Στα εύκολα, όλοι καλοί είμαστε. Στα δύσκολα μετράμε οι άνθρωποι.

Στα εύκολα, όλοι καλοί είμαστε. Στα δύσκολα μετράμε οι άνθρωποι.

14 Μαΐου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:358
Μοίρασέ το

 

Το να έχεις περάσει από δύσκολες φάσεις ίσως είναι και ευεργετικό διότι σε βοηθά να κρατήσεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους. Αντίθετα όσους δεν αξίζουν, τους βγάζεις εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

 

 

Στα δύσκολα της ζωής μου, έκανα τους πιο αγαπημένους φίλους καρδιάς…

Στα δύσκολα της ζωής μου, μέτρησα τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ και τους ΣΚΑΡΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Είναι χιλιοειπωμένο αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινό.

Τους ανθρώπους τους μετράμε στα δύσκολα.

Στα εύκολα, όλοι είμαστε καλοί.

Τι γίνεται όταν παρουσιαστούν σύννεφα;

Πού πάνε τα άτομα που στις χαρές σου είναι πάντα εκεί;

Κάποιοι θα εξαφανιστούν, επικαλούμενοι δικά τους προσωπικά προβλήματα, ενώ άλλοι απλά θα αδιαφορήσουν χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Το να έχεις περάσει από δύσκολες φάσεις ίσως είναι και ευεργετικό διότι σε βοηθά να κρατήσεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους. Αντίθετα όσους δεν αξίζουν τους βγάζεις εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Πολλές φορές από η ζωή μας περνούν άνθρωποι που δεν είναι όπως φαίνονται.

Άνθρωποι που το χαμόγελό τους αποτελεί μάσκα πίσω από την οποία κρύβεται φθόνος και ζήλια.

Συνήθως τους καταλαβαίνεις με την πάροδο των ετών, εκτός αν είναι τόσο καλοί ηθοποιοί που το κρύβουν καλά.

Επειδή όμως δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα κάποια στιγμή πέφτει το προσωπείο τους και αποκαλύπτεται η γύμνια της ψυχής τους.

Επιπλέον, η ζωή έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που βοήθησες δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι δίπλα σου όταν τους χρειαστείς. Υπάρχουν άνθρωποι που ό,τι καλό και να τους κάνεις δε νιώθουν ποτέ υποχρεωμένοι.

Είναι άνθρωποι που έχουν μάθει στη ζωή τους μόνο να παίρνουν ή που θεωρούν ότι «το να δίνεις», είναι δική σου επιλογή και τίποτα παραπάνω (άρα δεν αισθάνονται την ανάγκη να σε βοηθήσουν, αν το χρειαστείς).

Αποτελεί παράδοξο επίσης, αλλά συμβαίνει, το πώς κάποιοι άνθρωποι για τους οποίους έχουμε βάλει πλάτη να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και λίγοι συναισθηματικά.

Να θυμάστε ότι στη ζωή μας οφείλουμε να ξέρουμε ποιους ανθρώπους έχουμε δίπλα μας και σίγουρα ό,τι καλό κάνουμε δεν το κάνουμε ανταποδοτικά.

Είναι ωραίο με άλλα λόγια να αισθάνεσαι, ότι έχεις κάποια άτομα που θα μπορέσεις να ακουμπήσεις στα δύσκολα. Αυτά τα άτομα αποτελούν και την οικογένειά σου με την ευρύτερη έννοια (είτε είναι συγγενείς, είτε φίλοι, είτε σύντροφοι).

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο ποιους επιλέγουμε. Αξίζουμε δίπλα μας μόνο ανθρώπους αληθινούς που να τους αγαπάμε και να μας αγαπούν. Έτσι κυλά ωραία η ζωή!

 

Πηγή

Προβολές : 358


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα