Στάχτη στα μάτια οι “εκκαθαρίσεις” στην Α-δικαιοσύνη.

18 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:143
Μοίρασέ το

 

 

Συνεχίστηκαν οι “εκκαθαρίσεις” στο δικαστικό σώμα! Οριστικά εκτός η εισαγγελέας Μαρία Τατάκη που είχε εξαφανίσει εκατοντάδες δικογραφίες στην Κέρκυρα. Απολύθηκαν 2 ακόμα δικαστές και επιβλήθηκε παύση 6 μηνών σε μια πρόεδρο πρωτοδικών. Οι δικαιολογίες των εγκαλουμένων και όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια του Πειθαρχικού συμβουλίου.

Στάχτη στα μάτια αποτελούν οι… “εκκαθαρίσεις” στην Α-δικαιοσύνη, καθώς η πλειοψηφία είναι μέσα στην μπόχα και στα παραδικαστικά.
Καλώς έγιναν οι απολύσεις, αλλά ρε παίδες, πήρατε το λαμόγιο από το Πρωτοδικείο και το πήγατε στο δημόσιο;;;
Δηλαδή, να πληρώνεται ακόμα από τον ιδρώτα του ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟΥ, αντί να την απολύσετε και να της δεσμεύσετε την περιουσία;;;
Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ “δικαιοσύνη”, εδώ και δεκαετίες, δεν νοσεί… βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Την ΗΡΩΙΔΑ πρ. ΕΦΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;
Υ.Γ.2. ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΨΥΧΗ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ...

edolio5 team
 

Εκτός δικαστικού σώματος (και χωρίς δικαίωμα μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία) τέθηκε χθες από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου , η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη  που είχε διατελέσει και η επικεφαλής της Εισαγγελία και όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 κατηγορείται για την εξαφάνιση δικογραφιών.

Η 3η κατά σειρά Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον περασμένο Δεκέμβριο , προχώρησε στην απόλυση συνολικά δυο από τους 6 δικαστές που είχαν παραπεμφθεί και ανέβασε τον αριθμό των απολυθέντων σε 15 τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για την πρώτη , εδώ και πολλά πολλά χρόνια, οργανωμένη προσπάθεια εκκαθάρισης της Δικαιοσύνης στα του οίκου της , με πρωτοβουλία της Προέδρου Μαρίας Γεωργίου και του εισαγγελέα Βασ. Πλιώτα για περιπτώσεις δικαστών που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Η Ολομέλεια αποφάσισε την απόλυση 2 δικαστών (ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό σε 15) για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων ενώ σε μία πρόεδρο Πρωτοδικών, επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών. Στην 47μελη Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 6 δικαστές και εισαγγελείς. Εξ αυτών, οι δυο παύθηκαν οριστικά, σε μία επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών, απαλλάχθηκε ένας Πρωτοδίκης και δύο υποθέσεις αναβλήθηκαν.

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστική απόλυσης εισαγγελέας Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα (τώρα είναι στην Αθήνα) είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες και φέρονται να αγνοούνται 153.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια , όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να επιστρέψει τις εκκρεμείς υποθέσεις προκειμένου να χρεωθούν σε συνάδελφό της, καθώς υπήρχε κίνδυνος σε ορισμένες εξ αυτών να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, αρνήθηκε ότι τις είχε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν , εκ των 3.010 δικογραφιών οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. Τώρα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες, η τύχη των οποίων αγνοείται! Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Η Εισαγγελέας έστειλε στην Ολομέλεια «αγγελιοφόρο» δικηγόρο να υποβάλλει αίτημα αναβολής επικαλούμενη υποστηρίζοντας ότι :

1) Έχει υπέρταση, προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση που συνιστούσε τη μη μετακίνησή της επί πέντε ημέρες, μέσα στις οποίες ήταν και η ημέρα σύγκλησης της Πειθαρχικής Ολομέλειας και

2) ο συνήγορος της έχει άλλες δίκες εκτός Αθηνών και δεν μπορεί να παραστεί.

Το αιτημα με πρόταση του κ. Πλιώτα, απορρίφθηκε και η Ολομέλεια προχώρησε στην σχετική διαδικασία. Ο εισηγητής -αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύσης της από το εισαγγελικό σώμα. Ο κ. Πλιώτας τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. Τελικά, η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.

Εκτός σώματος τέθηκε και Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βρεθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπερεσιακής ανεπάρκειας, κ.λπ και επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της. Τότε της δόθηκε μια ευκαιρία να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, πολύ περισσότερο επειδή βελτιωνόταν η κατάσταση του παιδιού της όπως η ίδια ισχυρίσθηκε και δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Όμως, τον περασμένο Μάρτιο παρά τις δεσμεύσεις της είχε ακόμα στα χέρια της 282 εκκρεμείς υποθέσεις (ειδικά εργατικών διαφορών), εκ των οποίων οι 49 ήταν από το βαθύ παρελθόν, ενώ οι καταγγελίες δικηγόρων και πολιτών συνεχιζόντουσαν για υπέρμετρες καθυστερήσεις σε αποφάσεις που χειριζόταν.

Πρόσφατα, μάλιστα, στάλθηκε επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για εκκρεμή υπόθεση εδώ και δύο χρόνια, που αφορούσε την επικοινωνία του διαζευγμένου πατέρα με το παιδί του, ενώ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ με επιστολή της ζήτησε την αφαίρεση δικογραφίας επί εκκρεμούς εργατικής διαφοράς, προκειμένου να χρεωθεί σε άλλον δικαστή.

Η εισηγήτρια πρότεινε να απολυθεί οριστικά λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της, πολύ περισσότερο επειδή η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη κάτι που είναι σε βάρος του κύρους της Δικαιοσύνης.

Η ίδια η ελεγχόμενη για τις καθυστερήσεις επικαλέστηκε και πάλι λόγους υγείας του παιδιού της οι οποίοι την ανάγκασαν να έχει τις καθυστερήσεις.

Ο κ. Πλιώτας τόνισε ότι πριν 3,5 μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, της δόθηκε μια ευκαιρία, την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν επανειλημμένες διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις. Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει βελτίωση και πρότεινε να παυθεί οριστικά και να πάει στο Δημόσιο. Ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια την έπαυσε οριστικά και της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο τομέα.

Προσωρινή παύση

Προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής παύσης για μεγάλης διάρκεια και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της όταν υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου Πελάγους (εδώ και 3 χρόνια υπηρετεί στην Αθήνα).

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν υπήρξαν αιφνιδιαστικές και μεγάλης διάρκειας απουσίες από τα καθήκοντά της επικαλούμενη ασθένεια του παιδιού της ή της ίδιας.

Όταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ήταν επιθεωρήτρια και είχε κατέβει στο νησί η εισαγγελέας αρνήθηκε να παραστεί την προκαθορισμένη ημέρα επιθεώρησης και πρότεινε άλλη ημερομηνία, την οποία αποδέχθηκε μεν η κυρία Γεωργίου, αλλά και πάλι δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να μην γίνει η επιθεώρηση.

Η εισηγήτρια- αρεοπαγίτης επισήμανε ότι δεν υπήρξε συνεπής και δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το λειτούργημά της, ενώ η προϊσταμένη της την χαρακτήρισε «παράξενη».

Η εγκαλούμενη αρνήθηκε σχεδόν τα πάντα και επικαλέστηκε ότι ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, λόγω της υγείας του παιδιού της.

Ο κ. Πλιώτας χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά της, σημειώνοντας ότι έχει πέσει σε βαρύτατα αδικήματα, επιβαρύνοντας παράλληλα τους συναδέλφους της.

Η Πειθαρχική Ολομέλεια κατά πλειοψηφία της επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών.

 

Πηγή

Προβολές : 143


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα