Στις θεομηνίες ο Στρατός δεν περιμένει πρόσκληση, παρεμβαίνει αυτόματα

Στις θεομηνίες ο Στρατός δεν περιμένει πρόσκληση, παρεμβαίνει αυτόματα

8 Σεπτεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:547
Μοίρασέ το

 

Τα αντανακλαστικά στην κορυφή της πυραμίδας δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη – όπως όλοι μας διαπιστώνουμε από τα πλάνα που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης σε έκτακτες καταστάσεις δεν είναι συντεχνιακή υπόθεση του ενός ή του άλλου Κλάδου, της μίας ή της άλλης «χακί» φράξιας.

 

Φλώρε, οι παλιοι σου συμμαθητες, δεν είναι απλά οργισμένοι και αηδιασμένοι μαζί σου…

Θέλουν να σε κάνουν κομμάτια… έτσι λένε κάποια πουλάκια…

Φαίνεται πως το δημόσιο ξεφτιλίκι που έφαγες στη Λέσχη Αξιωματικων, και έσκυψες το κεφάλι και δεν είπες λέξη, για το μνι της αδελφομάνας, δεν έπιασε τόπο… έτσι λένε κάποια άλλα πουλάκια…

Μήπως έχουν δίκιο;;;

Εκ του αποτελέσματος, μάλλον έχουν…

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ…

 

Ότι έγινε στο ΜΑΤΙ, ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΧΙΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ…

Απ’ το διαμέρισμα σε κρατάνε, ή κι από άλλα “νιτερέσσα”;;;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;;;

ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΣΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΚΑ… ΓΚΑ… ΜΗΘΟΥΝ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Απορώ γιατί δεν έχει επέμβει η δικαιοσύνη… κι εσύ, δεν έχεις το … ακαταδίωκτο των πολιτικών…

Ακόμα δεν τον ήπιε αυτόν τον γαμωφρέντο;;;

 

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης σε έκτακτες καταστάσεις δεν είναι συντεχνιακή υπόθεση του ενός ή του άλλου Κλάδου, της μίας ή της άλλης «χακί» φράξιας.

Δεν είμαι στρατηγός , ούτε φιλοδοξώ να συμπεριφέρομαι ως στρατηγός με κάλπικα λιλιά όπως πολλοί άλλοι. Απλώς η πολυετή εμπειρία μου στο στρατιωτικό ρεπορτάζ μου έχει μάθει ότι σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιμένουν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για να δράσουν.

Λειτουργούν αστραπιαία και αυτόματα βάσει Επιχειρησιακών Σχεδίων που είναι έτοιμα προ πολλού.

Για παράδειγμα το Σώμα του Μηχανικού με τα θηριώδη Μέσα (μπουλντόζες, εκσκαφείς, Γερμανούς , μεταλλικές γέφυρες ) και το εμπειρότατο προσωπικό (μηχανικοί, χειριστές βαρέων οχημάτων, συναρμολογητές πτυσσόμενων μεταλλικών κατασκευών) που διαθέτει θα έπρεπε να έχει δράσει από την πρώτη στιγμή στην Μαγνήσια και στην Θεσσαλία!

Σήμερα 4η μέρα της θεομηνίας και το Μηχανικό εξακολουθεί να μην έχει μπει δυναμικά στην Μάχη.

Τα αντανακλαστικά στην κορυφή της πυραμίδας δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη – όπως όλοι μας διαπιστώνουμε από τα πλάνα που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης σε έκτακτες καταστάσεις δεν είναι συντεχνιακή υπόθεση του ενός ή του άλλου Κλάδου, της μίας ή της άλλης «χακί» φράξιας. Είναι συλλογική /Διακλαδική υπόθεση όπως αυτή καθορίζεται από τα εγχειρίδια και τα Σχέδια τα θεμέλια των οποίων έχουν τεθεί πολλά χρόνια πριν με εξειδίκευση, σοφία και περίσκεψη από τεχνοκράτες με όραμα στην πρόβλεψη για το λεγόμενο: «Παν ενδεχόμενο».

Τα «βατράχια» των Ειδικών Δυνάμεων, έφτασαν χτες σχετικά νωρίς στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, τα ελικόπτερα όχι και τόσο, ωστόσο το Μηχανικό ακόμη και τώρα που γράφω τούτες τις αράδες δεν έχουν ξεκινήσει τα βαρέα οχήματα ούτε από το Λουτράκι μα ούτε και από την Ξάνθη για να απεγκλωβίσουν το νότιο Πήλιο.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και όχι η πλασματική που δείχνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας.

Και για να μην σας λένε κύριε Πρωθυπουργέ ότι πρόκειται για «κλασικές υπερβολές του Βερύκιου» διαβάστε παρακάτω τι μου έγραφε πριν λίγο ένας αξιωματικός του Μηχανικού:

«Ως Αξκος του Μηχανικού βλέποντας αυτά που γίνονται στην Θεσσαλία με τις πλημμύρες στεναχωριέμαι και συγχρόνως αναρωτιέμαι γιατί δεν μπαίνει στην Μάχη της διάσωσης – αποκατάστασης το Όπλο του Μηχανικού αφού διαθέτει τόσα μηχανήματα (προωθητές ισοπεδωτές, φορτωτές, μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία παραλήφθηκαν πριν λίγους μήνες και πρόσφατα επιθεωρήθηκαν από τον κύριο Χαρδαλιά; Γιατί δεν ενεργοποιούνται οι μονάδες Μηχανικού που βρίσκονται.

  • 32ΛΜΧ στο Βόλο
  • 730 ΤΜΧ στην Λάρισα
  • 723 ΤΜΧ Θεσσαλονίκη
  • 9ΛΜΧ Μαυροδένδρι Καστοριάς
  • 747ΕΤΜΧ Λουτράκι

– Που είναι το ειδικό τάγμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών πλήρες εξοπλισμένο που είχε δημιουργηθεί επί Καμμένου και το οποίο θα έπρεπε να έχει αναλάβει δράση από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Μόνο το 724ΤΜΧ από τους Τοξότες Ξάνθης να πήγαινε σαν δύναμη θα μπορούσε να προσφέρει πάνω από 10 βαρέα μηχανήματα και 20 μεγάλα φορτηγά.

Επίσης οι μονάδες του Μηχανικού θα μπορούσαν άμεσα να αποκαταστήσουν τα σπασμένα οδικά δίκτυα τουΠηλίου με μεταλλικές γέφυρες. Συγκεκριμένα
θα μπορούσε να πάει στην Μαγνησίας το 744ΛΜΧ Γ/Φ Τοξότες Ξάνθη με τις ειδικές γέφυρες ριμπον να γεφυρώσει και να μεταφέρει εγκλωβισμένους μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Δ.Β.

 

 

Πηγή

Προβολές : 547


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα