Στις δεύτερες κάλπες θα κριθεί η ελληνική κυβέρνηση, όχι στις 21/5 αλλά 2 Ιουλίου – Η Προεδρία στην Τουρκία στις 28 αντί 14 Μαΐου

Στις δεύτερες κάλπες θα κριθεί η ελληνική κυβέρνηση, όχι στις 21/5 αλλά 2 Ιουλίου – Η Προεδρία στην Τουρκία στις 28 αντί 14 Μαΐου

9 Μαΐου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:586
Μοίρασέ το

 

Το εκλογικό σενάριο ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαίου 2023 αρχίζει να εξασθενεί.

Φαίνεται ότι η μάχη Erdogan με Kilicdaroglu θα εξελιχθεί σε ντέρμπι που θα κριθεί όχι στις 14 Μάιου 2023 αλλά στις 28 Μαίου 2023 στις επαναληπτικές εκλογές

Μας το έχουν  πει παγκόσμιοι ηγέτες… μας το έχει πει κατάμουτρα ο πρ. διευθυντής της CIA, μας το λένε ξένες εφημερίδες… μας το λένε Καθηγητές Πανεπιστημίου… μας το λένε Συνταγματολόγοι… μας το λένε άνθρωποι του Πνεύματος… αλλά εμείς, εξακολουθούμε να είμαστε ένας ΛΑΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ, που ακόμα είτε θέλει να συμμετέχει σε μια κατάφορα δεδομένη ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ, είτε εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε μικρά κόμματα που όλα είναι ΣΤΗΜΕΝΑ, είτε πιστεύουμε πως ρίχνοντας άκυρο, κάτι θα κάνουμε και θα πέσει το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
Τελικά στους ηλίθιους, όσες αποδείξεις και να δώσεις, θα εξακολουθούν να παραμένουν ΗΛΙΘΙΟΙ…
Κι απ’ αυτούς, ο ελληνόφωνος λαός, κάνει και εξαγωγή…
Όσο για τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων, που δίδονται στη δημοσιότητα είναι όλα για πέταμα…
Η πραγματική κατάσταση, σύμφωνα με τις πηγές μου είναι, γυρω στο 15% στον Μητσοτάκη, γύρω στο 8-9% στον Τσίπρα και γύρω στο 5-6% στον Ανδρουλάκη…
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…
Το εκλογικό σενάριο ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαίου 2023 αρχίζει να εξασθενεί.

Με βάση ορισμένες πηγές η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι βρίσκεται μεταξύ 33,5% με 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,5% με την Βουλή μετά τα συνταγματικά έκτροπα να είναι 6κομματική.
Το άθροισμα των εκλογικών εδρών της ΝΔ στις 120 με 121 έδρες και του ΠΑΣΟΚ 33 ή 34 έδρες δίνει 153 με 154 βουλευτές.
Με βάση αυτό το σενάριο θα μπορούσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας αλλά αξιολογώντας τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 3-4 βουλευτές και μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν επιθυμεί συνεργασία με την ΝΔ.
Επί της ουσίας δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με ασφάλεια.
Το νέο σενάριο που εξετάζει το επιτελείο Μητσοτάκη είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να κηρυχτεί άγονη και να διεξαχθούν νέες εκλογές στις 2 Ιουλίου 2023 όπου η ΝΔ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου από απλή σε ενισχυμένη αναλογική και το κλιμακωτό bonus των 40 εδρών θα λάβει 148 με 150 βουλευτές και θα χρειαστεί κάποιους πρόθυμους ή βουλευτές αργυρώνητους που θα προστρέξουν να στηρίξουν την κυβέρνηση της ΝΔ.
Έτσι δεν θα χρειαστεί ούτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά με πυρήνα την ΝΔ και το bonus των +40 εδρών και ορισμένους πρόθυμους να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα διασωθεί αφού δεν επιθυμεί κυβερνητική συνεργασία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ποντάρει στις επόμενες εκλογές στις ευρωεκλογές όπου θα έχει φθαρεί η κυβέρνηση…
Με βάση αυτό το σενάριο η ΝΔ με στήριξη προθύμων θα διαθέτει 153 με 154 βουλευτές και θα σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς συγκυβέρνηση κομμάτων…
Το σενάριο αυτό αρχίζει να αποκτάει όλο και μεγαλύτερη δυναμική…
Κυβέρνηση στην Ελλάδα όχι στις 21 Μαίου αλλά στις 2 Ιουλίου 2023.

 

Στην Τουρκία ο Πρόεδρος θα κριθεί στις 28 Μαίου όχι 14 Μαίου 2023

Στην Τουρκία η άνοδος του Erdogan και η κάθοδος και άλλων υποψηφίων μετριάζει τον αρχικό αέρα πρωτιάς που είχε αποκτήσει ο Kilicdaroglu ο κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Φαίνεται ότι η μάχη Erdogan με Kilicdaroglu θα εξελιχθεί σε ντέρμπι που θα κριθεί όχι στις 14 Μάιου 2023 αλλά στις 28 Μαίου 2023 στις επαναληπτικές εκλογές.

 

Η πιθανότητα να κερδίσει ο Erdogan πάντως είναι μεγάλη και να κάνει ξανά την μεγάλη ανατροπή.

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ως προς την Ρωσία και Ουκρανία είναι η πιο σωστή σε σχέση με τον Kilicdaroglu που ζητάει η Τουρκία να ενταχθεί στο μπλοκ των χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Επίσης η Τουρκία – και ορθά – αρνήθηκε στους αμερικανούς να δώσουν στην Ουκρανία τους ρωσικούς S-400 που διαθέτουν.

 

Πηγή

Προβολές : 586


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα