Στις λίστες των κοριών η οικογένεια Μπακογιάννη. Οι αντιφάσεις του Μαντζουράνη

Στις λίστες των κοριών η οικογένεια Μπακογιάννη. Οι αντιφάσεις του Μαντζουράνη

16 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:240
Μοίρασέ το

 

Πώς γίνεται, όμως, ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματός του, δηλαδή ο Μαντζουράνης, να ξέρει τι στοιχεία διαθέτουν κάποιοι, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι έκαναν παρακολουθήσεις και να «διαπραγματεύεται» με τις ελληνικές αρχές την υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων για να τα δώσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη; 

Και όλα αυτά να μην τα γνωρίζει ο Τσίπρας;

Εδώ κάτι πάει στραβά…

 

«Πειραγμένα» τα τηλέφωνα της οικογένειας Μπακογιάννη

– Από μια πηγή εξ αυτών που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης πληροφορούμαι ότι σε αυτές τις τρομερές λίστες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, εκτός των άλλων, συμπεριλαμβάνονται και τα τηλέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη, του δημάρχου της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, και φυσικά της φιλενάδας μου, Αλεξίας Μπακογιάννη.

Μάλιστα, στους γνωρίζοντες δεν σας κρύβω ότι έχει προκαλέσει αίσθηση (και μάλιστα μεγάλη) ότι κρίθηκε σκόπιμο να μη συμπεριληφθεί στις πρώτες δύο «δόσεις» που δημοσίευσε το Documento κανένα από τα τρία ονόματα της οικογένειας Μπακογιάννη.

Επειδή η πιάτσα είναι μικρή, ένας έμπειρος φίλος μου θυμήθηκε κάτι πληροφορίες που είχαν φτάσει μέχρι (και) το πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα που είχε αποκαλύψει το Documento με τον διορισμό του γιου Μητσοτάκη είχε αφεθεί να διαρρεύσει από τα χέρια της Αλεξίας.

Ένα από τα πολλά παραμύθια-πληροφορίες, που έφθαναν μέχρι και στο Μαξίμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, φυσικά και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είχε καμία απολύτως υπόσταση.

Απεναντίας, ήταν σαν κάτι παιδικές σκέψεις που κάναμε, μόλις η γιαγιά τελείωνε το παραμύθι με το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα».

Οι ίδιοι που προ μηνών προσπάθησαν να περάσουν μια ψεύτικη πληροφορία στο γραφείο του προέδρου Μητσοτάκη, σήμερα κρατούν προς τα πίσω τη διαρροή των ονομάτων της Ντόρας και των παιδιών της. Τώρα, όμως, τους έχουν πάρει όλοι (μα όλοι) χαμπάρι.

 

Οι αντιφάσεις του Μαντζουράνη

 

– Την Παρασκευή ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης θα περάσει εκ νέου την πόρτα της εισαγγελίας για το θέμα των υποκλοπών.

Από χθες, όμως, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον συνήγορό του, πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης, Γιάννη Μαντζουράνη, να επιχειρεί να στήσει μια γραμμή άμυνας, ώστε στο τέλος να μη βρεθεί εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος Τσίπρας.

Βέβαια, οι παρεμβάσεις του εμπεριέχουν σωρεία αντιφάσεων και η επιχειρηματολογία του είναι κάπως έωλη, καθώς παραπέμπει περισσότερο σε νομικίστικες σοφιστείες και παραπλανητικούς τακτικισμούς. Δηλώνει πως «όλα θα αποκαλυφθούν» εάν η πολιτεία δώσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα σε τρεις υπαλλήλους, που υποτίθεται έκαναν τις παρακολουθήσεις.

Την ίδια στιγμή, όμως, λέει πως «αυτοί οι άνθρωποι», στους οποίους ο ίδιος αποδίδει εγκληματική δραστηριότητα, αν δεν μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, τότε δεν θα μιλήσουν.

Κανονικά μόνο με όσα έχει δηλώσει δημοσίως τις τελευταίες ώρες ο Μαντζουράνης θα έπρεπε να έχει κληθεί ο ίδιος από την Ελληνική Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις, δεδομένου πως ομολογεί ανοιχτά ότι ξέρει ποιοι διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις.

– Δεν είναι μόνο δικηγόρος, είναι κομματικό στέλεχος ο Μαντζουράνης και προνομιακός συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άρα, εδώ δεν ισχύει και αυτό που έλεγε προ ημερών ο πρόεδρος Τσίπρας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν έχει στοιχεία και γι’ αυτό κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο Μητσοτάκη πως με δική του εντολή γίνονταν παρακολουθήσεις, δήλωνε «δεν είμαι ντετέκτιβ».

Πώς γίνεται, όμως, ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του κόμματός του, δηλαδή ο Μαντζουράνης, να ξέρει τι στοιχεία διαθέτουν κάποιοι, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι έκαναν παρακολουθήσεις και να «διαπραγματεύεται» με τις ελληνικές αρχές την υπαγωγή τους σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων για να τα δώσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη; 

Και όλα αυτά να μην τα γνωρίζει ο Τσίπρας;

Εδώ κάτι πάει στραβά…

 

Πηγή: powergame.gr

 

Πηγή

Προβολές : 240


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα