«Σπασμένη» στα 4 η Κεντροαριστερά, ο Μητσοτάκης θα στείλει σαμπάνιες στον Κασσελάκη όταν κερδίσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Σπασμένη» στα 4 η Κεντροαριστερά, ο Μητσοτάκης θα στείλει σαμπάνιες στον Κασσελάκη όταν κερδίσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ!

22 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:286
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και … γελάω… Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ, προχωρά το ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟ!!!

Αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα η «Ομπρέλα» ή συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου –

Τα στελέχη και οι βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου αρχίζουν τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα

Την διάσπαση, πλέον δεν ξορκίζουν μεγαλοστελέχη, αντίθετα την θεωρούν και επιβεβλημένη – Ο ρόλος που θα παίξουν στις εξελίξεις οι «ισαποστάκηδες» αλλά και ο Ευρωβουλευτές του κόμματος είναι σημαντικός!

Αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα η Ομπρέλα ή συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τα στελέχη και οι βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου αρχίζουν τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα – «Σπασμένη» στα 4 η Κεντροαριστερά, ο Μητσοτάκης θα στείλει σαμπάνιες στον Κασσελάκη όταν κερδίσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ!
Στην πρόσφατη συνέντευξή μου στο κανάλι του Τάσου Λυμπερόπουλου, το είπα… (εδώ)
ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΠΟΛΟ… ΔΕΞΙΑ + ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο ένας πόλος και … ο άλλος, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΣΤΙΓΚΑΣ ΚΑΙ CIA…
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΦΑΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Αρχίστε ν’ αναρωτιέστε, γιατί ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ…

Έτοιμη για διάσπαση είναι η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, μερικά στελέχη ήδη συζητάνε τις προοπτικές που υπάρχουν γι’ αυτά μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Από την μία υπάρχει η προοπτική της αυτόνομης πορείας καθώς η Αχτσιόγλου διαθέτει τουλάχιστον 17 βουλευτές.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μερόπη Τζούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Ψυχογιός, Κυριακή Μάλαμα, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Καλλιόπη Βέττα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Κώστας Μπάρκας , Μιλτιάδης Ζαμπάρας, συν την ίδια την Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτοί αλλά και πρόσωπα που κινούνται ανεξάρτητα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σχηματίσουν αυτόνομη Κ.Ο και για 4 χρόνια να κάνουν αντιπολίτευση ενώ στο ενδιάμεσο θα μπορούν να δημιουργήσουν και κομματικό σχηματισμό.

Όμως, υπάρχει και η προοπτική να κατευθυνθούν προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία θέλει να δυναμώσει το κόμμα της το οποίο έχει «κάτσει» και δεν ακούγεται πουθενά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δείξει με την παρουσία της ότι θεωρεί ξένο σώμα για την Αριστερά τον Στέφανο Κασσελάκη και από την άλλη η ομάδα της Αχτσιόγλου τής είναι πιο οικεία.

Σε αυτά προσθέστε και τον Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη που μιλούν για «καθαρότητα» της Αριστεράς, οπότε και αυτοί θα ακολουθήσουν την διάσπαση…

Την διάσπαση, πλέον δεν ξορκίζουν μεγαλοστελέχη. Αντίθετα την θεωρούν και επιβεβλημένη. Όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την άλλη, η ομάδα που στηρίζει Κασσελάκη είναι η εξής: Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά, Χάρης Μαμουλάκης, Νίκος Παππάς, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώργος Γαβρήλος, Γιώτα Πούλου, Γιώργος Καραμέρος.

Η ομάδα δεν διαθέτει κυβερνητική πείρα ενώ και κάποια στελέχη είναι χαμηλής δυναμικής.

Μία σημαντική παράμετρος είναι ότι η ευρωβουλή είναι πιο κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου.

Κούλογλου, Παπαδημούλης, Κόκκαλης, Αρβανίτης δεν έχουν πάρει θέση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, τάσσονται υπέρ των καθαρών θέσεων και όχι των φανταχτερών υποψηφιοτήτων.

Τον Αλέξη Γεωργούλη τον έχει «αδειάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Έλενα Κουντουρά είναι πολύ κοντά στον Α.Τσίπρα.

Ενώ παράλληλα, υπάρχουν και ανεξάρτητοι που δεν θέλουν να πάρουν θέση σε αυτή τη φάση όπως είναι ο Σωκράτης Φάμμελος, ο Διονύσης Καλαματιανός, η Νίνα Κασσιμάτη, η Όλγα Γεροβασίλη κ.α.

Αν υπάρξει διάσπαση, πάντως, είναι σίγουρο ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί αισθητά, θα χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Κεντροαριστερά θα σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Η Πλεύση Ελευθερίας, το Αριστερό Ρεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά θα έχουμε 4 κόμματα τα οποία θα κινηθεί με το πολιτικό του συμφέρον.

Το σενάριο αυτό ειλικρινά βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που πλέον βλέπει ότι αποδυναμώνονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα και παραμένει ο ίδιος και η ΝΔ τα μόνα κόμματα εξουσίας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 286


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα