Στα μαλακά έριξαν  και στον σπίτι του έστειλαν οι δικαστές τον Ματθαιόπουλο, που ζητούσε από τον πραγματογνώμονα Δ. Λιότσιο να μην γράψει την αλήθεια για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...

Στα μαλακά έριξαν και στον σπίτι του έστειλαν οι δικαστές τον Ματθαιόπουλο, που ζητούσε από τον πραγματογνώμονα Δ. Λιότσιο να μην γράψει την αλήθεια για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...

31 Μαΐου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:370
Μοίρασέ το

 

Μάτι: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Β.Ματθαιόπουλο για τους εκβιασμούς στον πραγματογνώμονα

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ίδιος ο πραγματογνώμονας

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση των δικαστών.

Πλημμέλημα με τον νόμο Τσίπρα… για να πέσουν στα μαλακά ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ 104 ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ…
ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ…
Και οι συγγενείς των θυμάτων… χειροκροτούσαν…
ΤΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ ΡΕ;;;
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΑΣ;;;
Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΟΤΣΙΟΥ;;;
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Καταλάβατε γιατί αυτή η χώρα με τους ανεγκέφαλους που έχει για λαό και τους εγκληματίες σε θέσεις εξουσιας, δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά;;;
Σε δυο μήνες κλείνουν έξι χρόνια από το ΜΑΤΙ…
ΛΙΓΟΙ ΠΟΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΒΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ…
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ… ΑΥΤΗΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ…
Μάτι: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Β.Ματθαιόπουλο για τους εκβιασμούς στον πραγματογνώμονα

Tο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απόπειρας παράνομης βίας και της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες που είχε κάνει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος για απειλές και πιέσεις που είχε δεχθεί από τον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τον τρόπο διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες εγκαυματίες.

Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου (ο οποίος είχε κριθεί ένοχος και στη βασική δίκη για το Μάτι) προκάλεσε ικανοποίηση συγγενών θυμάτων, οι οποίο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι και ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδέχθηκε με γραπτή του δήλωση, μια εκ των κατηγοριών (παράνομη βία) ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τον κ. Λιότσιο.

 

Στη δήλωσή του, την οποία προσκόμισε στη δίκη η υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Επιθυμώ να δηλώσω ότι αποδέχομαι την κατηγορία για απόπειρα παράνομης βίας και εκφράζω την ειλικρινή συγγνώμη μου για την ανωτέρω πράξη προς τον Δ. Λιότσιο και ενώπιον του δικαστηρίου». Ακόμη με τη δήλωσή του ο κ. Ματθαιόπουλος τόνισε πως δεν θα ήθελε η απουσία του από το δικαστήριο να εκληφθεί ως ασέβεια.

«Κοιτάξτε το παιδί μου που κάηκε» είπε, αντιδρώντας, μητέρα θύματος την ώρα που οι δύο πλευρές ανέπτυσσαν τα νομικά τους επιχειρήματα για τη δήλωση κατηγορούμενου. «Δεν θέλω να λέει ψέματα, τα νομικά επιχειρήματα να μας πει ο ίδιος και όχι άλλος. Έχασα το παιδί μου 35 ετών», είπε η γυναίκα.

Της καταδικαστικής απόφασης είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως ο Β. Ματθαιόπουλος ήταν υποχρεωμένος να μην παρεμβαίνει στο έργο των υφισταμένων του και πως προσπάθησε να αποτρέψει τον πραγματογνώμονα από το να αναφέρει στο πόρισμά του πράξεις και παραλείψεις συγκεκριμένων φορέων.

Αντίθετα, σύμφωνα με την εισαγγελέα ο κατηγορούμενος προσπάθησε να ζητήσει από το κ. Λιότσιο «να γράψει συγκεκριμένα πράγματα και να αναφερθεί σε γενικές συνθήκες που επικράτησαν για την πράξη της φωτιάς».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο ίδιος ο πραγματογνώμονας, ο οποίος επισήμανε πως από τη στιγμή που άρχισε να θέτει ερωτήματα προς το ΕΣΚΕ σχετικά με την πυρκαγιά συνάντησε «κάποιες αντιδράσεις».

Χαρακτηριστικά ο κ. Λιότσος κατέθεσε: «Μου έλεγαν ότι δεν είχα δικαίωμα σύμφωνα με το διοριστήριο (σ.σ διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την εισαγγελία) να κάνω τέτοια ερωτήματα. Οι αντιδράσεις ήταν από τον Ματθαιόπουλο. Όταν τύγχανε να βρεθούμε μου έλεγε «τι μαλακίες ζητάς, θα μπλέξεις, πρόσεχε μην πάθεις κανένα κακό πως «άμα τα βάλω με το δασαρχείο θα μου ανοίξουν τον κ…».

Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τον Ιούλιο του 2018 με τον Βασίλη Ματθαιόπουλο του ζητήθηκε-μεταξύ άλλων- να μην συντάξει την πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με πραγματικά γεγονότα αλλά να αποδώσει τα όσα έγιναν στην άναρχη δόμηση και να αναφέρει πως υπήρχε άφθονος χρόνος για την έγκαιρη απομάκρυνση των πολιτών.

«Συνέχισα την έρευνα μου. Όταν πήρα δεύτερο διοριστήριο έγινε πιο έντονη η διαδικασία της αντίδρασης είτε με χειρονομίες είτε λέγοντας μου «πρόσεξε τι θα γράψεις, θα πάθεις κακό, θα σε στείλουμε στη Σάμο ή στην Κω και πως στην πρώτη φωτιά δε θα μου σηκώνει εναέρια… συνεχώς υπήρχε ψυχολογική πίεση».

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου ο μάρτυρας είπε πως δεν δέχθηκε «μόνο μπούλινγκ» αλλά «ευθέως απειλή.»

Σε άλλο δε σημείο της κατάθεσής του ο πραγματογνώμονας ανέφερε: «….Έμαθε ότι ήρθε η μέρα να παραδώσω και με καλεί στο γραφείο του. Μείναμε μόνοι μας και άρχισε να με απειλεί, ”θα σε σκίσουμε”, ”η Δούρου, το δασαρχείο”, ότι ”έχει άνωθεν εντολή να τα πει αυτά, έτσι έλεγε”. Μετά πήρα τηλέφωνο τον κ. Ζαγοραίο (σ.σ. τότε προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών) και του είπα πως με κατηύθυνε Ματθαιόπουλος πως να συντάξω πραγματογνωμοσύνη. Μου απάντησε: ”θα κάνουμε το καθήκον μας”. Μου είχε πει: ”μην ανησυχείς και εγώ να μην είμαι εδώ, θα προστατευτείς”».

Ο κ. Λιότσος έκανε ακόμη λόγο για δολιοφθορά στη μηχανή του με την αντιπροσωπεία να τον ενημερώνει, όπως είπε, για ανθρώπινο παράγοντα που προκάλεσε τη λύση του παξιμαδιού της μηχανής. «Μου είπε ο δικηγόρος μου να βγω να το καταγγείλω δημόσια για να σταματήσει η διαδικασία. Μετά από λίγους μήνες κλάπηκε η μηχανή», τόνισε.

Πρόεδρος: «Είχε συμφέρον προσωπικό ο κατηγορούμενος;»
Μάρτυρας: «Να μην πάει κατηγορούμενος για το Μάτι όπως πήγε!»

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 370


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα