“Στα επόμενα 3 χρόνια θα αντικατασταθούν τα ευρώ με ψηφιακά ευρώ”, είπε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

“Στα επόμενα 3 χρόνια θα αντικατασταθούν τα ευρώ με ψηφιακά ευρώ”, είπε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

23 Αυγούστου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:407
Μοίρασέ το

 

Αν και τον Οκτώβριο του 2021, η ΕΚΤ ξεκίνησε μια διετή φάση έρευνας για να εξετάσει ζητήματα όπως σε ποιες χρήσης πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το αν τελικά θα εκδοθεί.

 

 

 

 

Η ουσία είναι μια και μην περιμένετε να σας την πουν ακόμα κατάμουτρα…

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ  ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ …ΜΕΤΡΗΣΗ, ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ…

Όποιος δεν είναι καλό παιδί και δεν υπακούει σε ότι απαιτούν ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ… ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ… ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ…

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΔΩΡΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ…ΚΑΙΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

>Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Στα επόμενα 3 χρόνια θα αντικατασταθούν τα ευρώ με ψηφιακά ευρώ
Καταργείται το ευρώ: Με τι θα πληρώνουμε τα επόμενα χρόνια
Αλλάζει άρδην η εικόνα στην ευρωζώνη καθώς μέσα στην επόμενη τετραετία πιθανότατα θα αποχαιρετήσουμε τα χαρτονομίσματα του ευρώ!
«Η ιδέα θα ήταν ότι, ας πούμε, σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα είμαστε ιδανικά έτοιμοι να εκδώσουμε το ψηφιακό ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε εκδήλωση τη Δευτέρα στο Εθνικό Κολλέγιο της Ιρλανδίας.
«Είναι ένα πολύ περίπλοκο έργο, που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε.
Οι πληρωμές peer-to-peer (P2P), που επιτρέπουν συναλλαγές μεταξύ φίλων, θα μπορούσαν να είναι το πρώτο στάδιο δοκιμής για τη νέα τεχνολογία προτού εξαπλωθεί σε άλλους τομείς, όπως οι πληρωμές σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο, πρότεινε ο Πανέτα.
«Μια λύση πληρωμής P2P που καλύπτει ένα ευρύ σύνολο χρηστών σε ολόκληρη την ευρωζώνη θα μπορούσε να προσφέρει πρόσφορο έδαφος για την υιοθέτηση ενός ψηφιακού ευρώ», είπε, επικαλούμενος σχετική έρευνα.
Αν και τον Οκτώβριο του 2021, η ΕΚΤ ξεκίνησε μια διετή φάση έρευνας για να εξετάσει ζητήματα όπως σε ποιες χρήσης πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το αν τελικά θα εκδοθεί.
Ο Πανέτα έχει πει προηγουμένως ότι μια φάση υλοποίησης που θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια.
Πηγή: xristika.gr

Πηγή

Προβολές : 407


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα