Στη μνήμη του Αντώνη, ένα εξαιρετικό άρθρο πρόκληση για όλους μας. “Ψυχή Φωτεινή και Γενναία, είθε ο χαμός σου να μην πάει χαμένος

Στη μνήμη του Αντώνη, ένα εξαιρετικό άρθρο πρόκληση για όλους μας. “Ψυχή Φωτεινή και Γενναία, είθε ο χαμός σου να μην πάει χαμένος

7 Σεπτεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:459
Μοίρασέ το

 

Το περιστατικό του Αντώνη, αν και τόσο συγκεκριμένο, Απογυμνώνει και φανερώνει την τεράστια έκταση μιας γενικής συλλογικής ηθικής αλλοτρίωσης
Είθε η αποκάλυψη της ανθρωπιστικής κρίσης που βράζει πια ως την επιφάνεια των φαινομένων να γίνει έναυσμα να Αφυπνιστούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Να κλονιστούμε ως τα βάθη της Ψυχής μας, να αλλάξουμε ρότα στο πλοίο της ζωής μας!
Να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπό σου την Αθωότητα που καλούμαστε να υπερασπιστούμε πάνω ΑΠΟ ΟΛΑ.

Ας γίνεις η αφορμή να επανα-πολιτικοποιήσουμε την Αγάπη

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο σ’ αυτό το εξαιρετικό κείμενο, παρά να κοιτάξουμε ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, και να ξαναβρούμε την ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ…

Αυτή που χάσαμε, από τότε που ΞΕ-χάσαμε τι σημαίνει ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εδώ και καιρό, η ταχέως επιβαλλόμενη πολιτική νοοτροπία του νέου ολοκληρωτικού καθεστώτος απ–άνθρωπης και απανθρωπίζουσας βιοπολιτικής «μυεί» τους ανθρώπους να «πετούν» τους συνανθρώπους τους από το «πλοίο».
Τους εθίζει σταδιακά και ταχύρρυθμα στην ανθρωποφαγία και την ηθοκτονία.
Όταν σε έβαλαν, Άνθρωπε, να «πετάξεις» από το «πλοίο» της εργασίας χιλιάδες συνανθρώπους σου, αφήνοντας οικογένειες και παιδιά νηστικά επειδή δεν «συμμορφώθηκαν» με τους «κανόνες», επειδή τόλμησαν να ασκήσουν το Δικαίωμα στο Σώμα τους, την Ελευθερία, την Ζωή τους
και έπειτα σε δίδαξαν να τους καταφρονείς, λέγοντας, «δική τους η ευθύνη» ~
Τότε «έσπειραν» μέσα σου έναν «πλοίαρχο»…
Όταν αυθαίρετα και αντισυνταγματικά «πέταξαν» από τα νοσοκομεία νοσηλευτές και γιατρούς, μικρούς ήρωες που με αυταπάρνηση καθημερινά φροντίζουν δεκάδες ζωές, και έπειτα σε έθισαν να τους απαξιώνεις, λέγοντας, «τέτοια παθαίνουν, οι ψεκασμένοι»
Όταν «πέταξαν» δασκάλους από τα «σχολεία» και νέους επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια επειδή άσκησαν κριτική σκέψη,
Όταν «έσπρωξαν» τους διαμαρτυρόμενους νοσηλευτές – απεργούς πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, ασκώντας παράνομα επάνω τους αστυνομική βία,
Όταν «πέταξαν» τα παιδιά μας στις θανατηφόρες ράγες των Τεμπών, αλλά ο εισαγγελέας δεν συνέλαβε ποτέ τους αληθινούς ιθύνοντες ~
Όταν σε έβαλαν και εσένα στο κόλπο του απάνθρωπου «πλοιάρχου», ΑΝΘΡΩΠΕ, εργαλειοποιώντας σε να εφαρμόζεις τυφλά παράνομα απολυταρχικά «διατάγματα»,
να «πετάς» τους συμπολίτες σου έξω από τους εσωτερικούς χώρους μες στο βαρύ χειμώνα, και βλέποντάς τους να περιφέρονται στο κρύο επειδή δεν ήταν ε*βο*λιασμένοι, σου είπαν “ορθότητα είναι” να χλευάζεις κι εσύ τον κάθε «Αντώνη», λέγοντας μέσα σου «καλά να πάθει, δική του η ευθύνη»… συνεχίζοντας την ρότα του πλοίου της ιδιώτευσης, αδιαφορώντας…
Τότε σε μυούσαν και εσένα, Άνθρωπε, και όλους μας, σταδιακά, ταχύρρυθμα, στο ήθος του απάνθρωπου «πλοιάρχου»
σε μια κοινωνία που οι «Αντώνιδες» είναι πολλοί και οι «πλοίαρχοι» ακόμη περισσότεροι…
Ο καλός μας Αντώνης δεν είναι το πρώτο ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Είναι ένα συνταρακτικά αποκαλυπτικό μικροκοινωνικό αποτύπωμα ενός πολύ μεγαλύτερου, μακροσκοπικού γίγνεσθαι εν εξελίξει.
Μια αναδίπλωση ενός «fractal» κοινωνικής μετάλλαξης που επαναλαμβάνεται με τα ίδια ηθικο-κοινωνικά μορφικά χαρακτηριστικά από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο επίπεδο της κοινωνικής ζωής.
Το περιστατικό του Αντώνη, αν και τόσο συγκεκριμένο,
Απογυμνώνει και φανερώνει την τεράστια έκταση μιας γενικής συλλογικής ηθικής αλλοτρίωσης
Ρίχνει μεγεθυντικό φακό επάνω σε ένα τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα –
μια συνειδησιακή ίωση, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την γη:
Την απο-ανθρωποποίηση της Ανθρωπότητας
που διασπείρεται μέσω της απομάκρυνσης του ανθρώπου από την Φύση – τον φυσικό νόμο και ρυθμό –
Την εργαλειακή πολιτικοποίηση της βιολογίας,
και την τεχνολογικοποίηση της οργανικής φύσης.
Η επιχείρηση νανο-μετάλλαξης του ανθρωπινου είδους σε επίπεδο σωματικής ζωής δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν προηγείτο μια απομάκρυνση από το «ανθρώπινο» – μια μετάλλαξη σε επίπεδο ηθών.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο λαός προπονείται στον ρόλο του «πλοιάρχου» έτοιμος να πετάξει τον συμπολίτη του από το πλοίο επειδή δεν «πληροί ή δεν συμμορφώνεται με τις τυπικές προϋποθέσεις».
Ο Νομοθέτης, λέει ο Αριστοτέλης, είναι πρωτίστως ΗΘΟ-ΠΛΑΣΤΗΣ,
διότι οι ΝΟΜΟΙ διαπλάθουν μέσα στην ανθρώπινη ψυχή συγκεκριμένα Ήθη
– επαναλαμβανόμενες θεάσεις και συμπεριφορές.
Εκείνοι που κρατούν τα πηδάλια των κρατών, δεν οργανώνουν απλώς ρυθμιστικά, τεχνοκρατικά πλαίσια, αλλά μέσω αυτών, ενσταλλάσουν στις ψυχές των πολιτών Έθη, Συνήθειες, Τρόπους Σκέψεως και Λειτουργίας,
Σχήματα Αξιών, Συμπεριφοράς και Ερμηνείας, – με μια λέξη, καλό ή κακό, Ήθος.
*
Εδώ και χρόνια, Άνθρωπε, σε Εθίζουν
Να βιαιοπραγείς ενάντια στην διαφορετικότητα στο όνομα της «κανονικότητας»
Να πνίγεις την ανθρώπινη ζωή στο όνομα της «τυπικότητας»
Σε μυούν στην αδελφοφαγία και το κοινωνικό bullying,
Εμβολιάζουν την κοινωνία με κακία και την ανοσοποιούν στην απανθρωπιά
Και κάνουν το ίδιο τώρα –
Παραπλανώντας τον κόσμο να αποκαλεί την διαφωνία «άρνηση»,
να απαξιώνει την ελεύθερη κριτική σκέψη ως «συνωμοσιολογία»
να κοροιδεύει την λογική διερεύνηση ονομάζοντάς την «ψέκασμα»
να καταδικάζει οτιδήποτε δεν συνάδει με τις πεποιθήσεις του σε απόρριψη
δίχως Ακρόαση, Καλοσύνη και Σεβασμό.
Έτσι «ετοιμάζονται» οι νέοι «πλοίαρχοι» να πετάξουν από το πλοίο της «κοινωνίας» όποιον «Αντώνη» δεν συμμορφωθεί στα νέα μέτρα και τις νέες – αμφιβόλου χρήσης και αποτελεσμάτων – πολιτικές τεχνολογίες.
*
Εάν έστω λίγο η Σπίθα της Ανθρωπιάς και του Αγαθού έχει επιβιώσει στις Καρδιές μας δεν μπορεί σήμερα να μην δάκρυσες για τον Αντώνη.
Δεν μπορεί να μην ένιωσες το παράλογο που ορθώνεται στον κόσμο,
δεν μπορεί να μην είδες πως στο όνομα μιας μηχανιστικής τυπολατρίας απειλείται αυτό που οι κανόνες θα έπρεπε να υπηρετούν, αντί να καταπνίγουν:
την Αξιοπρέπεια, τον Σεβασμό, την ΙΕΡΟΤΗΤΑ της Ανθρώπινης Ζωής .
Ψυχή Φωτεινή και Γενναία, είθε ο χαμός σου να μην πάει χαμένος:
Είθε η αποκάλυψη της ανθρωπιστικής κρίσης που βράζει πια ως την επιφάνεια των φαινομένων να γίνει έναυσμα να Αφυπνιστούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Να κλονιστούμε ως τα βάθη της Ψυχής μας, να αλλάξουμε ρότα στο πλοίο της ζωής μας!
Να εγκαταλείψουμε την στυγνή κυνικότητα που μας διαμέλισε
Να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπό σου την Αθωότητα που καλούμαστε να υπερασπιστούμε πάνω ΑΠΟ ΟΛΑ.
Ας γίνεις η αφορμή να επανα-πολιτικοποιήσουμε την Αγάπη
Να κάνουμε Πολίτευμά μας τον αδιάσειστο Σεβασμό προς όλα τα Όντα
Να ανοίξουμε την Αγκαλιά μας στο Όλον
Να Αγαπήσουμε, ναι Να Αγαπήσουμε!
Να διαλέξουμε την Ενότητα πάνω από τις πεποιθήσεις
Να Ιεραρχήσουμε τον Άνθρωπο πάνω από τον στυγνό κυνισμό και τα «διατάγματα»
Να αμφισβητήσουμε, να ανατρέψουμε, να καυτηριάσουμε τις κανονικότητες!
Να ενθρονίσουμε την Καλοσύνη
Να μην διαπραγματευτούμε ΠΟΤΕ ξανά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Την αξία της Ανθρώπινης Ζωής
Να Ενωθούμε
Να γίνουμε και πάλι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
~ * ~
Είθε έτσι Άγνη Ψυχή, να ταξειδεύεις στο Φως ήσυχος και ανακουφισμένος.

 

 

Πηγή

Προβολές : 459


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα