ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ισραήλ: «ΕΜΕΙΣ εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς»…!!!

ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ισραήλ: «ΕΜΕΙΣ εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε τη Χαμάς»…!!!

11 Οκτωβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,020
Μοίρασέ το

 

Έχει τεκμηριωθεί εδώ και καιρό ότι το Ισραήλ δημιουργεί «ψεύτικες» ομάδες της Αλ Κάιντα για να δικαιολογήσει την προώθηση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ παραδέχτηκε ΗΔΗ ότι δημιούργησε τον αρχι–εχθρό του, τη Χαμάς, με σκοπό τη διάσπαση της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και της Φατάχ, της ηγετικής ομάδας του παλαιστινιακού κινήματος ελευθερίας και αντίστασης.

Israel: ‘We Trained and Armed Hamas’

«Η Χαμάς, προς μεγάλη μου λύπη, είναι δημιούργημα του Ισραήλ».
~ Άβνερ Κοέν

Ο Avner Cohen ήταν ένας Εβραίος Ισραηλινός αξιωματούχος που ασχολήθηκε με θρησκευτικές υποθέσεις στη Γάζα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980

 

 

Έχει τεκμηριωθεί εδώ και καιρό ότι το Ισραήλ δημιουργεί «ψεύτικες» ομάδες της Αλ Κάιντα για να δικαιολογήσει την προώθηση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ παραδέχτηκε ΗΔΗ ότι δημιούργησε τον αρχι–εχθρό του, τη Χαμάς, με σκοπό τη διάσπαση της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και της Φατάχ, της ηγετικής ομάδας του παλαιστινιακού κινήματος ελευθερίας και αντίστασης.

Το Activistpost.com αναφέρει: Ο Robert Dreyfuss, βετεράνος δημοσιογράφος του The Nation, έγραψε ακόμη ότι…

Τις δεκαετίες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2002, οι σκληροπυρηνικοί ακτιβιστές και οι οργανώσεις των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών της ακροδεξιάς τους θεωρούσαν συχνά συμμάχους οι Εβραίοι για δύο λόγους επειδή τους θεωρούσαν σκληρούς αντικομμουνιστές και επειδή οι αντίπαλοι κοσμικοί εθνικιστές όπως ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ της Αιγύπτου και ο Ιρανός Μοχάμεντ Μοσαντέκ.

***

Στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Ιορδανία υποστήριξαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σε έναν εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Συρίας. Και… το Ισραήλ υποστήριξε αθόρυβα τον Αχμέντ Γιασίν και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, οδηγώντας στην ίδρυση της Χαμάς.

Όπως έγραψε ο Justin Raimondo του AntiWar.com στο άρθρο του το 2006 «Hamas, Son of Israel» (Χαμάς, Υιός του Ισράηλ)…

Ανάμεσα σε όλα τα ουρλιαχτά πόνου και το τρίξιμο των δοντιών για τον θρίαμβο της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές, ένα γεγονός παραμένει σχετικά ασαφές, αν και πολύ σχετικό: το Ισραήλ έκανε πολλά για να εκτοξεύσει τη Χαμάς ως αποτελεσματική δύναμη στα κατεχόμενα εδάφη. Αν υπήρξε ποτέ μια σαφής περίπτωση «αρνηνητικών συνεπειών», τότε αυτό είναι. Όπως τόνισε ο Richard Sale σε ένα άρθρο στον ιστότοπο UPI:

Το Ισραήλ και η Χαμάς μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εγκλωβισμένες σε θανάσιμες μάχες, αλλά, σύμφωνα με αρκετούς νυν και πρώην αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, το Τελ Αβίβ παρείχε άμεση και έμμεση οικονομική βοήθεια στη Χαμάς για μια περίοδο πολλὠν ετών.

Το Ισραήλ «βοήθησε άμεσα τη Χαμάς – οι Ισραηλινοί ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο προς την PLO (Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Απελευθέρωση),» είπε ο Τόνι Κόρντεσμαν, αναλυτής Μέσης Ανατολής για το Κέντρο Στρατηγικών [και Διεθνών] Μελετών.

Η υποστήριξη του Ισραήλ στη Χαμάς «ήταν μια άμεση προσπάθεια να διχάσει και να μειώσει την υποστήριξη για μια ισχυρή, κοσμική PLO χρησιμοποιώντας μια ανταγωνιστική θρησκευτική εναλλακτική», είπε ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA.

Ο αναλυτής της Μέσης Ανατολής Ray Hanania συμφωνεί:

Εκτός από την ελπίδα να απομακρύνει τις παλαιστινιακές μάζες από τον Αραφάτ και την PLO, η ηγεσία του Λικούντ πίστευε ότι θα μπορούσε να επιτύχει μια εφαρμόσιμη συμμαχία με τις ισλαμικές δυνάμεις κατά του Αραφάτ που θα επέκτεινε επίσης τον έλεγχο του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

Σε μια συνειδητή προσπάθεια να υπονομεύσει την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την ηγεσία του Γιασέρ Αραφάτ, το 1978 η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Μεναχέμ Μπεγκίν ενέκρινε την αίτηση του Σεΐχη Αχμάντ Γιασίν να ιδρυθεί μια «ανθρωπιστική» οργάνωση γνωστή ως Ισλαμική Ένωση ή Μουτζάμα. Οι ρίζες αυτής της ισλαμιστικής ομάδας ήταν στη φονταμενταλιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα και αυτός ήταν ο σπόρος που τελικά αναπτύχθηκε στη Χαμάς – αλλά όχι πριν γονιμοποιηθεί και γαλουχηθεί επαρκώς με ισραηλινή χρηματοδότηση και πολιτική υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, εκτός από αυτή τη στενή σχέση με τον προκάτοχο της Χαμάς και συνεπώς τη Μοσάντ και άλλες μορφές ισραηλινών πληροφοριών, έχει επίσης στενούς και ιστορικούς δεσμούς με τις μεγάλες υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών μεγάλων δυτικώνχωρωγν, κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Unmasking the Muslim Brotherhood: Syria, Egypt, and Beyond

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΗΓΗ >>  SOURCE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Πόλεμος στο Ισραήλ: Όλα δείχνουν ότι ήταν μια ….“δουλειά εκ των έσω” [Ανάλυση]

 

Πηγή

Προβολές : 1,020


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα