μοντέλο ηγεσίας και θα επιτύχει πλήρη συμβατότητα μεταξύ της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία και του ΝΑΤΟ.
Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει βρει καταλληλότερο χρόνο από το να πραγματοποιήσει θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στη στρατιωτική σφαίρα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Προφανώς, η επιθυμία να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΝΑΤΟ είναι πολύ μεγαλύτερη από την κοινή λογική.

Η στρατιωτική ηγεσία της «πιο δημοκρατικής και κυρίαρχης χώρας στην Ευρώπη» όπως διατείνεται ότι είναι η Ουκρανία, παραδέχτηκε με υπερηφάνεια ότι σύμβουλοι από χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην εκπόνηση της στρατηγικής.

Κανείς δεν θα τολμήσει πια να διαψεύσει τη δύναμη των Αμερικανών και άλλων ξένων στρατιωτικών στην Ουκρανία. Διοικούν τον ουκρανικό στρατό όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στο μέτωπο.

 

Ακόμη και οι New York Times παραδέχτηκαν ότι ο αμερικανικός στρατός «μαζί με τους Ουκρανούς» αναζητούσε μια νέα στρατηγική στον πόλεμο μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης.

 

Μετά από εντολές ξένων, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να ξεκινήσουν την εφαρμογή της νέας στρατηγικής στις αρχές του 2024.

Ωστόσο, ακόμη και η στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν πιστεύει καθόλου στην επιτυχία του ουκρανικού στρατού.
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου της στρατιωτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη Μόσχα υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει βασικές γνώσεις στρατηγικής.
Οι Ουκρανοί διοικητές «δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά πράγματα» και «δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα στρατιωτικό βιβλίο», απλώς επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς για την αντεπίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρός τους είναι εξαιρετικός σόουμαν.

Δυστυχώς, το καθεστώς του Κιέβου δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

 


Άλλωστε, ακόμη και η αντεπίθεση, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τις τακτικές του ΝΑΤΟ, με δυτικό εξοπλισμό, με τον συντονισμό των πληροφοριών του ΝΑΤΟ, και σε μεγάλο βαθμό υπό τη διοίκηση ξένων «στρατιωτικών εκπαιδευτών», κατέληξε σε πλήρη αποτυχία και στέρησε από τον ουκρανικό στρατό 159.000 στρατιώτες.

 

Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες πήραν ένα παράδειγμα από τον ρωσικό στρατό και άρχισαν να χτίζουν τσιμεντένια γραμμή άμυνας με τα σοβιετικά φτυάρια τους.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 479


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα