Στα Τρίκαλα, η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, εφαρμόζει τα ... προγράμματά της, μέσω των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ!!! ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ, ΠΩΣ ΣΚΑΤΟΨΗΦΙΖΟΥΝ;;;...

Στα Τρίκαλα, η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, εφαρμόζει τα ... προγράμματά της, μέσω των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ!!! ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ, ΠΩΣ ΣΚΑΤΟΨΗΦΙΖΟΥΝ;;;...

2 Νοεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,188
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και μου ανεβαίνει η πίεση…

 

 

“Τσιπάκια” στους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου;

 

 

 

 

Δεν μου φτάνουν οι τρεις Σχιζοφρενιέρος σχολιαστές, έχω και τα γεγονότα, που μου ανεβάζουν την πίεση…
Αν και δεν θα έπρεπε να μου κάνει πλέον τίποτα εντύπωση μ’ αυτόν τον δήμο κι αυτές τις δημοτικές αρχές…
ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ…
Φαίνεται όμως πως από παλιά ο συγκεκριμένος Δήμος, με τις δημοτικέςκ του αρχές, έχει μια … αδυναμία στο 1984 του ΟΡΓΟΥΕΛ…
Παραθέτω το θέμα στο τέλος της ανάρτησης, γιατί έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αν κρίνω από την πορεία, οι Τρικαλινοί, πρέπει να είναι ανεύθυνοι, για να ψηφίζουν τέτοιους ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ…απανωτά…
Μην ξεχνάτε, πως τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που τοποθέτησε το 5G…
Άντε να δούμε στους πόσους θανάτους θα ξυπνήσουν οι Τρικαλινοί…
Καλλιόπη Σουφλή

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, ο Γιώργος Καίκης αναφέρθηκε στα λεγόμενα «τσιπάκια» που τοποθετήθηκαν στον ρουχισμό των υπαλλήλων του δήμου.

 

Πιο συγκεκριμένα ο ρουχισμός των υπαλλήλων φέρει το λεγόμενο “τσιπάκι” για να καταγράφεται αν εργαζόμενοι φορούν ή  βγάζουν τον εξοπλισμό προστασίας που σχετίζονται με την καθαριότητα και τα τεχνικά επαγγέλματα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Φόρης Ρόμπος διευκρίνισε ότι έγινε στα πλαίσια ενός προγράμματος που έτρεξε η e trikala και είχε διάρκεια 2 εβδομάδων. Πρόκειται για ένα σύστημα που παρακολουθεί αν οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Με λίγα λόγια το «τσιπάκι» καταγράφει πότε φοριέται ή βγαίνει ένα καπέλο προστασίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Ν. Σακκάς, διαβεβαίωσε ότι, ιατρικώς τουλάχιστον, από το αναφερόμενο «τσιπάκι» δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος για ηλεκτρονική ακτινοβολία.

Οι απαντήσεις πάντως δεν φαίνεται να έπεισαν την αντιπολίτευση.

Πηγή

 

 

Τρίκαλα: Το θυμάστε εκείνο το τσιπάκι που θα έβαζε ο Δήμος στους υπαλλήλους του;

Hταν Αύγουστος 2011, γύρω στον 15αύγουστο και «τα μπάνια λαού», όταν ακούστηκε η εξωφρενική είδηση ότι ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να βάλει τσιπάκι στους δημοτικούς υπαλλήλους του, για να ελέγχει το ωράριο εργασίας τους.

Τότε είχε δημοσιευτεί σε κάποιες ιστοσελίδες η είδηση ως εξής:

Με τσιπ ο δήμος Τρικάλων θα ελέγχει τους υπαλλήλους του
Έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλλίτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή , έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών», τόνισε.

Υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις, και η εβδομαδιαία εφημερίδα των Τρικάλων «Ενεργός Πολίτης» έγραψε άρθρο με τίτλο «Μήπως κ. Δήμαρχε να τους αλυσοδένατε;».

Στη συνέχεια βγήκε έξαλλος ο τότε δήμαρχος Χρήστος Λάππας και κατήγγειλε ότι «Τέτοια ή παρόμοια ανακοίνωση δεν υπήρξε ποτέ!» και μάλιστα κάλεσε την Ένωση Συντακτών να τον επιπλήξει.

Έλα όμως που κανένας από τους δημοσιογράφους που το έγραψαν δεν έπαθε φαντασιοπληξία, γιατί ειπώθηκε στο κανάλι Alter από τον ίδιο να το λέει, αφήνοντας τους δυο νέους δημοσιογράφους εμβρόντητους!

Εκεί, μια μέρα πριν ή μετά τον 15αυγουστο, δυο νέοι άνθρωποι ήταν, ένας άντρας και μια γυναίκα και ρωτούσαν ξανά και ξανά: Τι εννοείτε; Θα τους δώσετε κάρτα ηλεκτρονική να την χτυπάνε;

 

Όχι απάντησε ο εκπρόσωπος του Δήμου τηλεφωνικά. «Οι κάρτες μπορεί να χαθούν, μπορεί να δοθούν σε άλλα χέρια, τσιπάκι θα τους βάλουμε»!

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και κάτι έπρεπε να κάνω, σε μια στιγμή που όλοι ήταν φευγάτοι στις παραλίες.

Κι αυτό που μου έκοψε τότε στο νευριασμένο μυαλό μου, ήταν να παρακαλέσω μέσω facebook τους φίλους μου ακτιβιστές στο εξωτερικό να στείλουν απανωτά μέιλς στο Δήμο επικρίνοντας την απόφασή του, στη χώρα μάλιστα που “γέννησε” τη Δημοκρατία.

Και έστειλαν. Δεν ξέρω πόσα, αλλά κάποιοι έστειλαν με μεγάλη προθυμία.

Και το πήραν πίσω, διαψεύδοντας μάλιστα ότι ήταν στο πρόγραμμα κάτι τέτοιο, κι όλοι εμείς που το ακούσαμε ή διαβάσαμε είμαστε τρελοί!

Γιατί τώρα την θυμήθηκα όλη αυτήν την ιστορία; Γιατί ξεκίνησε να εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας«για να καταγράφεται με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο η προσέλευση, η αποχώρηση και το ωράριο κάθε εργαζόμενου και συνεπώς να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων τους».

Αυτό είναι το αφήγημα για την κάρτα εργασίας και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και βόλτα σε μάρκετ και τράπεζα – “αυτοψία”, την είπαν, για την πρώτη φάση εφαρμογής η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που καλύπτει περίπου 121.000 εργαζόμενους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε όλους τους κλάδους της οικονομίας σε βάθος 12μήνου.

«Είναι βέβαιο, καθώς αυτό το πρόγραμμα και αυτό το εργαλείο θα επεκταθεί σε υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, ότι θα δώσει μία πολύ μεγάλη ασφάλεια στον εργαζόμενο να γνωρίζει ότι πραγματικά θα αμείβεται για τις ώρες τις οποίες έχει δουλέψει. Διότι, δυστυχώς, φαινόμενα καταστρατήγησης υπάρχουν ακόμα αρκετά. Και πια με αυτό το εργαλείο, οποιοσδήποτε επιθεωρητής εργασίας θα μπορεί να γνωρίζει αμέσως πόσο χρόνο πραγματικά έχει δουλέψει ο εργαζόμενος και αν πρέπει να βρίσκεται στην εργασία του τη στιγμή που τον ελέγχει», παραμύθιασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης μήπως έχει φύγει και νωρίτερα; Όχι;

Έλα μου ντε, που θυμάμαι τον άλλο να επιχειρηματολογεί υπέρ του τσιπ και όχι της κάρτας, γιατί αυτές «χάνονται» ή «δανείζονται»; Και πως διασφαλίζεται ο εργαζόμενος αν του πει ο εργοδότης, Βάρα κάρτα στο 4ωρο και συνέχιζε να δουλεύεις ένα ακόμα;

Άρα θα πρέπει να πάμε σε πιο Οργουλικές «λύσεις» ελέγχου του εργαζόμενου από εφαρμογή στο κινητό, αν μετά το σχόλασμα παρέμεινε στο χώρο εργασίας ή έφυγε; Ή θα ξαναγυρίσουμε στη «λύση» Τρικκαίων;

Θα πρέπει να τρώει κανείς αμάσητο κουτόχορτο για να πιστέψει ότι όλο αυτό είναι υπέρ των εργαζομένων και μόνο, και δεν έχει τρύπες το σύστημα, ώστε να εργάζεται κάποιος και να μην μπορεί καν να καταγγείλει καταστρατήγηση αφού με πίεση θα έχει υποχρεωθεί να “βαρέσει κάρτα σχολάσματος”.

Ο μόνος κερδισμένος απ’ όλο αυτό, είναι το 1984, και η εγκατάλειψη των ελευθεριών μας και της ιδιωτικότητας, και η απόλυτη υποταγή στην τεχνολογία. Ουδείς άλλος!

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,188


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα