Σπουδαία ανακάλυψη Βερβεσού... μετά τον παγκόσμιο διασυρμό της “δικαιοσύνης”!!!

Σπουδαία ανακάλυψη Βερβεσού... μετά τον παγκόσμιο διασυρμό της “δικαιοσύνης”!!!

24 Φεβρουαρίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,107
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αναφωνώ: “Μεγάλε, τώρα το πήρες χαμπάρι;;; Έπρεπε να έρθει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έδωσε μπουνιά στα μούτρα της α-δικαιοσύνης, για να το καταλάβεις;;;

Κι εσείς οι δικηγορικοί σύλλογοι, τι έχετε κάνει για να έχουμε τη δικαιοσύνη του λαού και όχι της … ελίτ;;;

        Τ   Ι   Π   Ο   Τ   Α   !!!

Δημήτρης Βερβεσός: Οι θεσμικές αδυναμίες της ελληνικής Δικαιοσύνης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει όχι μόνο δικαίωμα θεσμικής κριτικής εντός των ορίων που εκτέθηκαν, αλλά και ειδική αρμοδιότητα ελέγχου της ορθής και ταχείας απονομής της δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη

Ενα εμπεριστατωμένο άρθρο ανάρτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός στον ιστότοπο του συλλόγου, μέσα από το οποίο στοιχειοθετούνται οι λόγοι για τους οποίους το Ευρωκοινοβούλιο είχε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και θεσμική υποχρέωση να εκδώσει το ψήφισμα που εξέδωσε με κρίσεις και για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός εξηγεί γιατί ήταν αδικαιολόγητα έντονη η αντίδραση του Αρείου Πάγου, που εισήγαγε το θέμα στη Διοικητική Ολομέλειά του, βγάζοντας απόφαση η οποία έκανε λόγο για παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Οπως εξηγεί ο κ. Βερβεσός, πρώτα απ’ όλα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) «δέχεται πως οι δικαστές, όταν ενεργούν υπό τη θεσμική τους ιδιότητα, πρέπει να ανέχονται πολύ αυστηρότερη κριτική σε σχέση με τους άλλους πολίτες».

Εκτός αυτού, επισημαίνει πως «σε Ενωσιακό επίπεδο η ΣυνθΕΕ (σ.σ. Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ενωση) παρέχει ειδική αρμοδιότητα (άρθρο 7 ΣυνθΕΕ) στα θεσμικά όργανα της Ενωσης (Συμβούλιο, Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) για τον έλεγχο της “ύπαρξης σαφούς κινδύνου σοβαρής παραβίασης από κράτος-μέλος” των αξιών της Ενωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το κράτος δικαίου (άρθρο 2 ΣυνθΕΕ).

Τούτο σημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει όχι μόνο δικαίωμα θεσμικής κριτικής εντός των ορίων που εκτέθηκαν, αλλά και ειδική αρμοδιότητα ελέγχου της ορθής και ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης στα κράτη-μέλη, υπό τον αυτονόητο όρο ότι δεν θίγεται η δικαστική ανεξαρτησία, δηλαδή ότι δεν γίνονται υποδείξεις για την ουσία των υποθέσεων που έχουν αχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ: «Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2024 σχετικά με το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα εστιάζει ιδίως σε θεσμικές αδυναμίες της ελληνικής Δικαιοσύνης (καθυστερήσεις, θεσμική εξάρτηση από την κυβέρνηση, λόγω της επιλογής της ηγεσίας από αυτήν κ.λπ.), ενώ όπου γίνεται μνεία συγκεκριμένων υποθέσεων (ανθρωποκτονία δημοσιογράφου, υπόθεση παράνομων παρακολουθήσεων, ναυάγιο της 14ης Ιουνίου 2023) η κριτική εντοπίζεται στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στην έλλειψη προόδου των δικαστικών ερευνών».

Από την άλλη πλευρά και σε σχέση με την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο κ. Βερβεσός υπογραμμίζει πως «επέδειξε πρωτοφανή σπουδή αντίδρασης απέναντι στο ψήφισμα του Ε.Κ. προκειμένου να αντικρούσει τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκδίδοντας μάλιστα σχετικό δελτίο Τύπου πριν από τη δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης (που αναμένεται)».

Και σημειώνει πως ο Αρειος Πάγος δεν έχει επιδείξει τέτοια σπουδή μέχρι σήμερα «για τις καθημερινές υποθέσεις των απλών Ελλήνων πολιτών, με εξαίρεση την πολύκροτη πρόσφατη υπόθεση των Τραπεζών / Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων».

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,107


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα